Rosja v Estonia 1.18 typ: Rosja (over 2.5)
Rosja to moim zdaniem pewniak. Po pechowym meczu z Izraelem, czas zdobywać punkty. Hiddink oczywiście zamierza awansować do ME, ale oczywiście nie będzie to łatwe. Mecz z Izraelem ułożył się trochę neiszczęśliwe ponieważ stracili gola w 84 minucie po błędzie obrońców. W tym meczu muszą wygrać jeżeli chcą awansować. W tym meczu zdecydowanie stawiam na Rosje, i myśle że over 2.5 to formalność.
Chorwacja - Anglia 2.30 typ: Anglia (under 2.5)
Wielka niespodzianka. Remis Angli z Macedonią można nazwać bardzo dużą sensacją. Na McLarenie ciąży bardzo wielka presja, ponieważ remis z Macedonią to wielkie rozczarowanie. W tym meczu
Anglia, powinna wygrać jeżeli chce utrzymać dobra pozycje w grupie. Chorwacja gra stabilnie, ma bardzo dobrych piłkarzy którzy umieją grać na najwyższym poziomie. Myśle że w tym meczu losy meczu rostrzygnie jedna bramka. Myśle że Chorwacja takze to spotkanie będzie chciała wygrać tym bardziej że grają przed własną publicznością. Mój typ to
Anglia, ponieważ muszą zamazać zły występ w poprzednim meczu.
Islandia v Szwecja 1.45 typ: Szwecja (over 2.5)
Szwecja znakomicie zaczeła
Eliminacje. Zaskoczyłą mnie taka dobra gra Szwedów, tym bardziej ze od kadry zostali oddaleni pierwszoplanowi gracze, z powodu imprezowania na zgrupowaniu.
Szwecja stara sie atakować i zdobywać dużo bramek, co jej do tej pory wychodzi. W poprzednim meczu reprezentacja Szwecji pokonała Hiszpanów, swojego głównego rywala w tej grupie. Szwedzi grają otwarty futbol, czest atakuja i nie dają się spychać do defensywy.
Islandia jest to przeciętna reprezentacja, posiadająca przeciętnych piłkarzy. W tym meczu zdecydowany faworyt to
Szwecja.
Polska v Portugalia 3.50 typ: Polska (over 2.5)
Wierze w naszą reprezentacje chociaż faworytem tego meczu jest
Portugalia.
Polska zaczeła bardzo słabo
eliminacje, przegrywając z Finlandią i remisując z Serbią. W meczu z Kazachstanem wymęczyli zwycięstwo. CHociaż mogło ono się nawet zakończyć różnicą kilku bramek, gdby Grzegorz Rasiak wykorzystywał sytuacje tak jak w klubie.
Portugalia w pierwszym swoim meczu takze niezachwyciła, remisując z Finlandią na wyjezdzie. Mecz z Azerbejdżanem pewnie wygrali 3-0. W tym meczu
Polska musi zagrac jak w meczu z Niemcami. Napewno duzym osłabieniem jest brak Jelenia. Ale jestem optymistą i mam nadzieje że w Chorzowie nasza reprezentacja pokaże się z takiej strony, z jakiej jej jeszce nie widzieliśmy.