H
63
harryangel
Użytkownik
Matchbook i BetFair w dobie Brokerów
mam kilka pytań, generalnie jak wiemy mamy możliwość zarabiania na tych serwisach, teraz już tylko poprzez Brokerów. są też inne giełdy zakładów ale chyba tylko te są w miarę dostępne.
proponuję opierając się na doświadczeniach i zdobytych informacjach, podać w wątku podsumowanie gdzie mamy dostęp do :
1) NIELIMITOWANEGO KONTA BETFAIR, MATCHBOOK i może coś jeszcze (chyba Betdaq to jedyne co bym rozważał)
2) NAJBARDZIEJ OPŁACALNEGO KONTA BETFAIR I MATCHBOOK (w moim przypadku najważniejszy jest brak prowizji za wystawienie własnej propozycji / bądź złożenie zakładu (prowizja od stawki) - a także oczywiście jak najmniejszy % od zysku).
3) KONTA BETFAIR I MATCHBOOK U NAJBARDZIEJ WIARYGODNEGO BROKERA (mamy tu na uwadze 100% wiarygodności co do blokady konta, wypłaty środków i braku podejrzeń o jakieś ewentualne ruchy typu majstrowanie w naszych limitach indywidualnych co może robić Broker chociaż uważam że na 99% chodzi tu ewentualnie o markę Brokera którego klientów giełdy nie będą ruszać z racji stosunku do samych Brokerów. na tym etapie, z tego co się orientuję, Bet-Ibc jest chyba najlepsze dla BetFair (tylko 5% od zysku), ale nie jest dla mnie w pełni wiarygodne (nie twierdzę że nie jest, ale nie mam pewności))
4) KONTA NAJTAŃSZEGO ZE WZGLĘDU NA PRZELEWY (5% w obie strony na razie Skrill, Neteller w Bet-Ibc, brak opcji konto bankowe, przy wpłacie 1000 Euro 6%)
Wystawianie Swoich Ofert na BetFair i Matchbook (i może coś jeszcze)
mnie interesuje w tej chwili tylko bycie Bukmacherem (nie typowy trading, tylko wystawianie własnych ofert jako Bukmacher, w moim przypadku tylko na tenisie).
nigdy do tej pory nie grałem na BetFair, ani Matchbooku, ale po latach doświadczeń stwierdziłem że zmienię taktykę ???? . proponuję podać taki przewodnik (ewentualnie wydzielić oddzielny wątek) od a do z.
1) wiem że klikamy zawsze Lay więc różowe, żeby złożyć własną ofertę, jako Bukmacher. mnie interesuje w tej chwili tylko bycie Bukmacherem (nie typowy trading, tylko wystawianie własnych ofert jako Bukmacher, w moim przypadku tylko na tenisie).
nigdy do tej pory nie grałem na BetFair, ani Matchbooku, ale po latach doświadczeń stwierdziłem że zmienię taktykę ???? . proponuję podać taki przewodnik (ewentualnie wydzielić oddzielny wątek) od a do z.
2) na BetFair wchodzimy na Sports, klikamy Tennis i sobie szukamy zdarzeń.
3) chcę wystawić wygra turniej / dojdzie do finału / do ćwierćfinału itp w trakcie i przed turniejem. mogę, i kiedy mogę?
a) kiedy mogę i jak zdjąć zakład o ile nie zostanie on przyjęty do tej pory?
4) chcę wystawić ofertę którą kupię jako niebieski np wygra turniej Wimbledon Federer ale nie po kursie poniżej 5 ale np 15. jak złożyć taką ofertę?
5) czy mogę wystawić ofertę handicapu zarówno niebieską każdą możliwą, i jak to zrobić? np: mecz Djokovic-Bedene + Handicap 15 gemów dla Bedene na Wimbledonie po kursie 1.1. chcę kupić taką ofertę ale jej nie ma, czy i jak mogę złożyć taką ofertę którą ktoś może wystawi wtórnie?
6) analogicznie chcę wystawić ofertę ilość gemów w secie, w meczu itd
a) czy mogę złożyć zakład przed meczem?
b) mogę złożyć tego typu zakład w czasie meczu?
7) jakie typy zakładów mogę złożyć w trakcie meczu?
8) gdzie przeglądać czy moje propozycje zostały kupione?
9) po jakim minimalnym kursie mogę wystawić swoją ofertę? (np z obserwacji kursów na SportMarketPro, mogę przypuszczać że mogę wystawić 1.01 najmniej na BetFair i 1.001 na Matchbook).
10) jaka jest minimalna stawka i ewentualnie wygrana poprzez określonego Brokera?
11) czy wszystkie moje oferty będą widoczne?
12) czy wszystkie propozycje Back wystawione przez innych graczy będą widoczne czy potrzebne jest specjalne wyszukiwanie?
13) jak odsprzedać przyjęty zakład?