kangur-60259
Użytkownik
O co w ogóle chodzi z tą marżą? Przecież jak będziemy dobrze typować to i tak powinniśmy być na plusie bo zysk zawsze będzie? Co z tego, że taki buk na każdej złotówce zarabia 8 gr. ? Czytam to i nie mogę zrzoumieć.
No to teraz się skoncentruj.To akurat zrozumiałem (gdzieś o tym czytałem, tyle, że na przykładzie Niemcy-Hiszpania z 2008r.) No ale to się sprowadza do zdania ,,Jak wejdzie to i tak jestem na plusie, więc co to za gadanie, że się nie opłaca", a doświadczeni typerzy piszą, że matematyka nie przebacza w takich sytuacjach. No chyba, że chodzi o to, że kiedyś typer zacznie mieć czarne serię...
Linia to znaczy kurs?
Szkołę gry już dawno czytałem.
Idąc tym tokiem myślenia co to za różnica czy za zapałki w sklepie zapłacisz 30gr czy 30zł, ważne że będziesz mógł zapalić papierosa...Przecież jak będziemy dobrze typować to i tak powinniśmy być na plusie bo zysk zawsze będzie?
Taka wiedza? U zwykłego śmiertelnika ?????Ale ktoś zna marże wszystkich buków?
A możliwe jest, że w buku 1,80-180 na zdarzenie nie równe będzie bardziej opłacalne niż w tym co ma 1,93-1,93, ja na miejscu buku zdarzenia o takich samych szansach dawał 1,93-1,93 a o różnych podnosił, jak tylko na tamto się patrzyTaka wiedza? U zwykłego śmiertelnika ?????
1,80-1,80 oznacza "nie graj u mnie. jestem złym bukmacherem"
1,93-1,93 to z kolei "choć popatrz... u mnie łatwiej zarobisz niż u konkurencji".
Bo tak jest i już sam musisz to pojąć, że prawdopodobieństwo * kurs musi być wyższy niż 1 bo inaczej kurs nie adekwatny do grania...Dobra już rozumiem, w sumie to tak myślałem mówiąc szczerze. Zakładałem tylko, że większość typów wchodzi.
Tylko dlaczego mi się wtedy nie opłaca chodzi mi teraz o sytuację jeżeli zdarzenie będzie miało p*kurs < 1 i to u każdego buka? Wtedy rozumiem mam czegoś takiego nie stawiać w ogóle?
Pomyśl, poczytaj, napisz...Nie ma możliwości by zdarzenie miało kurs mniejszy niż 1.
Masz skłoności do oszustw ;> ? Dla buka nie chodzi o to żeby się od niego odwracali tylko ma przyciągąć. Wyobraź sobie mecz z takimi kursami:A możliwe jest, że w buku 1,80-180 na zdarzenie nie równe będzie bardziej opłacalne niż w tym co ma 1,93-1,93, ja na miejscu buku zdarzenia o takich samych szansach dawał 1,93-1,93 a o różnych podnosił, jak tylko na tamto się patrzy.
Masz nie stawiać, bo kurs jest nieadekwatny do ryzyka. Tylko, że musisz mieć dobrze oszacowane prawdopodobieństwo, by zdecydować, czy warto stawiać, czy nie. Załóżmy, że bierzesz prawdopodobieństwo z jakiejś strony i stawiasz tylko te mecze, w których prawdpodobieństwo wygranej jednej z drużyn wynosi 50%. I teraz możesz postawić wszystkie takie spotkania, niezależnie od kursu. Trafiasz połowę. Ale średni kurs wynosi powiedzmy 1,95 (trudno o wyższy z powodu marży) i w rezultacie jesteś naTylko dlaczego mi się wtedy nie opłaca chodzi mi teraz o sytuację jeżeli zdarzenie będzie miało p*kurs < 1 i to u każdego buka? Wtedy rozumiem mam czegoś takiego nie stawiać w ogóle?
Da się ocenić, który bukmacher ma niższą marżę. Marża u wielu bukmacherów różni się w zależności od dyscypliny / rodzaju zakładu.No i mam odpowiedź Bet365 na livie dawał 1,83-1,83 Portoryko -8,5, Chiny +8,5 i jest 1,9-1,9 na Hiszpanie -12 z Litwą + 12, czyli na każdy mecz może być inna marża już nie mówiąc jak kto wygląda w zdarzeniach 3 drogowych o różnej szansie. Więc nie da się ocenić który bukmacher ma lepszą marże.
Tak.A możliwe jest, że w buku 1,80-180 na zdarzenie nie równe będzie bardziej opłacalne niż w tym co ma 1,93-1,93, ja na miejscu buku zdarzenia o takich samych szansach dawał 1,93-1,93 a o różnych podnosił, jak tylko na tamto się patrzy.
:|No i mam odpowiedź Bet365 na livie dawał 1,83-1,83 Portoryko -8,5, Chiny +8,5 i jest 1,9-1,9 na Hiszpanie -12 z Litwą + 12, czyli na każdy mecz może być inna marża już nie mówiąc jak kto wygląda w zdarzeniach 3 drogowych o różnej szansie. Więc nie da się ocenić który bukmacher ma lepszą marże.
Polecam tego posta:Chodziło mi o 1X2 gdzie mamy faworyta, jak obliczyć marżę? ???? no tak nie grałem nigdy 12,5 tylko raz czytałem więc zapomniałem już ???? .
Jedna prośba - zanim wyślesz posta, przeczytaj co napisałeś i zastanów się czy każdy zrozumie o co Ci chodzi :|no tak nie grałem nigdy 12,5 tylko raz czytałem więc zapomniałem już ???? .