>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MŚ 2010: Polska zagra z Czechami!

Status
Zamknięty.
mazaq 2,8K

mazaq

Forum VIP
W Durbanie odbyło się losowanie grup eliminacyjnych piłkarskich mistrzostw świata, które w 2010 roku odbędą się w Republice Południowej Afryki.
Ekipa Leo Beenhakkera, która w ubiegłą sobotę zapewniła sobie udział w przyszłorocznych mistrzostwach Europy znalazła się w grupie trzeciej.
Rywalami &quot;biało-czerwonych&quot; w wyścigu o MŚ 2010 będą reprezentacje: Czech, Irlandii Północnej, Słowenii, Słowacji i San Marino.

Wyniki losowania grup el. MŚ 2010:
Grupa 1: Portugalia, Szwecja, Dania, Węgry, Albania, Malta
Grupa 2: Grecja, Izrael, Szwajcaria, Mołdawia, Łotwa, Luksemburg
Grupa 3: Czechy, Polska, Irlandia Północna, Słowacja, Słowenia, San Marino
Grupa 4: Niemcy, Rosja, Finlandia, Walia, Azerbejdżan, Liechtenstein
Grupa 5: Hiszpania, Turcja, Belgia Bośnia i Hercegowina, Armenia, Estonia
Grupa 6: Chorwacja, Anglia, Ukraina, Białoruś, Kazachstan, Andora
Grupa 7: Francja, Rumunia, Serbia, Litwa, Austria, Wyspy Owcze
Grupa 8: Włochy, Bułgaria, Irlandia, Cypr, Gruzja, Czarnogóra
Grupa 9: Holandia, Szkocja, Norwegia, Macedonia, Islandia

sutek 79

sutek

Forum VIP
Nasz grupa porostu wymarzona, My Polacy zawsze mamy szczescie w losowaniu. Z pewnościa bardzo groźni bedą Czesi ale my to już nie takie słabiaki w świecie i uważam że są oni w naszym zasięgu, niezla jest Słowacja na która trzeba uważac. Irlandia nieźle spisywała się w tych eliminacjach( o ile dobrze pamiętam) ale z Nimi wygrywaliśmy calkiem niedawno. Dobrze że nie ma wyjazdów typu Armenia,Azerbejdzan, Kazachstan to napewno jest ✅ Ogólnie mam nadzięję że awansujemy i zagramy w turnieju finałowym w RPA

ice29 251

ice29

Użytkownik
tez uwazam ze bardzo dobre losowanie jednak prawdą jest ze poziom w europie sie bardzo wyrównał - poszedl w gore i druzyny z tzw drugiej (np irlandia pólnocna) ligi beda grozne i moga urwac punkty faworytom.
a taka ciekawostka:kurs na trafienie rywali grupowych Polski wynosil 52388 :grin:

lwasikowski 14

lwasikowski

Użytkownik
Losowanie ogólnie pozytywne, można było trafić znacznie gorzej. Wiele zależy jednak od tego czy Beenhaker dotrwa na stanowisku do tego czasu, co wydaje się być mocno wątpliwe przy pseudo działaczach w pzpn którzy kopią pod nim dołki.

Wiele zależy też od naszego występu na Euro 2008. No i trzeba kadrę przewietrzyć wiekowo, bo starzeją się nasi Panowie, no ale jesli Leo będzie trenerem to jestem o to spokojny.

Generalnie w futbolu zdarzają się niespodzianki, ale ja widzę nasze mecze tak.

Remis bądź przegrana z Czechami u nich i wygrana u nas- bilans na zero.
Ze Słowacją sobie spokojnie poradzimy, to samo się tyczy Irlandii Płn.
o San Marino nie ma co wogóle gadać. obawiałbym się trochę nieobliczalnej Słowenii.

Ale jestem dobrej mysli.

deniak 0

deniak

Użytkownik
Iwasikowski - co do wyników, powtórki z Portugalii nie będzie ???? - Portugalczycy ewidentnie nas zlekceważyli w obu meczach - nasza wielkość, ze piłkarze to wykorzystali. Czesi tego błędu nie popełnią. W moim mniemaniu, zdecydują mecze z teoretycznie słabszymi rywalami, dyspozycja strzelecka i to na kim Czesi czy Polacy sie potkną. W ekipach Słowacji, Słowenii i Irlandii będzie ostra mobilizacja, z ich punktów widzenia to też grupa marzeń - teoretycznie w tym towarzystwie każdy może ugrać dobry rezultat z każdym - z wyjątkiem outsidera SM.
Fakt faktem, bardzo mi się ta niemal &quot;słowiańska&quot; grupa podoba ????

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Czechy to naprawde solidna druzyna ktora potrafi zagrac niezle spotkanie .. choc nie zawsze wychodzi im to najlepiej w kulminacyjnych momentach czyt. finaly MS czy ME . Napewni plusem jest ze nie ebdziemy sie jzu meczycc po Azerbejdzanach czy Kazachstanach tylko bliziutko do Czech Sloweni czy Slowacji .Napenwo najwazniejsze beda mecze z Czehami i Irlandio , choc co do tej drugiej to odprawilismy ic hdwa razy z kwitkie mto moze byc roznie , wazne zeby nie zlekcewazyc San Marino bo wiezcie mi wpadki zdarzaly sie i z takim druzynami . Ogolnie jestem zadowolony z losowania .

peja 1

peja

Użytkownik
Również uważam, że losowanie dla nas było sprzyjające, jestem nie mal pewny, że bedziemy walczyć o pierwsze miejsce z reprezentacją Czech, Irlandia może coś zamieszać, ale myśle że i tak skończą te eliminacje na trzecim miejscu... Fajnie jeszcze że gramy z trzema reprezentacjami z środka Europy... myśle że na meczach w Słowacji czy Czechach spora liczba kibiców z Polski będzie... sam może się do Czech wybiorę :p

pzdr !!

sam-rothstein 0

sam-rothstein

Użytkownik
Nio fajnie fajnie ???? Łaskawa Słowiańska grupa dla nas :-D Wszystkie drużyny zaczynające się na S do połknięcia są reszta to się zobaczy jak to będzie ???? Z Czechami fajnie było by coś ugrać u siebie i na wyjeździe w sumie minimum 2 punkty :-D Czechy IMO trudniejszy przeciwnik niż Portugalia, a co do Irlandi Północnej mam nadzieje, że ten zespół się nie rozwinie tak bardzo do czasu eliminacji, że będzie wstanie zabrać nam punkty.

yarson 0

yarson

Użytkownik
Wydaje się że grupa do najtrudniejszych nie należy,ale jak to w piłce bywa różnie to może być.Najważniejsze będzie żeby się nie potknąć na, wydaje się najłatwiejszych rywalach :] ale pożyjemy zobaczymy do eliminacji jeszcze troche czasu jest...:-D bądźmy dobrej myśli...

G 3

grassssss

Użytkownik
Grupa trzeba przyznac wydaje sie łatwa ale to tylko pozory,oczywiscie San Marino może komuś odebrać punkty i licze na to ale Polacy głądko ich ograją,zresztą wynili z nimi nie będą brane pod uwage.Napewno Czesi są mocniejsi niz sie wydaje śledze od kilku lat lige czeską gdzie pojawia sie duzo talentów przykłady (Kalouda,Fenin czy też Jirsak ,który gra w Wiśle) dowodem na to wicemistrzostwo świata gdzie przegrali finał w ostatnich minutach po bramce Aguero.Na nich napewno będzie stawiał Karol Brueckner gdyż kilku graczy odejdzie .Wracając jeszzce do Czechów to pamiętam kapitalną bramke na Euro 96 Poborskiego z Portugalią gdzie zrobił takiego lobika z kilkunastu metrów podrzucając tylko piłke.Irlandia Płn zrobiła postepy w tych kwalifikacjach też będzie grożna.Słowacja raczej nie sprawi nam problemów a Słovenia jesli by grał Zahovic może być grozna u siebie.Reasumująć walczymy z Czechami o bezpośredni awans,w barażach różnie może być.

banaszek 0

banaszek

Użytkownik
Hmmm wydawać by się mogło że z Czechami nie mamy szans...ważne jest aby utrzymać tą formę jaka jest teraz a może być tak jak z Portugalią podczas ostatnich eliminacji do ME.

ruben 0

ruben

Użytkownik
Niewątpliwie Czesi to trudny rywal lecz do pokonania nie zostaje nam nic innego jak czekac niech wszyscy będą dobrej myśli a wygramy

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
Ciężko rozmawiać o eliminacja do MŚ2010 przed Euro2008. Jeżeli Polska (nie daj Bóg) nie wyjdzie z grupy to najgorszą rzeczą było by zwalnianie Leo ale jeżeli już doszło by do tego nowy trener nie miałby za wiele czasu na stworzenie swojej koncepcji gry a to by było na minus dla reprezentacji..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom