Dyscyplina:
Piłka Nożna - Mecze
Towarzyskie, Klubowe (Zgrupowanie Malta)
Godzina: 16:00
Spotkanie: Legia - Stabaek
Typ: 1
(2-0)
Kurs: 1.72
Bukmacher: BWIN
Analiza:
Znalazłem na dziś "perełkę" w spotkaniach towarzyskich Legii do drugiej połówki sezonu. Warszawiacy dość dobrze spisywali się na zgrupowaniu na Malcie - wygrali 2 mecze i raz 1 zremisowali:
31.01.16 FT CLF Viktoria Plzeň 2 : 2
21.01.16 FT CLF Zavrč 7 : 0
19.01.16 FT CLF PSC
Soccer Academy 5 : 0
Przeciwnicy słabi, oprócz czeskiej ekipy, z którą po walce udało się zremisować. Wyniki 7-0 i 5-0 nawet ze słabszymi zespołami robią wrażenie. Jak wiadomo do Legii doszło kilka nowych zawodników jak: Hlousek, Hamalainen, Niezgoda czy Borysiuk. Nowi muszą pokazywać się z jak najlepszej strony, więc nie dziwi duże zaangażowanie na treningach. Fin odniósł wczoraj kontuzję ręki, ale jest to tylko stłuczenie. Niezgoda bardzo dobrze się prezentuję w sparingach i uważam, że ma szansę na jakieś występy w 11 jedenastce w sezonie, a dzisiejszy mecz to już ostatnie przygotowania do sezonu, a już z pewnością na Malcie. Jako, że jest to ostatni mecz, to należy go zakończyć z przytupem - wygraną. Stąd przeciwnik nie jest porywający, choć nie należy lekceważyć solidnych piłkarzy z Norwegii.
Biorąc pod uwagę jednak fakt, że Stabaek przygotowuje się dopiero do sezonu (inny system rozgrywek aniżeli w Polsce) nie jest w rytmie meczowym. Jeśli mnie pamięć nie myli jest to dopiero 3 sparing po zakończonym sezonie. Na te 3 spargingi, przegrali 2 z Plzen i Tierekiem Grozny - nie nawiązując walki (oba w plecy 0-2), a wygrali ze słabiutkim Follo 3-0. Kusi postawić handicap, ale należy pamiętać, że Tierek i Victoria strzeliły tylko 2 gole więcej, a to są lepsze ekipy od Legii, mimo to jestem pewny wygranej polskiej drużyny, ale co do handi nie warto, bo różnie może być.