Nadeszła 1/8 Mistrzostw Świata i przez jeden dzień odpoczynku można zastanawiać się co pograć w następnych dniach. Mam takie samo zdanie co Adamo80 i na tapetę biorę 3 mecze,nie gram 1X2,zagram bezpieczniej na awanse.
Chorwacja - Dania :
Chorwaci przeszli przez fazę grupową jak burza.Dla każdego na pewno imponujące było zwycięstwo nad Argentyną aż 3:0. W ostatnim meczu z Islandią trener wymienił aż 8 zawodników z podstawowego składu,którym dał odpocząć przed 1/8 w której zmierzą się z Duńczykami.
Dania w fazie grupowej nie zachwyciła. W pierwszym meczu z Peru miałem pograne zwycięstwo Danii,ale bałem się aż do końca meczu. Peru stwarzało sobie więcej sytuacji bramkowych i gdyby nie ich fatalna skuteczność to prawdopodobnie to oni przygotowywaliby się do meczu z Chorwacją. Wydaje mi się że kluczowe w tym meczu będzie zdominowanie środka pola,a w tym aspekcie Chorwacja ma znacznie lepszych zawodników. W Danii jest tylko Eriksen,który na razie nie błyszczy formą. Duńczycy pewnie nastawią się na kontry i nawet jeśli dowieźli by remisowy wynik do końca spotkania to myślę,że w dogrywce polegną,bo nie starczy im sił by cały czas biegać za piłką.
Typ : Awans Chorwacja @ 1.40 fortuna
Brazylia - Meksyk :
Brazylijczycy widać,że rozkręcają się z meczu na mecz,ktoś może powiedzieć że w fazie grupowej nie błyszczeli,ale pierwszy mecz zawsze jest ciężki a trafili na najtrudniejszego rywala z tej grupy.Szwajcarzy w tym meczu też nie jakoś bardzo nie zagrozili Brazylii,a bramkę zdobyli po stałym fragmencie.Z gry Brazylijczycy nie stracili żadnej bramki,a w ostatnim meczu z Serbią wyglądali już bardzo dobrze.
Meksyk po ograniu w pierwszym meczu Niemców jest teraz stawiany w roli "czarnego konia" itd. ale patrząc z perspektywy czasu to zwycięstwo nad Niemcami nie jest jakimś niesamowitym wyczynem skoro w ostatnim meczu o być albo nie być przegrali oni z Koreą.
Brazylia ma skład kompletny,na każdej pozycji gra klasowy zawodnik,jest też kilku doświadczonych.Wydaje mi się że Brazylijczycy wygrają to spotkanie w podstawowym czasie gry,ale gram sobie na spokojnie awans.
Typ : Awans Brazylia @ 1.23 fortuna
Belgia - Japonia :
Belgowie tak jak Chorwaci fazę grupową zakończyli z kompletem punktów,fakt faktem ta grupa nie była bardzo wymagająca,ale w meczu z
Anglia także odnieśli zwycięstwo i trafili na zdecydowanie trudniejszą drabinkę w drodze do finału.Ich rywalem będzie reprezentacja Japonii,która w fazie pucharowej znalazła się tylko dzięki mniejszej ilości żółtych kartek. Wydaje mi się,że to najsłabsza reprezentacja z wszystkich reprezentacji w decydującej fazie Mistrzostw i Belgowie na spokojnie powinni sobie z nimi poradzić.
Belgia ma niesamowitych zawodników,ich ofensywa robi wrażenie,środek pola w którym rządzi De Bruyne i defensywa stworzona z doświadczonych zawodników też radzi sobie dosyć dobrze.W meczu z Anglią trener Roberto Martinez dał odpocząć swoim podstawowym zawodnikom także do meczu z Japończykami przystąpią głodni gry i wydaje mi się że zawodnicy z "Kraju Kwitnącej Wiśni" nie są w stanie zagrozić w jakiś sposób Belgom.
Typ : Awans Belgia @ 1.16 fortuna
AKO @ 2.00 fortuna
W
fortunie godzinę przed każdym meczem obowiązuje promocja "
Fortuna bez podatku"