Dyscyplina:
Piłka Nożna -
ANGLIA:
Championship
Spotkanie: West Ham United - Watford FC
Typ: West Ham United -1, -1.5 AH
Kurs: 2,000
Bukmacher: Bet365
Rezultat:
Analiza: Dziś kolejne spotkania Ligi Mistrzów. APOEL będzie podejmować Lyon, natomiast na Camp Nou swoje spotkanie rozegra Barcelona, której przeciwnikiem będzie Bayer Leverkusen. Ja jednak wybrałem znacznie (według mnie) ciekawsze spotkanie. W Londynie na Upton Park będziemy mogli być świadkami widowiska, w którym "Młoty" na własnym stadionie będą podejmować Watford. Dla gospodarzy będzie to idealna okazja by wskoczyć na pierwsze miejsce w ligowej tabeli. Obecny lider Southampton zremisował na własnym obiekcie z Ipswich Town, co dla "The Hammers" jest wręcz idealnym wynikiem. Gospodarze do lidera tracą w tej chwili jeden punkt, mając o dwa spotkania mniej od "Świętych". West Ham United dąży dzielnie by powrócić do
Premier League i wszystko wskazuje na to, że już w przyszłym sezonie będziemy oglądać kolejną ekipę z Londynu w najwyższej klasie rozgrywek w Anglii.
"Młoty" w poprzedniej kolejce pewnie pokonali Cadriff City - wygrywając na wyjeździe 2:0, jedną z bramek strzelił powracający po trzy meczowej banicji - Kevin Nolan, który jest motorem napędowym drużyny West Hamu.
Gospodarze na własnym stadionie przywykli nie oddawać zbyt często punktów w dotychczasowych 16 rozegranych spotkaniach na Upton Park - wygrali 9, zremisowali 4 i tylko 3 razy musieli uznać wyższość przeciwnika. Strzelając przy tym 25 bramek i tracąc 15.
Watford w 34. kolejce także wygrał swoje spotkanie, pokonując na własnej murawie Burnley - 3:2. Na wyjazdach nie spisują się najlepiej z pośród 16 spotkań na terenach innych niż Vicarage Road, Watford zdobył zaledwie 15 punktów, wygrywając 3 spotkania i odnosząc 6 remisów, aż 7 razy schodzili podopieczni Seana Dyche jako pokonani.
Sam Allardyce w tym pojedynku, nie będzie mógł skorzystać z usług norwega - Johna Carew, który ma problemy z kolanem. Julien Faubert leczy chorobę i także, nie zagra. Niepewny jest występ Winston Reid'a.
U gości nie zagra Martin Taylor, który ma uraz ramienia i Stephen McGinn. Ross Jenkins i Gavin Massey także są poza składem.
W pierwszym spotkaniu pomiędzy tymi drużynami w sezonie 2011/2012 padł wynik 4:0 dla "The Hammers", którzy pokonali rywala na Vicarage Road.
Trener gości zapowiada walkę do końca, jednak w mojej opinii Watford nie ma czego szukać na Upton Park. Zbyt dużą szanse, na przeskoczenie Southampton ma West Ham i musi dziś wygrać. Spodziewam się 3:0.