B
2,2K
barichello
Użytkownik
Miejsce na statystki
Suma wszystkich stawek: 550
Suma wygranych: 730
Yield: + 32.73%
Suma wszystkich stawek: 550
Suma wygranych: 730
Yield: + 32.73%
Bądźmy obiektywni. Owszem, nie przegrali żadnego spotkania na wyjeździe, ale z kim grali? Beniaminek Guingamp, Tuluza, słabe Valenciennes, Bastia, mocno osłabione w ofensywie Lorient. Należy to docenić, ale nie przeceniać. Jeżeli Maryslia nie przegra tego meczu na dzień dobry w swoich głowach to może być ciekawe widowisko. BVB w obronie popełnia sporo błędów, które wykorzystywały słabsze drużyny. Przód Dortmundu na całe szczęście nie jest przetrzebiony kontuzjami, więc defensywa Marsylii nie powinna narzekać na nudę. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem na to spotkanie jest:Borussia - Marsylia
Czy Marsylia jest na tyle słaba by wstawiać na jej zwycięstwo kurs w okolicach 12? W Ligue 1 wiedzie się jej całkiem przyzwoicie bo znajduje się w czubie tabeli za Monaco i PSG i co ważne - w meczach wyjazdowych nie zaznając porażki.
Kilka sprostowań:
Fulham nie prezentuje się źle? W meczu z Sunderlandem, Newcastle, czy Chelsea ofensywa nie istniała. W mecz z Chelsea, po za jedną sytuacją sam na sam Benta Fulham nie oddała żadnego celnego strzału na bramkę, a tak to powinni dziękować gk czy też nieskutecznej grze The Blues, więc nie wiem o jakim dużym pechu powiadasz. Z WBA było lepiej, ale co z tego skoro dali sobie wbić bramkę w samej końcówce. Arsenal wypunktował ich na luzie. Ogólnie prezentują się kiepsko.
Tyle, że jak nie z Cardiff to z kim
.
Cardiff Tottenham
Koniec dnia dziecka dla Cardiff. Ta ekipa ma więcej szczęścia niż umiejętności. O meczu z Hull wspominałem powyżej. Z Evertonem nie pokazali nic, stąd nic nie strzelili, a powinni dziękować rywalom, że byli tego dnia nieskuteczni i też nic wpakowali do siatki. Już na inaugurację z West Ham ofensywna pokazała swoją "moc" i jak dobrze z celnością ich strzałów. Koguty w dużo lepszej formie i powinny zadziobać rywala.
.
Tyle, że Fulham zagrało bardzo słabą pierwszą połowę, nie istnieli w ofensywie, dali się zepchnąć Cardiff, które zagrał zaskakująco dobre spotkanie.Niewiele brakowało, a znowu po obronie Częstochowy ugraliby remis. Tottenham przeważał cały mecz, ostro nacierał, a zwycięski gol padł dopiero w doliczonym czasie gry.
Ofensywa Fulham po za domem zawodzi na całej linii. U siebie są znacznie bardziej aktywni, więc znowu trzeba się spodziewać szturmów na bramkę słabiutkiego Cardiff. Pytanie czy skutecznych. Przy nieobliczalnym Fulham ten kurs wcale nie jest tak atrakcyjny
.
Z Everton coś drgnęło, bo zdołali strzelić dwa gole - w tym jeden z karnego -, ale co z tego skoro dopuścili do tego, że Everton zdobył trzy bramki. W kolejnym meczu z Hull inicjatywa była po ich stronie, bardziej nacierali, efekt? Przegrana i znowu brak zdobyczy bramkowej (0-1). Teraz przyjeżdżają na White Hart Lane, więc nie dojdzie do powtórki z Hull gdzie przeważali, lecz będą zmuszeni się bronić, a biorąc pod uwagę w jakiej dyspozycji znajduje się Tottenham nie wróżę im sukcesu.Ofensywa West Ham to obraz nędzy i rozpaczy. Słabiutko grają. To zwykłe młoteczki, takie do zabawy dla dzieci, a nie Młoty. West Ham podobnie jak Cardiff sporo szczęścia. Za równo w meczach z Newcastle jak i z Southampton. Do tego dają się ograć u siebie Stoke. Z tą drużyną nie jest dobrze.
.
Z KOMA
PKURSOWO FORMOWO lokalnie
WISLA3,15
dalej z koma
evian guingamp
evian bez podstawowego bramkarza laquaita bez trojki obroncow djedje mensaha oraz ehreta w pomocy zabraknie barbosy czyli najlepiej asystujaceo a takze kone oraz bertgolio
evian nie nalezy do najlepszuch w defensgwie. sprp traca. do tego teraz sporo oslabien na tylach
guingamp sie ozywilo . w pewnym stylu ograli rennes 2-0 wczesniej porazka na trudbym terenie w Nicei nie moze dziwic ale tylko 0-1 jescze wczesniej rozbili sochaix 5-1 . z reims przyzwoite zawody i remis, a podzial punktow to soecjalnosc ekopy reims. z bastoa pozostaje niedosyt z remisu bo byli lepsza strona,mieli szanse przechylic szale zwyciesrwa na swoja korzysc ale zmarnowali karniaja w doliczonym czasie gry. ograki lorient 2-0. przegrali po slabych zawodach na trudnym terenie st etienne oraz porazka w Paryzu oraz z marsylia nie moga specjalnie dziwic bo byly wkalkulowane. z przekeoju widac ze nie taxcy slabi i powinni powalczyc z oslabion evian ktorego wyniki w ostatnim czasie nie zachwycaja
guingamp strzeli 1.32
guingamp remis zwrot 1.95lub x2 1.50
![]()
Z koma
* Ajaccio Nantes * Jeżeli po przerwie reprezentacyjnej nic się nie zmieni to mamy prezent od buków. Ajaccio gra katastrofalnie, beznadziejna ofensywa plus kiepska obrona.Mają dużo szczęścia jak to miało miejce z Lyonem czy Montpellier, bo obie te drużyny również cieniują przez Ajaccio zdołało ugrać punkt. Gdy przyszło zmierzyć się z rywalem formie to nie mieli nic do powiedzenia i dostali baty od Lille 0-3. Nantes się przebudziło i szaleje w ofensywie co pokazują mecze z Rennes czy Nicea, a gdy nawet nie szaleje i nie jest nad zbyt aktywna to jest niezwykle skuteczne jak to miało miejsce w przypadku starcia *z Evian z którym wygrali 3-0. *Z racji, że mieli przerwę w rozgrywkach oraz że to wyjazd to zabezpieczę się opcją dnb *
Nantes remis zwrot 1,60totek
Z koma
United Southampton
W zeszłym sezonie na United mieliśmy kursy około 1.2. Obecnie oscylują w granicach 1.5. Wszystko za sprawą nieoczekiwanego, wysokiego miejsca Southmapton. Ja mam jednak pewne ale. * Mam na uwadze, że Święci tracą bardzo mało goli w tegorocznych rozgrywkach. Zaledwie dwie stracone bramki sprawiają, że na chwilę obecną mogą legitymować się najlepszą defensywą ligi. Tyle, że z kim grali do tej pory? W większości wypadków z nikim wielkim. West Bromwich, Sunderland, West Ham, Norwich, Crystal Palace. Z pewnością w oczy rzuca się wygrana na Anfield z Liverpoolem i co królewskie to trzeba im oddać. Wracając do klasy rywali to nie tylko zasługa defensywy Southamtpon, że przeciwnicy nie potrafili strzelić. W meczach z innymi drużynami rywale Świętych też mają/mieli problem z strzelaniem goli: Od **Sunderlad oraz Crystal Palace mniej strzeliło tylko Stoke , WBA zaliczyło bardzo niemrawy początek czy West Ham – przełamali się z Tottehamem, a wcześniej mieli spore kłopoty z zdobyczą bramkową. Norwich niewiele strzela, a mimo to ograł Southamtpon. Zobaczymy jak defensywa Świętych zaprezentuje się przeciwko potężnej sile ofensywnej *jaką dysponują Czerwone Diabły. Może jest ona nieco uśpiona, ale każdy zdaje sobie sprawę jak ogromna. Ja skorzystam z kursów na United, doceniam, ale nie przeceniam, bo wg mnie, ten błogi stan Southmapton nie będzie trwały i nie zdziwi mnie jak zostanie przerwany w tym meczu.
United 1,52
*
Stoke West Bromwich
* Stoke zbyt *wyraźnym kursowym faworytem. Zaledwie jedna wygrana u siebie nad słabiutkim Crystal Palace. *Słabe wyniki to beznadziejna postawa w ofensywie. Stoke strzeliło najmniej goli spośród wszystkich ekip Premier League. *Z Norwich była katastrofa, z Fulham już bardziej aktywni, ale znowu nieskuteczni. WBA po kiepskim początku znacznie się ożywiło w końcówce września. Stłamsili Sunderland, który miał niewiele do powiedzenia i ostatecznie WBA wygrało 3-0. Następnie sensacyjna wygrana 2-1 na Old Trafford, a w ostatniej kolejce zatrzymali u siebie Arsenal remisując 1-1. Dodać należy, że WBA nie przegrało jeszcze na wyjeździe. *Biorąc pod uwagę te wszystkie *aspekty kursy powinny być bardziej wyrównane, a że nie są to dostrzegam value w podwójnej szanse w stronę gości. *
WBA remis zwrot * * 2,15 :zwrot: lub wba x2 1,59![]()
Śląsk awans 1.45Fortuna
spróbuję pograć w myśli " Przeciwko rudemu"
co mnie ku temu skłania:
"Trenujemy jakbyśmy cały czas byli na obozie przygotowawczym. Dużo biegamy bez piłek. Trener nie traktuje nas jak zawodników, a pracowników. Po raz pierwszy spotkałem się z takim prowadzeniem zespołu. Wszystko jest strasznie monotonne. W każdy poniedziałek, wtorek, środę jest to samo. Każdy z nas wie co będziemy robili każdego kolejnego dnia. Brakuje tylko podbijania kart pracy. Na treningach ćwiczymy schematy, które później nie są realizowane na boisku - miał się żalić dziennikarzom Faktu anonimowy oczywiście zawodnik Jagiellonii."
później poszło oświadczenie.
"W specjalnie wydanym oświadczeniu na oficjalnej stronie klubowej, piłkarze Jagiellonii Białystok całkowicie zaprzeczyli rewelacjom dziennika Fakt jakoby nie odpowiadały im metody szkoleniowe obecnego trenera, Piotra Stokowca"
ale co mieli innego zrobić?
czekałem co się stanie w Kielcach. Czy poczekają czy już od początku zacznie się akcja sabotażowa. Wynik 1-4. Dostać takie lanie od Korony to albo wyjątkowo słaba forma piłkarzy z Białegostoku albo też coś może być na rzeczy albo jedno i drugie.
Śląsk nie zachwyca formą, więc stawka w tym wypadku lekka, bo to jedynie domysły...
E: choć z drugiej strony jak chcą się go pozbyć to jak najszybciej, więc w sposób kompromitujący, więc może też lekko Śląsk -1.5 3.30
no niestety Śląsk to jeszcze większa tragedia
Bilbao Villareal
Po tym co Villareal zaprezentował, a raczej czego nie zaprezentował w dwóch ostatnich wyjazdowych meczach nie liczyłbym, że wiele zdziałają na San Mames Barria. Z Betisem niewiele pokazali w przodzie, znacznie mniej aktywni niż z reguły do tego do czego przyzwyczaili w meczach u siebie, wynik końcowy 0-1. Z Celtą już więcej się działo, ale także byli nieskuteczni i ostatecznie 0-0. Z Osasuną wygrali 3-0, ale wcale nic wielkiego nie pokazali, byli za to bardzo skuteczni. Z Almerią długo się męczyli, by ostatecznie przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść i wygra 3-2.
Teraz przyjeżdżają na znacznie trudniejszy teren, ba, najtrudniejszy na jakim przyszło im się mierzyć do tej pory. Bilbao u siebie bardzo mocne, z reguły nie pozwala rywalowi przejąć inicjatywy, to oni napierają, a robią to niezwykle skutecznie. Co prawda z Valencia dali nieco ciała, bo remis to trochę mało, ale pozostałe spotkania u siebie wygrali. Z Betisem 2-1, ale to najniższy wymiar kary, w tym zmarnowany rzut karny. Z Celtą 3-2, ale wynik też może być złudny. Bo Celta nie miała wiele do powiedzenia, ale potrafili być skuteczni w swoich nielicznych atakach. Pisałem, że Bilbao z reguły nie oddaje inicjatywy i ten wyjątek w tym sezonie stanowiła Osasuna, która przeważała, ale każdemu może zdarzyć się słabszy mecz, a mimo słabszej postawy Athletic i tak zdołało wygrać 2-0
Villareal nie przekonuje mnie na wyjazdach tak jak gdy gra u siebie, nie pokazali nic nadzwyczajnego, ale to na nie nadzwyczajnych rywali wystarczało. Jeżeli Bilbao zagra swoje, a Żółta Łódź nie pokaże czegoś więcej niż do tej pory to może być ciężko o korzystny wynik. Wg mnie maksymalnie mogą ugrać tu remis, więc zabezpieczę się i
Bilbao remis zwrot 1.55Fortuna
Celta Levante
Po raz kolejny jestem zmuszony użyć określenia: złudny kurs. Celta dość wyraźnym kursowym faworytem.
Celta w ostatniej kolejce przegrała 1-2 z Atletico, ale to najniższy wymiar kary jakich spotkał. Pomijając niewykorzystany rzut karny przez Costę to gracze z Vigo byli jedynie tłem dla graczy z Madrytu. Z Elche, mimo iż grali u siebie, też nie pokazali nic specjalnego i w rezultacie przegrali 0-1. z Getafe postawa w ofensywie to mocno rozregulowane celowniki i 0-2 w plecy. W meczu z Villareal postawa w ofensywie to obraz nędzy, ale Żółta Łódź Podwodna była mało precyzyjna i Celta szczęśliwie zremisowało.
Levante mogło sprawić w ostatniej nie lada sensację. Prowadzili z Realem Madryt 2-1, ale w 90 minucie i doliczonym czasie gry dali wbić sobie dwie bramki i ostatecznie przegrali 2-3. Wcześniej ograli Osasunę, która mimo dużej przewagi w posiadaniu piłki nie potrafiła tego zamienić na bramkę. Z kolei w meczu z Vallaoid to Levante nie potrafiło wykorzystać miażdżącej przewagi, Real nie istniał, ale wykorzystał jedną z nielicznych akcji. Levante zmarnowało karnego i remis to spory niedosyt. W meczu z Almerią obie drużyny zagrały na zbliżonym, wyrównanym poziomie, więc remis 2-2 można uznać za sprawiedliwy. Z Sociedad podobnie, wyrównanie, ale obie drużyny miały problem z celnością. Z Rayo wygrali, ale mieli mega duża szczęścia w tym meczu.
Celta znacznie obniżyła loty, po trzech kolejkach byli niepokonani, teraz mają spore problemy, żeby kogoś pokonać. Kiepska postawa w ofensywie, więc nie ma czemu się dziwić. Levante tylko dwie przegrane, z Realem, dość pechowo i z Barceloną. Stąd też nie podoba mi się tak znaczne faworyzowanie Celty, która na chwilę obecną jest pod formą. Levante nie jest jakąś wielką ekipą, więc ze stawką ostrożnie bardzo. Gram pod kursy w których dostrzegam delikatne value.
Levante x2 1.74Fortuna
Z koma wiec sry za bledy. Kursy z totka
* Valencia Sociedad
* Złudne te kursy. Valencia lepsze wyniki aniżeli postawa w ostatnich meczach. Z Sevilla pewnie i bezsprzecznie wygrali. Z Granadą *dość wyrównany mecz, a zwycięska bramka padła dopiero w doliczonym czasie gry. Z Rayo to rywale przeważali , mimo iż Valencia grała u siebie, ostatecznie mimo niewielu sytuacji zdołali wcisnąć jednego gola. Z Bilbao byli słabszą stroną i gdyby nie karny z pierwszej połowy to mam wątpliwości czy zdołali by coś strzelić przeciwko Athletic. *Sociedad zawodzi w ofensywie co nie znaczy, że nie potrafią być aktywni i groźni. Valencia aż tak groźna nie jest, żeby w nich inwestować po takim kursie. Sociedad kadrowo nie wygląda źle i nie ma aż takiej dyspropocji jak sugerują to kursy. *Pamiętamy jak do niedawna fatalnie spisywała się obrona Nietoperzy, więc
Obie drużyny strzelą 1,65
Sociedad remis zwrot 3,00lub x2 1,95
* Betis Elche *
Kolejny złudny kurs. Przy tym co ostatnio gra Betis to byłbym ostrożny. Są bardzo nieobliczalni. Z Getafe dali się wypunktować i przegrali 1-3. Z Villareal zasłużona wygrana, Żółta Łódź podwodna nie potrafiła realnie zagrozić stwarzając nieliczne sytuacji z reguły chybiąc. Z Bilbao też nie byli najpewniejsi w defensywie. Skończyło się 1-2, ale mogło 1-3 gdyby Athletic jeszcze wykorzystało karnego. Z Granadą dominowali, ale byli bardzo nieskuteczni i 0-0. Dwukortnie, zarówno Villareal jak i Granada nie podnieśli wysoko poprzeczki będąc mało aktywnymi w ofensywie i dając się zepchnąć. *Z Celtą Betis już nie miał tyle szczęście, bo ta mimo iż przyczajona *była znacznie aktywniejsza i *zdołała radę wykorzystać swoje sytuacje i wygrali 2-1. *Elche w ostatnim czasie poczyna sobie całkiem nieźle. Wygrali dwa ostatnie mecze z Espanoylem i Celtą będąc lepszą stroną, z Realem *byli blisko zremisowani, ale sędzia ich oszukał. Betis nie do końca ustabilizowany, więc po takim kursie nie ruszam. U siebie powinni być znacznie bardziej aktywni niż na wyjazdach, więc liczę, że wykorzystają atut własnego boiska i strzelą. Elche ostatnio w lepsze dyspozycji, obrona Betisu super pewna nie jest, więc też liczę na zdobycz bramkową z ich strony. *
Obie drużyny strzelą 1,80
* Elche remis zwrot 3,00lub 1,96
![]()
przykład braku samodyscypliny :United 1.30+ Tottenham 1.40
za 150 Totomix
jeszcze będzie update
Real 4.05za 10
skan jutro, jakby ktoś się rzucał bo nie mam na wyposażeniu domowym sprawnego skanera. ale mam nadzieję, że nie będę musiał się fatygować :]fajne kursy na Rodę, a swego czasu Roda lubiła zdobywać Eindhoven po takich dobrych kursach
9.20 lekko za dychu nie zaszkodzi. trzeba ruszyć do punktu.