Hibernian FC - St. Mirren 0:0
Zespół z Edynburga dość niespodziewanie pewnie wygrał w ostatniej kolejce na
Rugby Park z miejscowym Kilmarnock (3:1), przerywając tym samym serię 5 spotkań bez zwycięstwa (0-1-4; 5:16).
Jutrzejszy rywal The Hibs - St. Mirren notuje z kolei serię 8 spotkań bez wygranej, w 4 ostatnich dzieląc się punktami (0-5-3; 4:10). Na co na pewno warto zwrócić uwagę w przypadku The Buddies, to ich "strzelecka indolencja". Hibernian w 2 ostatnich meczach zdobył w lidze więcej bramek, niż St. Mirren od Świąt Bożego narodzenia!
Ostatnie półtorej tygodnia w przypadku Hibernianiu, a więc zwycięstwo na trudnym terenie (wspomniane 3:1 z The Killis) i przyzwoity mecz z Motherwell (3:4 na Fir Park), według mnie w roli faworyta w jutrzejszym meczu stawia właśnie gospodarzy. Kiedy obie drużyny mierzyły się ze sobą po raz pierwszy w tym sezonie (22 października na St. Mirren Park) górą byli właśnie The Hibs (3:2). Podobnego wyniku spodziewam się również jutrzejszego popołudnia.
W zespole gospodarzy pod małym znakiem zapytania stoją występy wypożyczonego ze Stoke City pomocnika
Toma Soaresa (2/2 - oba gole w ostatnim meczu) i bramkarza
Grahama Stacka (24/0). Dużo mniej prawdopodobny jest natomiast występ lewego obrońcy
Calluma Bootha (12/1). Dobrą wiadomością dla menedżera Pata Fenlona jest z kolei powrót 2 zawieszonych pomocników: skrzydłowego Ivana Sproule'a (24/3) i Isaiaha Osbourne'a (21/1). W dalszym ciągu poza grą są:
Danny Galbraith (pomocnik, 16/0) i
Ian Murray (obrońca, 14/0).
W składzie Świętych nie zobaczymy jutro środkowego obrońcy
Marca McAuslanda :!: (22/1) i grającego na lewej stronie defensywy
Jeroena Tesselaara :!: (26/0). To poważne osłabienie defensywy The Buddies. Dobrą wiadomością dla Danny'ego Lennona jest natomiast powrót do gry pomocnika Kenny'ego McLeana (21/3).
Moje typy:
Hibernian 6/10 @2.20 (unibet)

Biorąc pod uwagę aktualną formę strzelecką gospodarzy i poważne braki w obronie gości, warto pomyśleć o:
over 2.5 7/10 @2.20 :!: (unibet)

oraz
dla odważniejszych (myślę, że warto):
Hibernian (-1.5) 4/10 @4.35 (unibet)
BB: Wtopa na całej linii... :;/: