Fajna i wyrównana karta walk.
W walce wieczoru wystąpi prawdopodobnie Szymański, którego rywalem będzie Andreii Velikovskyi. Nie znam go, ale wydaje się że rywal jest stosunkowo młody, świeży i nie jest chyba porozbijany. Większych pieniędzy bym w to nie wkładał, bo z Szymańskim nic nie wiadomo. Faworytem jest Velikovskyi 1.45 do 2.55 na Szymańskiego. Wydaje się że po walce z Talarkiem, Szymański może być w pewnym sensie lokomotywą napędzającą gale Borka, bo oprócz Parzęczewskiego nikogo sensownego nie ma, zatem w przypadku decyzji, sędziowie mogą dać mu wygraną.
Wraca Krzysztof Zimnoch i w wadze cruiser zawalczy z Krzysztofem Twardowskim. Twardowskiego również nie znam, nie wiadomo w jakiej dyspozycji się pojawi i w jakiej formie po głodówce i po nokaucie będzie Zimnoch.
Ciekawie wyglądają kursy na walkę Werwejki z Wintersem. Faworytem jest Winters 1.40 do 2.70, ale to chyba dlatego że w ostatniej walce znokautował Teslenkę. Ja go zapamiętałem z walki z Jeżewskim i tam nie pokazał nic ciekawego. Myślę, że można zaryzykować i postawić na punktowe zwycięstwo Werwejki po kursie 5.00.