>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Manchester City - Chelsea Londyn, hit 2 kolejki Premier League [16.08]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

MANCHESTER CITY - CHELSEA LONDYN
niedziela 17:00
kursy

Promocja w Unibet: 1-2-3 i masz cashback do 123PLN!

Etihad Stadium

Już w 2 kolejce dojdzie do starcia głównych faworytów do tytułu mistrzowskiego w tym sezonie. Broniąca tytułu Chelsea zaliczyła falstart, najpierw porażka w meczu o Tarczę Wspólnoty, a potem w 1 kolejce zaledwie remis 2:2 ze Swansea. Chociaż z przebiegu gry The Blues i tak powinni być zadowoleni z remisu.
Man.City natomiast nie dało najmniejszych szans West Bromwich deklasując ich 3:0. Świetną partię zagrał Yaya Toure do spółki z Davidem Silvą.
Kto wg Was jest faworytem tego meczu ? Jaki przebieg będzie miało niedzielne spotkanie na Etihad? Zachęcam do dyskutowania ;)

emjuemju 19

emjuemju

Użytkownik
Subiektywnie - jak dla mnie City zmiazdzy Chelsea. Mistrzowie grają zbyt defensywnie a Citizens z kolei uwielbiają takie drużyny. Z roku na rok gra Chelsea jest coraz mniej efektowna i w tym sezonie zarówno City jak również United i Arsenal będą przeważać w bezpośrednich spotkaniach. Nie można liczyć że Eden będzie wygrywał sam spotkania - to nie jest CR7, aby robić aż taka różnice w dodatku na wyjeździe z takim rywalem jak gospodarze. Oglądając w ostatnim czasie spotkania tych drużyn, nie watpie, że Mourinho dostanie lekcje. Jednak podkreslam - SUBIEKTYWNIE

grzybu 193

grzybu

Użytkownik
Chelsea DNB @2.62 Bet365 ⛔ jednak to nie jest mały falstart, tylko bardzo duży falstart..
Na początku powiem, że nie rozumiem tak dużych spadków na City, ok wygrali na wyjeździe z West Bromwich Albion, ale gospodarze tamtego spotkania zagrali bardzo słabe spotkanie i nie mieli żadnego pomysłu na ten mecz. Po prostu wyszli na boisko, żeby przegrać i myśleć o następnej kolejce. Bardzo dobrze zaprezentowali się Yaya Toure i David Silva, którzy ciągnęli całą grę do przodu i momentami bawili się z piłkarzami West Bromwich. Jednak trudno cokolwiek powiedzieć o obronie drużyny City, bo praktycznie nie miała nic do roboty i nie wiadomo jak to będzie wyglądać w meczu z tak silną drużyną jaką niewątpliwie jest Chelsea. A mecze towarzyskie w wykonaniu City pokazują jasno, że defensywa to nie była ich mocna strona.
Chelsea natomiast notuje jak na razie mały falstart, mały, bo w meczu z Arsenalem byli drużyną lepszą, tylko nie potrafili udokumentować tego zdobytą przynajmniej jedną bramką, a szanse co najmniej dwie 100% były. Mecz ze Swansea poprawny w wykonaniu ekipy Mourinho, mecz był pod kontrolą, do momentu karnego i czerwonej kartki Courtois. Wtedy Chelsea musiała zmienić całkowicie taktykę na ten mecz i nie zdołali już strzelić zwycięskiej bramki. Należy także dodać, że Swansea zagrało bardzo dobre spotkanie, potwierdzili że poprzedni sezon to nie był przypadek i w tym będą znowu groźni i być może udam im się powtórzyć taki sezon, jak poprzedni.
Podsumowując moim zdaniem jest to typowy mecz 50/50, Chelsea nie może pozwolić sobie na porażkę, bo takowa spowoduje już 5 punktów straty do City na samym początku. Ostatnie 5 meczy między tymi drużynami to tylko jedno zwycięstwo City. Jestem niemal w 100% pewien, że w tym sezonie nie zobaczymy już tak wysokich kursów na aktualnych mistrzów Anglii i trzeba po prostu z tego skorzystać.

wizacar00 575

wizacar00

Użytkownik
Na wstępie zaznaczę, że typ, który proponuję jest mocno ryzykowny, ale ma swoje uzasadnienie. Pierwsza rzeczą jest motywacja ekipy The Blues, która nie może sobie pozwolić na porażkę, ponieważ w takim przypadku mieliby po 2 kolejkach aż 5 punktów straty do lidera. Kursy na to spotkanie są wysokie jak na Chelsea, ponieważ wszyscy negatywnie oceniają grę niebieskich w meczu ze Swansea, ale moim zdaniem nie było tak źle. W mojej opinii w jakimś stopniu Chelsea została skrzywdzona w tym spotkaniu m.in dając czerwona kartkę dla Courtoisa. Po tym zdarzeniu jedynym logicznym posunięciem Mourinho mogło być zejście Oscara, który w tym meczy był najlepszym zawodnikiem Chelsea. Do tego Swansea w tym meczu zagrali nadspodziewanie świetnie na czele z Montero, który robił z Ivanovicem co chciał i tu jest ewidentnie największy problem ekipy że Stamford Bridge. Serb już w poprzednim sezonie popełnial bardzo dużo błędów co często kosztowało utrata bramki, ponieważ za bardzo uwierzył w swoje umiejętności ofensywne i ma bardzo duży problem z powrotem do obrony. Do tego w spotkaniu ze Swansea zanotował najgorszy występ jaki kiedykolwiek widziałem w jego wykonaniu, a trochę ich było. Mam nadzieję, że wyciągnie wnioski i przestanie działać na szkodę zespołu w poszukiwaniu bramek czy asyst, bo jeśli nie no to grający po jego stronie Sterling (który kiedys powiedział, że Ivanovic to najlepszy obrońca z jakim przyszło mu się mierzyć) będzie miał w tym meczu sporo do pokazania. Pomijając grę Ivanovica w ostatnim spotkaniu uważam, że chelsea zagrała naprawdę przyzwoicie. Oczywiście to nie jest jeszcze ta optymalna dyspozycja, ale myślę, że na mecz z City będą przygotowani bardzo dobrze. O absencje Courtoisa nie trzeba się martwić mając na ławce takiego zamiennika jakim jest Begovic, który swoją klasę potwierdził w ostatnim meczu. City w pierwszym meczu wyglądało bardzo dobrze, ale przeciwnik nie okazał się zbytnio wymagający. Myślę, że żeby zatrzymać City trzeba się skupić na Davidzie Silvie, który jak widać nie traci formy z sezonu na sezon. Moim zdaniem może wydarzyć się wszystko, ale Chelsea ma na swojej ławce Mourinho, który potrafi wygrywać wielkie mecze nawet w trudnych momentach. Myślę, że wygrana Chelsea jest jak najbardziej prawdopodobna i uważam, że kursy na nią są tak wysokie przez wynik ostatniego meczu który nie koniecznie musi być wyznacznikiem ich przyszłej gry.

Manchester City-chelsea
Typ:Chelsea win
@3.75
Bet365

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ Manchester City - Chelsea
Manchester City -0.25 AH ::: 1,81 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
Szlagier ligi i to już w drugiej kolejce PL. Co by nie mówić i jak obiektywnym okiem nie patrzeć na ten mecz to można stwierdzić jedno - Chelsea zaliczyła mocny falstart, a może być on jeszcze gorszy. Porażka z Arsenalem o Tarczę Wspólnoty, remis u siebie 2:2 z Swansea i czerwona kartka dla zawodnika. Presja na zawodnikach ciąży zapewne niezwykła, a morale są mocno podcięte.
City jak to City, wielkie transfery jak co roku i co by o nich nie mówić, są jednym z głównym faworytów do wygrania całej ligi. Sezon rozpoczęli genialnie, tak jak się tego spodziewałem, od wyjazdowego zwycięstwa 0:3 nad WBA. Grają u siebie, są w dobrych nastrojach, przeciwnik nie. Gram na nich właśnie z tych kilku prostych powodów, początek ligi więc nie ma nawet na czym oprzeć bardzo swoich argumentów. Można pisać, że Mourinho itd. znajdzie taktykę, ale brak rotacji w składzie i nowej krwi może być dla niego zgubnym w tym sezonie, jak na razie dla The Blues jest kiepsko.
Wątpię, żeby City przegrało u siebie ten mecz, dlatego taki typ, a nie inny. Bardziej wierzę w to, że wygrają u siebie dlatego gram mały handicap, ale nie skreślam też remisu w tym meczu.
Wynik: 3:0 @Edit: Kolejne 3:0, idą po mistrza! A tu tyle typów na Chelsea! FALSTART &quot;THE BLUES&quot; TRWA W NAJLEPSZE (czyt. najgorsze)!
*Polecam zagrać przed meczem Over 0,5 bramki, a na live postawić powyższy handicap w bukmacherze Bet365 który oferuje promocję do 40 zł za przegrany zakład.
Co to daje 4.4 pln wygranej w przypadku powyzej jednej bramki ??
Stawiasz przed meczem City - Chelsea over 0.5 (dosc prawdopodobne zdarzenie) za max 40 pln i wtedy dostajesz zaklad na ten sam mecz na live do kwoty Twojego zakładu przedmeczowego bez ryzyka, czyli mozesz np. postawić dokładny rezultat na live za 40 pln i Ci to zwroca jak &#39;nie siadzie&#39;.

Otrzymane punkty reputacji: +1
j.suli 6,4K

j.suli

Użytkownik
W niedziele o 17 dojdzie do starcia drugiej i pierwszej drużyny poprzedniego sezonu.Jak zawsze w tego typu meczach trudno przewidzieć przebieg spotkania jak i sam wynik,mimo że większe szanse daje Manchesterowi City postanowilem przeanalizowć ten mecz pod innym kątem,mianowiecie rzutów rożnych.
Manchester City to drużyna która nastawiona jest przede wszystkim na atak i posiadająca w formacji ofensywnej klasowych zawodników.Gracze tacy jak Silva,Navas,Toure,Nasri,Aguero rzadko mają zadania defensywne co pozwala im zachować więcej sił na forsowanie szeregów obronnych rywala.Z goła odmienny styl preferuje Mourinho szcególnie na wyjazdach gdzie taktyka jest ponad wszytko i wytyka mu się że jego drużyna gra antyfutbol,broniąc się przez 90 minut od czasu do czasu wyprowadzając kontry.Nawet tacy zawodnicy jak Hazard mają zadania defensywne co nie pozwala zaprezentować mu pełnię swoich możliwości w ofensywie.W moim odczuciu właśnie preferowane style pozwolą na uzyskanie większej ilości rożnych przez drużyne Pellegriniego.
Zestawienie meczów u siebie Manchesteru z topowymi rywalami pod względem rzutów rożnych z poprzedniego sezonu:
16:3 Arsenal
7:4 Man.Utd
10:6 Tottenham
14:2 Chelsea
6:7 Liverpool
5:5 Liverpool
Jak widać tylko Liverpool mial więcej rzutów rożnych, a tak w pozostałych meczach deklasacja.
Zestawienie meczów na wyjeżdzie Chelsea z topowymi rywalami pod względem rzutów rożnych z poprzedniego sezonu:
4:7 Man.Utd
14:2 Man.City
6:2 Arsenal
7:0 Liverpool
5:3 Tottenham
5:7 Liverpool
Chelsea z kolei na szesć spotkań dwa razy okazała sie lepsza w tym elemencie.
I jeszcze zestawienie bezposrednich pojedynków:
Chelsea-Man.City 1:8
Man.City-Chelsea 14:2
Man.City-Chelsea 3:2
Man.City-Chelsea 12:6
W ostatnich czterech starciach lepszy byl Man.City.

Moje propozycje na ten mecz:

Man.City wiecej rożnych 1.4✅
Man.City pierwszy zdobedzie 3 rożne 1.4✅
Man.City pierwszy zdobędzie 5 rożnych 1.5✅
Man.City powyżej 6.5 rożnych 1.9⛔

wszystkie kursy z bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Manchester City - Chelsea typ: 2 DNB Ónibet

Krótko i na temat. Nie chce mi się wierzyć, by Inżynier Pellegrini znalazł lekarstwo na dość prymitywną grę Chelsea pomysłu Mourinho, czyli parkujemy autokar i wyprowadzamy kontry. Fanem Portugalczyka nie jestem, bo zęby bolą jak się ogląda prowadzone przez niego zespoły. Ale wygrać z takimi parkomatami za grube miliony, bo Mourinho takimi zawsze dysponował nie jest łatwo. I choć Mourinho warsztat piłkarski ma bardzo przeciętny i ograniczony, to umie naładować zawodników i wypuścić ich na kur.ie. Obywatele będą pykać piłeczkę i walić głową o mur.

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Typ na City ma większe szanse powodzenia, przecież oni grają u siebie a Chelsea ? Pellegrini może nie jest taki utytułowany jak Portugalczyk ale on przynajmniej nie kupuje piłkarzy żeby ich wypożyczać na 10 lat do 20 różnych klubów a potem sprzedawać za bezcen bo ponoć się nie sprawdził. Już nie mogę patrzeć na transfery tej drużyny. Cuadrado czy Filipe Luis w ubiegłym sezonie, po co on ich kupił ? Pellegrini przynajmniej jak wydaje fortunę na transfery to daję pograć tym piłkarzom. W ataku przewagę ma City, Aguero wciąga nosem Coste, Silva czy Steerling to gwarancja jakości w ofensywie, Pellegrini raz z tymi piłkarzami już zdobył mistrzostwo, a teraz doszedł Steerling więc nie mówcie że Chelsea tu wygra bo remis chyba najbardziej realny ale to City gra u siebie i to jest ich przewagą

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Typ na City ma większe szanse powodzenia, przecież oni grają u siebie a Chelsea ? Pellegrini może nie jest taki utytułowany jak Portugalczyk ale on przynajmniej nie kupuje piłkarzy żeby ich wypożyczać na 10 lat do 20 różnych klubów a potem sprzedawać za bezcen bo ponoć się nie sprawdził. Już nie mogę patrzeć na transfery tej drużyny. Cuadrado czy Filipe Luis w ubiegłym sezonie, po co on ich kupił ? Pellegrini przynajmniej jak wydaje fortunę na transfery to daję pograć tym piłkarzom. W ataku przewagę ma City, Aguero wciąga nosem Coste, Silva czy Steerling to gwarancja jakości w ofensywie, Pellegrini raz z tymi piłkarzami już zdobył mistrzostwo, a teraz doszedł Steerling więc nie mówcie że Chelsea tu wygra bo remis chyba najbardziej realny ale to City gra u siebie i to jest ich przewagą
Co za stek bzdur, aż dziw, że moderacja dopuszcza takie posty. Argument z kupowaniem jest w sumie nawet całkiem zasadny, ale jakie on ma znaczenie w kontekście tego konkretnego, pojedynczego spotkania? Aguero wciąga nosem Costę? Okej, jest lepszy, ale od razu wciąga nosem? Diego w debiutanckim sezonie w BPL strzelił 20 bramek, a w sezonie miał kilka drobnych kontuzji, uważam to więc za niezły wynik. Aguero miał ich 23, które zdobył w 2577 minut (gol co 112 minut), dla porównania Costa ma 20 w 2068 minut (gol co 103 minuty). Sterling gwarancją jakości w ofensywie. To ciekawe, czym jest dla Chelsea Hazard, czy Fabregas. Pellegrini zdobył mistrzostwo tymi piłkarzami? Zdobył. Ale Mourinho przecież też to zrobił z dokładnie tą samą ekipą, którą dysponuje dziś. Jedyny argument w Twojej analizie to to, że City gra u siebie i to jest ich najwiekszym atutem, bo na Etihad grają ofensywnie i sa groźni dla każdego. Najnowsza historia pokazuje też, że Chelsea nie lubi tego stadionu. Aczkolwiek analiza merytorycznie zerowa i mimo, że rzadko na forum się udzielam to musiałem zareagować.

Otrzymane punkty reputacji: +5
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
***** mnie obchodzi co zrobił Mourinho i z kim, mam na myśli to że Pellegrini choć nie jest tak utytułowany i nie rzuca pieniędzmi w błoto to potrafił zdobyć mistrzostwo. Nie jestem fanem City, po prostu City gra u siebie a tu niektórzy piszą że Chelsea po wpadce w pierwszej kolejce nagle zagra dobrze i może wygrać bo punkty nie będą się zgadzać. To nie jest problem City, więc niech Chelsea gra ten sam piach co w meczu ze Swansea a 3 punkty zostaną w Manchesterze

hoks 35

hoks

Użytkownik
***** mnie obchodzi co zrobił Mourinho i z kim, mam na myśli to że Pellegrini choć nie jest tak utytułowany i nie rzuca pieniędzmi w błoto to potrafił zdobyć mistrzostwo. Nie jestem fanem City, po prostu City gra u siebie a tu niektórzy piszą że Chelsea po wpadce w pierwszej kolejce nagle zagra dobrze i może wygrać bo punkty nie będą się zgadzać. To nie jest problem City, więc niech Chelsea gra ten sam piach co w meczu ze Swansea a 3 punkty zostaną w Manchesterze
Widziałeś Manchester City w ostatniej kolejce ? Nic ciekawego nie grali. Sterling to będzie wielki niewypał, tyle pieniędzy za grajka okrzykniętego gwiazdą jak Szpilkę mistrzem świata kiedy nie stoczył z nikim konkretnym walki. Media zawsze podbijają cenę, ciekawe czy ktoś im płaci za marketing ???? Nie ma dziś argumentów za żadną z drużyn, jedynie home/away może mieć tutaj jakieś znaczenie ale jak dla mnie value na Chelsea. Piszesz bzdury.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
⚽ Man City - Chelsea
Remis do przerwy X @ 2,10 ⛔
Poniżej 2,5 Bramek @ 2,02 ⛔
▶ Unibet &amp; ▶ Marathonbet

FUCK THE FERNANDINHO :!: ????

Przed nami hit kolejki. Najlepsze spotkanie zafundowali nam organizatorzy Premier League na niedziele, które będzie można oglądać na Canal +. Od razu pierwsza myśl jaką w tym meczu kieruje się to ostatnie mecze Chelsea, które nie napawają niestety optymizmem. Finał pucharu Anglii zagrali mizernie, do tego kilku zawodników od samego początku do teraz bym wykreślił z listy, bo oni nic nie wnoszą. Mówię tutaj o Fabregasie i o takim Remym, który 4 razy był wtedy na spalonym. Fabregas, nim ruszy z piłką to trochę minię, a w Chelsea jak idą kontry to trzeba trochę operować na szybkości, ale on tego nie ma. Szczerze nie wiem co ten Mourinho w nim widzi, no ale ja tam nie decyduję. Przegrali na własne życzenie, bo nie potrafili być precyzyjni. Do tego kilka razy próbowali atakować bramkę Cecha, ale bez skutku. Przyszła Liga. Pierwszy mecz u siebie, na przeciwko Łabędzie. Też męczenie się z piłką i zero polotu aby powiedzieć regularności pod bramką Swansea. Wręcz odwrotnie to Swansea atakowała i miała do tego więcej rogów, a po pierwszej połowie jeszcze to tak extra z ich strony nie wyglądało. Manchester City, pierwszy mecz w lidze i od razu 3 oczka. Jakoś mnie to nie dziwi, bo rywal to był wręcz podłożony na tacy. W spotkaniach towarzyskich też grali całkiem w porządku, pomimo ostatniego meczu ze Stuttgartem gdzie przegrali 2-4. Teraz już druga kolejka i po drugiej stronie Mistrz Anglii. Na pewno respekt obu ekip jest ogromny, ale tylko jedna drużyna wyjdzie w tym meczu zwycięsko. Ja bym nie nastawiał się na grad bramek, z powodów jasnych. Chelsea gra defensywnie i nie ma tego ciągu na bramkę mimo że będą mieli swoje okazje. Prócz tego że defensywnie, to ta obrona też nie kipi zdrowotnością, bo i są luki w obronie. Nie twierdzę że są bez szans ale na fajerwerki bym się z ich strony nie spodziewał mimo że to początek sezonu a oni mają zaledwie punkt. City, natomiast u siebie czuję się jak ryba w wodzie, ale i oni z ekipami z górnej półki nie maja łatwej przeprawy aby tak bezbłędnie wygrywać takie szlagiery. Jest Aguero, który jest kapitalny w ataku a także kilka innych perełek, które potrafią namieszać. Lecz nie sądzę żeby i oni rzucili się od razu do ataków. W takich spotkaniach jak ten spokój jest najważniejszy. Bo to jest Szlagier i nie wolno popełniać pochopnych wniosków. City będzie na pewno dominować ale też nie będzie się aż tak specjalnie wychylać. Mimo, że dziś na bramce Chelsea zobaczymy rezerwowego bramkarza, to na pewno City ma już chrapkę żeby go poskromić. Ale czasem tak jest, że wchodzi niespodziewany inny zawodnik w meczu i odmienia losy całego spotkania. Dlatego gram tutaj remis do przerwy i poniżej bramek, kursy już spadają na to.

sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Manchester City - Chelsea
- Arcyciekawa konfrontacja już 2. kolejce Premier League. Manchester City podejmie Chelsea. Który ze szkoleniowców będzie cieszył się triumfem - Pellegrini czy Mourinho :?:
- Gospodarze w pierwszym meczu nie dali szans West Bromwich Albion i pewnie zatriumfowali. Widać ponowną chęć gry w The Citizens. Manuel Pellegrini prawdopodobnie przemówił do swoich zawodników i widać ogromny potencjał.
- Chelsea natomiast zaliczyła falstart. Zremisowali 2:2 ze Swansea i Jose Mourinho zachwycony wynikiem nie był. Dzisiaj zatem będzie musiał walczyć o komplet na bardzo trudnym terenie.
- Yaya Toure ponownie w fenomenalnej formie. Popisał się trafieniem w ostatnim meczu. Ponadto są Aguero czy Sterling, który wkomponował się do zespołu perfekcyjnie. Kadra The Citizens wygląda niezwykle imponująco. W szeregach gości zabraknie Curtois, który zobaczył czerwień w ostatnim pojedynku. To będzie poważne osłabienie The Blues. Mourinho poza tym nie ma większych zmartwień.
- Poprzedni sezon to dwa remisy pomiędzy tymi zespołami.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie. Ale obecnie, większą mobilizację widać po stronie ekipy z Manchesteru. Kadra świetnie wygląda na papierze. The Blues oczywiście również, ale u podopiecznych Mourinho brakuje zaangażowania. Stąd nasze typy.
City wygra, 2.00 Sportingbet ✅ 3:0
Powyżej 0.5 gola do przerwy, 1.36 Sportingbet ✅ 1:0

Promocja w Sportingbet: Darmowy Zakład do 200PLN

solucky 283

solucky

Użytkownik
Co to daje okolo 10 pln wygranej w przypadku powyzej jednej bramki ?? :grin:
Stawiasz przed meczem City - Chelsea over 0.5 (dosc prawdopodobne zdarzenie) za max 40 pln i wtedy dostajesz zaklad na ten sam mecz na live do kwoty Twojego zakładu przedmeczowego bez ryzyka, czyli mozesz np. postawić dokładny rezultat na live za 40 pln i Ci to zwroca jak &#39;nie siadzie&#39;.

kuerten 138

kuerten

Użytkownik
Przeczytaj calosc wiec 40 x 1.05 i 40 x 1.05 = 84 pln . 4 zeta do przodu :grin:

&quot;Polecam zagrać przed meczem Over 0,5 bramki, a na live postawić powyższy handicap &quot;

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom