>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Maraton typerski

H 180,2K

hasbaart

Typer
#46 +370j
Screenshot_20251102_143128_Superbet.jpg

W 60' przy stanie 1:1, 70% posiadania Interu i 10 - 1 w faulach dla Verony zagrana jeszcze czerwona ale nie pykłp tym razem...😉🤷‍♂️

Screenshot_20251102_143447_Superbet.jpg
-40

H 180,2K

hasbaart

Typer
#51 -150j

Głównym założeniem tematu było uzbieranie na wyjazd na grudniowy maraton do Walencii. Z racji ze obecna forma jest daleka od maratońskiej i bardziej zmagam się teraz z urazami więc cel przekładamy na kwiecień i atakujemy kolejny maraton na urodziny. W tamtym roku buk pomógł wyjechać na Maraton dookoła jeziora Garda we Włoszech więc tym razem znów atakujemy coś w okolicach początku kwietnia. Na celowniku maraton w Mediolanie, Paryżu i Zurychu. Najbardziej datą pasuje Mediolan i... Łodź🤦‍♂️😂 Ale jak buk pozwoli 😁 to jednak postaram sie aby to była zagranica. ..😉

W związku z tym ze temat nie powstał żeby przepalać zarobione środki i wrzucać je ponownie w kupony ale korzystać tez z tego ze coś tam wchodzi. 2idzę że zaczynam trochę iść w górę ze stawkami więc sprowadzę sie troche na ziemię...😉

Zdejmuje z konta 1400zl na:
Buty Asics Sonicblast - 800zł
ASICS-SONICBLAST-feature-.jpg
Kurtka - 200zł
2 x longsleeve - 200zł
Getry biegowe - 200zł
Stan konta po zakupach - 822j (po rozliczonych 40 kuponach)

Otrzymane punkty reputacji: +231
H 180,2K

hasbaart

Typer
Kolejna kolejka ligi mistrzów i tradycyjnie kartki. UEFA znów zrobiła mi na przekór i namieszała... Dzisiaj dała dobrych sędziów jeśli chodzi o kartki, a jutro dała dobre mecze jeśli chodzi o kartki... 😅🤣

I weź to bądź mądry.
Napoli - Frankfurt
Czyli pojedynek dwóch zazwyczaj underowych jeśli chodzi o kartki drużyn. Tyle ze Napoli już dwa razy w tej edycji kończyło mecz w 10 w PSV (5żl + cz) i w City (1żk + czk), ale u siebie ze Sportingiem 0 kartek. Czyli jednak underowo. Frankfurt całkiem underowo 2 w Galacie, 2 z Liverpoolem i 2 w Atletico. No wyglada to wybitnie underowo jesli chodzi o kartki. Sędziuje portugalczyk Pinheiro i o ile jeszcze w Portugalii na przestrzeni 4 lat e LM 2 x pokazał 5 kartek... jak nie lubię grac underów tak bardzo mocno rozważam to w tym meczu...

Slavia - Arsenal
Tez nie doszukiwałbym sie tu kartek w spotkaniach cwierciwnałowych LE w 21 było w dwumeczu 3 w Slavii i jedna w Londynie.
Sędziuje azer Aghayev i jedynie on jest promyczkiem nadziei jeśli chodzi o kartki bo przez 4 lata zawsze dawal LM minimum 4 kartki.
W zależności jak sie mecz ułoży to może szedłbym cos w kierunku kartek Śląski... generalnie dla mnie NO BET

Atletico - Royale SG
Atletico - 3żk w meczu w Arsenalu, 2 z Eintrachtem, 3 w Liverpoolu (ogólnie nie dla Atletico)
RSG - 2 z Interem, 5 z Newcastle, 0 w PSV
Sędziuje norweg Eskas
Dla mnie NO BET może być zarówno 0 jak i 8... nie mam tu punktu zaczepienia

Olimpiakos - PSV
Serce mówi graj kartki Greków rozum mówi dej se spokój z tym meczem
W '21 w 1/16 LE było 5 kartek w Oli i 4 kartki w PSV. Oli ostatnio 5+ cz w Barcelonie, 5 w Arsenalu, 6 + cz z Pafos ale za to PSV 5 + cz z Napoli, 2 w Levercusen i 0 z Royale SG
Do tego sędziuje Francuz Turpin ktory generalnie jest bardzo underowy ale ma jeden wyskok na sezon w LM gdzie wali kartkami gdzie popadnie a w tym sezonie sędziował już Galata - Liverpool 8żk + karny wiec być może źródełko na ten sezon jiz wyschło 😅😂
Na over 3,5 kartek jest 1,47 (Betclic) i 1,63 Superbet i tu ewentualnie mógłbym sie na to skusić

Tottencham - FC Kopenhaga
Jakoś mnie ten mecz w kontekście obstawiania strasznie odpycha... powinny być karki patrząc na poprzednie mecze drużyn ale sędzia z tych underowych. Jeśli Anglicy szybko zyskają przewagę i gole to może sie skończyć bez kartek. Rownie dobrze może skończyć sie 0:0 i 2-5 w żółtych 🤷‍♂️ NO BET

Przejdźmy do meczy w których widzę potencjał...

PSG - Bayern
Bayern 15/15 w tym sezonie idą na rekord ale ciężkie sie teraz wylosowało 🤷‍♂️
Mimo wlocha Marianiego tu teoretycznie powinny być kartki... nawet patrząc na historie spotkań 1,61 suberbet / 1,51 betclic. Jestem skłonny tu ryzykować.

Bodo - Monaco
Bodo w Galatasaray 2żk ale tam dostali szybko 2 strzały i trzeci na początku drugiej połowy i nie było chyba sensu ryzykować zawieszenia w perspektywie meczu US siebie z Monaco. Wcześniej 2:2 u siebie z Tottenchamem i 4żk (2-2) i 2-2 w Slavii 5żk (2-3)
Monaco 0:0 z Tottenchamem i 1żk, 2:2 - City i 6żk (1-5) i 4:1 w Bruggii 4żk (2:2)
I wydaje sie ze tu tez będzie zacięta walka o punkty. Myślę ze tu sie pojawia kartki i możliwe ze różnego koloru.
Mam nadzieję ze zadba o to nasz AS eksportowy Sylwestrzak 😂😂
W obecnych rozgrywkach europejskich
1 mecz LM - 6żk + karny
3 mecze kwalifikacji - 4, 5, 4 i 2karne
W poprzednicj sezonach jest jeszcze lepiej. Sylwestrzak pokazuje duzo kartek, daje karne i wyrzuca z boiska. Oby nie był dzisiaj głównym aktorem widowiska, chociaż z perspektywy mojego kupony niech sie bawi 😅🤣
Over 3,5 kartek - 1,56 suberbet / 1,38 betclic
Over 4,5 kartek - 2,12 sb / 1,90 bc

Gram to!

DO PRZEMYSLENIA

Juventus - Sporting

Juve ma swoje problemy od paru sezonów i coraz bardziej widoczna jest Starość w tej Damie 😅😉 w lidze gubią punkty nie ma już tej żelaznej obrony sprzed lat ale dalej jednak łapią sie do LM...

W tym sezonie unikneli bagażu w Madrycie przegrywając tylko 1:0 - 1żk, ale wcześniej remisuje 2:2 w Villarreal - 4żk (1:3) i 4:4 w BVB - 1żk... Brakuje na razie trochę punktów...

Z Kolei Sporting 2:1 z Marsylia 7żk (2-5) + czk Marsylia, 2:1 w Napoli - 0żk i 4:1 z Kairatem 6żk (4:2)

W Spotkaniach bezpośrednich

2023 ćwierćfinał LE , 4żk w Sprtingu i 3żk w Juve
W 2017 w LM faza grupowa 5żk w Sportingu i 4 kartki w Juve

Sędziuje Niemiec Stieler który jest tu akurat na plus jeśli chodzi o typ na kartki. Zdarzają mu sie wpadki underowe ale generalnie na kartkach nie oszczędza...

Liverpool - Real
Piękny mecz nam sie szykuje taki nie za kartkowy... No właśnie tylko ze mi sie tu ubzdurały kartki mimo ze z poprzednich spotkan w Liverpoolu wcale na to nie wskazuje...
2024 - LM faza ligowa - 7żk
2023 - LM 1/8 - 2żk
2022 - LM Finał - 1żk
2021 - LM Ćwierćfinał - 3żk
2014 - LM faza grupowa - 1żk
2009 - LM ćwierćfinał- 6żk

Liverpool w tym sezonie w Eintrachcie 1:5 - 2żk, w Galatasaray 1:0 - 8żk, z Atletico 3:2 - 3żk
Real z Juve 1:0 - 1 kartka, w Kairacie 0:5 - 2żk, z Marsylia 2:1 - 5żk + czk Real

Oba zespoły oprócz meczy z typowymi oudsiderami kartek nie łapią ale w meczach których nie idzie już bywa różnie...
Teoretycznie ze względu na swoje boisko lekkim faworytem powinni być anglicy ale mieli ostatnio swoje problemy i 4 porażki z rzędu natomiast Real idzie jak burza, a jak nie idzie to sie zawsze szczęście uśmiechnie albo sedzi karnego da jak sie gra w 10...😏 just sayin' 😅😉

Dziś sędziuje mój ulubiony pojebany sędzia - rumun Istvan Kovacs. W tym sezonie
4zk - Villareal - Juve
5żk + czk - Olimpiakos - Pafos
Istvan już sobie chyba ostrzył zęby na to spotkanie w weekend bo przez 4 kolejki w lidze był underowy aż tu nagle w poprzednim meczu FCSB - CSU Craiova 8żk + czerwo + 2 karne 🤣🤣🤣
I o ile jest raczej underowym sedzią w LM to co roku lubi sobie wejść cały na biało i zostać bohaterem meczu 😅😏😂👌
24/25
PSG - Bayern 7żk + czerwo (faza grupowa)
2023/24
PSG - Barcelona 9żk + czerwo + karny
2022/23
Milan - Napoli 8żk + czerwo
2021/22
Sevilla - Lille 11żk + karny

Może dzisiaj jest ten dzień 🤔😅
Over 3,5 żk - 1,63 superbet / 1,51 betclic

Finalny kupon niedługo 😉

Ostatnia edycja:
H 180,2K

hasbaart

Typer
Club Brugge - Barcelona

W kontekście kartkowym to spotkanie to kompletny NO BET. Brugia po zwycięstwie 4:1 na inaugurację z Monaco, przegrała i chyba nie specjalnie to kogoś dziwiło 2:1 w Atalancie i wyraźnie 4:0 w Bayernie. Z Monaco 4żk (2 Brugia), z Atalantą 2żk (0 Brugia), z Bayernem 1żk Brugia. Czy z Barca ma jakieś szanse? No wydaje mi sie ze nie specjalne wiec zamiast kartek chyba wolałbym tu zagrać czystą dwójkę na Barce, ktora rozbiła u siebie 6:1 Olimpiakos ( 5żk + czk Oli, 1żk Barca), przegrała z PSG 1:2 (4-2 żk) i wygrała w Newcastle 1:2 (2:4 żk). Gdybym patrzył tu tylko na mecze Barcy to trzebaby iść w ciemno w kartki jednak tu dzisiaj może byc bardzo szybko po meczu jeśli Barca przyciśnie.
Sędziuje Anthony Taylor który w zeszłym sezonie pokazał w meczu Brugge - Sporting 8żk ale jakos ten Taylor zawsze mnie zawodzi gdy gram mecze przez niego sędziowanie. W tym sezonie 0żk + karny PSV - Royal SG i 5żk Marsylia -Ajax. W zeszłym sezonie kompletny rozjazd w europejskich pucharach
LM - 5żk, 4żk, 8żk, 2żk
LE - 0żk , 1żk
LK - 3żk , 6żk + 2czk + karny
Szkoda lubiłem grac mecze sedziowane przez niego szczególnie w LE bo poprzednie sezony dostawal trudne mecze i walił kartkami aż miło. W LM trochę jednak nierówno...

Strasznie sie rozpisałem na temat meczu którego nie gram...😅🤦‍♂️ Ale dwa następne będą krótko.
Inter - Kairat
Nie wydaje mi sie żeby ten mecz miał potencjal kartkowy. Bo Inter powinien tu zagrac bardzo minimalistycznie. Jak najszybciej zyskać 2-3 bramki i nie stracić zawodników. Kairat no cóż wiadomo było ze z Pafos będą kartki bo przeciwnik w zasięgu, z Realem już tylko 2 kartki w meczu. 6 kartek w Sportingu traktuje jako przywitanie z LM

City - Borussia
Dla mnie NO BET bo Marciniak. Tyle wystarczy...

Newcastle - Villareal
NO BET tu może byc zarówno zero kartek jak i 8żk + 2cz i karny ale nie wiem co sie dzisiaj wylosuje. Dodatkowo raczej underowy sędziuje mecz Kruzliak.

Marsylia - Atalanta
Mecz z potencjałem kartkowy sz czegoś nie z uwagi na Marsylie ale kompletnie NO BET ze względu na Hiszpana Sancheza sedziujacego mecz. Zraziłem sie ponownie po ostatnim meczu w La Liga gdzie w meczu Getafe - Girona przy 32 faulach pokazał tylko 2żk. W LM zazwyczaj tez raczej oszczędnie jeden sezon by w kolejnym walić kartkami w każdym meczy... typowy sędzia w La Liga - choroba dwubiegunowa plus poczucie bezkarności. Dokładnie jak twoja była i dokładnie jak twoja była jak tylko zainwestujesz stracisz kasę 😅🤣🤣 NO BET
....chyba ze na live

Przejdźmy może do meczy które są jednak warte uwagi...

Karabach - Chelsea
Jak mnie tu kuszą te kartki🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
Sędzia fajny. Austryjak Gischamer trzyma średnia kartek bardzo fajnie. Chelsea którą lubię sobie zgarnąć kartke albo ze 4 jedzie na goracy teren to Azerbejdzanu gdzie dla Karabachu byłoby wielkim sukcesem ubranie choćby punktu... no piękna perspektywa tyle ze Karabach mało faluje 😐 No dobrze jeszcze w wygranym meczu u siebie 2:0 z Kopenhaga wyglądało to spoko 10 fauli i 3 kartki ale już mecz w Benfice to kompletnie dziwna sytuacja. Na tak gorącym terenie Karabach miał 5 fauli... słownie PIĘĆ‼Przypomnę tylko ze przegrywali 2:0 po 16 minutach i wyciągnęli w koncowce na 2:3... 5 fauli 0 kartek i można pomyśleć ze to wypadek przy pracy ale w Bilbao mieli znów 5 fauli i 0 kartek w meczu... Fakt ze tutaj przegrali 3:1 ale zaskakująca jest mała ilość fauli Azerów. Promyczkiem nadziei jest fakt ze grają u siebie i że może Chelse nie zacznie strzelania pd początku i będą sie tam troche bronić za wszelką cenę i ewentualnie kontratakowac co może wygenerować faule... bez fauli nawet pojeb Kovacs kartek nie daje 😅🤣🤣
Z drugiej strony Chelsea już tam grała w 2017 r. Wynik 0:4 - 3 żółte i czerwona dla Karabachu w 16' ale niepokojące jest ta statystyka Screenshot_20251105_092706_Flashscore.jpg
Kolejny raz 5 fauli... co prawda z 5 fauli wyciągnęli 2żk + czerwona ale w zależności jeden sędzia da drugi nie...

W takim razie może dobrym rozwiązaniem bedzie under fauli Karabachu 🤔🤔 kurs zacny...
Screenshot_20251105_093156_Superbet.jpg

Pafos - Villareal
Oj lekko nie mają cypryjczycy w tym roku 3 mecze a już 2 musieli kończyć w 10. W ostatnim meczu w Kairacie zremisowali 0-0 (5żk + czk Pafos). Wcześniej oczekiwana wyrażna porażka z Bayernem ale tak sie nie było ok co bić a cieszyć się mogą ze udało im sie wbić Bayernowi bramkę u siebie. Kibice zadowoleni bo nie przegrali u siebie 5:0 😉 W pierwszym meczu z Olimpiakosem oczywiście musiało być gorąco do tego dali im do sędziowania Kovacsa i przepis na 6żk + czerwona gotowy...🤷‍♂️
Villarreal miał z kolei w sumie planową porażkę z City, chociaż widać, ze nie odpuszczali meczu mimo 2 goli straconych w 40 minut skutek? 7żk przy czym 5 dla samych hiszpanów... W drugiej kolejce remis 2:2 z Juve wyciągnięty w 90' wiec może dziwić ze 'tylko' 4żk ale to Villareal grał a Juve falowało. 7-19 w faulach i o dziwo Kovacs spędzając ten mecz pozwolił Juve dograć to w 11... Na inaugurację wyjazd do Tottenhamu i minimalna porażka 1:0. Tu tez typowy mecz walki 14:13 w faulach i 8żk kartek rozdane po równo przez sędziego Obrenovica.
No nie będę ukrywał ze widzę tu kartki. Jakoś nie chce mi sie wierzyć w kolejne czerwo dla Pafos ale 4 - 5 kartek tu nie bedzie kompletnie niczym dziwnym.
Jedyne co mnie tu zastanawia i moze lekko bokuje to sędzia... Dla Niemca Jablonskiego bedzie to debiut w LM. Może wejść z przytupem albo z rezerwa. Statystyki LE i LK w których już sędziował pokazują ze nie boi sie dawać kartek. Ma dzisiaj mecz z potencjałem ale ja to nie bede raczej szalał z dużą ilością kartek...

Ajax - Galatasaray
Cały czas mówię, ze to juz nie jest ten Ajax i oni mi to cały czas potwierdzają. Nie jest to drużyna na miarę zdobywania ligi mistrzów, ba ma problemu ze zdobyciem Eredivisie od paru lat. A jeszcze był czas kiedy przez dlugi czas okupowała ostatnie miejsce w lidze holenderskiej. LM to troche za wysokie progi i udowodniła to ostatnio Chelsea wygrywając u siebie 5-1. Co prawda duża zasługa tu czerwonej kartki w 15' Ajaksu ale wynik to wynik. Nawet 1 gol Holendrów z karnego niewiele tu zmienia... w meczu 3żk + czk. Wcześniej oklep w 11 w Marsyli i 5żk w tym 3 Ajax i 0:2 na inaugurację z Interem 3żk (1 Ajax).
Galata w troche odmienne sytuacji. Po niespodziewanie wysokiej porażce w pierwszej rundzie z Eintrachtem 5:1 (2żk) w kolejnych meczach już sie ogarnęli i wygrali z Liverpoolem 1:0. Underowy zazwyczaj Turpin pokazał w tym mecz 8żk‼W poprzedniej kolejce planowe zwycięstwo nad Bodo 3:1. Stosunkowo mało fauli (17) przez co Michael Oliver nie miał zbytnio za co karać. Wyszło 2 kartki po jednej dla kazdego zespołu...
To czemu dzisiaj mają byc kartki? Myślę że Galata sie rozpędza w LM i będzie chciała kontynuować serię.zwyciestw. Skład jeśli chodzi o nazwiska ma imponujacy szczegonie w napadzie. Traci czasem na tym dwfensywa i tracą bramki nawet ze sredniakami w lidze tureckiej. Jest to szansa dla Ajaxu dla którego jest to ostatni dzwonek żeby zacząć zbierać jakieś punkty by nie odpaść ze wszystkich pucharów już po fazie grupowej.
Drużyny spotkały sie ostatnio w tyl roku w styczniu tego roku w fazie lipowej Ligi Europy. W Holandii było 2:1 dla Ajaxu i 4żk (1-3) i myślę ze dziś znów zobaczymy kartki może nawet więcej. Mam nadzieję ze pomoże w tym francus Bastien.
W tym sezonie jak naradzie sędziował tylko kwale i raczej kartek nie oszczędzał -
Kwal LE 5żk
Kwal LM 11żk + czl (8żk + dogrywka)
W tamtym sezonie w LM troche wahanie ale w meczach z perspektywą na kartki nie zawodził. Prawdziwe szaleństwo kartkowe bylo w Lidze Europy gdzie sędziował 2 mecze:
Fenerbahce - Union SG 5żk + 2czk + karny
Man Utd - Sociedad 9żk + czk + 3 karne
Sezonu wczesnie w LM 2 mecze - 5 i 6 kartek
Wydaje sie z o kartki nie powinniśmy sie tu martwić... Ale jak to zawsze bywa boisko zweryfikuje...

Benfica - Levercusen
Benfica bardzo potrzebne tu zwycięstwo. Do tej pory 3 porażki. Z Karabachem u siebie (0żk), w Chelsea ( 10żk + czk Chelsea) i w Newcastle (2 żk Marciniak 😐). Levercusen nie lepsze ale 2 pkt mają po remisach w Kopenhadze (5żk), z PSV (2żk) i po kuriozalnym meczu w u siebie z PSG gdzie przegrali 2-7 a w meczu były 3żk, 2 x czerwona, dwa karne dla Levercusen jeden strzelony jeden nie. Poezja...😅🤣🤣
Ważny mecz w kontekście pozostania w pucharach bo wiadomo ze z awansem do kolejnej rundy obie drużyny będą miały raczej problem. Levercusen raczej w kryzysie niż w formie. Trochę sezon przejściowy po odejściu Alonso do Realu i zmianach w składzie. Z kolei kryzys na początku sezonu Benfici sklonil klub do zatrudnienia Mourinho... ten chociaż potrafi nastawić zespół na walkę mentalnie.
O pokazywanie kartek w tym meczu zadba Włoch Sozza który jak so tej pory może nie imponuje średnia kartek. W LM na razie 1 mecz i 4żk a w kwal pucharów 0ż + czk i 3żk ale szczerze mówiąc to trochę miał te mecze bez potencjału kartkowego.
W poprzednim sezonie w
LE - 6 meczy - 4żk, 5żk, 5żk, 9żk, 4żk
LK - 1 mecz - 5żk
Sezonu wcześniej
LE - 3żk i 6żk + 2 czk
LK - 2żk + 2 czk
Potencjał ukryty jest wyzyaczy dzisiaj pokazać 😅😉

Tyle ode mnie na dziś ponizej wrzucam kupon
Post automatycznie złączony:

Screenshot_20251105_081751_Superbet.jpg
120j

Ostatnia edycja: