>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

mail od Betfair - opłata/kara za zbyt duży ruch..?

R 0

raz0r

Użytkownik
Witam,
dostałem dziś od Betfair dwa maile tego typu treści:
Dear xxxxx

Regarding Betfair username: xxxxx
Following our earlier emails and communication in the Betfair forum and on the Betfair Charges page, we introduced the data request charging scheme in April 2008.

Your data requests on 6/27/2010 would have incurred a charge of 803.27SEK. We are not applying the charge to your account for this incident. We want you to avoid being charged in future.

If you continue to make excessive data requests, we will charge your account in the future.

If you are using an off-the-shelf software solution, you should ensure that you have downloaded the latest version of your Vendors software which should contain information about your data requests.

Note that opening multiple markets and/or multiple applications may incur a charge as the total number of requests from all applications is combined. Please contact your Vendor for further information.

For further information on data request fees please see section 5 of the Betfair Charges page which is in the About Us section of the website. Please email us at [email protected]">[email protected] if you have any questions.

Regards,

The Betfair Developers Program Team
czy dobrze zrozumiałem, iż betfair chciałby mnie obciążyć opłatą za to, że program z którego korzystam powoduje zbyt duży ruch...? czy ktoś spotkał się już z taką sytuacją?
przyznam się, że troszkę mnie przestraszył ten mail, bo nie wiedziałem o istniejących tego typu limitach..
pozdrawiam
ps. proszę nie śmiać się z mojej waluty... :p

H 0

hans1410

Użytkownik
Z tego co zrozumiałem to tej opłaty nie poniesiesz, ale w przyszłości mogą Cię obciążyć jeżeli będziesz generował zbyt duży ruch. Ja jestem klientem Betfair od niedawna, ale dopatrzyłem się że coś tam jest u nich takiego. Zobacz w ich warunkach ogólnych w dziale opłaty betfair pkt. 5.
P.S Jakiego programu używasz jeśli można wiedzieć?

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Witam,
Ja miałem podobną sytuację, ale aż tak dużych kwot nie żądali.
802 SEK, to wychodzi ponad 300 pln, tak?
Naliczyli mi coś około 7 EUR, ale za pierwszym razem kasy nie pobierają. Później ograniczyłem pobór danych i nie było żadnych opłat.
Pewnie masz często otwarte 2 aplikacje programu, u mnie to było m.in głównym powodem tak dużego poboru danych.
Zmień odświerzanie kursów, możliwe że masz ustawione na maxa. Z jakiego programu korzystasz?

R 0

raz0r

Użytkownik
gram Geeks Toyem. no 803 sek to jakieś 350 pln. ja dostałem dwa maile, w drugim troche mniejsza kwota, ale tez napisali że tym razem mnie nie obciążą tymi kosztami (ale obie wiadomości wysłane w tym samym czasie były).
tak myślałem, często mam otwarte wiele różnych rynków jednocześnie i odświeżanie na maksa, tak jak mówisz.
te wiadomości były dla mnie niespodzianką, bo nie spodziewałem się że aż taki ruch mogę generować i że takie koszty betfair ponosi utrzymując mnie jako gracza ????
a po za tym i tak nie miałbym takiej kwoty by mi ją mogli odebrać.. w takim przypadku miałbym minusowy stan konta? to możliwe? ???? (ale pewnie i tak nękali by mnie mailami o zwrot tej kasy...)

Do góry Bottom