Immortals - Team Impulse @1.33 marathon
lokomotywa
Immortals first blood @1.83 Betano
Dla mnie peffka dnia dzisiejszego, tzw. lokomotywa, pendolino czy jak tam to nazywacie. Gdyby to było bo3 to kurs tutaj byłby zapewne zdecydowanie niższy, bo różnica klas obu ekip jest druzgocąca. Immortals wczoraj zniszczyło C9 grając praktycznie 4v5, bo Huni oprócz dwóch dobrych podbić nie zrobił nic w tej grze. Wild turtle wspaniale wszedł w splita, ciekawe czy utrzyma formę. Immortals widać było, że są mega zgrani, bardzo dobrze rotowali na mapie, brali objectivy i przede wszystkim dobry peel dla żółwia, który sam robił dmg C9. Impulse w tym splicie to będą chłopcy do bicia, wczoraj to pokazali popełniając masę błędów, beznadziejne picki, nie wiem kompletnie co tam robił taki trundle i poppy, tym bardziej, że BeiBei chyba pierwszy raz grał zreworkowaną popką. Tylko Gate coś tam prezentował z Echo wczoraj. Taki kurs na potentatów do wygrania splita z kompletnym outsiderem to ja biorę z pocałowaniem ręki i chyba wjeżdżam pod limit. Nie wiem co musiałoby się stać, żeby Immortals tej gry nie wygrali.
Co do firstblooda to także zawyżowy kurs ma Betano, bo np u szczwanego na tego typu zakład jest po @1.66. Immortals wczoraj od samego początku pokazało agresję, szczególnie Reingover, który najpierw zoutfarmił Rusha a potem wykorzystywał tą przewagę skutecznie gankując na liniach i przelał pierwszą krew na Jensenie. Impulse strasznie pasywnie zagrało w dniu wczorajszym i nic nie wskazuje na to, żeby dzisiaj było inaczej. Nie mają podejścia do Immortals i tyle.
Dignitas -
CLG @1.29 marathon
Dignitas to kolejne chłopcy do bicia imo. Oczy mnie wczoraj bolały jak widziałem skillshoty Apollo na Ezie albo to co wyprawiał Kirei. Albo mu wypadł klawisz R na tym meczu albo po prostu nie umie jego używać, bo chyba trzykrotnie padł jak miał ulti up. Najbardziej podobała mi się gonitwa GBM po ich bazie... Kirei też ładnie zesmitował barona(????). NRG nie zagrało wczoraj nic specjalnie, ale dignitas zagrał beznadziejnie i dlatego przegrali swój pierwszy mecz. CLG z kolei wygrana z TSM, zapewne bardzo ważna, morale od razu poszły do góry, ale sama gra była dla mnie dość nudna. Mnóstwo błędów, mnóstwo facechecków z obu stron i gra toczyła się głównie wokół tego kto złapie więcej razy źle spozycjonowanych przeciwników. Zion był trochę useless, nie wiem czy też nie odnieśliście takiego wrażenia, cały czas splitpushował, no ale nie mógł zrobić paktycznie nic na mundo z thornmailem. Z kolei podobała mi się gra Huhiego i jego postawa w teamfightach. Jeśli zagrają tak jak wczoraj to dzisiaj łatwo pokonają słabych Dignitas.
Renegades - NRG @3.00 ónibet
Pierwszy underdog w tym dniu, któy wg mnie może spokojnie swoje spotkanie wygrać. Dla mnie to jest value, bo nie dałbym więcej niż 2.20 na nich. NRG wczoraj tak jak pisałem, nie zagrali wspaniałego spotkania, sporo błędów, słaba rotacja na mapie, gdyby grali z kimś innym niż Dignitas to pewnie by przegrali. Renegades z kolei dobra mapa pod każdym względem. Nie rushowali głupich fajtów, kolekcjonowali drake'i, spokojnie zbierali objectivy na mapie, Freeze wspaniały pokaz kitingu na kaliście, Remi zagrała w miarę okej, Alex jakoś mocno się nie wykazał, ale shockwave'a puszczał, nic więcej tak naprawdę nie było potrzebne z jego strony, żeby wygrać ten mecz. Renegades jest bardziej zgrane niż NRG. Widać to było wczoraj no i można to było wywynioskować po dniach spędzonych razem. Ekipa Alexa tylko lekko zmieniła skład od czasu awansu do LCSa. NRG to ekipa, która wykupiła spota Team Cost, właścicielami są bodajże dwaj ziomki z szefostwa Sacramento Kings. Reasumując, jeśli Renegades zagrają tak rozważnie jak wczoraj to spokojnie mogą wygrać starcie z NRG, ten kurs jest zdecydowanie zawyżony.
Echo Fox - C9 @3.25 bet365
Kolejne value według mnie. C9 wczoraj zaprezentowało taki sam poziom jak w poprzednim splicie, zagrali słabo. Dzisiaj za Bunny'ego FuFu zagra Hai wg tego co C9 ogłosiło:
Cloud9 has confirmed their intention to start Hai in the support position for tomorrow's match. The change submitted to LCS officials for review, who will confirm the switch before tomorrow's broadcast. Cloud9 will be playing Echo Fox at 3pm PST.
Nie wiem czy to dobra decyzja, bo Bunny to o wiele bardziej doświadczony support niż Hai, co prawda słabo wczoraj zagrał Braumem, kompletnie nietrafiane ulti, ale jak oglądałem na strimku duoq Sneaky'ego z Haiem to także nie wyglądało to najlepiej. Prędko nie osiągną takiego poziomiu komunikacji i zgrania jakie było za czasów Lemona. Hai to shotcaller C9 i na duoq także próbował swoich sił w tym aspekcie i często widziałem bardzo głupie calle z jego strony. Wiadomo competetive i soloq to zupełnie co innego, no ale jednak. Echo Fox wczoraj przekonujące zwycięstwo z Impulse. Dobre rotowanie, dobre pozycjonowanie, dobra wizja, nie dali się głupio łapać. Naprawdę porządna gra w każdym aspekcie. Keith z Froggenem dla mnie MVP. Hard zagrał też wczoraj dobry mecz. Wg mnie są spokojnie w stanie ugrać na C9 i taki kurs to porządne value.