To są piłkarze którzy grają w podstawowych jedenastkach świetnych klubów.
W obornie jest świetny H. Bellerin z Arsenalu o którego biją się już największe kluby świata typu Barcelona. Można tak jeszcze długo wymieniać...
Co o tym sądzicie? A może macie innego faworyta? Ja myślę, że ten kurs można śmiało pobrać do gry.
Wiadomo na papierze
Hiszpania wygląda mocno, ale w eliminacjach nie radzili sobie najlepiej. Kilka meczów im nie wyszło. Ale skład z Asensio, Bellerinem, Saulem, Williamsem itp itd robi wrażenie. Jednak co do faworytów to ja mam innego, oczywiście jest nim Italia
Jakżeby inaczej.
Młodzi Włosi przylecą do Polski w bardzo mocnym zestawieniu.
Oto jak wygląda 23 Squadra Azzurra powołana przez Luigi Di Biaggio -> https://pbs.twimg.com/media/DBqqGO0XYAIoiLH.jpg:large
Na każdej pozycji kozacy, którzy mają za sobą wiele gier w
Serie A.
Wystarczy zobaczyć możliwy pierwszy skład:
------------------Donnarumma-----------------
Conti--------Caldara---Rugani--------Barrecca
----------Benassi -------Gagliardini------------
Bernardeschi-------Pellegrini ----------Chiesa
-------------------Petagna----------------------
A przecież to i tak trudny wybór był ze środkiem pola, gdzie jeszcze młody Locatelli z Milanu robi wrażenie czy ograny już Cataldi w Lazio i Genoi. A z przodu jeszcze do wyboru Domenico Berardi, za którym co prawda kiepski sezon, ale długo leczył kontuzję.
Wszak ten skład robi na mnie wielkie wrażenie i liczę, że Włosi pokażą kawał dobrej piłki na najbliższym turnieju.
-----------------
Odnośnie Polaków, to według mnie balonik jest napompowany zbyt mocno. Szału się nie spodziewam. Oglądałem mecz z Włochami towarzyski, widziałem ten przeciwko Niemcom, ogólnie to większość z tych meczów widziałem. Z gry wygląda to blado.
Niby są nazwiska, niby w naszym kraju ocenia się ich dobrze, ale jednak to nie to czym dysponuje właśnie
Hiszpania, Włosi czy
Portugalia, a są przecież jeszcze
Niemcy. Owszem trzymam kciuki by Nasi wyszli z grupy, to uznam już za sukces. Ale warto pamiętać, że awans z grupy uzyskają tylko zwycięzcy trzech grup i najlepszy zespół z drugiego miejsca. Margines błędu więc mały.
Rywale w Naszej grupie wcale nie łatwi. Teoretycznie wszyscy już skreślili Szwecję i Słowację. Ale Szwedzi mimo iż w kadrze nie mają wielkich nazwisk, to jednak tworzą kolektyw. Tak samo Słowacja, nazwiska nie powalają, ale jednak awansowali tutaj i łatwo się nie poddadzą.
Anglicy to jak zwykle zagadka jednak. Nie ma Rashforda więc największej gwiazdy jaka mogła się pojwaić w tym zespole.
W teorii grupa dla Polski wydaje się łatwa, ale tak samo wszyscy twierdzili na Euro 2012 gdy mieliśmy Grecję, Rosję i Czechów... Tym razem podobnie jest. Grupa B i C jest znacznie trudniejsza w moim mniemaniu.
Do turnieju jeszcze ponad tydzień,ale powinno być ciekawie