Na 24.V. 2008
Texas Rangers( S. Feldman) vs. Cleveland Indians( C. Lee)
Typ: Wygrana Cleveland
Pewność: 8,5/10
Kurs: 1,57
Analiza:
Dziś typuję przerwanie fatalnej serii jaką ma Cleveland 7 przegranych z rzędu, bo przecież ile można przegrywać. Jednak grali oni ostatnie sześć meczy na wyjeździe no i trzeba powiedzieć że nie byli to najłatwiejsi przeciwnicy: Chicago WS oraz Cincinnati, obie grają dość dobrze u siebie, natomiast Cleveland na wyjazdach co by tu mówić nie błyszczy(bilans 8W-13L , mówi sam za siebie). Do tego dochodzi nie najlepsza postawa ofensywna. W ostatnich 6 meczach zdobyli oni 15pkt z czego 9wczoraj(mecz u siebie). Jednak dzisiejszego dnia ich los może się odmienić. Z dwóch powodów. Po pierwsze prawo serii. Cleveland na przełomie ostatnich 10 lat zanotowała tylko dwa razy serię dłuższą niż 7L z rzędu i było to w 2003 roku gdzie ponieśli 9 porażek, oraz podajże w 2005 gdzie mieli 8L, więc czas tej serii się kończy. Po drugie starterem Cleveland w dzisiejszym meczu będzie genialny w tym sezonie Cliff Lee(według mnie na pewno jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy miotacz w tym sezonie w
MLB). W tym sezonie grał on 8 meczy w których rozegrał 59,1 Ip(7,3IP na mecz). Jego bilans to 6 wygranych i 1 porażka(2W-0L home), a era 1,37(1,57 home) , do nie na dawna było to 0,67. W tych 8 meczach pozwolił na zdobycie przeciwnikowi 11 runów z czego w ostatnim, fatalnym występie aż 6. Zanotował także 46 strikeout(16 home) oraz pozwolił na 3 home runy(1 home), z czego 2 homerry były w ostatnim meczu. Moim zdaniem C. Lee jest za dobrym zawodnikiem aby zagrać dwa słabe mecze z rzędu i myślę że jego bilans 5 meczy w których nie dał przeciwnikowi zdobyć ani jednego punkta zwiększy się dziś do 6. Teraz trochę o Rangersach, których wczoraj typowałem na zwycięzców dziś nie daję im jednak już najmniejszych szans. W roli startera tej drużyny wystąpi grający na średnim poziomie Scott Feldman, mający erę 4,1(5,84 away) oraz bilans 1W-1L(0-1 away). Scott rozegrał na wyjeździe 12,1IP w których pozwolił na zdobycie 8 runów, oraz 8 So. Podczas swojej kariery występował on jako starter 4 razy przeciw drużynie
Cl eveland i czterokrotnie jego drużyna ponosiła porażki. Pozwolił przy tym na zdobycie 23 runów(5,75 na mecz), a jego drużyna zdobyła 13 runów(3,25). Cliff natomiast występował przeciw Texasowi jako starter 3 razy i w tym czasie przegrał dwa mecze(oba na wyjeździe) i jeden wygrał(Home). Pozwolił na zdobycie 26 pkt. a jego drużyna zdobyła 13 pkt. Drużyna Rangersów podczas ostatnich 7 meczy zdobyła 35 pkt., co daje średnio 5 pkt. na mecz. Jednak moim zdaniem na nie wiele się to zda bo naprzeciw nich ustanie Lee, który raczej nie powoli im wyjść z 2 runów, a jak wspomniałem wcześniej są duże szanse na 0 pkt. starty przez niego w tym meczu.
Spotkania H2H
CLE 9 - TEX 13
CLE 5 - TEX 0
CLE 6 - TEX 9 x
CLE 1 - TEX 3
TEX 3 - CLE 8
TEX 8 - CLE 5
TEX 2 - CLE 3
TEX 5 - CLE 7
CLE 9 - TEX 4
CLE 8 - TEX 7x
TEX 6 - CLE 11
TEX 3 - CLE 6
TEX 12 - CLE 4
TEX 5 - CLE 2
TEX 5 - CLE 6
TEX 2 - CLE 7
CLE 4 - TEX 8
CLE 5 - TEX 7
CLE 7 - TEX 6
CLE 9 - TEX 4 W 20 ostatnich bezpośrednich starciach jak widać górą było Cleveland. Pokonując dzisiejszych gości w stosunku 12W-8L(5W-5L home). W tym meczu widzę naprawdę wiele rozwiązań do typowania. Na pewno najpewniejsza jest wygrana, która moim zdaniem nie podlega dyskusji, ale warto tez zwrócić uwagę na Under 8,5 po dużo wyższym kursie, bo nie zdaje mi się żeby Cleveland ze swoją ofensywą mogło by dziś zmiażdżyć Texas. Także under 3,5 Texasu myslę że ma duże szanse na wejście jak i uner 4,5 po 5 innigach.