Na wstępie zaznaczę, że typ, który proponuję jest mocno ryzykowny, ale ma swoje uzasadnienie. Pierwsza rzeczą jest motywacja ekipy The Blues, która nie może sobie pozwolić na porażkę, ponieważ w takim przypadku mieliby po 2 kolejkach aż 5 punktów straty do lidera. Kursy na to spotkanie są wysokie jak na Chelsea, ponieważ wszyscy negatywnie oceniają grę niebieskich w meczu ze Swansea, ale moim zdaniem nie było tak źle. W mojej opinii w jakimś stopniu Chelsea została skrzywdzona w tym spotkaniu m.in dając czerwona kartkę dla Courtoisa. Po tym zdarzeniu jedynym logicznym posunięciem Mourinho mogło być zejście Oscara, który w tym meczy był najlepszym zawodnikiem Chelsea. Do tego Swansea w tym meczu zagrali nadspodziewanie świetnie na czele z Montero, który robił z Ivanovicem co chciał i tu jest ewidentnie największy problem ekipy że Stamford Bridge. Serb już w poprzednim sezonie popełnial bardzo dużo błędów co często kosztowało utrata bramki, ponieważ za bardzo uwierzył w swoje umiejętności ofensywne i ma bardzo duży problem z powrotem do obrony. Do tego w spotkaniu ze Swansea zanotował najgorszy występ jaki kiedykolwiek widziałem w jego wykonaniu, a trochę ich było. Mam nadzieję, że wyciągnie wnioski i przestanie działać na szkodę zespołu w poszukiwaniu bramek czy asyst, bo jeśli nie no to grający po jego stronie Sterling (który kiedys powiedział, że Ivanovic to najlepszy obrońca z jakim przyszło mu się mierzyć) będzie miał w tym meczu sporo do pokazania. Pomijając grę Ivanovica w ostatnim spotkaniu uważam, że chelsea zagrała naprawdę przyzwoicie. Oczywiście to nie jest jeszcze ta optymalna dyspozycja, ale myślę, że na mecz z City będą przygotowani bardzo dobrze. O absencje Courtoisa nie trzeba się martwić mając na ławce takiego zamiennika jakim jest Begovic, który swoją klasę potwierdził w ostatnim meczu. City w pierwszym meczu wyglądało bardzo dobrze, ale przeciwnik nie okazał się zbytnio wymagający. Myślę, że żeby zatrzymać City trzeba się skupić na Davidzie Silvie, który jak widać nie traci formy z sezonu na sezon. Moim zdaniem może wydarzyć się wszystko, ale Chelsea ma na swojej ławce Mourinho, który potrafi wygrywać wielkie mecze nawet w trudnych momentach. Myślę, że wygrana Chelsea jest jak najbardziej prawdopodobna i uważam, że kursy na nią są tak wysokie przez wynik ostatniego meczu który nie koniecznie musi być wyznacznikiem ich przyszłej gry.
Manchester City-chelsea
Typ:Chelsea win
@3.75
Bet365