Już 2 października rozpoczynają się mistrzostwa świata od fazy wstępnej. Na pewno zapowiada się dużo ciekawych meczów i myślę, że pod tym względem te mistrzostwa będą jeszcze lepsze niż poprzednie. Realne szanse na zwycięstwo ma wiele zespołów a bukmacherzy najwięcej szans dają G2 i w sumie to po tegorocznym MSI zgodziłbym się w pełni ale po letnim splicie FNC pokazało, że nie wiele im brakło do pokonania G2. Na wygraną w całych mistrzostwach z typów długoterminowych to jedynie ciekawie i godne uwagi wyglądają kursy na obrońców tytułu IG. W fortunie wynoszą 10 a w sts tylko 6,5 i ja bardziej uważam bardziej trafne kursy są w sts. Mimo, że letni split im nie wyszedł kompletnie jak i ta wpadka na MSI to jednak ja nadal uważam, że posiadają jednych z najlepszych graczy na świecie. Szczególnie mam tu na myśli THESHY z którym nikt nie mógł się równać wcześniej jak i Jackeylove, który staje się coraz lepszy i powoli zastępuje uziego w roli najlepszego adc na świecie. Jeśli się dobrze przygotują i podejdą na 100% bez lekceważenia czy zabawy i niepotrzebnych akcji, to myślę, że mieli by największe szanse spośród innych zespołów.
Co do najbliższych meczów w fazie wstępnej to według mnie niestety oprócz jednego meczu to nie ma nic sensownego bo albo za niskie kursy albo za wysokie ryzyko.
Isurus Gaming - DetonatioN FocusMe - DFM wygra, kurs 2,16 fortuna
Nie oglądam obu zespołów w swoich ligach ale po tym co pokazują te zespoły na turniejach międzynarodowych a szczególnie mam tu na myśli DFM to mogę stwierdzić, że z zespołami podobnymi sobie radzą sobie bardzo dobrze i zazwyczaj przy tym wygrywając. Z silniejszymi też w niektórych meczach potrafili się trochę postawić a skład mają taki sam jak poprzednio. Potrafią również zaskoczyć niestandardowymi wyborami postaci co na pewno może być dodatkowym atutem. Isurus natomiast ostatnio podczas MSI nic wielkiego nie pokazali a wątpię aby sytuacja w tych regionach jakoś bardzo się zmieniła. Według mnie oba zespoły są na podobnym poziomie umiejętności z małym wskazaniem na DFM i liczę również, że na pierwszy mecz czymś coś przygotują aby zaskoczyć rywali, dlatego też zagranie ich po wyższym kursie od rywali wydaje się fajną opcją
Co do najbliższych meczów w fazie wstępnej to według mnie niestety oprócz jednego meczu to nie ma nic sensownego bo albo za niskie kursy albo za wysokie ryzyko.
Isurus Gaming - DetonatioN FocusMe - DFM wygra, kurs 2,16 fortuna
Nie oglądam obu zespołów w swoich ligach ale po tym co pokazują te zespoły na turniejach międzynarodowych a szczególnie mam tu na myśli DFM to mogę stwierdzić, że z zespołami podobnymi sobie radzą sobie bardzo dobrze i zazwyczaj przy tym wygrywając. Z silniejszymi też w niektórych meczach potrafili się trochę postawić a skład mają taki sam jak poprzednio. Potrafią również zaskoczyć niestandardowymi wyborami postaci co na pewno może być dodatkowym atutem. Isurus natomiast ostatnio podczas MSI nic wielkiego nie pokazali a wątpię aby sytuacja w tych regionach jakoś bardzo się zmieniła. Według mnie oba zespoły są na podobnym poziomie umiejętności z małym wskazaniem na DFM i liczę również, że na pierwszy mecz czymś coś przygotują aby zaskoczyć rywali, dlatego też zagranie ich po wyższym kursie od rywali wydaje się fajną opcją