>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

LNB - Pro A (Francja)

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Pro A - LNB 2014/2015

Chalon/Saone
Chalons-Reims
Dijon
Le Mans
Gravelines-Dunkerque
Limoges
Lyon-Villeurbanne
Cholet
Nancy
JL Bourg
Orleans
Strasbourg
Nanterre
Paris-Levallois
Rouen
Pau-Orthez
Le Havre
Boulogne sur Mer

http://www.lnb.fr/

Otrzymane punkty reputacji: +4
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nanterre - Paris 3.13 3/10 pinn (20:30) ✅
W tym roku Pro A wyjatkowo rowna. Niby co roku tak jest ale w tym sezonie patrzac po skladach to jest wyjatkowo rowno. Kazdy z kazdym moze wygrac wiec spodziewajcie sie najczesciej takich typow jak ten wlasnie czyli okolo 50/50 i na gosci kolo 3 kurs. Nie widze powodu aby tak faworyzowac Nanterre. Oni sa bardzo dziwni. Wchodza do ligi, ledwie awansuja do play off po czym zdobywaja mistrzostwo i graja w Eurolidze i znow sa po za play off.
Teraz stracili najlepszych graczy wiec nie beda juz tacy grozni. Odszedl Corosine, Lisch, Thomas, Foster, Meacham, Gladyr i Daniels czyli caly trzon druzyny. Shuler, Weems, Riley, Clark to nie to samo, nie robmy zartow.
Za to Paryz dysponuje dosc ciekawym skladem i moga dzis ostro zamieszac shooterow z Nanterre. Tu tez sporo nowosc ale zespol oparty na graczach doswiadczonych, glownie trojka ze Stanow:

Blake Schlib
Sharrod Ford
Mike Green

Ostatnie ich zespoly to Khimky, Brose i Red Star, to mowi wiele. Oprocz nich Ndoye, Corosine wlasnie z Nanterre, JBaptiste i mlodzi: Lang, Labeyrie, Sane i Oniague. Corosine narazie nie gra. Mocna &quot;5&quot; i mlodzi na lawce, ponad 3 ze sredniakami z Nanterre? Dziwne wiec biore.

Otrzymane punkty reputacji: +27
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Rouen - Pau Orthez under 149.5 1.88 3/10 bet365 (20:50) ⛔
Oba zespoły dysponują małym potencjałem w ataku. Brakuje typowych strzelców i gra opiera się na defensywie. Oczywiście istnieje taki wariant, ze będzie wszystko wpadać i jedne mecze tych drużyn będą po 120 pkt, inne po 180 jak to we Francji jednak tutaj wydaje się, ze under jest dość naturalny. Pau Orthez maja groźnego Robinsona i Caina. Rouen Hamiltona czy Cooka. Oprócz nich niewielu jest graczy typowo atakujących, jasne jest Koffi czy Thompson ale to nie są wielcy gracze. Podobnie u gosci Bokolo, Sylla, Finley itd.
Underowa tezę potwierdzają pierwsze mecze ligowe:
Pau Orthez - Orleans 72:60
Le Mans - Rouen 61:63
Gospodarze niby faworytami, ciut lepszy skład ale dość niski przeciętny Trapani 203 i Koffi 207, reszta pozycje 1-3. Goscie maja do gry kilku solidnych pod kosz. Zreszta dokladnie nie wiem jaki będzie ich skład, w rosterze maja np. Drozdova, Mitchella, Simonovica oni jeszcze nie grali nie ma sensu typować 1-2, stawiam na under.

Otrzymane punkty reputacji: +4
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dijon - Asvel Lyon 2.05 3/10 williamhill (20:00) ⛔ jezuu jaka forma...
Nie rozumiem faworyzowania tutaj Dijon. Sklad bardzo przecietny:
- Harris, Moss, Joss, Walker, Curti, Gray, Mendy i Prenom.
Nie ma sie tu kogo bac, wrecz przeciwnie, typowa zbieranina przypadkowych graczy. Bilans 1-1, przegrali z Cholet 73-81 i wygrali ledwie ze slabiutkim Le Mans 80-79 w domu. Nie dziwia mnie te wyniki. Asvel mi sie na poczatku sezonu nie podobal ale w kwalifikacjach Euroligi udowodnili, ze sa mocnym zespolem. Przyznam, ze mocno mnie zaskoczyli. Ograli Sig a do polowy wygrywali nawet wysoko z Kazaniem.
Grren/Bader
Lighty/Sangare
Sy/Jackson
Nivins/Livio
Andersen
Teortycznie pod koszem luka ale tylko na papierze bo Sy 202 cm skoczny walczak, Andersen 212, Nivins 206, Livio 203 wiec nie jest tak zle. Goscie maja okolo 60% szans wiec 2.05 warto.

Otrzymane punkty reputacji: +11
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Boulogne - Chalon 2.44 2/10 pinn, maraton✅
Gospodarze to jedyny zespol w lidze bez wygranej. Nowa ekipa w Pro A miala sporego pecha bo kalendarz ich nie rozpieszczal. Mimo to we wszystkich spotkaniach zaprezentowali sie solidnie, oto wyniki:
Nanterre - Boulogne sur Mer 84:70
Boulogne sur Mer - Chalons-Reims
Boulogne sur Mer - Orleans 86:92
Boulogne sur Mer - Gravelines-Dunkerque
Niewielkie przegrane, rywale dosc mocni. Sklad Boulogne nie najgorszy, raczej powinni sie utrzymac. Akono, Boynton, Brun, Mays, Lee, Dower, Anagonye i Tsagarakis. Dzis mecz z Chalonem, ktory nie wyglada za ciekawie. Bilans 3-2 troche zaskakujacy ale to taka liga, przegrali z Bourg a pokonali Nancy czy Asvel. Personalnie wygladaja bardzo srednio: Dove, Suggs, Rich, Ireland, Evtimov, Dawson i Tchicamdoud. Wedlug mnie to jest 49-51% a kurs na SOMB jest niezly bo 2.44 wiec warto.

G 0

gutix26

Użytkownik
Witam wszystkich jestem tu nowy i nie wiem do jakiego działu odnieść się z moim pytaniem odnośnie wczorajszego meczu Gravelines Dunkerque-Pau Orthez.Mianowicie czy sts rozlicza handicap również z dogrywką?? handi był -7.5.

mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Witam wszystkich jestem tu nowy i nie wiem do jakiego działu odnieść się z moim pytaniem odnośnie wczorajszego meczu Gravelines Dunkerque-Pau Orthez.Mianowicie czy sts rozlicza handicap również z dogrywką?? handi był -7.5.
Jedynie regulaminowy czas gry - patrz regulamin, tam jest wszystko opisane.

G 0

gutix26

Użytkownik
Też tak mi się zawsze wydawało ale i w wynikach na stronie sts.pl i po wpisaniu mojego kodu z kuponu wyskoczyła mi informacja o trafnym typie i o wygranym kuponie dlatego też się zdziwiłem i stąd moje pytanie. ???? bo wiem, że w totmixie i fortunie liczy się tylko reg. czas gry....więc już sam nie wiem teraz. ????

mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Też tak mi się zawsze wydawało ale i w wynikach na stronie sts.pl i po wpisaniu mojego kodu z kuponu wyskoczyła mi informacja o trafnym typie i o wygranym kuponie dlatego też się zdziwiłem i stąd moje pytanie. ???? bo wiem, że w totmixie i fortunie liczy się tylko reg. czas gry....więc już sam nie wiem teraz. ????
W takim razie może coś zmienili w regulaminie ???? To nic tylko pogratulować wygranej i wypłacaj kasiore ????
Posty do usunięcia przez moderatora, aby nie śmiecić w temacie.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Koszykówka Francja LNB
28.11 20:00
Rouen - Paris Levallos
typ: -8,5 pkt Paris
3,56
Bet365
Analiza
Dziś zaczynamy 10. kolejkę francuskiej LNB, Rouen na wlasnym parkiecie podejmie zespol ze stolicy Francji. Faworytem spotkania wydaja sie byc goście. Rouen w tym sezonie gra w kratkę, rozegrali do tej pory osiem spotkań, z czego wygrali cztery. Co ciekawe zespol ten lepiej radzi sobie na wyjazdach, u siebie legitymuje sie bilansem 1-2, o ile porazke z Nanterre mozna jakos wytlumaczyc, to juz zdecydowana porazke z Bourg juz zdecydowanie nie. Nie wiem czym spowodowana jest slabsza dyspozycja u siebie, moze presją? W kazdym badz razie Rouen u siebie gra slabo. Podobnie jak Rouen, Paryżanie rowniez na wyjazdach radza sobie zdecydowanie lepiej, wygrali 3 sposrod 4 rozegranych spotkan. Paryżanie celują w tym sezonie w wysokie cele w lidze francuskiej, przynajmniej o to aby zapewnic sobie awans do europejskich pucharach. Takie spotkania powinni wiec pewnie wygrywac. Cztery ostatnie spotkania pomiedzy obiema druzynami wygrał Paris, sadze, ze i tym razem bedzie podobnie. Tym bardziej, że Rouen u siebie gra zle, mam nadzieje, ze dzis nie przelamią serii.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Koszykówka Francja LNB
2.12 20:00
Rouen - Le Havre
typ: -5,5 pkt Rouen
2,32
Pinnacle
Analiza
Dziś zaległe spotkanie we francuskiej ekstraklasie koszykówki, Rouen spotka sie na wlasnym parkiecie z Le Havre. Faworytem spotkania wydaja sie byc gospodarze tego spotkania. Rouen notuje ostatnimi czasy zdecydowanie zwyzke formy. Wygrali oni trzy ostatnie spotkania, kolejno z Lyonem, Chalons i Parisem, szczegolnie pierwsze i trzecie zwyciestwo moga robic wrazenie, gdyz rywale to czolowe ekipy francuskiej LNB. Dzieki tym zwyciestwom Rouen zdecydowanie awansowali w tabeli i są już 7 ekipą w tabeli przy 5 zwyciestwach i 4 porazkach. Dzisiejsi rywale notuja natomiast spadek formy. Le Havre przegrali 3 ostatnie mecze, a sposrod 5 ostatnich spotkan przegrali az 4. Obie druzyny spotkaly sie w meczu towarzyskim przed sezonem, lepsi byli dzisiejsi gospodarze, dzis powinno byc podobnie, którzy na 5 ostatnich meczy pomiedzy obiema druzynami wygrali az 4.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Le Havre - Nanterre(-3.5) 1.88 3/10 bet365 ✅

Nanterre to jeden z dziwniejszych zespol w historii koszykowki. Potrafia nie wejsc po play off, potem wejsc i wygrac mistrza z osmego miejsca, grac w Eurolidze i zawalac lidze. Tam to tylko pschiatra moze cos dzialac. W tym roku wygladaja wyjatkowo stabilnie. Swietny bilans 9-3 w lidze, 5-1 w pucharze i pierwsze miejsce w grupie &quot;E&quot;. Przegrali ostatni mecz majac zapewniona wygrana w grupie takze bylo 5-0 i pelna dominacja w Eurochallenge. Wiekszosc szalencow odeszlo do lepszych klubow po tamtym dziwnym szalonie udanym sezonie i moze tu jest tajemnica sukcesu. Sporo doswiadczonych graczy obecnie w kadrze, np. Jamal Shuler, Keydren Clark, Jo Gomis, Mykal Riley, John Passave-Ducteil. Solidnie gra tez Weems i Jaiteh. Na kazdej pozycji maja kogos normalnego, to juz nie ekipa shooterow byle rzucac bez pozycji ile sie da.

Clark/Gomis
Shuler/Nzeulie
Weems/Judith
Riley/Ekperigin
Jaiteh/Passave-Ducteil

Le Havre typowy sredniak ligowy, raczej na play off nie maja duzych szans. Maja tylko Kinga, Brazeltona, Coxa i Greera. Reszta bardzo slaba. Waski sklad i naprawde nie maja kim straszyc. 13. miejsce, ktore zajmuja jest adekwatne do tej druzyny. Teoretycznie powinni wlaczyc o utrzymanie ale skoro Bourg i Boulogne nie kwapia sie do wygrywania to pewnie ich byt w Pro A przedluzy sie o nastepny rok.

Pau Orthez - Cholet 1.90 2/10 maraton ✅

Nie podoba mi sie Cholet w tym sezonie, dziwna zbieranina graczy sklecony zespol bez wiekszego pomyslu. Jest Peacock, Minnerath, Oliver i Banks. Ponizej oczekiwan gra Jomby, slabo spisuje sie de Jong. English zagral ostatnio tez bez szalu.
Pau moze i przecietne ale potrafili rozgromid Boulogne, pokonali tez Dijon czy Paris. Przegrywali w ostatnich tygodniach z dobrymi druzynami: Dunkierka po dogrywce, Asvel, Chalon, Le Mans o dogrywce, no i jedna wpadka kompromitujaca z Nanterre. 0/17 za trzy mowi samo za siebie, po przerwy bylo po zawodach i grali wiecej rezerwowi. Teraz oni tez graja z lawki bo troche jest kontuzji ale piatka wyglada niezle.

Dillard/Denave
Ere/Driss
Simonovic
Robinson/Bronchard
Cain/Sylla

Problemy zdrowotne powoduja, ze tak sie co mecz kadra nieco zmienia, w skladzie jest Drozdov, Finley, Bokolo ale ciagle kontuzje przeszkadzaja aby zagrac wszystkimi. Trener jest bardzo zadowolony z Dillarda na treningach, to nowy gracz dopiero jeden mecz rozegral, sciagneli go przez kontuzje Mo Finleya. Pau ma duze nadzieje, ze on pociagnie zespol.
dubel: 3.10 1/10 maraton ✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Gravelines-Dunkerque - Nancy 1.45 3/10⛔
Gravelines-Dunkerque(-4.5) 1.78 1/10⛔

Dunkierka ostatnia jakas zadyszka, trzy przegrane z rzedu. Mimo to nadal sa w czolowce ligi bo zajmuja czwarte miejsce z bilansem 7-5. Nancy to dobry rywal na przerwanie tej krotkiej zlej passy. Bardzo chaotyczny zespol, doszly kontuzje, zmiany w skladzie i obecnie Nancy wyglada bardzo marnie. Maja tez olbrzymie klopoty z atakiem. Falker i Pietrus jakos sobie pod koszem radza ale sam Darius Adams w ataku to troche malo. Co ciekawe zawodzi Sergii Gladyr. Ukrainiec mial dobry poprzedni rok wlasnie w ofensywie a ostatnio zagral bardzo slabo. Z Dijon u siebie 0/7 z gry i 0 punktow. Lawka jest dramatycznie slaba wiec trener moze liczyc tylko na Pietrusa, Adamsa, Dugginsa, Falkera i Sy. Nie wyglada to najlepiej. Jeszcze gorzej Nancy wyglada jesli chodzi o rzuty dystansowe. Wydaje mi sie, ze takie cos Dunkierka powinna spokojnie wykorzystac. Sklad troche szerszy, wiecej mozliwosci w ataku.

Albincy/Diabate
Morency/Jones
Sy/Aboudou
Roberts
Brown/Collins

Nazwiska mniej znane ale mnie sie bardziej podoba ich gra. Szybsza, wiecej mozliwosci na 1-3 niz u rywali. Pod koszem Roberts, Collins i Brown to nie sa jacys frajerzy. No i osemka graczy cos sensownego gra, punktuje itd. W Nancy wszystko opiera sie na 3-4 zawodnikach.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nanterre - Strasbourg over 147.5 1.88 3/10 ⛔

Szykuje sie overowe spotkanie, linia dosc niska a przeciez Nanterre ostatnio szaleje w ataku. Trzy poprzednie mecze to spore zdobycze puntkowe: 105 po dogrywce z Dijon ale tylko 10 w extra time, 94 z Orleans i az 105 z Le Havre. Sig rzuca zdecydowanie mniej i pewnie stad taka linia. Strasbourg to dziwny zepsol, cztery mecze mieli ponad 80 punktow a potrafia rzucic 56 jak ostatnio. Nanterre powinno kreowac i solidnie atakowac. Co pokaza goscie to spora niewiadoma. Ma kto rzucac a jednak miewaja klopoty z tym podstawowym elementem gry. Zakladam scenariusz, ze Nanterre narzuci swoj styl i Sig bedzie musial sie dostosowac. Z Chalons byla kwarta gdzie padl wynik 5-11 to naprawde kompromituje zawodowych graczy. Maja Howarda, Traore, Diota, Campbella, Dragicevica, Toupane itd a graja taka miernote.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nancy - Pau Orthez 4.65 1/10 pinn ✅
Nancy - Pau Orthez(+9.5) 1.75 2/10 bet365 ✅

Pau Orthez opisywalam pare dni temu przy okazji meczu z Cholet. Wygrali ten mecz rzucajac 92 punkty. Wysoka skutecznosc z gry daje nadzieje na nastepny udany mecz. Rywal trudniejszy i wyjazd ale handicap nie maly. Tym razem Pau zagralo piatka: Dillard, Robinson, Simonovic, Sylla, Denave. Z ławkki Cain, Ere, Driss wiec widac golym okiem, ze frajerzy to nie sa. Pisalam, ze Dillard wyglada bardzo dobrze na treningach i trener jest zadowolony z jego postawy. Potwierdzilo sie to w meczu. Kevin zdobyl 27 puntkow na skutecznosci 12/17 z gry i 4 asysty. To byl drugi mecz Dillarda i juz smialo mozna zalozyc, ze bedzie to lider z prawdziwego zdarzenia. Robinson, Simonovic, Cain rowniez graja niezle. Nancy sredniak, bilans 7-6 takze nie rozumiem kursow na nich. Gralam mecz Dunkierka - Nancy wiec gospodarze tez sa wyzej opisani. Adams - Duggins - Gladyr - Falker - Pietrus / ławka: Sy, Reid, Bigote, Zianveni. Marny sklad, Pau moze nawet wygrac.

Le Mans - Gravelines 2.25 3/10 bwin ⛔

Gravelines cztery wtopy z rzedu i coraz mniej rozumiem ta sytuacje. Byc moze jakis kryzys chociaz wczesniej nic na to nie wskazywalo. Po dziewieciu meczach mieli bilans 7-2 a nagle przestali grac. U siebie uwalic z Le Havre to naprawde ciezko to zrozumiec. Daje im szanse bo warto po takim kursie, u siebie na nich sa za niskie kursy a w terminarzu maja potem w domu Chalons i pewnie pewnie z 1,30. Le Mans jest przeszacowane. Zespol bardzo przecietny i zle zbudowany. Nie maja dobrych centrow, na czwroce Ignerski, na centrze Comelie, Yarou i Turkyilmaz. Mlodzi gracze bez szalu. Dunkierka powinna to wykorzystac. No i ostatnio kontuzje w Le Mans, ostatnio kadra byla 8-osobowa z jedyny niski na lawce Shy Ely z 2. ligi niemieckiej. Kompletnie mnie to Le Mans nie przekonuje, faworytem sa goscie.

Limoges - Paris Levallois(+10.5) 1.75 3/10 bet365 ✅

Rozumiem, ze gospodarze faworytami, graja u siebie, ekipa euroliga, lider ligi itd ale troszke przesadzaja z tymi kursami. Paris to soldiny sredniak ligowy. Sklad dosc waski ale paru graczy ciekawych jest i moga z Limoges powalczyc. Jest Green, Ford, Schlib, Christmas, Corosine i paru innych. Nie sa to wielkie kozaki ale tez nie totale leszcze. U nich duzo zalezy od formy danego dnia. Jak idzie to graja dobrze, jak atak kuleje to nie potrafia znalesc recepty na polepszenie gry. Najwiecej bedzie zalezec od dyspozycji dystansowej, poki co Blake i Sane mocno zawodza. Nie spodziewam sie tu pogromu, Limoges troche odczuwa spotkania pucharowe a wcale nie maja szerokiego skladu.

Bolougne - Bourg 1.93 2/10 pinn ✅

Prawdziwe spotkanie na szczycie w Pro A. Bolougne bilans 1-11, Bourg bilans 2-10. Nie do konca rozumiem czemu Bolouge az tak cieniuje, sklad maja calkiem solidny i powinni bic sie o utrzymanie w lidze a poki co jest dno i jesli przegraja ten mecz to bedzie bilans 1-12 a sasiedzi w tabeli beda miec 3-10 i dopiero zaczna sie extra problemy. Tym bardziej, ze trzy nastepne mecze to Dijon, Nancy i Strasbourg i mozna sie spodziewac kolejnych wtop. Troche maja gospodarze pecha w tym sezonie. Ja juz raz o tym pisalam pare tygodni wstecz. Przegrali kilka koncowek, wstydu w tych meczach nie bylo: -6 Orleans, -4 Chalons, -7 Le Mans, -5 Rouen. Zdarzaly sie i duzo gorsze mecze ale jednak wrazenie pozostaje niezle jak na druzyne, ktora zamyka tabele. Bourg kompletnie mi sie nie podoba, sklad z kosmosu, dla mnie to jest poziom Pro B. Booker, Smith, Morlende, Braud no kogo sie tu bac? Boulogne na papierze wyglada duzo lepiej. Przede wszystkim maja paru dobrych doswiadcoznych graczy.
Carter/Akono
Boynton
Tsagarakis
Tucker/Brun
Anagonye/Kozan
Nie wyglada to zle, Carter, Tsagarakis, Akono, Tucker, Brun i Anagonye spore doswiadczenie w wielu ciekawych klubach jak Nanterre, Paris, Dunkierka, Asvel, Nymburk, Wurzburg, Cibona, Nancy, Lukoil, Alicante, Gran Canaria, Chalons, Olimpija, Valladolid itd. to nie sa przypadkowi zawodnicy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Koszykówka LNB Francja
23.12 20;00
Chalon - Dijon (9,5)
typ: 1
3,71
bet365
Analiza
Dziś kolejne spotkania francuskiej ekstraklasy koszykówki, Chalon na wlasnym parkiecie podejma Dijon. W moim odczuciu faworytem spotkania wydaja sie byc gospodarze, a juz pisze dlaczego. Chalon to aktualnie 6 ekipa ligowej stawki z bilansem 7-6. Ostatnimi czasy graja w kratkę, przegrywali ze Strasbourgiem czy Limoges, a potrafili uporac sie Pau Orthez i Cholet. Dijon natomiast to ekipa ktora zdecydowanie traci na wartosci w spotkaniach wyjazdowych, wygrali oni zaledwie 2 z szesciu rozegranych spotkan. Obie ekipy spotkały sie w spotkaniu towarzyskim przed rozpoczeciem rozgrywek, wtedy to zdecydowanie gora byli dzisiejsi gospodarze. Sadze, ze dzis powinno byc podobnie, gdyż Dijon to nie ta sama ekipa co w spotkaniach przed wlasna publicznoscia.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Paris - Nancy 1.63 4/10 maraton ⛔ mimo braku najlepszego zawodnika Nancy wygralo spokojnie, fatalna postawa Paryza

Dopiero co pisalam na temat Paryza w starciu z Limoges. Nie bede tego powtarzac, sredni zespol, walcza o play off i maja spore szanse aby sie tam znalesc. Narazie jest za wczesnie na konkretna ocene ale wydaje mi sie, ze stac ich na top 8. W pucharach rowniez graja dalej. Sklad solidny, nie kazdy czyta stare analizy wiec przypomne: Green, Ford, Sane, Schlib, Lang / ławka: Christmas, Jean-Baptiste, Corosine, N Doye, Oniangue, Labeyrie. Nie ma wielkich graczy ale nie jest zle. Nancy kompletnie mnie nie przekonuje a wazna wiadomoscia jest to, ze lider gosci Darius Adams opuscil klub i bedzie grac w Laboral. Adams to kluczowa postac dla gosci. 30 minut w kazdym meczu, rozgrywajacy, oddawal najwiecej rzutow, ponadto 3 zbiorki na mecz, prawie 4 asysty i 18,3 pkt wiec Nancy bez swojego lidera. Zdziwie sie jesli Paryz bedzie to miec klopoty.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Le Mans over 69.5 @ 1.90 by Marathon ⛔

Zacna linia. Lyon u siebie błyszczy obroną (68 oppg), ale Le Mans to jest dość overowa ekipa. Na wyjazdach w Pro A ponad 76 per game. Poniżej tej linii zatrzymały ich tylko topowe ekipy Nanterre i Paris.

Pierwsza połowa do zapomnienia ;)

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Dijon - Dunkierka

Dijon w tym sezonie, biorąc pod uwagę tylko Pro A, rzuca u siebie średnio ponad 81 pkt per game (nie licząc dogrywek). Ten ofens pozwala im się cieszyć bilansem 7-1 u siebie w hali.
Tracą średnio ponad 72 per game. Ostatnio słabsze ofensywnie od Dunkierki ekipy Orleanu i Boulogne rzucały w tej hali odpowiednio 73 i 78 pkt.

Dunkierka rzucała na wyjazdach różnie, ale średnia 72.5 per game wygląda ok. Zdarzały im się mecze bardzo słabe (56 z Lyonem, 57 z Chalon) ale też najwięcej spotkań kończyli w okolicach 75-80 pkt. Jeśli chodzi o ich wyjazdowy defens - 74.6 per game rywali wygląda obiecująco.

Dla mniej ryzykujących over 147 @ 1.78 w Całorocznym wygląda spoko.

Ja spróbuje over 155.5 @ 3.35 w Ónibecie.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dunkierka - Sig 1.74 3/10 maraton ✅

Strasbourg napewno jest dzis faworytem, mimo, ze druzynie prowadzonej przez Colleta zdarzaja sie wpadki to i tak maja ten sezon bardzo stabilny i graja dosc rowno. Bilans 13-3 wyjasnia sprawe. Forma niezla chociaz przegrana z Zenitem troche zaskakuje, skoro potrafili ograc Unics to dziwne, ze dostali od nich. Mecz byl zaciety, byla dogrywka takze moglo sie zdarzyc. Sklad gosci dosc imponujacy jak na rozgrywki Pro A i naprawde zdziwie sie jesli takie zestawienie utrzymaja a nie wygraja mistrzostwa. Po wzmocnieniach wyglada to swietnie, przynajmniej na papierze. Duzo wnosi Ali Traore, dobry sezon rogrywa Diot, pomaga z lawki Dragicevic a dojscie Gelabale dodalo jakosci. Oprocz nich jest Toupane, Howard, Leloup, Campbell, Lacombe, Dobbins i Fofana. Mocny, szeroki sklad, zdecydowanie najelpszy wedlug mnie w calej lidze. W EuroCupie rowniez maja mozliwosci powalczyc. Gravelines rozgrywa slaby sezon. Niedawno mieli wielki kryzys i chyba dalej trwa gorsza passa bo ciagle graja marnie i maja wielki problem w ataku. Z Dijon przegrali 62-68 co tylko potwierdza teze. Ostatnie 7 meczow to 6 porazek. Beda miec spore klopoty aby awansowac do play off, sklad duzo slabszy niz u rywali. Albincy, Sy, Brown, Diabate, Roberts... marnie to wyglada. Z dolem ligi beda wlaczyc ale z czolowka bedzie ciezko o wygrane.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom