>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Masówki na HT/FT

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Witam,

zastanawia mnie sprawa masówek na HT/FT 2/1 lub 1/2.

Posłużę się przykładem: http://www.oddsportal.com/soccer/england/blue-square-south-2012-2013/havant-w-bath-city-1382110/#ht-ft;2

Mecz Havant z Bath City. Kursy na HT/FT 2/1 poszły w górę, a zarazem 33 z 33 użytkowników oddssportal.com zaznaczyło tą opcję czyli 2/1.

Teraz pytania:
Czy warto iść za takimi masówkami ?
Czy stawiać tam gdzie spadają kursy czy tam gdzie rosną (wiadomo że jak poleci masówka na 1/2 to mecz może zostać przekręcony na 2/1).
Według was (a szczególnie graczy którzy mają jakieś doświadczenie z takimi łamańcami) wyniki HT/FT 1/2 lub 2/1 to kwestia przypadku czy może jednak coś za tym jest ?

Otrzymane punkty reputacji: +8
rio_grande 96

rio_grande

Użytkownik
Mniej wiecej jest tak samo jak przy spadkach / wzrostach na 1x2 . Może wejść lub nie , żadnej zasady nie ma. Jako przykład przychodzi mi do głowy mecz z ubiegłego sezonu w 2 lidze belgijskiej .Kurs na 2/1 spadł z powiedzmy 25 na 8. Wynik oczywiście łamańcem nie był.Znajdziesz zapewne podczas jednego weekendu kilka meczy które wejdą pod spadki i drugie tyle które nie wejdzie.Jednym słowem loteria.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
HT/FT uważam generalnie za zdarzenia nie warte uwagi, to nie są nawet trzydrogowe zdarzenia (trudne do trafienia), a 9-cio drogowe!
Generalnie wyznaję jednak zasadę, że kursy spadające są nie warte gry... Wczoraj np. Górnik zyskiwał poparcie graczy (kursy spadały), a zasłużenie nie wygrali!

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Nie chodzi mi o pozostałe możliwości, a tylko łamańce 1/2 lub 2/1.
Poobserwuje te gdzie są spadki kursów, a także ich przeciwieństwa. Bazuje się na dropping odds z oddsportal.com
Zauważyłem też że jak idzie masówka na 1X2 w którąś stronę to wtedy też dosyć często bywa łamaniec. Mówie o masówkach u wszystkich buków gdzie np. kurs na 1 spada z 2,6 do 1,8.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Oddsportal za wiele Ci nie pomoże, bo spadek kursu na taką opcję nie oznacza, że ktoś u danego buka to zagrał.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
bo spadek kursu na taką opcję nie oznacza, że ktoś u danego buka to zagrał.
A co innego może oznaczać? Że bukmacherzy sobie od tak według własnego mniemania wachlują sobie kursami? Na świecie jest grubo ponad milion grających osób, w tym masę oszustów którzy oferują pseudo fixy. Ile razy tutaj ktoś się reklamuje z ustawionymi meczami, ile jest tego w internecie? Tysiące, setki, a może nawet i miliony oszustów. Widziałem nie raz super kupony na HT/FT. Najczęściej wygląda to tak, że ktoś prowadzi sobie bloga czy stronę, albo pokazuje jako dowód screeny kuponów zagrane za większą sumę pieniędzy, co jest żałosne bo takie kupony to się robi 15 minut w PS i 30 minut w paincie. Później taka osoba oferuje pseudo fixa paru osobom i te kilkanaście osób naciągniętych nabiera się na to żałosne oszustwo. Oszukani grają z podniesionym czołem kurs 21,00 HT/FT i później się okazuje, że nie wchodzi. Bukmacherzy wiedząc, że ktoś gra na taki kurs większą kasą ich system po prostu obniża kurs. Moim zdaniem tak to wygląda i pewnie w 90% tak się właśnie niestety dzieje.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Kurs na 2/1 czy 1/2 spada, a u buka nikt nie musiał tego zagrac,
jakbym nie był pewny bym nie pisał, tyle w temacie.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Kurs na 2/1 czy 1/2 spada, a u buka nikt nie musiał tego zagrac, jakbym nie był pewny bym nie pisał, tyle w temacie.
Jak w bukmacherze X spada kurs na dany typ to drugi bukmacher Y zabezpieczając się przez ewentualnym surebetem również obniża kurs i w Y wcale nie musi nikt tego zagrać.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Tak jak napisał cubsonart - kursy HT/FT są powiązane z rynkami głównymi match odds. Jeśli tam występują jakieś większe spadki / wzrosty to z reguły są też jakieś zmiany na HT/FT...

M 1,2K

mariuszck

Użytkownik
Witam,

zastanawia mnie sprawa masówek na HT/FT 2/1 lub 1/2.

Posłużę się przykładem: http://www.oddsportal.com/soccer/england/blue-square-south-2012-2013/havant-w-bath-city-1382110/#ht-ft;2

Mecz Havant z Bath City. Kursy na HT/FT 2/1 poszły w górę, a zarazem 33 z 33 użytkowników oddssportal.com zaznaczyło tą opcję czyli 2/1.

Teraz pytania:
Czy warto iść za takimi masówkami ?
Czy stawiać tam gdzie spadają kursy czy tam gdzie rosną (wiadomo że jak poleci masówka na 1/2 to mecz może zostać przekręcony na 2/1).
Według was (a szczególnie graczy którzy mają jakieś doświadczenie z takimi łamańcami) wyniki HT/FT 1/2 lub 2/1 to kwestia przypadku czy może jednak coś za tym jest ?
Jak sprawdzasz kto co zaznaczył?

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
W każdym bądź razie siadło i to dość grubo pograne. Kontynuuje analizowanie tego rynku i przyznam że widzę tu pewną zależność. Wyniki przedstawię po zakończeniu analiz, a na razie powiem że na 240 przeanalizowanych meczy pod odpowiednim kątem, yield wynosi 531% ????

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
china w -usa w mocne spadki 1/1 coral kurs otwarcia 41 teraz 19!! ps o co chodzi z tymi zaznaczeniami???
nie wiem gdzie widziałeś tam kurs 41 po pierwsze, a po drugie 1/1 to nie lamaniec... grajac na 1/1 stawiasz poprostu zaklad ze chinki beda prowadzic po pierwszej polowej i wygraja caly mecz.

powyzej natomiast podalem 2 przykladu lamancow, czyli np. do przerwy prowadza goscie, a caly mecz wygrywa drużyna gospodarzy.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
W każdym bądź razie siadło i to dość grubo pograne. Kontynuuje analizowanie tego rynku i przyznam że widzę tu pewną zależność. Wyniki przedstawię po zakończeniu analiz, a na razie powiem że na 240 przeanalizowanych meczy pod odpowiednim kątem, yield wynosi 531%
To podawaj je tu jak juz sam zagrasz ;)

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Ciągle testuje.. mam już w Excelu rozpisane prawie 6 ostatnich sezonów z kilku konkretnych lig europejskich. Jak dotąd po około 1400 meczach, yield wynosi 460% (lub coś koło tego, nie mam akurat pod ręką dokładnych danych).

Do góry Bottom