>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Manchester United - Leicester City - FA Community Shield [7 sierpnia 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

vs

Sportingbet

Arsena meczu : Wembley

Otwarcie sezonu w Anglii równa się meczowi o Tarczę Wspólnoty. Na Wembley naprzeciwko siebie staną zespoły Manchesteru United oraz Leicester City. Czy Lisy będą nadal tak zadziwiać jak w poprzednim sezonie? Czy magia Jose Mourinho i Zlatana Ibrahimovica przechyli szalę na korzyść zespołu z Old Trafford?

Zachęcam do dyskusji ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nikt nie typuje pojedynku na Wembley? :O

Tyle ciekawych kwestii do przedyskutowania, a tutaj cisza. Co z Wami Panowie?

Leicester czy Manchester United? Ranieri czy Jose?
Przypomnę, że Jose niepochlebnie wypowiadał się o Ranierim kiedy go zastępował na Stamford Bridge. Ten sam Ranieri utarł wszystkim nosa w poprzednich rozgrywkach. Czy jutro z przytupem otworzy sezon 2016/17? A może to Jose zacznie zwycięski szlak z Czerwonymi Diabłami?

Jakieś pomysły jak będzie ten mecz wyglądał?

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Chyba tylko na chłodno ocenię.
Dla mnie Leicester był tylko bohaterem jednego sezonu. W tym raczej nie będzie miał szans na powtórzenie sukcesu, chociaż przyznam, że bardzo bym chciał, aby po raz kolejny utarł nosa potentatom.
Według mnie Manchester poradzi sobie z Lisami i zwycięży nawet dwiema bramkami. Co za nimi przemawia? Tak jak napisałem, bez większych analiz - transfery, oczywiście nie poczynili ich aż tak wiele, ale jednak przyjście wielkiego Ibry i przede wszystkim jednego z najlepszych trenerów na świecie robi wrażenie.
Do meczu jeszcze jeden dzień, więc wiele się może zmienić, ale prawdopodobny skład może wyglądać następująco:
Przypuszczalny skład: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw€“ - Carrick, Herrera - Mchitarjan, Rooney, Lingard -€“ Ibrahimović.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Nikt nie typuje pojedynku na Wembley? :O
Tyle ciekawych kwestii do przedyskutowania, a tutaj cisza. Co z Wami Panowie?
Leicester czy Manchester United? Ranieri czy Jose?
Przypomnę, że Jose niepochlebnie wypowiadał się o Ranierim kiedy go zastępował na Stamford Bridge. Ten sam Ranieri utarł wszystkim nosa w poprzednich rozgrywkach. Czy jutro z przytupem otworzy sezon 2016/17? A może to Jose zacznie zwycięski szlak z Czerwonymi Diabłami?
Jakieś pomysły jak będzie ten mecz wyglądał?
To może ja coś napiszę i tym razem nie dostanę ostrzeżenia za spam ????
Mecz na pewno zapowiada się arcyciekawie. Odrodzony Man Utd z nowym Ibrą i starym Rooneyem. Do tego chyba najsłynniejszy i najbardziej kontrowersyjny szkoleniowiec, który zmienił Vaan Gaala. Od razu przyznaję, że kompletnie nie śledziłem PL więc tylko słyszałem o objawieniu jakim było Leicester i nie mam pojęcia na co ich stać, ale poczytałem, że brakować będzie kluczowego zawodnika - Kante. Nie mam więc czysto sportowej analizy, ale myślę, że Man Utd od początku będzie chciało pokazać się dlatego zagram w stronę Czerwonych Diabłów małą stawką, aby fajnie się oglądało i było komu kibicować.
Man Utd - kurs 1,85 buk: STS ✅
Man Utd EH: -1 kurs 3,25 buk: STS ⛔

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
17:00 Leicester - Manchester United
Typ: obie drużyny strzelą gola - TAK
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik: 1:2
✅

Wielkimi krokami zbliża się sezon Premier League na który czekam jak nigdy dotąd. Jednak najpierw przed nami mecz o Tarczę Dobroczynności gdzie zmierzy się wyżej wspomniany Leicester z Manchesterem United. Często bywało tak, że nie wszystkim klubom zależało na zdobycie tego trofeum, jutro myślę, że będzie inaczej, i Ranieri jak i Mou będą chcieli wejść w ten sezon z przytupem. Na jutrzejsze spotkanie wybrałem BTS. Najpierw ze względu na to, że na ostatnie pięć spotkań cztery z nich kończyły się BTS-em. Drugi aspekt to przygotowanie przed sezonem. Obie drużyny rozegrały po cztery spotkania i prawie w każdym z nich strzeliła gola, co jest dobrym prognostykiem przed jutrzejszym spotkaniem. MU, który dokonał dobrych transferów w tym okienku będzie chciał zapewne potwierdzić swoją wyższość nad rywalem, ale nie zapominajmy, że przyjdzie im się zmierzyć z obecnym mistrzem dlatego liczę na świetne widowisko na boisku, trybunach i ławce!
Przedmeczowe wypowiedzi:
Claudio Ranieri
- To nie jest mecz towarzyski. Damy z siebie wszystko i Manchester United również to zrobi. Dwie drużyny będą chciały zdobyć trofeum. To będzie prawdziwe spotkanie.

Jose Mourinho
- Rzeczywistość wygląda tak, że zawodnicy pracują cudownie, naprawdę ciężko, więc jestem pewny siebie przed sezonem. Mają dobre nastawienie do treningów. Oczywiście potrzebujemy czasu, ale na treningach gracze starają się wykorzystać każdą minutę, poprawić się i zaadoptować nowe pomysły. Nie mógłbym być bardziej zadowolony.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Ibis:
Smalling nie zagra w jutrzejszym spotkaniu, info potwierdzone:
Jose Mourinho nie skorzysta z Chrisa Smallinga i Timothy’ego Fosu-Mensaha. Anglik w okresie przygotowawczym cierpiał na problemy zdrowotne, więc Portugalczyk na początku sezonu ligowego będzie spokojnie wprowadzał go do gry (od 2. kolejki, bo z Bournemouth będzie pauzował za czerwoną kartkę w finale FA Cup). Podobnie zresztą jak młodego Holendra, który co prawda trenuje już z kolegami, ale też opuścił kilka zajęć z powodu kontuzji.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Ja popieram typ, który podał ibis, czyli BTS. Gdyby ten mecz odbywał się w poprzednim sezonie, to wybór typu byłby oczywisty. Teraz mamy kilka niewiadomych. Po pierwsze jest to sam początek sezonu i nie wiadomo w jakiej formie są oba zespoły, sparingi nie pokazują w pełni wszystkiego. Czy Lisy będą grać tak samo jak w poprzedniej kampanii? Czy Diabły pod wodzą Mourinho odrodzą się? Pytań jest sporo. Patrząc na kadry obu drużyn widać, że z przodu Lisy nie osłabiły się, natomiast w Manchesterze dokonali wzmocnień. Minus dla Leicester za to, że sprzedali Kante, który tyrał niesamowicie w defensywie i miał setki odbiorów, ale też niestety minus dla ataku, bo często po jego przechwytach szły kontry. W obronie United zabraknie Smallinga, co jest dużym osłabieniem patrząc na to jak grał Anglik w poprzednim sezonie.

Leicester - Man United BTS @ 1,83 Unibet ✅ 1:2

Otrzymane punkty reputacji: +3
teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Leicester - Manchester United
Mój typ: Manchester United wygra w regulaminowym czasie gry ✅
Kurs: 1,89
Bukmacher: Fortuna

Nie wiem jak Wy ale ja na ten mecz czekam z wywieszonym jęzorem. I nie chodzi o to że prywatnie jestem jakimś wielkim fanem Czerwonych Diabłów, owszem, lubię im kibicować. Ale jestem ciekaw efektu nowej miotły i nowych nazwisk.

Nie wiem czy czytacie prasę i wypowiedzi zawodników ale cel jest jeden - zwycięstwo nad Leicester. Pomimo że prestiż Tarczy Wspólnoty nie jest w Anglii jakiś największy to motywacja piłkarzy jest duża. Przytoczę tutaj wypowiedź Zlatana:

To będzie pierwszy puchar, który przywieziemy do domu. Każde trofeum traktuję bardzo poważnie. Póki co zdobyłem ich 30, ale nie zamierzam na tym poprzestać. Nie będę usatysfakcjonowany, dopóki nie wygram wszystkiego. Nie przybyłem tutaj, aby marnować czas. Przybyłem tutaj, aby wygrywać. Jestem przekonany, że podobna filozofia cechuje Manchester United. To klub wręcz stworzony do wygrywania
Na pewno nie wystąpi dzisiaj Smalling co jest dość sporym osłabieniem bo to jeden z najlepszych środkowych obrońców w Europie i na pewno jeden z wyróżniających się graczy poprzedniego sezonu w drużynie Manchesteru United. Nie zagra również Fosuh-Mensah.

Przewidywany skład: De Gea – Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Carrick, Herrera – Mchitarjan, Rooney, Lingard – Ibrahimović.

Co do drużyny Leicester - jeśli chodzi o rozgrywki w Premier League to szczerze mam nadzieję że mistrzostwo nie było ich jednorazowym wybrykiem i liczę że będą walczyć co najmniej o top 5. Jestem ciekaw jak pogodzą rozgrywki w CL z PL. Odejściem Kante bym się aż tak nie przejmował. Leicester bardzo mądrze działało na rynku transferowym. Ciekawe czy dzisiaj zobaczymy Bartosza Kapustkę.

Oglądałem sparing z Evertonem i co mogło rzucić się w oczy ? Jedno nieodpowiedzialne zagranie Carricka, niezła próba współpracy Rooneya z Ibrą no i przede wszystkim - inna filozofia gry niż tą którą preferował LvG. Zobaczymy, spodziewam się tutaj ciekawego widowiska.

otobet 115

otobet

Użytkownik

Leicester - Manchester United
Rozpoczynamy piłkarski sezon w Anglii. Tradycyjnie spotkanie Tarczy Wspólnoty, gdzie zmierzą się mistrz Anglii Leicester oraz zwycięzca pucharu Manchester United. Popularne Lisy zostały sensacyjnie mistrzem Anglii. Zespół opuścili Ngolo Kante i Kramaric, natomiast dołączyli do drużyny Mendy, Zieler, Kapustka czy Musa. Claudio Ranieri wyraźnie zaznaczył przed sezonem, że jego dwie największe gwiazdy Mahrez oraz Vardy zostają w zespole. Niestety nie udało się utrzymać Kante, który odszedł do Chelsea. Podczas przygotowań do nowego sezonu Lisy stoczyły pojedynki z uznanymi firmami między innymi w International Champions Cup, gdzie zmierzyli się z Celticem i wygrali w karnych, Barceloną przegrali 4:2 oraz PSG przegrali 4:0. Dzisiaj natomiast ich przeciwnikiem będzie Manchester United, który przechodzi całkowitą przebudowę. Stery objął Jose Mourinho, z czym wiąże się wiele kontrowersji, między innymi odsunięcie Bastiana Schweinsteigera. Z zespołem jak dotąd pożegnał się Valdes, Powell i Varela, dołączyli natomiast Zlatan Ibrahimovic, Bailly oraz Mkhitaryan. Ciągle pojawiają się nowe nazwiska w kwestii przyjścia oraz odejścia z drużyny, jednak na dzień dzisiejszy kadra United jest dosyć okazała. Przed sezonem zespół również stoczył pojedynek w International Champions Cup, gdzie przegrali z Dortmundem 4:1 oraz nie odbyło się spotkanie z Manchesterem City. W ostatnim czasie stoczyli pojedynek z Galatasaray, który wygrali 5:2 oraz zremisowany z Evertonem 0:0. Dzisiaj typowy dzień debiutów zarówno na ławce trenerskiej Jose Mourinho oraz w pierwszym oficjalnym spotkaniu Zlatan, Bailly czy Mkhitaryan, albowiem wszyscy są awizowani do gry w podstawowym składzie.

Leicester (1-4-4-2): Schmeichel – Fuchs, Morgan, Huth, Simpson – Albrighton, Mendy, Drinkwater, Mahrez – Vardy, Okazaki
Man Utd (1-4-2-3-1): de Gea – Shaw, Smalling, Bailly, Valencia – Schneiderlin, Herrera – Martial, Rooney, Mkhitaryan - Ibrahimović
▶ Over 2,5 gola
▶ Kurs : 1.95
▶ Otobet

Otrzymane punkty reputacji: +1
brodaty-zolw 80,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Ja mimo wszystko uważałbym za jakimiś overami itd. Co prawda Kante został sprzedany i środek pola &quot;Lisów&quot; będzie dużo bardziej dziurawy ale to nadal zespół, który w poprzednim sezonie stracił bardzo mało bramek. Do tego filozofia gry Mourinho zawsze była bardziej defensywna niż ofensywna. Jak na moje strzelenie bramki przez zespół United spowoduje to, że się cofną i nie będą zbytnio napierać na Lisy. Widzę tutaj bardziej piłkarskie szachy i sprawdzenie rywala niżeli wielki festiwal strzelecki. W moich zapiskach jest to under i jeżeli miałbym coś grać to takie coś widzę. Do tego liczyłem na to, że buki wystawią kursy na to, że Zlatan strzeli gola i dostanie kartkę. Niestety łączonego zakładu nie ma a liczyłem na jakiś kursik 10 a tego nie ma. Sam gram tylko ten underek w taśmie ale wydaję mi się, że nie macie co szaleć ze stawkami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom