>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Lsk 2007/2008

Status
Zamknięty.
ulas 0

ulas

Użytkownik
Liga Siatkówki Kobiet startuje dopiero dziś , co było spowodowane rozgrywkami o Puchar Świata. Liga zapowiada się niezwykle ciekawie. Muszyna, Piła , Kalisz i Bielsko zdecydowanie górują nad resztą zespołów, ale jak co roku powinno być ciekawie.

:siata:
GCB Centrostal Bydgoszcz - Energa Gedania Gdańsk over 160,5 pkt 1,72 ✅

Inauguracja rozgrywek dziś w bydgoskiej Łuczniczce o godzienie 18 , gdzie populane &quot;Pałacanki&quot; podejmą Gedanię Gdańsk. Patrząc na składy obu zespołów widać sporą róznicę w potencjale na korzyść Bydgoszczanek i teoretycznie powinny one gładko wygrać ten mecz. Jednak kilka dni temu dość poważnej kontuzji nabawiła sie rozgrywająca - Marta Pluta i dziś będzie ją musiała zastąpić 20-letnia Justyna Łunkiewicz. Każdy, kto chociaż troszkę zna się na siatkówce wie, jak ważną postacią na boisku jest rozgrywający i ile znaczy brak podstawowego rozgrywajacego dla zespołu. Zdaje się jednak że nie wiedzą tego analitycy Unibetu i stąd tak wysoki kurs na to zdarzenie. Jestem przekonany że Bydgoszczanki wygraja ten mecz, ale nie przyjdzie im to łatwo ( zgubią po drodze minimum seta) i linia 160,5 pkt zostanie spokojnie przekroczona. :spokodfhgfh:

sawas 27

sawas

Użytkownik
To moja propozycja:
AZS AWF Poznań - Energa Gedania Gdańsk
Typ:
Energa Gedania Gdańsk
Kurs: 1,95

Z racji słabiutkiej oferty na dziś odgrzebałem trochę siatkówkę. Mecz ekstraklasy kobiet. O tegorocznej dyspozycji obu drużyn postronny kibic (typu: ja) nie wie zbyt wiele.
Poznań rozegrał dopiero 2 spotkania, w których zdobył 3 punkty (wygrane spotkanie w Dąbrowie Górniczej 3:1 - wyjazd oraz porażka z Muszynianką 0:3 -również wyjazd).
Gedania natomiast ma za sobą tylko jedno spotkani - 2:3 w Bydgoszczy.
W ekipie gospodyń na uwagę zasługuje gra Anny Szydełko (dobre gra blokiem), Jany Magotovej (szczególnie zagrywka) oraz Joanny Frąckowiak. W poprzedniej kolejce to te zawodniczki zapewniły zwycięstwo AZS.
W zespole Gdańszczanek wyróżniają się Ziemtsova, Wella i Kasprzak. Dwie ostatnie dobrze radziły sobie w ataku z Centrostalem.
Podsumowując - wydaje mi się, że obie ekipy prezentują porównywalny poziom, z lekkim wskazaniem na Gedanię. Mimo, że Poznań będzie miał za sobą publiczność to typuję tu powtórkę z poprzedniego sezonu i wygraną Gdańszczanek ????
Liczę na komentarz kogoś &quot;od siatkówki&quot; ????

ulas 0

ulas

Użytkownik
Powiem Tobie tak:

Oba zespoły od kilku sezonów regularnie grają w ogonach LSK - są po prostu słabe. A w meczu takich drużyn wiele zależy od dyspozycji dnia. Porażka Gdańszczanek w Bydgoszczy 2-3 wynikała z braku podstawowej rozgrywającej w Centrostalu. Gdyby wówczas zagrała Marta Pluta to moim zdaniem Gedania wróciła by do domu bez zdobytego seta. Poznanianek w akcji w tym sezonie jeszcze nie widziałem , więc podobnie jak Ty mogę się opierać o wyniki i statystyki, a to dla mnie za mało aby wytypować zwycięzcę tego meczu. Dobrą opcją wydaje mi się over 160,5 pkt jako dołożenie do kuponu z innymi zdarzeniami. Ten over w Unibecie ma kurs 1,30. Nie podejmuję się wytypowac zwycięzcy twgo meczu, ale czuję że bedzie to spotkanie overowe. Tyle z mojej strony. Powodzenia :spokodfhgfh:

sawas 27

sawas

Użytkownik
Bardzo spadły kursy na zwycięstwo Poznania, więc coś musi być na rzeczy. Na zwycięstwo Gedanii jest już 2,05... Jakieś kontuzje?

ulas 0

ulas

Użytkownik
W Milenium wypatrzyłem bardzo ciekawą propozycję i bez zastanowienia dorzuciłem ją do kuponu na weekend:
:siata: Winiary Kalisz - Centrostal Bydgoszcz ( +1,5 seta) 1,30 ✅
Bez dwóch zdań te zespoły dzieli w tym sezonie przepaść. Winiary mają bardzo mocny skład, łącza z powodzeniem grę w LSK z Ligą Mistrzyń. Takie zawodniczki jak Barańska czy, Horka , Spalova czy Dziękiewicz to bardzo dobry europejski poziom. Bydgoszczanki z kolei nadal graja bez swojej podstawowej rozgrywającej Marty Pluty i o ile w słabym Pucharze CEV wygrywają z zespołami z Białorusi i średniakami z Turcji to w LSK brak Pluty jest aż nadto widoczny. Centrostal wymęczył wygraną 3-2 z Gedanią nastapnie poległ 1-3 w Mielcu i znów męczył się niemiłosiernie aby wygrc 3-1 z AZS Białystok. Każdy kto ma w miarę pojęcie o LSK wie, że dotychczasowe rywalki Centrostalu to zdecydowanie dół ligowej tabeli. Dodatkowo Bydgoszczanki nigdy nie potrafiły walczyć z silnymi rywalkami na wyjazdach (80% spotkań w Kaliszu czy Pile to było szybkie 3-0 lub 3-1). Dlatego moim zdaniem Winiary mające bardziej doświadczone , klasowe zawodniczki wygrają spokojnie 3-0 lub 3-1.
edit: 3:0 (15,16,21) :spokodfhgfh:

ulas 0

ulas

Użytkownik
Na ten mecz czekałem cały tydzień. w sobotę o godzinie 18 w bydgoskiej Łuczniczce siatkarki Centrostalu podejmą Farmutil Piła.W moim ( i nie tylko) przekonaniu zdecydowanym faworytem spotkania są siatkarki z Piły, jednak buk , u którego gram ( unibet) zdaje się nie doceniac klasy podopiecznych trenera Matlaka i wystawił kurs na zwycięstwo Pilanek 1,50. Dopóki w zespole z Bydgoszczy nie występuje podstawowa rozgrywająca Marta Pluta ( skomplikowana kontuzja kolana) konsekwentnie gram przeciwko nim i jeszcze się nie zawiodłem. Bez Pluty Centrostal traci 30 % wartości jako drużyna. Dodatkowo okres transferów przedsezonowych znacznie osłabił potencjał Centrostalu ( odejście Ciaszkiewicz i Kowalkowskiej czyli dwóch liderek). Co prawda Kowalkowska wróciła do składu , ale jest tylko zmienniczką młodej rozgrywającej Justyny Łunkiewicz i nie bierze udziału w ataku.Warto porównac potencjały obu ekip na poszczególnych pozycjach. I tak:
1) trenerzy: Matlak (Piła) - Grabowski ( Bydgoszcz)
Matlak to żywa legenda kobiecej siatkówki w Polsce. Kibice w Pile zawdzięczają mu 4 tytuły Mistrza Polski i trzy Puchary Polski. Grabowski związany z Wrocławiem , tam prowadził bez sukcesów męskie i kobiece zespoły Gwardii, Centrostal to jego pierwszy klub spoza Wrocławia. Punkt Piła.
2) rozgrywające: Skorupa (Piła) - Łunkiewicz ( Bydgoszcz)
Skorupa to jedna z najlepszych rozgrywających w Polsce, reprezentantka kraju, zawodniczka z doświadczeniem w LSK i Lidze Mistrzyń. Łunkiewicz pierwszy sezon w gronie seniorek , z powodu kontuzji Pluty przed sezonem stała się z musu pierwsza rozgrywającą. Gra nierówno i bardzo nerwowo. Koleżanki z zespołu bardziej niż blokiem walczą z jej wystawami, co było widac ostatnio w Kaliszu. Punkt Piła.
3) środkowe: Bednarek i Shelukhina ( Piła) - Kuczyńska i Liniarska ( Bydgoszcz)
etatowa reprezentantka Polski za kadencji Bonitty Bednarek i solidna Shelukhina przy środkowych Centrostalu to wielkie nazwiska. Bydgoszczanki mogą nadrabiac ambicją , ale doświadczenie i technika jest po stronie Pilanek. Punkt Piła.
4) przyjmujące: Teixeira i Kosmatka ( Piła) - Ściurka i Kuligowska ( Bydgoszcz)
Pilanki świetnie przyjmują serwis, Kosmatka gra siłowo , Teixeira bardziej kombinacyjnie , ale obie są bardzo skuteczne i w odbiorze zagrywki i w ataku. Ze strony Bydgoszczy mamy liderkę zespołu Aśkę Kuligowską i zawodzącą, mającą problemy z kończeniem piłek Dorotę Ściurkę. Bydgoszczanki bedą sobie musiały radzic z podwójnym a czasem pewnie i potrójnym blokiem, bo rozegrania Łunkiewicz nie wyprowadzą łatwo w pole pilanek. Nie tak wyraźnie jak dotychczas ale jednak punkt dla Piły.
5) atakujące: Sieradzan ( Piła) - Malinowska (Bydgoszcz)
Dominika Sieradzan njest moim zdaniem najsłabszym ogniwem Pilanek ( jednak Matlak ma dla niej dobre zmienniczki na ławce) , a z kolei po stronie Centrostalu mamy Malinowską , która kończyła wiele trudnych piłek w ostatnich meczach w tym także w Kaliszu. Remis
6) libero: Kuehn-Jarek ( Piła) - Leśniewicz ( Bydgoszcz)
chocby nie wiem jak się starała pilska libero to do klasy gry w przyjęciu i obronie , jaką prezentuje Mistrzyni Europy Leśniewicz wiele jej brakuje. Punkt Bydgoszcz.
7) rezerwowe
Kaczorowska , Chojnacka i Shelukina po stronie Piły to jednak wieksze doświadczenie niż niedawne juniorki Naczk czy Wysocka w Centrostalu. Punkt Piła.

Moim zdaniem Farmutil Piła wywiezie zwycięstwo z Bydgoszczy, Dlatego gram:
GCB Centrostal Bydgoszcz - Farmutil Piła ✅ 0:3
kurs: 1,50
stawka: solidna
Unibet

ulas 0

ulas

Użytkownik
Dziś wznawia rozgrywki LSK. Na Unibecie znalazłem dwa ciekawe typy, które mają zadowalające kursy i są w sam raz do combosa z meczami PLS-u. A zatem:

AZS AWF Poznań - Farmutil Piła (Całkowita Liczba Punktów) under 180,5 ✅
kurs 1,55
unibet

Wprawdzie zespoły sąsiadują w tabeli , wprawdzie są to derby Wielkopolski ( a derby jak wiadomo rządzą się swoimi prawami), ale faworyt meczu jest tylko jeden. Pilanki mając w składzie Kosmatkę , Skorupę , Kaczorowską czy Teixeirę są zespołem zdecydowanie lepszym od Poznanianek. Pilanki są ograne w reprezentacji , w Lidze Mistrzyń czy w meczach LSK o medale i gładko rozprawią się z AZS-em 3-0 lub 3-1 a linia 180,5 pkt nie zostanie przekrocznona.

GCB Centrostal Bydgoszcz - MKS Dąbrowa Górnicza ⛔ Centrostal 2 piłki meczowe w czwartym secie i 2 w piątym... ach te baby...
kurs 1,20
unibet

Bydgoszczanki wreszcie uzupełniły skład. Pojawiła się doświadczona białoruska rozgrywająca - Swietłana Gałkina, a liderka zespołu - Ewa Kowalkowska wraca do gry na swojej ulubionej pozycji - jako atakująca. Zespół z Dąbrowy Górniczej jest zespołem przeciętnym. Dodatkowo Zespół MKS-u ma kłopoty kadrowe. Pierwsze rozgrywająca - Ewa Cabajewska niedawno miała operację kolana a jej zmienniczka - Ewa Matyjaszek, ma kontuzję łąkotki Mimo to druga rozgrywająca MKS-u zagra w dzisiejszym meczu z Centrostalem. Bydgoszczanki bez większych problemów uporają się z beniaminkiem.

ulas 0

ulas

Użytkownik
Dziś o godzinie 16.00 w ramach ósmej kolejki rozgrywek Ligi Siatkówki Kobiet , bydgoski Centostal podejmowac będzie zespół Muszynianki Muszyna. Dla obu drużyn sukces w dzisiejszym spotkaniu jest bardzo wazny , jednak patrząc na składy obu zespołów i ich dyspozycję w tym sezonie , to faworyt może byc tylko jeden.Zespół Muszynianki w obecnym sezonie jest bardzo mocny. W składzie ma byłe i obecne etatowe reprezentanki Polski. Zenik , Bełcik, Mirek, Frątczak , Przybysz czy Pycia i Karczmarzewska to zawodniczki dużego formatu, ich obecnośc pozwala Muszyniance byc naturalnym kandydatem do medali w obecnym sezonie.
Bydgoszczanki z kolei grają najgorzej od kilku lat i aktualnie zajmuja w tabeli LSK przedostatnie , dziewiąte miejsce z dorobkiem siedmiu punktów. Po odejsciu Karoliny Ciaszkiewicz do Bielska i urlopie Ewy Kowalkowskiej siła ataku Bydgoszczanek na skrzydłach jest dramatycznie niska. Dodatkowo nadal z kontuzją boryka się podstawowa rozgrywająca , Marta Pluta, a jej zmienniczki - Justyna Łunkiewicz i Białorusinka Swietłana Gałkina grają bardzo słabo i nie radzą sobie z presją , brakuje im doswiadczenia i ogrania na parkietach LSK.
Mój typ w typ spotkaniu to under 180,5 pkt, bowiem uważam iz Muszynianka spokojnie wygra w Bydgoszczy , dysponując idealnym wręcz przyjęciem zagrywki ( za co odpowiadają Zenik i Mirek) i posiadajac wartościowe zmienniczki na ławce. Dodatkowo Centrostal w tym sezonie po porstu nie umie grac z czołówką ligi i zbiera wielkie lanie od każdego kandydata do medalu, bowiem w tych meczach wyraźnie widoczna jest różnica klas , jaka w tym sezonie dzieli Bydgoszczanki i zespoły Winiar , Farmutilu , Bielska czy Muszynianki. Oto wyniki Bydgoszczanek w meczach z czołówką LSK, które utwierdzaja mnie w typie na zdecydowane zwycięstwo Muszynianki:
Winiary Kalisz - Centrostal 3-0 (15,16,21)
Centrostal - Farmutil Piła 0-3 (14,14,15)
Aluprof Bielsko - Centrostal 3-1 (21,-21,22,21)

W tym meczu warte zagrania są dwa typy:

Centrostal - Muszynianka
typ: Muszynianka (-1,5 seta) ✅
kurs 1,72
-------------------------------------

Centrostal - Muszynianka
typ: under 180,5 pkt ✅
kurs 1,72

ulas 0

ulas

Użytkownik
Dziś o godzinie 18:30 (transmisja w Polsacie Sport) w ramach rozgrywek Ligi Siatkówki Kobiet bydgoski Centrostal podejmuje Stal Mielec. Oba zespoły w obecnym sezonie plasują się w dolnych rejonach tabeli ligowej. O ile zespół z Mielca zdążył przyzwyczaic, że co sezon walczy o utrzymanie, to jednak przedostatnie miejsce w tabeli siatkarek z Bydgoszczy jest sporym zaskoczeniem i jednocześnie rozczarowaniem, bo popularne &quot;pałacanki&quot; od lat należały do zespołów walczących o medale w lidze czy o Puchar Polski. Jednak poważna kontuzja rozgrywającej Centrostalu ( Marty Pluty) przed sezonem zupełnie rozbiła zespół. Pierwszą rozgrywającą musiała stac się niedawna juniorka, Justyna Łunkiewicz, która jednak nie radzi sobie z presją i rozgrywa bardzo czytelnie , a jej koleżanki w ataku bardzo często walczą z piłką zamiast z blokiem rywalek. Bydgoscy działacze ściągnęli w trybie awaryjnym Białoruską rozgrywającą Swietłanę Gałkinę i liczą że ona poukłada grę zespołu i zapewni spokojne utrzymanie w lidze. Jednak Gałkina póki co gra bardzo przeciętnie. Po odejsciu do Bielska Karoliny Ciaszkiewicz zespołowi z Bydgoszczy brakuje liderki, która potrafi skończyc ważne piłki w trudnych momentach. Jednak ten mecz jest dla Bydgoszczanek bardzo ważny, gdyż ewentualne zwycięstwo za trzy punkty pozwoli bardzo zbliżyc się w tabeli do zespołów z Mielca, Gdańska i Dąbrowy Górniczej. Siatkarki z Mielca pokonały w pierwszej rundzie rozgrywek Bydgoszczanki 3:1 (25:23, 10:25, 25:17, 25:19) i w tym meczu zdaniem analityków bukmacherskich też są faworytkami ( 1,70 w bet-at-home i bwin). Jednak analitycy Unibetu zdecydowanie przesadzili w porównaniu z innymi bukmacherami internetowymi ( Centrostal 2,40 - Mielec 1,50) i dlatego warto spróbowac zagrac w tym meczu u tego buka na zwycięstwo bydgoskich siatkarek. Moim zdaniem jest kilka argumentów, które przemawiają za Bydgoszczankami:
- Stal Mielec jest zespołem przeciętnym , bez gwiazd i jak najbardziej w zasięgu Bydgoszczanek
- zespół z Bydgoszczy jest gospodarzem spotkania
- na ławkę trenerską Centrostalu powraca w tym spotkaniu trener Piotr Makowski ( doprowadził on Bydgoszczanki do wicemistrzostwa kraju , zdobył Puchar i Superpuchar Polski oraz awansował z zespołem do Final Four Pucharu Top Teams); jest to doskonały fachowiec, którego obecnośc na ławce trenerskiej doda skrzydeł Bydgoszczankom
GCB Centrostal Bydgoszcz - KPSK Stal Mielec ✅
kurs 2,40
Unibet :spokodfhgfh:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom