>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liverpool FC - Manchester United, niedziela 22 marca 2015 godz 14:30

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Niedziela 22 marca 2015
Godzina 14:30

VS

FC LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED
2,14 - 3,41 - 3,49

Hit 30 kolejki Premier League! Oba zespoły z nadizejami na top4 w tym sezonie. Liverpool rywalizuje jeszcze w Pucharze Anglii, Man.Utd już jedynie w Premier League. Oba zespoły dzielą ledwo 2pkt w tabeli.
Manchester jest po bardzo dobrym meczu z Tottenhamem gdzie nie pozostawili złudzeń rywalowi wygrywajac pewnie 3:0. Liverpool po wygranej ze Swansea 1:0.

Kto okaże się lepszy w tym pojedynku ? I czy ewentualny zwycięzca zyska przewagę psychologiczną w kontekście końcówki sezonu przekonamy się już w najbliższą niedzielę.

Zapraszam do dyskusji ! ;)

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Typowy mecz na remis. Kto by się spodziewał że The Reds będą walczyć o top 4, ale są w niesamowitym gazie, zwycięstwo za zwycięstwem, jednak tym razem przeszkoda dosyć wysoka. ManU wie o co gra, jeżeli ten mecz przegrają wylecą z pozycji LM, a tego by bardzo nie chcieli, ponieważ demony poprzedniego sezonu ciągle są obecne. Myślę że obie drużyny podejdą do meczu z dużym respektem, ale też nie będą się bardzo pieścili, dlatego typuje remis.
FC Liverpool- Manchester UTD X @ 3,14
Dokładny wynik 1:1

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Kiedyś byłby to hit, ale dziś więcej w tym meczu historii niż sportowej klasy. I nie oszukujmy się, ani jedni, ani drudzy to nie jest żaden futbolowy top. Taka samo jak topem nie są Chelsea i Obywatele, co widać w CL, choć Obywatele jeszcze nie odpadli.
Z tym gazem jeśli chodzi o The Reds to nie jest za dobrze, bo z Łabędziami szału nie było, a raczej sporo szczęście w I połowie. Chyba już zaczyna pary brakować. Ale też Czerwone Diabły nie są drużyną, której można ufać. Ciągle czegoś brakuje i nawet jak dobry mecz im się trafi, to nie daje gwarancji. Dla mnie mecz z cyklu piwo, chipsy i ciepłe kapcie.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Moim zdaniem buki przesadzają z kursem na United. Spodziewałem się raczej bardziej wyrównanych kursów. Widzę value w United. Liverpool dawno nie przegrał, a jak wiadomo każda seria kiedyś się kończy. Ostatni raz przegrali w połowie grudnia z… United na Old Trafford i była to najbardziej dotkliwa porażka The Reds w tym sezonie. Od tego meczu Liverpool pokonał u siebie m.in. Man City czy Tottenham oraz zremisował z Arsenalem. Ale dużą część wygranych nabił sobie w meczach ze słabiakami. W ostatnim meczu ze Swansea The Reds zagrali żenująco, ale bardzo szczęśliwie udało im się wygrać. Przy takiej grze może być ciężko o wygraną z United.

United z kolei rozegrali chyba najlepszy mecz tego sezonu. Wygrali bardzo pewnie z Tottenhamem i co najważniejsze zrobili to w bardzo imponującym stylu. Posadzenie Falcao na ławkę i przesunięcie Rooney na szpicę przynosi efekty. Wiadomo, że jeden mecz jeszcze o niczym nie świadczy, ale jest to dobry prognostyk na najbliższe mecze, kto wie czy nie był to moment przełomowy. Przed spotkaniem z Tottenhamem Rooney zorganizował spotkanie motywacyjne dla całej drużyny i widać, że odniosło ono zamierzony efekt. Odpowiednio zmotywowany Manchester gra dobrze, a na mecz z Liverpoolem na pewno motywacji i pewności siebie nie zabraknie, w szczególności po takim meczu jak ten z Tottenhamem.

H2H na Anfield delikatnie po stronie United. Bilans: 6-3-7: http://www.betexplorer.com/soccer/england/premier-league/mutual-matches/?home=lId4TMwf&amp;amp;away=ppjDR086&amp;amp;where=1.

Stawiam także na dokładny wynik 0:1. Możecie mi wierzyć lub nie, ale przed pierwszym meczem postawiłem sobie dla zabawy wynik 3:0 dla United, kierując się tym, że będzie rewanż za 0:3 z tamtego sezonu. Teraz liczę na rewanż za porażkę 0:1 z Anfield i dlatego stawiam 1:0 dla United ????

Liverpool - Man United 2 DNB @ 2,67 Pinnacle ✅ 1:2
Liverpool - Man United DW 0-1 @ 12,00 Bet365

Pozostałe typy na tę kolejkę pojawią się jutro. Już mam zagrane, ale pozostało jedynie napisać analizy.

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
@bułeczka

Strasznie naciagana ta analiza. W ogole w ostatnich tygodniach Ciebie nie poznaje , bo czesto analizy sa naciagane i jakies takie bardzo powierzchowne z duzo iloscia typow, a kiedys dawales 3-4 przemyslane typy na kolejke.

Co do Twojej analizy mam 2 zastrzezenia. Ciezko kierowac sie w tym meczu ostatnimi wystepami, bo United gralo u siebie gdzie niesamowicie punktuja w tym sezonie, a Liverpool na wyjezdzie gdzie w ostatnich tygodniach po prostu punktuja stawiajac na defensywe, e mysl zasady, ze z przodu z takim potencjalem cos wpadnie. I to sie sprawdza ostatnio bardzo dobrze u Rodgersa. U siebie Liverpool to inna ekipa, wiekszy presing, graja wyzej i dominuja wszytkie ekipy. Juz nie mowie tylko o City i o Kogutach, ale tez West Ham czy wczesniej Chelsea w Capital One Cup, ktora na Anfield nie bardzo wiedziala co sie dzieje.

Poza tym pisanie o motywacji u United jako argument za ich zwyciestwem rozklada mnie na lopatki. Bo przeciez Liverpool nie bedzie zmotywowany, pewnie wyjda z takim nastawieniem jak na Swansea czy Burnley...

Ciezko przewidziec wynik, Liverpool jest lepiej zorganizowany w ostatnich miesiacach, ale tutaj wszystko moze zie zdarzyc. Kursy imho dobrze wystawione i jak cos mozna grac to mysle, ze kartki po stronie United, zelaszcza biorac pod uwage to co sie dziala w meczu na Old Trafford.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
@bułeczka

Strasznie naciagana ta analiza. W ogole w ostatnich tygodniach Ciebie nie poznaje , bo czesto analizy sa naciagane i jakies takie bardzo powierzchowne z duzo iloscia typow, a kiedys dawales 3-4 przemyslane typy na kolejke.
Każdy mój typ jest przemyślany. Nie gram typów na pałę, a jeśli uważasz, że moje analizy są powierzchowne i naciągane to już nie mój problem. Raz zagram 4 typy, a raz 10. Gram to co uważam, że warto zagrać.

Co do Twojej analizy mam 2 zastrzezenia. Ciezko kierowac sie w tym meczu ostatnimi wystepami, bo United gralo u siebie gdzie niesamowicie punktuja w tym sezonie, a Liverpool na wyjezdzie gdzie w ostatnich tygodniach po prostu punktuja stawiajac na defensywe, e mysl zasady, ze z przodu z takim potencjalem cos wpadnie. I to sie sprawdza ostatnio bardzo dobrze u Rodgersa. U siebie Liverpool to inna ekipa, wiekszy presing, graja wyzej i dominuja wszytkie ekipy. Juz nie mowie tylko o City i o Kogutach, ale tez West Ham czy wczesniej Chelsea w Capital One Cup, ktora na Anfield nie bardzo wiedziala co sie dzieje.
Ja też mam zastrzeżenia. No bo dlaczego mam nie uwzględnić w swojej analizie tego w jaki sposób zagrały obie drużyny ostatnio. Ja sobie tego nie wymyślam ani nie naciągam jak mi zarzucasz. Każdy ma w domu telewizor lub komputer i widział jak zagrał Manchester i jak Liverpool. Fakt, że Manchester grał u siebie, a Liverpool na wyjeździe OK. Ale jednak może mieć to znacznie kto jest w jakiej dyspozycji. Gdybym był złośliwy to też mógłbym napisać, że dobra, pokonali City, ale City jest bez formy, pokonali Tottenham, ale tylko 3:2, a United ich zlali 3:0, że pokonali West Ham, a Młoty grają słabo na wyjazdach, a Chelsea na wyjazdach z mocnymi drużynami nastawia się na remis.

Poza tym pisanie o motywacji u United jako argument za ich zwyciestwem rozklada mnie na lopatki. Bo przeciez Liverpool nie bedzie zmotywowany, pewnie wyjda z takim nastawieniem jak na Swansea czy Burnley...
Ja nigdzie nie napisałem, że Liverpool nie będzie zmotywowany albo że Manchester bardziej. Obie drużyny będą zmotywowane na 100% na ten mecz. Wspomniałem tylko o tym, że Rooney dodatkowo zmotywował swoich kolegów przed meczem z Tottenhamem i efekty tego widzieliśmy - najlepszy mecz w sezonie. Jeśli będą tak samo zmotywowani to powinni zagrać dobry mecz. Dodatkowo postraszyli trochę Liverpool, za to u The Reds może pojawić się jakaś nuta niepewności po bardzo słabym meczu ze Swansea.

Ciezko przewidziec wynik, Liverpool jest lepiej zorganizowany w ostatnich miesiacach, ale tutaj wszystko moze zie zdarzyc. Kursy imho dobrze wystawione i jak cos mozna grac to mysle, ze kartki po stronie United, zelaszcza biorac pod uwage to co sie dziala w meczu na Old Trafford.
Tutaj sam piszesz, że ciężko przewidzieć wynik, a krytykujesz mnie, że stawiam na United. Ja tutaj widzę 50/50 i w takim wypadku stawiam na United, bo na nich jest wyższy kurs, w dodatku zakład bez remisu, a bez szans na dobry wynik nie są. Liverpool spisuje się w ostatnich miesiącach bardzo dobrze, nie twierdzę, że oni tego na pewno nie wygrają, ale jak dla mnie jest value w United DNB.

jakubeq93 261

jakubeq93

Użytkownik
typ: powyżej 5,5 kartek @1.72, bet365 ✅✅✅
W ostatnich 5 bezpośrednich meczach linia ta była była pokrywana 3 razy. Niby niewiele więcej niż w połowie meczy, ale jednak tym razem się zdecyduję. Jest to mecz mega ważny jeśli chodzi i sytuację w tabeli, dlatego drużyny będą walczyły o każdy cm boiska. Dodatkowo jak wszyscy wiemy, jest to &quot;święta wojna&quot;, więc motywacja będzie na najwyższym poziomie i obydwie drużyny będą &quot;gryzły trawę&quot;. Zawodników, którzy grają ostro i nie odstawią nogi, a w konsekwencji mogą zobaczyć kartkę nie zabraknie (Skrtel, Sakho, Allen?, Henderson, Markovic, Fellaini (tutaj można pograć jego kartkę, nie wyobrażam sobie, żeby Afro w tym meczu się obszedł bez kartki :grin ???? , Valencia, Jones, Carrick, Rooney). Można również pograć czerwoną kartkę w meczu. Sędzią tego meczu będzie Martin Atkinson. Nie jest to sędzia, który sypie kartkami w każdym meczu, aczkolwiek myślę, że w niedzielę zawodnicy dadzą mu sporo pretekstów aby sięgał do kieszeni.

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
a Liverpool na wyjezdzie gdzie w ostatnich tygodniach po prostu punktuja stawiajac na defensywe, e mysl zasady, ze z przodu z takim potencjalem cos wpadnie. I to sie sprawdza ostatnio bardzo dobrze u Rodgersa. U siebie Liverpool to inna ekipa, wiekszy presing, graja wyzej i dominuja wszytkie ekipy. Juz nie mowie tylko o City i o Kogutach, ale tez West Ham czy wczesniej Chelsea w Capital One Cup, ktora na Anfield nie bardzo wiedziala co sie dzieje.
Od tego cytatu pozwolę zacząć swoją analizę gdyż jest to wg mnie dość ważny aspekt.

Ekipa z Anfield kapitalnie punktuje w 2015ym. Są oni na pierwszym miejscu w rankingu zdobytych punktów w ostatnich 10 tygodniach. Tu szczególnie warto wymienić wygraną z City, Totkami i wyjazd na St. Mary`s Stadium.
Ich ostatnie spotkanie ze Swansea faktycznie nie porwało jednakowoż był to wyjazd, który poprzedzał dwa trudne spotkania. Wygranie go minimalnym wkładem sił było na pewno jednym z założeń taktycznych dla Rodgersa. Liverpool może nie zachwyca ale w aktualnej formie niezaprzeczalnie wychodzi na przeciw krytyce i mrocznym przepowiedniom z początku sezonu. Można karcić ich posunięcia w okienku transferowym ale nie zmienia to faktu że The Reds wciąż liczą się w walce o wicemistrzostwo a top4 na pewno jest planem minimum. Co za tym idzie będzie pompa i motywacja bo pokonanie Arsenalu może okazać się jeszcze trudniejszym zadaniem. Sam Liverpool w końcu jako tako ustabilizował sytuację w polu. Ich przód jest bardzo szeroki i mocny więc Brendan i spółka będą mieć duże pole do popisu. Nieważne czy na szpicy zagra Sterling czy Sturridge - &quot;trampkarska&quot; defensywa United napoci się a boski De Gea pewnie też. Ogromnym atutem jest granie na własnym terenie. Wszyscy wiemy ile mocy potrafią dać kibice z Anfield.

W przypadku Czerwonych Diabłów można powiedzieć to samo co o Liverpoolu. Początek sezonu każdy ich gnoił i skazywał na niską pozycję a jednak znajdują się w tym top4. LvG zrobił słuszną rzecz i odstawił Failcao na rzecz Rooneya. Anglik jest po prostu MvP drużyny i jako jedyny staje na wysokości zadania w zadaniach typowej 9i. United ostatnio zagrało kapitalny mecz. Rozgromili Tottenham, który w tamtym spotkaniu nie miał do powiedzenia dosłownie nic. Stawiałem wtedy przeciw drużynie z Old Trafford i muszę przyznać, że bardzo się zdziwiłem. Pomijając obronę(która mimo względnie małej pracy zdążyła pokazać jak słaba jest) to środek mnie wręcz zachwycił. Był tam pomysł, było tam &quot;flow&quot; gry, był tam Carrick. Mimo tego nie jestem do końca przekonany. Jeden mecz to za mało. Bardzo dobre występy zdarzały się nawet za Moyesa. Ponad to był to mecz u siebie a na wyjazdach United nie jest taki dobre. Patrząc na ostatnie dni - fartowne 3 pkt od Newcastle, przegrana ze Swansea i seria remisów ze średniakami.

Drużyny spotkały się w grudniu tego roku i zwycięzcą okazali się gospodarze. W związku z tym przewiduję podwójną mobilizację na rewanż za baty z zeszłego roku.

Pierwszy raz robię takie matematyczne rozkminki i na pewno da się to zrobić lepiej ALE nie spodziewam się tutaj wygranej United. Jeśli środek znów zagra koncertowo to będą mieć szanse jednak daję temu małe prawdopodobieństwo. W związku z tym wychodzę z dwiema propozycjami zainwestowania w to spotkanie. Pierwsza z nich wydaje mi się być lepsza gdyż mimo wszystko to gospodarze są wg mnie faworytem.

⛔⛔

pejtas 464

pejtas

Użytkownik
A więc tak,
Liverpool zanotował bardzo słaby start sezonu i radził sobie mizernie, aż nadszedł nowy rok. Podopieczni Rodgersa musieli wziąść sobie do serca zwyczaj postanowień noworocznych ponieważ w nowym roku grają bardzo efektywnie. Zdobywają punkty seryjnie co było ich wielką bolączkom do tego czasu.
W moim odczuciu była to kwestia czasu kiedy The Reds &quot;odpalą&quot;, jak by nie patrząc mają oni dość dobry skład. Posiadają w nim młodość oraz doświadczenie co w połączeniu powinno dawać dobre wyniki, a nazwiska takie jak Sterling , Coutinho czy wracający do formy Sturridge powinny budzić przerażenie w szeregach obronnych rywala. Obecny Liverpool jeśli nic złego nie stanie się z ich motywacją, stać w tym sezonie nawet na miejsce w Top3, chodź walka z Arsenalem może okazać się zbyt ciężkim zadaniem. Natomiast walka z United o czwartą pozycję w tabeli jest moim zdaniem bardzo możliwa, już dziś The Reds mogą przeskoczyć United i jeśli tego nie zrobią to czwarta pozycja zacznie się coraz bardziej oddalać. W moim odczuciu Liverpool grający na Anfield stać na wielki mecze, a pokonanie przeciętnego w tym sezonie United wcale nie musi być takie trudne jak może się wydawać.
Jeśli mowa o United to wszystko wskazuję na to, że powoli wraca na dobre tory.
Mankamentami pozostają jednak gra na wyjazdach i słaba skuteczność. Dziś te dwa mankamenty ekipy Van Gala mogą ich pogrążyć. Oczywiście rzecz jasna w tak prestiżowym spotkaniu nie może zabraknąć kartek, gra na pewno będzie twarda i nikt tutaj nogi nie będzie odstawiał. Ja na to spotkanie widzę takie opcje:
#1 Liverpool win 2,15⛔
#2 Powyżej 5,5 kartek 1,70
✅✅
I to czego nie sposób dziś spróbować:
Czerwona kartka w meczu? TAK 3,00✅✅✅
Bet365​

dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
vs.

Liverpool - Man United
Godzina 14:30
Typ : Over 2,5 + BTTS
Kurs : 2,20
bet365
✅ 1:2 ✅

Witam, dzisiaj pod lupę biorę sobie szlagier 30 kolejki BPL. Niestety chyba trochę więcej w tym historii niż futbolowego topu, aczkolwiek i tak te mecze elektryzują całą Anglię i piłkarski świat.

Liverpool miał bardzo słaby początek sezonu, natomiast po nowym roku obudzili się i hurtowo zbierają komplety punktowe. Wcześniej mieli z tym niemały problem gubiąc głupie punkty. Teraz wiedzie się im znacznie lepiej. O tym meczu zostało dość dużo napisane nie tylko tu, ale faktem jest, że The Reds sporo postawili na defensywę, dając pole do popisu zawodnikom ofensywnym i jak widać przynosi to skutki, czego efektem jest 5 miejsce, ze stratą 6 pkt. do trzeciego Arsenalu i 7 do drugiego City.
Manchester ostatnio gra dobrze, a ich występ przeciwko Kogutom zasługuje na oklaski. Ofensywny zespół i jak widać, dają sobie radę bez RVP, który nie zagra i dziś. Mają zaledwie punkt więcej niż ich dzisiejsi rywale. Grają fajny ofensywny futbol co pokazują ostatnio.

Dzisiejsze spotkanie będzie bardzo ważne w kontekście walki o Top4 na koniec sezonu. United będzie mieć do końca nie najłatwiejszy terminarz, więc dobrze by było zdobyć dziś komplet, ale o to będzie szalenie ciężko bo Liverpool ma dokładnie takie same plany, bo również, chcą zagrać w LM w przyszłym sezonie a te 3 pkty przybliżą ich do upragnionego celu. Granie 1X2 jest tutaj ciężkie, bo zarówno znalazłbym 5 argumentów, żeby grać na LFC jak i na MU, dlatego wolę uciec w bramki jak to często robię w klasykach. Jak pisałem wyżej, mamy do czynienia z dwiema drużynami, które dość fajnie grają z przodu i tu szukam swojej szansy. Liverpool w 15 meczach u siebie, 8x miał pokryty over 2,5 a Manchester na wyjazdach zaledwie 5/14. Ostatni mecz to 1:3 na korzyść ManU.

Co do absencji to jak pisałem w ekipie Van Gaala nie zagra RVP a oprócz niego Evans i Wilson a zagrożony jest występ Rojo i Shawa. W drużynie Liverpoolu nie zobaczymy Ibe i Flanagana, niewiadomą jest występ Leivy i Enrique. Braki w LFC mniejsze, bo w drużynie z Manchesteru nie zagra strzelec 10 bramek, aczkolwiek wg mnie ni zmniejsza to szans na over z btsem. Spodziewam się otwartego spotkania z jednej jak i drugiej strony oraz na parę bramek ;)

Powodzenia! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
professional. 622

professional.

Użytkownik
Liverpool vs Man Utd
  • Sturridge strzeli i &#39;pool wygra
  • @ 4,00 / william

Zdecydowanie nie pogardzę takim kursem, o tym meczu zostało już sporo napisane, Manchester owszem zagrał swój najlepszy mecz w tym sezonie z Tottenhamem wygrywając 3:0, ale jak to się mówi &quot;jaskółka wiosny nie czyni&quot;i nie wydaje mi się, aby dziś zagrali równie dobrze. Prawda jest taka, iż grają słabo, czasami nawet nie mogę patrzeć na ich grę i na pseudo &quot;LvG&quot;. Wyniki na wyjazdach United nie są przekonujące, ostatnio zwycięstwo 0:1 z Newcastle po bramce w &#39;90min, porażka 1:2 ze Swanseą, remis z West Hamem czy ze Stoke. Liverpool ostatnimi czasy zaczął grać w piłkę, i to nie podlega żadnej dyskusji, owszem może nie są jakoś zabójczo skuteczni ale liczą się punkty. Ostatni raz u siebie przegrali 8 listopada! z Chelsea 1:2. u siebie z czołowymi ekipami grają na prawdę dobrze, ostatni zwycięstwo z City 2:1, poprzednio Tottenham 2:0, remis z Chelsea 1:1 w Pucharze czy remis z Arsenalem. Jak dla mnie na prawdę godny pogrania zakład po fajnym kursie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom