Szczerze mówiąc spodziewałem się bardziej wyrównanych kursów w meczu fnatic, nie rozumiem dlaczego buki tak faworyzują słabe w tym sezonie fnatic biorąc pod uwage to jak UOL zagrał w playoffach. Troche się zastanawiałem, nie jestem przekonany do fnatic ale ich coach jak i zawodnicy odgrażają się na twitterze, że to jest ostatni raz kiedy usłyszymy fanów UOL w tym sezonie i piszą to całkiem poważnie, więc zakładam, że mobilizacja jest, tym bardziej, że dla takich graczy jak rekkles i febiven worldsy to ogromna motywacja. Generalnie stawiam na doświadczenie graczy fnatic i liczę, że to co piszą w mediach społeczniościowych, przełoży się na ich gre a ostatnie 3 tygodnie spędzili na konkretnych przygotowaniach.
Do tego dorzucam z NA Cloud 9 które zagra dzisiaj z EnVyUs. Postawa EnVyUs we wczorajszym meczu z liquid jest myląca, envy owszem jest groźne, głównie dzięki top i mid lane, ale liquid grało z randomowym junglerem który zawsze grał na midzie i paradoksalnie, we wczorajszym meczu był chyba z nich najlepszy, czego się zresztą spodziewałem. Jeśli chodzi o poszczególnych graczy to wiadomo w envy główna siła to Seraph na topie i Ninja na midzie, czyli koreańczycy (cóż za niespodzianka ???? ) którzy indywidualnie ciągną tą drużyne, natomiast patrząc na drugą strone barykady, mamy Impacta na topie który chyba zagrał serie życia z TSM i prawie wygrał im ten finał, i Jensena który kolejny raz udowodnił, że jest najlepszym mid lanerem zaraz za bjergsen zabijając go 1v1 na linii. Uważam, że Cloud 9 to znacznie lepsza drużyna, co już udowodnili ogrywając mocne Immortals w półfinale i pokazując się, z niezłej strony przeciwko TSM, trzeba też pamiętać, że Cloud 9 w zeszłym sezonie po 7 miejscu w splicie wygrało wszystkie mecze w drabince i poleciało na worldsy, więc to taka ich specjalność, żeby się pokazać kiedy trzeba ????
Fnatic @1.57 + Cloud 9 @1.16 = AKO 1.83