Murphy S. - Junhui D. 2.29
Shaun Murphy zmierzy sie dzis z Dingiem Junhuiem w cwiercfinale UK
Championship. Pojedynek zapowiada sie niezwykle ciekawie, jeden i drugi prezentuja sie niezle, mlode pokolenia snookerowe. Ja stawiam zdecydowanie na 25-letniego Anglika. Czarodziej jest w super formie, w ostatnich miesiacach bardzo poprawil gre, technike oraz swoja sylwetke. Mam wrazenie, ze stabilziacja w zyciu prywatnym odbija sie na dobre, ma duze wsparcie. Shaun gra bardzo specyficzny
snooker, operaty na minimalizacji bledow i nie dopuszczaniu rywala czesto do stolu. Mala ilosc bledow procentuje, dzieki temu Murphy stal sie jednym z najbardziej reguralnych zawodnikow w tourze i ma duza szanse na pierwsze miejsce w rankingu, moze to malo wazne dla doswiadczonych zawodnikow ale Shaun na pewno chcialby byc pierwszy. Chinczyk ma bardzo slaba psychike, dopoki tego nie wyeliminuje bedzie mu ciezko wygrywac duze turnieje, Shaun jest wyjatkowo niewygodnym rywalem dla niego, wlasnie przez maja ilsoc bledow, Junhui robi bledow sporo a to na pewno Anglik wykorzysta. Pierwsza sesja rozpocznie sie dzis o godzinie 15, druga o godz. 20 i mysle, ze do polnocy na 100% poznamy zwyciezcow, nie mam watpliwosci, ze polfinalsita bedzie Czarodziej.