>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Masters Wta

Status
Zamknięty.
zludna 0

zludna

Forum VIP
Sony Ericsson Championships
Madrid, Spain
Season-Ending Championships
Prize Money: $3,000,000
Surface: Hardcourt/Indoors
Official Web Site:
http://www.sonyericsson-championships.com
2006 Singles Final
(3) Justine Henin-Hardenne (BEL) d. (1) Amelie Mauresmo (FRA) 64 63

2006 Doubles Final
(1) Raymond/Stosur (USA/AUS) d. (3) Black/Stubbs (ZIM/AUS) 36 63 63
Yellow Group
Henin
Jankovic
S.Williams
Chakvetadze
Red Group
Kuznetsova
Ivanovic
Sharapova
Hantuchova

asiek297 5

asiek297

Użytkownik
Jutro pierwsze mecze prestiżowego turnieju Masters WTA. Faworytka turnieju jest chyba tylko jedna, czyli nr. 1 Justine Henin. Wydaje mi się że pozostałe zawodniczki nie są w stanie jej zagrozić. W pierwszej części sezonu robiły to Serbki: Ana Ivanovic i Jelena Jankovic, którym ten sezon(najlepszy w w ich karierach) dał się we znaki. Zwłaszcza tej drugiej, która z czołówki wystąpiła w największej liczbie turnieji. Być może Serena Wiliams, zwyciężczyni Australian Open . Amerykanka w najwyższej formie nie jest, lecz w sezonie nie miała za bardzo czym się zmęczyć, nie grała zbyt często może być z wszytkich uczestniczek najbardziej świeża. Z udziału w tym turnieju zrezygnowała jej starsza siostra Venus, za którą weszła Maria Sharapova. Rosjanka może również zagrozić Belgijce. Masza po porażce z Agą Radwańską w US Open(gdzie była główną faworytką do zwycięstwa) wystąpiła jeszcze w Kremlin Cup gdzie w pierwszej rundzie wyeliminowała ją Viktoria Azarenka. W końcowych sezon turnieji WTA w dużej mierze odgrywa dyspozycja fizyczna. Maria podobnie jak Serena mało pokazywały się na kortach. Z pozostałych zawodniczek w formie wydaje się być Daniela Hantuchova, która wygrała ostatni turniej w Linzu. Jednak ja postanowiłem nie typować wyników tego turnieju bo ze względu na koniec sezonu może paść wiele niespodzianek(no może poza zwycięstwem Henin ???? Więc nawet to wszystko co wyżej napisałem może okazać się błędne ????. To właśnie uroki tenisa...
Jutro odbędą się trzy spotkania
J. Henin - A. Chakvetadze
M. Sharapova - D. Hantuchova
S. Kuznetsova - A. Ivanovic

julez 27

julez

Użytkownik
20:00 Maria Sharapova - Daniela Hantuchova Typ 2 2.05

Wg mnie Maria Sharapova raczej nie odbuduje formy na turniej kończący sezon w Madrycie. Mimo wszystko będzie zmotywowana na mecz z Danielą gdyż to ona po ostatnim turnieju zepchneła ją na 9 pozycje w rankingu &quot;Champions Race&quot;, było to pewnego rodzaju upokorzenie dla rosjanki. Hantuchova jest w formie widać to było w Linz. Jest napewno w rytmie meczowym czego nie można powiedzieć o Sharapovej, która j/w zostało już napisane ostatnio nie grała. Typuje mimo wszystko wyrównany mecz, myśle że minimalnie wygra po 3 setach Hantuchova.

sopel 0

sopel

Użytkownik
Ten turniej może wygrać tylko jedna tenisitka-nazywana przez naszego zabawnego komentatora Bogdana T.-Federerem kobiecych kortów Justine Henin-Hardene.Każde inne końcowe rozstrzygnięcie było by wielką sensacją.Umiejętnie dobiera sobie turnieje w tym sezonie ,nie przeforsowując się zbytnio i to daje efekty-wygrywa wszedzie tam gdzie startuje.Bezsprzecznie na dzień dzisiejszy rakieta nr. 1 wśród pań.
Jeśli chodzi o pierwsze mecze obstawiam zwycięstwo obu rosjanek i pewne dwusetowe zwycięstwo Belgijki z Anną C. która sama zapewne jest zdziwiona swoją obecnością z tym turnieju. ????

manafluid 0

manafluid

Użytkownik
Moim zdaniem dzisiaj swoje mecze wygra Szparka, Ana i oczywiscie Henin. Co do Marii, to po słabym sezonie bedzie chciala pokazac sie chociaz w Madrycie, sama mowila o tym w wywiadzie. Gra z &quot;debiutantka&quot; poza tym w hali, co daje jej przewage, gdyz Rosjanka gra mocno i przy linii. Ana na pewno nie bedzie miala latwiej niz Maria. Nie wiadomo nawet w jakiej jest formie, po ostatniej przegranej z Golovin. Wydaje mi sie jednak, ze to nie Ana wygra mecz a Svieta go przegra. Henin co tu duzo sie rozpisywac, a jak jeszcze wziac pod uwage ostatni mecz Czaki z Patty Schnyder to nie ma o czym mowic. Tak wiec do boju Justine,Maria i Ana ;)

pawwel 0

pawwel

Użytkownik
Ten turniej może wygrać tylko jedna tenisitka-nazywana przez naszego zabawnego komentatora Bogdana T.-Federerem kobiecych kortów Justine Henin-Hardene. ????
panie znawco..nie istnieje ktoś taki.
mój typ:
Jankovic - S.Villiams typ:1 kurs:1,75
Świetny początek sezonu Serbki i fatalna końcówka. Upatruje szanse w wygranej panny z Serbii, w jej świetnym bekhendzie po linii który jest w moim mniemaniu jej firmowym zagraniem. Serena jak pamiętamy , miała równie dobry sezon ale końcówka sezonu , zwłaszcza krecz w 1 rundzie w Zurychu z Patty Schnyder był mocno niepokojący. Jankovic w przyt duzym procencie 1 serwisu , skoncetrowaniu i żelaznej taktyce może wygrać z Amerykanką.Mało tego. Jeżeli będzie wykorzystywać geometrie kortu i nie odda inicjatywę Serenie to będzie mogła się cieszyć z pierwszej wygranej w Turnieju Mistrzyń.

S 0

szyszek

Użytkownik
Jankovic J.-Chakvetadze A.(Z)
typ:2
Kurs:2.10
Jak do tej pory w turnieju Mistrzyń nie możemy narzekać na brak emocji. Wiele meczy w których możemy oglądać kunszt kobiecego tenisa. Dzisiaj pozwoliłem sobie na przeanalizowanie tego spotkania, ponieważ mecz Kuznetsova-Sharapova to dla mnie mecz chybił trafił, cieżko wytypować. W tym meczu gram przeciwko Jelenie, która wczoraj przegrała gładko z faworytką Henin 6:2 6:2. Obie zawodniczki spotykały się już aż siedem razy... i aż w pięciu pojedynkach była górą Anna. Napewno dla Rosjanki to jest jeden z najlepszych dotychczas sezonów i turniej Mistrzyń zaczeła kapitalnie pokonując Serene w pierwszym secie..która poddała mecz z powodu kontuzji. Ale widać że Anna gra dojrzale, i ma duże szanse z Serbką która moim zdaniem ma zniżke formy. Rosjance zawsze doobrze grało się z Jankovic. Nawet udało jej się pokonać ją na trawie gdzie była w kapitalnej formie. Ja dzisiaj zagram Anne, moim zdaniem najpewniejszy typ z dzisiejszego dnia.

sopel 0

sopel

Użytkownik
turniej Mistrzyń zaczeła kapitalnie pokonując Serene w pierwszym secie.
zaczeła od porażki z Henin z tym że w 2 secie poległa w tie-breaku a Serena jak dla mnie przegrała z kontuzją a nie z Chakvetadze.:jezora:
co do typu myśle że masz racje :spokodfhgfh:

S 0

szyszek

Użytkownik

typ:2✅✅✅

Kurs:2.10
Anna mimo problemów wygrała mecz i zagwarantowała sobie udział w półfinale na dzisiaj mam trzy typy.

Sharapova M.-Ivanovic A.(C)

typ:1

kurs: 1.80

Chyba dzisiaj najciekawszy mecz. Walka o miejsce w grupie oraz kto zmierzy się z fantastyczną Henin. Oby dwie są formie. Widać że dobrze przygotowały się do tego turnieju. Dzisiaj daje na Sharapovą ponieważ widać że gra równo co pokazała w meczu z Kuznetsovą. Nawet po przegranym secie jest w stanie sie smobilizować i gra bardzo mocne piłki. Co dla mnie jest plusem Rosjanka biega do każdej piłki, widać że zależy jej na dobrym występie. Bo nie ma co ukrywac bywały takie mecze że jej się nie chciało. Ivanovic w dwóch pierwszych meczach pokazała klase, pokonując zawodniczki moim zdaniem pewnie chociaż wiadomo miała problemy. Mimo że Serbka pokonała w tym sezonie aż dwa razy Marie myśle że dzisiaj wygra Sharapova.

Kuznetsova S.-Hantuchova D.(C)

typ: 1

kurs: 1.50

Mecz o nic. Jak dla mnie wysoki kurs na Kuznetsovą. Mimo iż przegrała dwa pojedynki widać że jest w optymalnej formie. To co pokazała w meczu z Ivanovic po gładko przegranym pierwszym secie wymaga szacunku. I napewno tego meczu nie odpuści, będzie chciała wyjść z twarzą. CO do Danieli mimo iż walczyła w dwóch swoich meczach, moim zdaniem nie jest formie. Spala się psychicznie przy piłkach w których powinna wygrać. Rosjanka jak dla mnie jest tu zdecydowaną faworytką.

Jankovic-Bartoli

typ: 1

kurs: 1.30

Najpewniejszy typ dzisiaj. Francuzka w bardzo słabej formie. CIezko porusza się po korcie i nie ma żadnych argumentów żeby pokonać Jankovic. Francuzka swoimi mocnymi forhendami i bekhendami nie jest w stanie nic zdziałać przy wlaczącej serbce która walczyłą do ostatniej piłki w meczu z Ivanovic.

zludna 0

zludna

Forum VIP
Jelena Jankovic - Marion Bartoli - 1 - 1.377
Jankovic już bez szans na awans, troszkę przykre, bo przecież w tym sezonie bardzo poprawiła swoją grę, bardzo dużo awansowała w rankingu, a przede wszystkim dostarczała wielu emocji i zdawało się, że tu nie podoła tylko Justine Henin... Niestety przegrała z inną rewelacją tego sezonu - Anią Chakvetadze. Z Anią było tak, że grała równiutko cały sezon i przede wszystkim grała w mniejszej ilości turniejów - tylko w 21, dla porównania Jankovic w 27. Można mówić o przemęczeniu, ale przede wszystkim źle dobierała sobie turnieje, zupełnie bez sensu wybierała te mniejsze, a tam niespodziewanie szybko odpadała - całkiem niedawno przytrafiła jej się drobna kontuzja - tak można tłumaczyć sobie jej porażkę z Chaki, a także dość gładką z Henin, ale to byłoby dość naiwne tłumaczenie. W każdym razie - szans na półfinał nie ma, ale jest szansa na zachowanie honoru. Bartoli niespodziewanie {?} zastąpiła Serenę Williams, nie wiem czy zdawała sobie sprawę z tego, że tak może być czy zabrali ją prosto z jakiejś imprezy i bez treningu wyszła na kort przeciwko JuJu - na to wygląda, bo rowerek, to ujma na honorze, nawet z Belgijką. Na przełamanie tu nie liczę, bo nawierzchnia mimo wszystko po stronie Serbki. Mecz o pietruszkę, ale niespodzianki być nie powinno, w końcu Jelena mimo wszystko jest tegorocznym numerem 2.
Svetlana Kuznetsova - Daniela Hantuchova - 1 - 1.645
Kolejny mecz o pietruszkę, bo obie panie szans na półfinał już nie mają. Ogólnie w tym sezonie lepsza zdecydowanie Kuznetsova. Hantuchova zakwalifikowała się rzutem na taśmę, ale ogólnie grała dość nierówno, jeden znakomity występ podczas Indian Wells, a reszta, to wyniki rozstawienia - nie przypominam sobie jakiś pozytywnych na jej korzyść niespodzianek. Na koniec jedynie pokonała Vaidisovą, by potem gładko ulec Schnyder i tak oto znalazła się w Madrycie. Kuza rozegrała tu dwa dobre spotkania, szczególnie z Ivanovic brakło szczęścia, nie wiem, jak wczoraj z Sharapovą, ale skoro zdołała urwać seta, to źle być nie mogło, szczególnie, że Maria grała całkiem niezły tenis. Hantuchova na razie jest nasłabsza z całej grupy, jak nie z całego Masters (Bartoli ciężko brać pod uwagę) i chyba tak zostanie. Kuza o wiele lepszy sezon i H2H tegoroczne ze Słowaczką 2-1, ta jedna porażka właśnie podczas Indian Wells.

jarzomp 0

jarzomp

Użytkownik
Ivanovic, A - Sharapova, M
Typ: Całkowita liczba gemów: ponad 23.5
Kurs: 2.10
Buk: Unibet

Analiza:
Dzisiaj moim zdaniem najciekawsze dotychczas spotkanie turnieju w Madrycie. Ana Ivanovic zagra z Marią Sharapovą. Obie tenisistki mają po 2 wygrane mecze i identyczny bilans setów 4:1. Dzisiaj mają motywację do gry, ta która wygra nie trafi w półfinale na Justine Henin, co prawdopodobnie skończyłoby się odpadnięciem z imprezy. Ivanovic gra w tym turnieju w kratkę. Przeplata co chwila genialne zagrania z całkiem prostymi błędami. Oba jej wygrane mecze były wymęczone i bardzo długie. Zdecydowanie lepiej prezentuje się Maria Sharapova, której po prostu w tym turnieju nie poznaję. Ma ogromny zapał do gry, biega do wszystkiego, gra bardzo agresywnie, mocno i co najważniejsze trafia. Dzisiaj chyba postawiłbym na nią, ale pewniejszy jestem tego, że mecz będzie bardzo, ale to bardzo zacięty i myślę, że do rozstrzygnięcia będzie potrzebne conajmniej 24 gemy.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Sharapova M. - Ivanovic A. (Zakład na set) 2:1 kurs 3.3
Jak już wspomniał jarzomp będzie to niewątpliwie najciekawsze z dotychczasowych spotkań, przynajmniej na to się zanosi. Sharapova w tym turnieju jak na razie udowadnia, ze jest najlepsza i zależy jej na zwycięstwach. Ana także gra dobrze i w 100% zgodzę się znowu z jarzompem, że gra w kratkę. Z Kuznetsovą mogła skończyc 2-0, jednak męczyła do 2-1. Mimo, iż w h2h prowadzi dotąd Ana i jest to jej najlepszy sezon to jednak obecnie królową kortów jest Maria, której może tu jedynie zagrazić Henin, myślę, ze taki bedzie finał. Nie jestem pewien czy zwycięzca grupy gra z drugą z drugiej rgupy ale najprawdopodobniej tak jest, dlatego Maria za wszelką cenę będzie chciała to wygrać aby nie zagrać w półfinale ze znakomitą Henin. Ana potrafi grać z piękną Marią, co zaowocuje tu wygraniem przez nią seta. Marysia jednak nie da sobie tutaj odebrać, bądź co bądź finału, gdyż pokonana dzisiejszego meczu będzie miała bardzo, ale to bardzo duży problem z wejściem do finału.

Kuznetsova S. - Hantuchova D. (Zakład na set) 1:2 kurs 3.7
Nie zgodzę sie ze zludną, że Kuznetsova gra o wiele lepiej. Udało jej sie wygrać seta z Marysią i Aną ale to nie świadczy, ze gra dobrze. Meczów nie oglądałem więc nie jestem do końca pewien jak było ale wydaje mi się, ze to raczej Maria i Ana rozpręzyły się na jednego seta, stad ich wygrane po 2-1. Jakby nie patrzeć jest to jednak najlepszy sezon Hantuchovej. Wygrała w tym roku dwa turniej. W Indian Wells, kiedy błysnęła formą pokonała swoja dzisiejszą przeciwniczkę gładko 2-0. Teraz Kuznetsova postara sie stawić większy opór i myślę, że stać ją na wygranie seta, jednak na nic więcej. Hantuchova pokaże, ze guruje nad brzydką i bardzo niezgrabną Svetlaną, nie tylko urodą ale i umiejętnościami i to, ze dostała sie do ósemki rzutem na taśmę o niczym nie świadczy.

Zagrałem to razem w bah, AKO 12.21.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Kurde mogłem zagrac zwykłe typy na Marysię i Danielę a tak to lipa :/ Zły jestem na siebie :kwasny4565:

jarzomp 0

jarzomp

Użytkownik
Sharapova M. - Chakvetadze A
Typ: dokładny wynik 2:0 ✅ 6:2 6:2
Kurs: 1.40

Dzisiaj pojedynek 2 Rosjanek. Po tym co pokazała wczoraj Maria w meczu z Ivanovic wynik może być tylko jeden. Co prawda Anna Chakvetadze gra w tym turnieju naprawdę dobrze, ale z taką Sharapovą jaką oglądamy w ostatnich dniach równać się nie może. To co wyprawia Maria na korcie naprawdę budzi szacunek, wielka ambicja + niewiarygodna wręcz skuteczność wróży tutaj szybkie 2:0 dla pierwszej z Rosjanek

Henin J. - Ivanovic A.
Typ: dokładny wynik 2:0 ✅ 6:4 6:4
Kurs: 1.30

W drugim pojedynku zmierzą się Belgijka Henin i Serbka Ivanovic. Co tu dużo mówić, jedynym w czym przewyższa Anna Belgijkę jest uroda, bo w aspektach tenisowych to przynajmniej na tym turnieju dzielą je lata świetlne. Anna w tym turnieju dobrze zagrała tylko 1 seta w meczu z Kuznetsovą, reszta była bardzo męczona, gra była szarpana. Wczoraj z Marią Sharapovą nie miała w ogóle nic do powiedzenia, została wręcz upokorzona. Przegrać 1:6 2:6 w takim turnieju to naprawdę nie przystoi tak klasowej zawodniczce. Dzisiaj chciałbym, żeby w końcu Anna się przebudziła. Ona naprawdę potrafi grać w tenisa, w jej normalnej wysokiej formie jest w stanie wygrać z każdą zawodniczką włączając w to Henin. Ale czy dzisiaj się przebudzi? Szczerze w to wątpię, jak dla mnie to szybkie 2:0 dla Henin. ( Mam nadzieję, że będę złym prorokiem i zobaczymy dobry tenis na korcie w Madrycie ).

jarzomp 0

jarzomp

Użytkownik
Kurde mogłem zagrac zwykłe typy na Marysię i Danielę a tak to lipa :/ Zły jestem na siebie :kwasny4565:
Heh, ja zagrałem czysty typ na Marię, ale niestety dołożyłem jeszcze do tego Kuznetsovą i myślałem, że mnie szlag trafi jak oglądałem co wyrabiała Svieta na korcie. Żenada to mało powiedziane. Szkoda kasy, ale z drugiej strony dobrze, że Daniela pokazała Rosjance jak się gra w tenisa.

gusto 695

gusto

Forum VIP
W 100% zgadzam się z jarzompem wiec nie będe powielał tego co napisał. Każde inne wyniki jak 2-0 w obydwu meczach będą ogramną niespodzianką.

Dodam tylko że w betgun sa troszke wyższe kursy:
Sharapova 2-0 1.5
Henin 2-0 1.35

jarzomp 0

jarzomp

Użytkownik
W 100% zgadzam się z jarzompem wiec nie będe powielał tego co napisał. Każde inne wyniki jak 2-0 w obydwu meczach będą ogramną niespodzianką.

Dodam tylko że w betgun sa troszke wyższe kursy:
Sharapova 2-0 1.5
Henin 2-0 1.35
No i nasze przypuszczenia się sprawdziły, ale łatwo nie było. O ile Maria przy początkowych trudnościach swój mecz wygrała pewnie i szybko to w drugim meczu mieliśmy niezły maraton. Początek obiecujący dla Any, szybkie przełamanie Belgijki i zanosiło się na niespodziankę. Henin jednak się przebudziła, ale dobrej gry nie widzieliśmy. Co prawda udało jej się wygrać w 2 setach, ale jak na pierwszą rakietę świata to grała strasznie mizernie. Jeśli Henin poważnie myśli o wygraniu tego turnieju to musi poważnie przemyśleć swoje poczynania, bo jeśli zagra tak jak dzisiaj to po pojedynku z Marią nie będzie po niej za bardzo co zbierać.

P 0

patrol69

Użytkownik
Masz rację. Oglądałem dzisiaj oba spotkania, i Henin na tle Marii naprawde mizernie wyglądała. Gromy zepsutych serwisów przez rakiete numer 1 na swiecie, mowi samo za siebie.
Jutro chciałem grać Henin , lecz po tym co pokazała dzisiaj podziekuje.
Dodam ze to finał i może być różnie, ja jednak wierze w Marie i jeżeli tylko kurs bedzie przyzwoity biorę z pocałowaniem ręki.

jarzomp 0

jarzomp

Użytkownik
Henin J. - Sharapova M.
Typ: Sharapova M.
Kurs: 2.70
Buk: bet-at-home

Jutro wielki finał Turnieju Mistrzyń w Madrycie. Spotkają się Justine Henin i Maria Sharapova. Oczywiście faworytką jak zawsze jest Belgijka Henin, ale ja dzisiaj stawiam na Rosjankę. Jeśli spojrzeć na ten sezon Justine była rewelacyjna i żadna z tenisistek nie może się z nią równać, jednak w tym turnieju Belgijka nie zachwyca. Poza spotkaniem z Bartoli ( przypomnijmy 6:0 6:0 ) Henin grała bardzo przeciętnie, od czasu do czasu tylko pokazując swoje prawdziwe oblicze. Jeśli chodzi o Marię Sharapovą to jest ona niewątpliwie numerem jeden tej imprezy. Gra bardzo równo, w każdym meczu jest maksymalnie skoncentrowana, nie odpuszcza żadnej piłki i co najważniejsze jest bardzo skuteczna. Najsłabiej moim zdaniem zagrała półfinał, chociaż i tak wygrała go gładko 6:2 6:2. Jest zasada, że w każdym turnieju trafia się słabszy mecz i właśnie ten półfinał uważam w wykonaniu Marii za potwierdzenie tej reguły. Naprawdę wierzę, że w finale zagra najlepiej z dotychczasowych meczy i ukoronuje swoją wspaniałą grę w tym turnieju. Henin jest zawodniczką niemal doskonałą, ale myślę, że z tak ambitną Rosjanką sobie nie poradzi. Do boju Maria!

sam-rothstein 0

sam-rothstein

Użytkownik
No Sharapova powinna wygrać, oglądałem wczoraj obydwa mecze Henin i Sharapovej no można powiedzieć, że Rosjanka jest na fali gra świetnego tenisa za to Henin nie do końca, to co wczoraj serwowała straszne :jezora: i wygrała w sumie 12 do 8, a powinna conajwyżej do 6. Więc trudno szczerze tu obstawiać :-D Henin może się zmobilizować na ten mecz, ale to co gra Rosjanka to &quot;ownage&quot; statystyki tu nic nie dadzą tenisa trzeba oglądać by stawiać może obstawie na dużą liczbę gemów gdyż zapowiada się zacięta gra ;) Więc typ na Sharapovą .
Dokładnie rok temu w tym samym turnieju te same zawodniczki wtedy Henin wygrała 2 - 0 z Sharapovą (6:2 7:6)
Sharapova z Henin wygrała tylko 2 razy i to wyłącznie w Ameryce.
Henin grając na hali w tym roku nie przegrała, za to Sharapova raz zkreczowala i przegrala z V. Aazarenko.
Henin jest faworytką i sprawdza się jako faworytka w 92% za to Sharapova jako outsider sprawdza się w 50%.
Mhm trudno obstawiać ;) ale ja nie liczę na wygrane zakłady tylko na ciekawy mecz ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom