Dundee United - Hamilton Academical przełożone
W składzie The Accies nie zobaczymy dziś m.in. napastnika Dougie'go Imrie (23/2) i pomocnika Simona Mensinga (19/2), co na pewno stanowi poważne osłabienie i tak już kompletnie nieradzącej sobie na boisku ekipy Billy'go Reida.
Fatalne wyniki Akademików mogą nieco dziwić, zwłaszcza że klub z New Douglas Park posiada w kadrze wielu przyzwoitych graczy, którzy, jak na warunki Scottish
Premier League, dysponują sporymi umiejętnościąmi (choćby ofensywa w postaci bliźniaków Marco i Flavio Paixao, Nigela Hasselbainka, Mickaela Antoine'a-Curier'a i wspomnianego Dougie'go Imrie powinna zagwarantować Hamiltonowi dużo trafień na przestrzeni sezonu), ale jakoś sztab szkoleniowy nie potrafi tego wszystkiego "poskładać do kupy".
Tylko 14 strzelonych bramek (w 23 meczach) to z pewnością nie jest zachwycający wynik, ale mimo wszystko jestem skłonny postawić dziś na to, iż któremuś z piłkarzy "czerwonej latarni ligi" uda się pokonać golkipera The Terrors. Kurs, moim zdaniem, wart jest gry.
Przytaczanie konkretnych statystyk, według mnie, nie ma w tym przypadku sensu. The Accies prezentują się fatalnie, jakikolwiek bilans dotyczący tej drużyny wygląda koszmarnie, a widmo spadku jest już niemal urzeczywistnione.
Tym, co może przemawiać za poniższym typem jest zmęczenie gospodarzy, którzy w niedzielne popołudnie "dostali baty" od The Bhoys i determinacja gości, którzy do przedostatniego w tabeli St. Mirren tracą 5 oczek i muszą na poważnie wziąć się już za niwelowanie tej straty, gdyż, moim zdaniem, miejsce Akademików jest w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Wygrać meczu, raczej nie wygrają (udało im się to po raz ostatni 14 kolejek temu), ale "głupią brameczkę" są w stanie ustrzelić, zwłaszcza że nie zrobili tego w 2 ostatnich spotkaniach.
goście strzelą @1.70 5/10 (unibet)
BB: W końcu znalazłem chwilkę by coś "skrobnąć", a tu mecz odwołują...