Ciekawa kolejeczka za nami, raczej bez większych niespodzianek.
Na
:
1. Świetna gra Cloud9, 2-0, KDA 27/4/77, Sneaky pokazał, że można zaliczać go do top3 adc NA, Jansen udowonił shockwave'ami, ze jest jedna z lepszych oriannek w NA, no i hai na morganie ???? (1/0/22). Oby utrzymali taką formę bo dobrze wiemy jaki ten team jest nieobliczalny.
2. Immortals, po prostu potwory! Jak dalej będa tak grać to spokojnie powtórzą wyczyn Fnaticu z poprzedniego splitu (18w-0l). Nie widzę aktualnie drużyny która mogłaby im podskoczyć. Miałem nadzieję, ze CLG sprawi niespodziankę, lecz z tak rozpędzona lokomotywą no nikt nie ma szans. Nie ma sensu rozpisywać się o zawodnikach bo każdy gra na topowym poziomie.
3. Ciężko było mi wybrać trzeci plusik tej kolejki ale zadecydowałem, że będzie to Team Liquid. Widzę w nich potencjał, głównie za sprawą Dardocha i Pigleta. Po słabym starcie drużyna się rozkręca co widać po ostatnich 2 kolejkach: wygrana z NRG,TiP,CLG i nie unikniona porażka z Immortals. Mam nadzieję, że nie będą nic zmieniać w składzie na przyszłe kolejki bo jak dobrze pamiętam, mają subów na każdą pozycję.
Na
1. TSM - mimo dwóch wygranych z dwoma najgorszymi drużynami (FOX,REN) to o wiele więcej spodziewałem się po ich grze. Od początku splitu grają moim zdaniem słabo, masa błedów, słaba wizja i brak komunikacji sprawia, że każda gra to męczarnia (nie licząc dwóch meczów z dig i c9). Jedyne co ich ratuje to skill bjergsena, Soren po prostu jest bezcenny dla tego zespołu. Presja na nich ciąży ogromna, ponieważ po transferach każdy spodziewał się, że będzię to w końcu drużyna która będzie gniotła swoich rywali ale na razie na to się nie zapowiada. Nie skreślam ich oczywiście, bo jest to jedna z moich ulubionych drużyn ale no chłopaki, czas do roboty!
2. Renegades - Co tu dużo mówic :grin: chłopaczki i dziewczyna (chociaż juz odeszła) do lania. Na prawdę nie wiem co można pozytywnego napisać o druzynie Alexa. Chyba tylko to, że early mieli udane we wczorajszym meczu z TSM ???? Bilans 1-7. Alex juz nie przypomina tego gracza co za czasów Moscow5, Freeze hmmm, niby dobry ADC lecz nie ma wsparcia od kolegów by mogł gre wyccarować. W następnej kolejce mecz który wyłowi nam najgorsza drużynę tego splitu, UWAGA starcie tytanów Echo Fox - Renegades, az juz nie mogę sie doczekać ????
3. Echo Fox - tu sytuacja podobna jak pisałem powyżej o Renegades. Drużyna bez jakiegokolwiek stylu, totalny brak skilla u graczy, mecz za meczem przegrywany i nie wróżę im sukcesów bez Henrika na midzie :razz:
a to moje granie LCS na
live ????