Dla mnie 1-0 dla United po golu Ibry lub Rashforda xd
(komentarz tylko dodany tak "o", jutro jak wstanę to edytuje i dodam swój typ z analizą)
Pierwszy wielki hit jaki dostarcza nam
Premier League w tym sezonie. Wielkie derby Manchesteru. W ostatnich latach to City bywało faworytem, w tym sezonie można by powiedzieć, że to typowy mecz na remis, bo obie drużyny dopiero uczą się grać piłki preferowanej przez ich nowych managerów. Pojawia się jedno "ale", a mianowicie Kun Aguero a raczej jego brak. Zawodnik został zawieszony na 3 spotkania a jego absencja zaczyna się właśnie jutro. Brak podstawowego napastnika będzie wielką stratą dla Pepa. Jedną opcją jest gra bez prawdziwego napastnika lub wystawienie od początku młodego Iheanacho. Osobiście liczę na to, że będzie grał właśnie młody Nigeryjczyk, bo talentu on ma w sobie niesamowicie dużo. Co do samego spotkania, ja spodziewam się bardzo underowego spotkania i piłkarskich szachów w wykonaniu obu szkoleniowców. Obaj Panowie grali ze sobą już wiele razy i to Guardiola lepiej wygląda w tej rywalizacji jednak to Mou potrafił zdetronizować "Tici Tace" swojego kolegi. Wydaję mi się, że Mou odda piłkę drużynie Guardioli i będzie czekał na swoje okazję. Siła defensywna zespołu "Czerwonych Diabłów" jest niesamowita i brak Aguero może spowodować, że Ci będą mieli wielki problem ze strzeleniem gola. Sam wyczuwam tutaj jakieś 1-0/1 po bardzo wyrównanym spotkaniu.
United DNB - 1.6/winmasters 
1-2, zasłużona wygrana City
Drugi bet jaki odnalazłem to kartki. Buki wystawiły linię 5.5! Niby na derby to wcale nie tak dużo i sędzia może pokazać 6 albo nawet więcej. Sędziuje jednak Pan Mark Clattenburg czyli najlepszy sędzia na świecie. Arbiter, który w tym roku sędziował finał
LM, EURO oraz FA Cup. Zazwyczaj pozwala grać ostro i kartki pokazuje dopiero w ostateczności. Liczę, że jutro także pozwoli pograć zawodnik. Spójrzcie na ostatnie derby Manchesteru. Tylko 1/5 w ostatnich spotkaniach została pokryta ta linia i tylko przez to, że została tam pokazana czerwona kartka.
Under 5.5 kartki - 2.16/winmasters 
95 minuta, ostatnia akcja meczu i 6 kartka :/