Wiele jest tutaj postów o niczym, a brak merytorycznego komentarza. Co do pierwszego meczu to wiadomo - głupota Emery'ego. Wystawił 11-stkę, która powinna grać w lidze, którą praktycznie od początku sezonu mają wygraną. Zacznijmy od Lo Celso, czyli młodego(zaledwie 21 lat) i niedoświadczonego piłkarza z Argentyny. Nie wiem co Unai'a podkusiło, żeby go wystawiać na tak ważne spotkanie i to jeszcze na mecz z obrońcą tytułu. Na puchar czy grę z ligowymi ogórkami się nadaje, na
LM jeszcze z klubami z topu jest za mało doświadczony. Z pewnością mógłby się uczyć, m.in. od Angela di Marii, którego w pierwszym meczu zabrakło. Gracz wszechstronny, który potrafi świetnie dograć piłkę, ale również i strzelić piękną bramkę. Ponad to jest już starym wyjadaczem, a tacy piłkarze w takich momentach są na wagę złota. I dla mnie co bardzo ważne, a rzadko zauważalne - BEZNADZIEJNY Mbappe. Nie wiem co ten człowiek robił na murawie całe 90 minut, bo nic ale to nic nie pokazał. Strzały wprost w bramkarza po świetnych akcjach m.in. Neymara(tak, zdarzały mu się świetne akcje), czy straty przy zwodach na amatorskim poziomie. Wiem, że to nie jest Cavani, który po piłkę do i do własnej 16 wróci, ale wymaga się od niego jak nie bramki to jakiegoś przebłysku geniuszu w polu bramkowym rywala. Wiele osób pisało o zmianie Cavaniego w 66' i za bardzo nie chce się w to zagłębiać, bo głupota Emery'ego oczywista. Co do Neymara to jest jaki jest, ale to świetny piłkarz, który potrafi się zabawić z nawet najlepszymi obrońcami. Jakby ktoś zapomniał - Ney przyszedł tutaj, żeby wygrać złotą piłkę; uciekł, bo wiedział, że nie wyjdzie zza skrzydeł Messiego. Czy piłkarz, który odpada w 1/8 finału
LM ma szansę na zdobycie tego trofeum? Dlatego uważam, że Brazylijczyk będzie niesamowicie zmotywowany na rewanż. Real wygląda naprawdę słabo; liga przegrana, puchary krajowe przegrane, została im tylko
LM. Mimo wszystko uważam, że zakończą sezon już 6 marca, kiedy to PSG awansuje do dalszej fazy turnieju. To tylko moja opinia, ale przy wystawieniu normalnego składu śmiało powinni ograć Real, który dodatkowo ma problemy z kontuzjami zawodników - niepewny Kroos, Marcelo. Jeśli przed meczem zobaczę taką 11-stkę PSG na pewno zagram na awans tego zespołu:
Areola - Kurzawa - Marquinhos - Silva/Kimpembe - Alves - Rabiot - Motta - Veratti/Draxler - Neymar - Cavani - Di Maria