>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

luźne typy i statystyki by aislinnek

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Witam.
Nie będzie to mój dokładny pamiętnik typera, jako, że jak pewnie każdy czasami zagram jakąś taśmę, a czasami skorzystam z czyjegoś typu i analizy. Piszę tylko te mecze, które obstawiam tudzież dogłebnie analizuję ;).
Komentarze mile widziane.
Spotkanie: Shakhtior Szeligorsk - FK Gomel
O 19 w najwyższej klasie rozgrywkowej na Białorusi dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku, który moim zdaniem okaże się pojedynkiem bardzo nieciekawym. Drugi w tabeli Shakhtior podejmie czwartą drużynę FK Gomel.
Zarówno jedna jak i druga drużyna ostatnie występy mają niezłe, w 5 ostatnich spotkaniach obie odnotowały po 3 zwycięstwa i 2 remisy.
Obie drużyny także dostają mało kartek od 3 kolejek (bardziej wstecz nie sprawdzałem) żadna z nich nie dostała więcej niż 2 kartek ani więcej kartek niż drużyna przeciwna. Podobna sprawa ma się z ilością fauli, których w meczach z udziałem tych drużyn jest raczej mało. Jeżeli ktoś ma under kartkowy - polecam.
Mój typ opieram jednak na bramkach, które są zdobywane przez te drużyny.
W meczach FK Gomel pada średnio 1,69 bramki na mecz. Aż 6 razy padł wynik bezbramkowy, a tylko 5/16 meczy skończył się overem 2,5. Jednakże było to głównie ze słabszymi drużynami, gdzie Gomel wygrywał przekonywująco. Najlepszy strzelec tej drużyny a najlepszym strzelcem jest pomocnik Stasevich, który w 15 meczach zdobył ledwie 5 bramek.
Niewiele lepiej jest w przypadku Shakhtiora, z tą różnicą, że w ich meczach najczęściej pada 1-2 bramki, średnia 1,82, która pozwala im wyprzedzać tylko dzisiejszego rywala. Over padł tylko czterokrotnie w szesnastu spotkaniach. Najlepszy strzelec ma zdobytych 6 bramek, co także nie powala na kolana.
W związku z formą obu drużyn zauważam także ostatnie opuszczenie lotów przez FK Gomel. W dwóch ostatnich spotkaniach byli słabsi niż ich rywale, co pokazują statystyki, mimo wygranej z Dynamo Brest to właśnie ostatnia drużyna w tabeli miała więcej strzałów oraz celnych strzałów na bramkę. Podobnie w przypadku meczu zremisowanego z Torpedo Zhodino, gdzie będącemu w słabej formie rywalowi Gomel potrafił zagrozić tylko raz (jeden celny strzał w ciagu całego meczu)
Moje typy:
Under 2,5 @1,61 Bet365 (1:1) ✅
Shakhtior @1,83 Bet365 (1:1) ⛔

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: Vaalerenga Oslo - Tromso
Mam nadzieję, że nie szukam na siłę wbrew bukom sensacji.
Vaalerengę wszyscy znają...a właściwie pamiętają, dzięki Wiśle Kraków ;).
Tromso to obecny wicelider (3pkty straty i 2 mecze zaległe) tabeli, który przede wszystkim jednak kapitalnie gra na swoim boisku, a jedzie do Oslo, jednak Vaalerenga nie potrafi wykorzystywać przewagi swojego boiska - 8pktów w 6 meczach.
Na średniej formie wyjazdowej Tromso chyba są oparte kursy bukmacherskie (aczkolwiek Vaalerenga jest baaardzo lubiana przez buków i kursy są bardzo zaniżone czasami) nie udało mi się znaleźć, aby Tromso jechało do Oslo z drużyną przetrzebioną kontuzjami a i za kartki nie pauzuje.
No cóż, ale dlaczego taki typ. Tydzień temu typowałem (w taśmie), że Vaalerenga pokona wyżej notowanego rywala Stromsgodset (aczkolwiek kursy były śmieszne jak i teraz a nawet niższe). Było blisko - skończyło się 2:2. Aczkolwiek dzisiaj oglądałem Stromgodset z Rosenborgiem i ta drużyna kompletnie nic nie pokazała. Brak umiejętności gry na spalone, mała kreatywnośc pomocników, nie zauważyłem jakiejś przewagi szybkościowej, niemalże niczego. Wiadomo - to mecz z Rosenborgiem jednak w Norwegii nie jest tak jak kilka lat temu, że Rosenborg bije wszystko na głowę.
Skoro Vaalerenga męczyła się ze Stromgodset, to dlaczego miała by pokonać znacznie lepszego rywala?
W tym sezonie nie pokonali nikogo mocnego, ogrywali słabe drużyny, remisowali ze średnimi. Jutro podtrzymają serię.
Jeżeli ktoś gra wysokie kursy, to warto zagrać w tym meczu X2 lub czystą dwójkę.
Mój typ:
Tromso IL lub remis (X2) @2,05 Tobet (2:0) ⛔
niestety, mecz dziwny. oglądam LŚ więc nie wiem do końca jak to było, ale gospodarze od początku mieli przewagę delikatną w posiadaniu mniej więcej w granicach max 55-45, jednakże do 30minuty ani jednego strzału, to myślę - easy. Później otwieram, przerwa, a tam nagle Vaalerenga 5 strzałów w tym 3 celne no i bramka. W drugiej połowie oddali jeden strzał - wpadło.
Mój czarny dzień dzisiaj. Mogłem stawiać Polskę i Rosję jak przewidywałem ;)

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spoktanie: Skonto Ryga - Wisła Kraków
Zaznaczam na wstępie, że NIE jestem kibicem Wisły, a wręcz przeciwnie - supportuję drużynę z drugiej strony Krakowskich Błoń.
Wisła w ostatnich meczach grała...słabo. Remis z estońską Florą Tallin chluby nie przynosi. O mectzu niewiele mogę powiedzieć - nie widziałem. Z rumuńskim Rapidem porażka 0-2 niestety jest poparta katastrofalną grą w pierwszej połowie - bez pomysłu, chęci, ambicji. Nie wyglądało to na brak umiejętności. Podobno w końcówce było lepiej, ale tego już nie widziałem.
Wisła ma jednak gości, którzy potrafią grać w piłkę. Małecki, Kirm, Genkov, Iliev i przede wszystkim być może najlepszy grajek naszej ligi - Melikson. W tej drużynie coś się ruszyło i jeżeli zarząd okaże trochę cierpliwości to nawet jeżeli nie w tym - to spore szanse, że panom Maaskantowi i Valcxowi uda się zbudować coś ciekawego. Jest to drużyna w budowie i jeszcze trochę jej trzeba, moim zdaniem głównie w formacjach obronnych (chyba, że Jaeliens zaczął grać tak jak potrafi), ale na Skonto wystarczy. Dlaczego?
Skonto to obecnie 4. drużyna Łotewskiej Virsligi, jednak różnice są w bramkach, trzy drużyny mają po 32 pkty, więc założyć można, że Skonto jest w &quot;trójce&quot;. Ktoś powiedział, że są na fali - ograli NAWET lidera. Weźmy poprawkę, że lider - FK Ventspilis - nie ma pieniędzy na grę w el. LM (podobno), a nawet jeżeli ma, to ostatnio przegrywa mecz za meczem i wygrywając z drużyną będącą w katastrofalnej formie ledwie 1:0, grali bez swojego najlepszego strzelca Nathana Juniora (testy w Dynamie Moskwa), ale to jest właściwie jedyna osoba, ktorą Skonto może postraszyć Wiślaków. Spodziewam się raczej trudnego meczu, ale ze zdecydowaną przewagą Wisły
Mój typ:
Wisła Kraków @Od 1,44 na William Hill do 1,67 bwin (0:1) ✅

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: Rosenborg - Breidablik
Jutro oprócz meczu z udziałem Polaków - Wisły Kraków zainteresowały mnie dwa. Pierwszy to spotkanie norweskiego Rosenborgu z islandzkim Breidablikiem.
O tych drugich wiadomo niewiele - drużyna oparta na piłkarzach z Islandii. Przede wszystkim charakteryzuje się bardzo ofensywną linią pomocy - piłkarze tej formacji strzelają sporo bramek - przede wszystkim młody Steindorsson. Właściwie tyle mogę o nich powiedzieć - obecnie w tabeli są na szóstym miejscu.
O drużynie z Trondheim wiemy sporo więcej - chyba każdy z nas pamięta ją z gry w LM, gdzie z drobnymi sukcesikami rywalizowała z europejskimi potentatami. Obecnie po fatalnym początku sezonu mozolnie odrabiają straty w Tippeligaen. Wychodzi im to bardzo dobrze, a i futbol dla oka nie jest najgorszy. Do tego są groźni ze stałych fragmentów gry, bite przez Winsnesa (myślę, że nie przekręciłem nazwiska ;)).
Ich gra obronna również wygląda poprawnie, w ostatnim meczu ze Stromsgodset nie można było dostrzec zbyt wielu błędów, raczej grają pewnie, czysto, są nieźli w grze w powietrzu. Skład nawet na wejście do Ligi Mistrzów może być za słaby, ale Norwedzy są na fali i kto wie, może nawet i to im się uda ;).
Myślę, że Norwegowie jutro będą chcieli zapewnić sobie awans, aby móc wrócić do spokojnej rywalizacji w lidze, gdzie już powoli doganiają czołówkę, a nie martwić się rewanżem. Predyspozycje do tego mają zdecydowanie - kluczem będzie wyłączenie z gry bramkostrzelnych pomocników z Islandii.
Moje typy:
Breidablik poniżej 0,5 @1,52 Tobet (5:0) ✅
Rosenborg -1 @1,38 Tobet (5:0) ✅

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: GKS Katowice - Termalica Bruk-Bet Nieciecza
Tam gdzie są pieniądze są i wyniki. Termalicy pieniędzy odmówić nie można. Czy jednak drużyna ze wsi wytrzyma kolejny sezon w I lidze?
Myślę, że zdecydowanie tak, na awans to drużyna jednak zdecydowanie za słaba, ale myślę, że pewnie się utrzymają.
Na początek powinni wygrać, lub przynajmniej zremisować z trochę odmłodzoną GieKSą, w której moim zdaniem będzie widać brak zgrania i niepewność. Chociaż pewnie na koniec drużyny zakończą sezon w podobnych nastrojach - środek tabeli to dziś widzę value na drużynę z Niecieczy
Moje typy:
Termalica Bruk Bet Nieciecza
@3,20 Unibet - 3,50 Betsafe i bet365 (0:1) ✅
Termalica lub remis @1,66 Tobet (0:1) ✅

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Polonia Bytom
W zeszłym roku Pogoń zaliczyła okropny falstart, który później kosztował ich kiepskie miejsce na koniec sezonu. W tym roku są jednymi z faworytów ligi, myślę, że powalczą o Ekstraklasą, a Polonia podzieli los Odry walcząc o utrzymanie, mam nadzieję, że nie skończą jak ich lokalny rywal, ale za kilka lat wrócą do krajowej czołówki - ten sezon jednak raczej muszą spisać na straty co w mojej opinii potwierdzają kiepskie gry kontrolne przed sezonem. Życzę im jednak jak najlepiej. I kolejki to niby kolejki cudów - tutaj tego nie będzie. Portowi wygrają, myślę, że nawet więcej niż jedną bramką jednak to zbyt ryzykowny zakład.
Moje typy:
Pogoń Szczecin
@1,62 Tobet - 1,80 Unibet (3:0) ✅

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: BK Hacken - GAIS
W lidze Szwedzkiej nie siedzę kompletnie, jedyne co to sledzę piąte przez dziesiąte wyniki i co widzę? Hacken wygrywa tu, tam, siam. Grają w LE i w lidze, nieźle im idzie, grają w lidze, też ostatnio z niezłym skutkiem, mają dobre passy. Obie drużyny dawno nie remisowały więc to raczej trochę mecz z liczeniem na przełamanie, przy czym widzę tutaj też valuebet na gości, którzy mimo wszystko są 4 miejsca wyżej w tabeli Allsvenskan.
Moje typy:
GAIS DNB
@2,70 Tobet (2:0) ⛔
GAIS lub remis (X2) @1,76 Tobet (2:0) ⛔

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: FK Ekranas - BATE Borysów
Białoruskie drużyny w tym roku na kolana nikogo nie powaliły...jedni odpadli z tureckim Gazientasporem (stołeczny FC) a Shakhtior przegrał o ile mnie pamięc nie myli z Ventspilisem. Dobrze to o nich nie świadczy, bo co pokazali Łotysze ze Skonto w dwumeczu z Wisłą widzieliśmy wszyscy. BATE to jednak klub mocniejszy od w/w i bez problemów odprawi z kwitkiem słabych Litwinów z Ekranasu. Litewska liga moim zdaniem znajduje się w swego rodzaju dołku, co potwierdzają wyniki Ekranasu z poprzedniej rundy eliminacji i męczarnie z mistrzem Malty. Mistrz Malty i Mistrz Białorusi to jednak przepaść. Nie widzę w tym meczu innej opcji, jak zwycięstwo BATE, a ponieważ goście nie będą chcieli się otworzyć i starczy im jednobramkowa zaliczka, to widzę w tym meczu także under, szczególnie, że liga białoruska ce****e się sporą ilością wyników, poniżej 2,5 bramek, chociaż akurat BATE w tym nie bryluje
Moje typy:
BATE Borysov @1,60 Tobet 6/10 (0:0) ⛔
Under 2,5 @1,60 Tobet 6/10 (0:0) ✅
postanowiłem wprowadzić stawki 1 - 10

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: Glasgow Rangers - Malmoe FF
Gdybym miał opierać się na tym co zobaczyłem w sobotnie przedpołudnie w spotkaniu Rangers z Hearts to bym napisał tu jedno zdanie. Rangers jest słabą drużyną w obecnej chwili. Nowy, stary trener, bo przecież Ally McCoist był asystentem W.Smitha ustawił drużynę w jakiś dziwaczny sposób. Bardzo zachowawczo, bez tego czegoś. Nowe nabytki drużyny, szczególnie Ortiz zupełnie zawiodły. Gra ustawiona na jednego wysuniętego Jelavica zupełnie się nie kleiła, a Jelavic jedynie się przewracał i rozkładał ręce. Chwilami obrona „The Gers’ nie wiedziała co się dzieje szczególnie w momencie kiedy przy piłce był szybki Obua Davids, który siał postrach i panikę tylnych liniach Rangers. Dobrze, że przynajmniej McGregor nie zapomniał jak się broni, bo inaczej ta inauguracja wypadła by jeszcze gorzej. Dzisiaj przeczytałem na forum Rangers, ze McCoist chce, zęby jeszcze dzisiaj zarejestrować do gry w jutrzejszym meczu Dorin Goiana, Rumuńskiego obrońcę. O czym to może świadczyć? Jedynie o niepewności o stan linii obronnych. Malmo jest w środku ligi, trzeba o tym pamiętać. Ostatni występ przeciwko Helsinborgowi pokazał, że w tej ekipie drzemią pokaźne możliwości. To drużyna, która dużo nie ustępuje o ile w ogóle ustępuje ekipie Rangers. Przedstawiciel typowej piłki opartej na sile fizycznej i wybieganiu, cechach tak charakterystycznych dla piłki wyspiarskiej, więc można miedzy bajki włożyć wyższość klub z Ibrox, szczególnie teraz na początku sezonu. Wręcz napisze, że w tym dwu meczu więcej szans daję Szwedom. Reasumując w obecnej dyspozycji i preferowanym przez McCoista ustawieniu Rangers nie ma co szukać w Europie. zachowawcza gra jest dobra na silniejsze ekipy, ale nie na Szwedów, którzy raczej również nie odkryją się od razu. Dlatego widząc jak wyglądał Rangers w sobotę mam podstawy sądzić, że wiele się do jutra nie zmieni czyli w dalszym ciągu problemy z atakiem pozycyjnym i grą ofensywną. Nie widzę kto miałby nagle zmienić wygląd Szkotów, a skoro tak to jest dla mnie oczywistym w tym spotkaniu wynik poniżej 2,5 bramki.
pozwoliłem sobie zacytować fragment z bloga użytkownika columba, jako, że całkowicie zgadzam się z jego opinią.
Moje typy:
Under 2,5
@1,85 Tobet 3/10

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Spotkanie: HJK Helsinki - Dinamo Zagrzeb
Jak dla mnie ewidentne value. HJK u siebie jest niepokonane i tak musi pozostać. Nawet jeżeli większy potencjał tkwi w drużynie gości, to HJK jest na fali, jest w trakcie sezonu, przystępuje do tego meczu jako do kolejnego, może tylko trochę ważniejszego. Finowie to ciekawa mieszanka rutyny (nawet ktoś nie siedzący bardzo w piłce kojarzy nazwiska Riihilahti oraz przede wszystkim Litmanen) oraz młodych zawodników którzy ciągną ten zespół do przodu. Myślę, że w Helsinkach tworzą ciekawy zespół i kto wie...dobranoc wszystkim idę spać.
Moje typy:
HJK Helsinki @2,85 Tobet 4/10
HJK lub remis @1,50 Tobet 8/10

Otrzymane punkty reputacji: +1
Do góry Bottom