>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Manchester City - Manchester United, HIT 31 kolejki Premier League [20 marca 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

MANCHESTER CITY- MANCHESTER UNITED

Niedziela, 20 marca godzina 17:00
kursy BetClic

1,75- 3,60 - 4,75

Promocja w Betclick! Darmowy zakład do 200 zł!!! Sprawdź teraz klikając w ten link!

Wielkie derby Manchesteru w tym sezonie to starcie zespołów bez formy, zespołów, które raczej pogrzebały już szanse na tytuł mistrzowski. Ale stracie na Etihad ma w dalszym ciągu dużą stawkę, a jest nią walka o miejsce w top4 gwarantujące udział w Champions League! No i prestiż i władza w mieście.
Pierwszy mecz na Old Trafford zakończył się remisem 0:0, a sam mecz nie jest godzien by go w ogóle pamiętać...

Kto jest Waszym faworytem derbów i dlaczego? Piszcie, dyskutujcie, każda opinia poparta jakimkolwiek argumentem mile widziana ;)
Zachęcam! ;)

lukas88 835,7K

lukas88

Forum VIP
Manchester City- Manchester United
Typ: x2
Kurs: 2,08
Pinncale
Stawka 5j

W niedzielę na Etihad &quot;Obywatele&quot; podejmą rywala zza miedzy &quot;Czerwone Diabły&quot;, z reguły wychodzę z założenia że takie mecze się ogląda a nie typuje, ale w obliczu tego co ostatnio gra City takie kursy to dla mnie nieporozumienie. Miałem wątpliwą przyjemmność oglądania niebieskich z Norwich i Dynamem i pierwsze co przychodzi na myśl to &quot;Ekstraklasa&quot;, przynajmniej poziom gry zbliżony do naszych krajowych kopaczy. Co prawda United też grą nie powala, ale mam wrażenie że wygląda to nieco lepiej niż u sąsiadów. Dlatego też uważam że wystawione kursy są błędne i idę w kierunku gości.

Otrzymane punkty reputacji: +1
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tak jak wspominasz @lukas88 The Citizens ostatnio grają słabiutko, mecz z Norwich nie widziałem, ale obejrzałem jedynie skrót meczu z Dynamem na Etihad, to niby przewaga była, kilka sytuacji stworzyli, ale w takim meczu jednak u siebie to powinni wygrać spokojnie. City jakby gra na zaciągniętym hamulcu ostatnio mam wrażenie, nie wiem czy to może po prostu świadomość tego że Pellegrini odchodzi? Kto wie... Ale derby zawsze inne nastawienie, nastawienie które właśnie było widać we wczorajszym meczu Manchesteru United z Liverpoolem.

Tak sobie pomyślałem w trakcie tego spotkania, że gdyby Man.Utd grało z taką pasją i z takim nastawieniem i chęcią wygrywania przez większość sezonu to ich pozycja w tabeli ligowej byłaby znacznie lepsza, a ponadto udałoby się awansować z grupy Ligi Mistrzów. Przecież gdyby stowrzyli sobie takie sytuacje jak wczoraj w meczu z PSV to by wygrali, a wtedy nie działo się nic, nie widać było chęci nawet, a wczorja na Liverpool jakoś wyszli zmotywowani i dało się.

Oto moje spostrzeżenia za mecz z Liverpoolem odnośnie samej gry piłkarzy Man.Utd. TOP3 dla mnie to:

1. Anthony Martial - gol z karnego, ale mnóstwo dryblingów, udział w niemal każdej ofensywnej akcji, no po prostu człowiek orkiestra, szkoda, że tylko celownik słabo nastawiony bo było jeszcze kilka momentów by albo celniej uderzyć, albo zamiast na siłe postawic na prezycję.

2. Marouane Fellaini - przez wielu wyszydzany, ale akurat wczorajszy mecz bardzo dobry, owszem ma swoje wady, ale akurat we wczorajszym meczu wygral środek pola, sporo przechwytów, rozbijał ataki rywala, niestety zmarnował jedną setkę kiedy Rashford mu wyłożył... Ale też i ta jego gra łokciami! Przecież co mecz to samo, co wyskok do piłki to samo. Tego nie lubię!

3. David De Gea - po prostu kozak, to co wyjął piłkę po strzale Coutinho, plus kilka innych interwencji. W zasadzie warto go tu umieścić za cały dwumecz bo na Anfield był mega, wczorja aż tyle bronić nie musiał, a przy bramce straconej bez szans niestety.

Na mały plusik jeszcze Rashford, chłopak z ogromnym potencjałem, dostawał piłkę to nie bał się prób dryblingu i akcji jeden na jeden, nie grał na alibi i nie podawał do tyłu lub do najbliższego.

Teraz FLOP3 czyli gracze na minus.

1. Jesse Lingard - wiele razy pisałem, ale on mnie wclae nie przekonuje i to wstyd, że któś taki gra w koszulce Man.Utd, niby wychowanek, ale w jego miejsce powinni grać Depay/Januzaj, z których klub w przyszłości będzie miał ogromny pożytek i powinien na nich stawiać LvG, ale jak on się na kogoś uczepi to djae go co mecz i co mecz to samo

2. Bastian Schweinsteiger - najlepiej niech po sezonie LvG go zabiera razem ze sobą i niech idą jak najdalej od Old Trafford. Jego zmiana była beznadziejna, w dodatku Rudzki słusznie zauważył jakoby miał nadwagę, ruchy powolne, a nawet jak stracił piłkę to truchtał pod własną bramkę gdzie 3min co wszedł z ławki. Pisałem, że ten transfer mnie nie przekonuje jeszcze przed sezonem, wszystko się tylko potwierdza. Gdyby był dobry to Bayern by go nie oddał, proste.

3. Juan Mata -przeciętny występ Hiszpana, niczym szczególnym nie został w mojej pamięci.

Pewnie wielu uzna, że Varele też trzeba wrzucić do tego grona bo zawinił gola, owszem, ale jednak od Maty oczekuje się więcej, ma ciągnąć gre, ma rozgrywać, a tego nie robił. Varela próbował, ale właśnie brakowało zrozumienia z Lingardem, który wiele razy źle mu po prosut odgrywał, nie w tempo.

Co do meczu niedzielnego to hmm, mam obawy żeby to czasem się partią szachów nie skończyło. Pamiętacie dobrze pewnie mecz na Old Trafford kiedy przeraźliwie nudne 0:0 było. Obecna dyspozycja City i fakt, że MU będzie na wyjeździe, to kto wie czy powtórka nie będzie...

Jakie wy macie zdanie? Może ktoś wnikliwie oglądał ostatnie spotkania City i się podzieli opinią na temat ich gry? Chętnie poczytam ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Manchester City - Manchester United

W pierwszym meczu padł bezbramkowy remis - dosyć popularny wynik w hitach tego sezonu. Myślę, że teraz będziemy oglądać bramki. Etihad Stadium to obiekt, na którym pada bardzo dużo bramek. Prawie we wszystkich meczach w lidze pokryty jest over 2,5 - w 15 spotkaniach stało się to aż 13 razy. W pucharach europejskich i krajowych również padają bramki. Licząc wszystkie rozgrywki tego sezonu, mamy 22 spotkania i 19 razy pokryty over 2,5. City strzela u siebie sporo bramek, ale także traci. W większości meczów, nawet ze słabymi rywalami, piłkarze The Citizens nie potrafili zachować czystego konta. Ostatnie dwa mecze to wyniki 0:0 i nienajlepsza gra. We wtorek 0:0 z Dynamem Kijów w LM. The Citizens mieli bezpieczną przewagę z pierwszego meczu i prawdopodobnie dlatego nie forsowali tempa. Wcześniej 0:0 z Norwich na wyjeździe. Na wyjazdach City to zupełnie inna drużyna niż u siebie. W delegacjach grają bojaźliwie i bez przekonania, stąd też często męczą się i nie potrafią wygrywać. Na Etihad wygląda to już całkiem inaczej. W spotkaniu z Dynamem posypał się środek obrony. Kontuzji nabawił się Kompany i na pewno nie zagra w derbach. Z urazem schodził Otamendi i jego występ z United stoi pod znakiem zapytania. Gdyby i on miał nie grać to na środku wyjdą Mangala i Demichelis, a obaj nie są gwarantem spokoju w tyłach.

United w ostatnich meczach podobnie jak City, czyli niezbyt dobrze. Ostatni mecz może jednak napawać optymizmem, że Diabły będą w stanie coś ugrać na Etihad. Czwartkowe spotkanie w LE było dobre w wykonaniu United. Przede wszystkim było widać, że im się chce grać w piłkę. Jeśli podobnie zagrają w derbach to przynajmniej jedną bramkę powinni strzelić, tym bardziej, że City ma swoje kłopoty w obronie i ogólnie w tym sezonie traci bramki u siebie dosyć często. Obrona tradycyjnie popełniała błędy w meczu z Liverpoolem i jak zwykle De Gea musiał ratować dupsko.

Podsumowując to wszystko co napisałem powyżej, stawiam BTS. Oba zespoły ostatnio nie zachwycały, ale w derbach nie powinno zabraknąć chęci i woli walki. Jeśli tak będzie to powinny padać bramki. 1x2 na razie odpuszczam, do meczu jest jeszcze czas na zastanowienie, ale bardziej skłaniam się w stronę United.

Manchester City - Manchester United BTS @ 1,90 Bet365 ⛔ 0:1

J 0

jackognt

Użytkownik
Niby obie drużyny przechodzą ostatnio jakiś kryzys (w United trwa on od 3lat), także według mnie ciężko będzie wytypować zwycięzcę meczu, dla United porażka będzie prawdopodobnie oznaczać koniec szans na awans do top4, chociaż wielu ekspertów twierdzi że ewentualna porażka diabłów nie przekreśli ich szans, jednak przy porażce będą mieli 7punktów straty do City, a w tym momencie mają 3punkty przewagi nad rozpędzonym ostatnio Liverpoolem i o jeden rozegrany mecz więcej. Dlatego tak naprawdę czerwone diabły nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów w tym meczu, jednak gdy spojrzymy na mecze jakie do tej pory rozgrywają na wyjazdach możemy przypuścić, że tak się jednak stanie, bo kim tu wygrać?...
United w obronie grają tragedię, Smalling z Mika stał się z powrotem Chrisem, na lewej obronie powrócił Rojo, jednak ten gościu mnie w ogóle nie przekonuje swoją grą, Valencia dał ostatnio dobra zmianę, jednak wątpię by Van Gaal dał mu zagrać cały mecz, dalej w pomocy Carrick, dla mnie strasznie zabłąkany, popełnia masę błędów. Kto za niego? Bastian z nadwagą? Wątpię by dał rady 90minut
Lingaard zupełnie bez formy, Fellaini jak wygra jakąś górną piłkę, to przewraca się o własne nogi i symuluje...ogólnie beka z niego (nawet moja żona oglądając ostatnio mecz śmiała się z niego i pytała mnie dlaczego on się co chwile przewraca), niby Ander Herrera ma wrócić, zobaczymy..
Jedyni którzy tak naprawdę coś teraz grają to De Gea, Blind i Martial... Reszta &quot;do wora&quot; a wór gdzie?...
W City oczywiście strata od dłuższego czasu -Kevin de Bruyne, teraz z gry wpadł Kompany, do gry powinni być dostępni Otamendi i Sagna.
Porównując składy sądzę że City wygląda lepiej (o ile wrócą wspomniani wyżej), jeżeli miałbym typować zwycięzcę, zrobiłbym bym to na live...
Jeżeli miałbym to zrobić teraz to wydaje mi się najlepszą opcją jest, że Aguero strzeli 1.95, lub nieco bardziej ryzykowny, chociaż, jak zobaczymy na mecze w których grał to zawsze strzelał i strzelał jako pierwszy 4.00, do tego można by było dorzucić over 1,5 HT 3.00
bet365
Dobrze jakby jakiś fan City, lub ktoś kto ogląda ich mecze wypowiedział się w temacie.

johnywalker 53

johnywalker

Użytkownik
Typ: Manchester City -1.5 rzuty rożne (HA)
Kurs: 2.000 ✅✅✅ [11:5]
Bukmacher:

Analiza:
Witam serdecznie. Czas na derby! Ode mnie powyższy typ i już wyjaśniam dleczego.
City odpadło już z LM, FA Cup i wygrało puchar Capital One Cup i śmiało może skupić się na ostatniej prostej BPL. United no cóż odpadli z LM, odpadli z LE, a w FA Cup zagrają dodatkowy mecz na Upton Park. Sądze, że poważnie potraktują tenże puchar.
W lidze ciasno. City 4 a United 6. Rozdzielają ich Młoty, nad którymi City ma punkt przewagi a United tracą 3 oczka. W United także plaga kontuzji chociaż wracają już do składu podstawowi gracze jednak moje osobiste zdanie, że zmiennicy prezentują lepszy poziom niż gracze podstawowego składu. City ostatnio zadyszka o ile nie słabszy okres.
Co do samego meczu na papierze powinni wygrać Obywatele. Powinni ale nie jest to fakt, Diabły też potrafią urywać punkty. W bardzo kratkowym i przeciętnym sezonie mogą zagrać fenomenalne spotkanie albo totalny piach. City wydaje się jakby ładowało akumulatory na ligę i na derby. W samym meczu może zdarzyć się dosłownie wszystko może być overowo a także i 0-0. Może być świetne spotkanie albo i piłkarskie szachy.
Ja zakładam , że mecz będzie wyrównany a stroną dominującą gospodarze.
Oprócz ligi nie mają innych zmartwień, powinni zbierać punkty i nie oddać TOP4 a wręcz jak najszybciej zapewnić sobie LM; United też będzie chcieć coś ugrać jednak jak jestem ich fanem po prostu tego nie widzę... a patrząc na tabelę jeśli będą w siódemce to będzie dobrze.
2 rożne więcej City to w mojej opinii dobry typ na to spotkanie, fakt, że United też robi kornery jakoś mnie nie przekonuje. Osobiście stawiam na 1-0/1-1 i przebudzenie City.
PS. O kontuzjach i formie nie będę pisał, każdy wie ja to wygląda. W danym typie starałem się &quot;rozklepać mecz&quot; zobaczymy czy trafnie. Pozdrawiam, powodzenia !:cool:

fabek7 5

fabek7

Użytkownik

Dziś wielkie starcie w Manchesterze. City na swoim stadionie podejmować będzie United. Wielkie derby Manchesteru. Obie drużyny w czubie tabeli, niewielka przewaga punktowa City i oczywiście wilka rywalizacja między tymi klubami powinna wskazywać na świetne widowisko, ale czy tak będzie? Boje się, że to może być słaby mecz. Obie drużyny z Manchesteru ostatnio mocno pod formą. City Ostatnio słabe wyniki a poza tym z zespołami z górnej części po prostu sobie nie radzą. Strzelanie bramek też ostatnio im nie idzie, to samo jest z resztą w United. Gra nie jest zbyt ofensywna. Cały czas atak pozycyjny i wycofywanie piłki do tyłu co przekłada się na małą ilość strzałów na bramkę a w konsekwencji mało bramek. Z tyłu dobrze radzi sobie Smalling i oczywiście niezawodny De Gea, na którego United zawsze może liczyć. Dlatego wydaje mi się, że taka forma City i dość dobrze radzące sobie tyły United a do tego mało stwarzanych sytuacji z przodu przyczyni się do meczu z małą ilością goli. Ostatnie spotkanie między tymi zespołami zakończyło się nudnym 0-0. W aktualnych formach może być równie słabe widowisko. Jednak małą przewagę w tym spotkaniu powinno mieć City.*Chciałbym się mylić i zobaczyć świetne widowisko jak to było kilka lat do tyłu i jak powinno dalej wyglądać starcie między tymi zespołami.*

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeżeli wyjdzie w pierwszym składzie to warto wg mnie rozważyć opcję Maruoane Fellaini żółta kartka @2,15 betsafe/betsson▶ ie zagrał, FORZA UNITED!!:cool:

Z Liverpoolem kartka plus innych kilka niezbyt miłych wejśc... łokciem, czyli typowo dla Belga z afro na głowie. Poza tym jak zwykle twarda gra, z racji derbów pewnie nie odpuści nikomu.

Co do przebiegu samego meczu to jedna wielka zagadka, ale dopóki piłka w grze, Go Go Man.Utd!!

visniovy 19

visniovy

Użytkownik
Panowie, czy są już składy? I kto sedziuje? Nie moge sprawdzic bo jestem na telefonie. Wg mnie mozna pomyslec nad kartkami + to co pisal Buleczka - btts

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Sędziuje Michael Oliver, jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy na wyspach.

Canal+ Sport 2, Przemek Rudzki i Przemek Pełka.

Manchester United: De Gea, Darmian, Smalling, Blind, Rojo, Schneiderlin, Carrick, Lingard, Mata, Martial, Rashford

Rezerwa: Romero, Fosu-Mensah, Valencia, Fellaini, Schweinsteiger, Januzaj, Memphis

Manchester City: Hart, Sagna, Demichelis, Mangala, Clichy, Fernandinho, Toure (C), Navas, Sterling, Silva, Aguero

Rezerwa: Caballero, Zabaleta, Kolarov, Fernando, M.Garcia, Bony

visniovy 19

visniovy

Użytkownik

Dzieki wielkie! Patrzac na obrone City biore btts @1.80 bet365, a do tego lżej over2,5 +btts kurs 2.4 tez w calorocznym.
Widzę 1:2(troche sercem, troche myslac realnie :d )

johnywalker 53

johnywalker

Użytkownik
Witam, nie rozumiem dlaczego tak mówisz jednak uważam, że ten sędzia jest po prostu przeciętny. W mojej opinii najlepszy obecnie sędzia to Mark Clattenburg.
B. dobry przykład w tym meczu by,ł Smalling dostał szybką żółtą kartkę, w trakcie meczu kilka jeśli nie kilknaście fauli nawet pod koniec jeden ewidenty na drugą żółtą a pan Michael nic, cisza. Albo jest konsekwentny, albo nie. I chyba to drugie.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
To nie jest moja opinia, tylko w większości wszelakich ekspertów. Słabszy mecz zdarza się każdemu, taka jest prawda. Inny dopatrzyłby się czerwonej ale i karnego na Rashfordzie. Myślę, że koniec końców decyzje się wyrównały.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03093/smalling_a_3093180b.jpg

Sezon temu nie miał wątpliwości, bo i faul Smallinga był ewidentny. Tutaj można było oszczędzić mu drugie żółtko i tak też zrobił.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom