>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liverpool FC - Manchester United, HIT 22 kolejki Premier League [17 stycznia 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

Promocja w Betclick! Darmowy zakład do 200 zł!!! Sprawdź teraz klikając w ten link!

Mimo iż oba zespoły rozczarowują dyspozycją w obecnych rozgrywkach to jednak rywalizacja na linii Liverpool vs Manchester United elektryzuje całe Wyspy Brytyjskie, prawdziwy klasyk ligi angielskiej w najlepszym wydaniu!

Oba zespoły po ostatniej kolejce łączy wynik 3:3, o ile Liverpool rzutem na taśmę uratował punkty w starciu z Arsenalem za sprawą Joe Allena, o tyle Manchester United w samej końcówce stracił pkt w rywalizacji z Newcastle. Podopieczni LvG od dawien dawna nie strzelili aż 3 bramek w meczu, a mimo to nie udało im się zgarnąć pełnej puli.

Jak będzie przebiegał bezpośredni pojedynek obu zespołów na Anfield? Ostatnia wizyta Czerwonych Diabłów na Anfield to popis Juana Maty i jego fenomenalny gol nożycami! Do tego pamiętny brutalny atak Stevena Gerrarda ledwo po wejściu na boisko zakończony czerwem.

Zapraszam do dyskusji ;)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Czemu mecz Liverpool - Arsenal nie był hitem kolejki, a Liverpool - Manchester United już jest :p?
Pozwolę sobie Tobie przedstawić dlaczego ????
Rywalizacja United z Liverpoolem, bowiem właśnie jej dotyczyć będzie poniższa notka, określana jest również jako derby północnego-zachodu. Nie są to zwykłe derby tylko mecze pomiędzy najbardziej utytułowanymi klubami w Anglii.
O tym,że kibice się nie lubią nie muszę mówić. Warto nadmienić dlaczego i aby to zrozumieć należy cofnąć się w czasie na długo przed powstaniem klubów piłkarskich.
Krótko aby nie zanudzić. Manchester był znaczącym ośrodkiem przemysłowym w Anglii ale nie był samodzielny bowiem był uzależniony od Liverpoolu, który miał port. Wszystko było si do momentu kiedy Liverpool nie nałożył na Manchester podatku od wszystkiego co przechodzi przez ich port. Manchester wtedy podjął ryzyko budowy sztucznego kanału, który połączy ich z Morzem Irlandzkim. Tu ciekawostka statek to symbol który znajduje się w herbach United i City, upamiętniający to wydarzenie. Jednak nie tylko to... Liverpoolczycy gardzili mieszkańcami Manchesteru, który pracowali przy przemyśle więc pracowali fizycznie kiedy Liverpoolczycy w czystych ubraniach chodzili do pracy.
Na początku rywalizacji między klubami United bardziej nietrawiło Evertonu, jednak kiedy The Reds przejęli władzę w mieście to niechęć została skierowana do nich i tak pozostało. W końcu mówimy o dwóch najbardziej utytułowanych klubach w Anglii ????
Tak więc dlatego to będzie hit zawsze nawet jak będą grać w Championship oba kluby ????
PS. Bez spin proszę, chciałem tylko nakreślić dlaczego i fajnie byłoby jakby nie zostało to usunięte

Otrzymane punkty reputacji: +27
R 0

radzius12

Użytkownik
W pierwszym poście został pominięty hit kolejki Liverpool - ManU. Liverpool mocno osłabiony, jednak dał radę postawić się Arsenalowi. Mecz świetny z dwóch stron. Liverpool na swoim boisku daję radę, a gra z bardzo zawodzącym ManU. Klopp pokazał już kilka razy, że potrafi przygotować drużynę spotkania z tak &quot;wielkimi drużynami&quot;, myślę że do tego meczu zespół liverpoolu będzie świetnie przygotowany.
Liverpool - ManU 1 @ 2,3

brodaty-zolw 102,7K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wielki hit kolejki na, który czekają wszyscy kibice Premier League. Wielka wojna o Anglię, która w ostatnich latach nie jest za bardzo znacząca w walce o mistrzostwo a jest walką o tradycję. Nie mniej jednak spotkania te są bardzo ważne dla zawodników, trenerów a przede wszystkim nas KIBICÓW.

Liverpool vs. Manchester United

Aktualna sytuacja:

O drużynie gospodarzy bardzo dużo napisałem przed spotkaniem z Arsenalem i jeżeli chcecie przeczytać to zapraszam tam. Jedyne co się zmieniło to fakt, że Firmino zagrał dobry mecz a czy jego wystrzał z &quot;Kanonierami&quot; to tylko jednorazowy epizod czy też jest to początek dobrych występów to pokażę spotkanie z United. Ja osobiście nie jestem fanem tego zawodnika ale jeżeli miałby strzelać takie bramki jak w środę to jestem jak najbardziej za. Co do drużyny z Manchesteru to ich spotkanie z Newcastle było zupełnie inne niż te wszystkie pozostałe w tym sezonie. Zagrali ofensywnie i niesłusznie zostali okradzeni z 3 punktów w ostatnich minucie spotkania gdzie sędzie pokazał na 11 metr po faulu Smallinga, którego moim zdaniem nie było. Po za trzema strzelonymi bramki fanów United powinien cieszyć fakt, że Rooney zagrał najlepsze spotkanie w tym roku. Nawet nie chodzi o te dwa gole, które ustrzelił jednak o samą grę, zaangażowanie i fakt, że spokojnie mógł zaliczyć asystę jednak jego koledzy byli nieskuteczni. &quot;Czerwone Diabły&quot; mimo tego, że grają piach w tym sezonie zajmują 6 miejsce i tak naprawdę do Top4 tracą tylko 2 punkty. Po remisie z Chelsea w ich grze widać małą poprawę a wygrane z Swansea oraz Sheffield chciałyby to potwierdzać. Rozmawiając jednak z fanami United można dostrzec wrażenie, że są oni kompletnie załamani stylem gry jaki prezentuję ich zespół pod wodzą LvG i domagają się zmiany trenera. Czy tak będzie? Wydaję mi się, że odpowiedź możemy uzyskać po niedzielnym spotkaniu. Dziennik The Times informuje, że brak wygranej United w niedzielnym spotkaniu może spowodować zmianę trenera już w następnym tygodniu.

Sytuacja kadrowa oraz składy:

W Liverpoolu nadal szpital jednak powroty podstawowych pomocników w spotkaniu z Arsenalem powinny cieszyć. Co do obrony to nie wiadomo co z występem Lovrena, który bardzo możliwe, że będzie już brany pod uwagę do wzięcia do kadry meczowej na niedzielne spotkanie.

Drużyna United przyjedzie na to spotkanie bez nadal kontuzjowanego Bastiana, Jonesa i Powella.

H2H oraz moje przemyślenia:

O H2H nie ma co dużo wspominać, bo tylko w 2013 roku te zespoły strzelały 1 gola w meczu. Wszystkie inne spotkania zawsze dawały nam sporo bramek oraz emocji. Wystarczy wspomnieć fantastycznego gola Benteke jesienią 2015 roku czy też bramkę Maty. Moim zdaniem obaj Panowie mają przed sobą spotkanie inne niż pozostałe. Nie dość, że jest to wojna to jeszcze różnica w tabeli wynosi zaledwie 3 punkty. Dla Kloppa jest to pierwsze spotkanie na ławce Liverpoolu podczas spotkania z United. Boss porównał to spotkanie do pojedynków z Schalke, które zazwyczaj owocowały wielką ilością emocji oraz bramek. Starczy wspomnieć spotkanie w, ktorym 04 prowadziło 3-0 a spotkanie zakończyło się remisem 3-3. Liczę tutaj na sporo emocji a remisy 3-3 obu zespołów w ostatniej kolejce obrazują, że bramki strzelać oni potrafią. Kurs na zdarzenie, które mam jest ewidentnie za duży i wydaję mi się, że można w niego wjechać dość grubo.

Over 2.0 - 1.675/óni ⛔

EDIT.

Szukałem, szukałem i wydaję mi się, że znalazłem najbardziej odpowiedni bet na jutrzejsze spotkanie, który można uderzyć na singlu. Weźmy sobie pod lupę najważniejsze spotkania Liverpoolu pod wodzą Kloppa: City, Chelsea, Arsenal, Leicester oraz jutrzejszy przeciwnik czyli United. 10/12 punktów to jak do tej pory dorobek niemieckiego trenera. Jestem pod wrażeniem ale nie o to mi tutaj chodzi. W każdym tym spotkaniu Liverpool od razu atakował swojego rywala a spotkanie nabierało bardzo wielkiego tempa. Jak to się kończyło? Do tej pory wieloma bramkami w początkowych minutach spotkania! Wyjątek stanowi spotkanie Leicesterem gdzie bramka padła dopiero w drugiej połowie lecz tam powodem tego była kontuzja Origiego. Jest to oczywiście moje subiektywne zdanie jednak Benteke średnio pasuje do takiego stylu. Jutro wydaję mi się, że zagra Firmino od początku gdyż jego występ z Arsenalem musi zostać doceniony. Linia ofensywna bardzo ruchliwa i zupełnie inna niż ta gdy gra Benteke. Zresztą gazety w Liverpoolu piszą o tym aby gospodarze zaatakowali od samego początku gdyż może to zaskoczyć drużynę gości z Manchesteru, której obrona nie jest w najwyższej formie. Drugą stroną medalu Liverpool może się nadziać na kontrę, tak samo jak było to w spotkaniu z Chelsea i stracić gola. Nie mniej jednak typ, który podam jest warty zagrania choć można poczekać na składy. Jeżeli dobrze czytam Kloppa to jego zespół jutro otworzy się od samego początku i rzuci się na rywali z United co spowoduje gola w początkowej fazie meczu dla jednej lub drugiej drużyny.

Gol przed 32.00 - 1.83/bet365 ⛔

Karteczkę dla Cana, którą podał kolega wyżej także jak najbardziej popieram i chyba także spróbuje drobniej. Ustawiony będzie w centralnym punkcie boiska jako ostatni z pomocników a do tego gra będzie strasznie szybka i trzeba będzie przerywać groźne ataki rywali. Zresztą Can w wywiadzie powiedział jaka jest ranga tego spotkani i da z siebie wszystko. Zaangażowania nie można mu odmówić, więc grzechem by było nie spróbować kartki dla tego Pana.

Can - kartka - tak - 3.0/óni ⛔

Kursik na Liverpool skoczył niesamowicie i osobiście nie wiem czym jest to spowodowane. Livesports podaje nam składy:

http://www.flashscore.pl/mecz/OAcT0ADJ/#sklady;1

Kursik na wygraną Liverpoolu bez remisu jest naprawdę do gry i także dodaję i spróbuję zaatakować, bo jak dla mnie są oni faworytem tego spotkania.

Liverpool (0.0) - 1.775/bet365 ⛔

skols13 573

skols13

Użytkownik
Liverpool - Manchester United: gospodarze over 4,5 rożnego @1.49 uni ✅
To drugi mecz, w którym mamy ciekawą linię na rzuty rożne. Tym razem wybieram Liverpool i linię 4,5 rożnego. Do tej pory tą linię pokryli u siebie w każdym meczu ligowym. Średnia rożnych na mecz wynosi 6. Tu też czeka nas wyrównany mecz, nie spodziewam się, żeby Liverpool szybko tu objął prowadzenie i zaczął się bronić, dlatego będą cały czas atakować. W ostatnim spotkaniu z Arsenalem nabili 9 rożnych.
Moim zdaniem spokojnie są w stanie zrobić tych 5 rożnych.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Ja jestem kibicem United od bardzo dawna i dla dobra tego klubu życzę Liverpoolowi aby wygrał. Powód jest jeden - Louis van Gaal! Holender dostał rzekomo ultimatum na mecz z Chelsea i co remis i został. Potem rzekomo postępy ale to pudrowanie trupa. Po reakcjach Louisa na ławce podczas meczu z Newcastle mam przeczucia,że ostatnie doniesienia mediów,że jak nie wygra z Liverpoolem to poleci wydają się uzasadnione. Mourinho odrzucił ofertę Realu i rzekomo czeka na ruch ze strony United. W moim odczuciu Portugalczyk jest jedyną osobą na globie, która może aczkolwiek nie musi ułożyć United. Zaufałbym mu, tym bardziej,że został upokorzony przez Chelsea po raz kolejny a jak ambitny jest Mourinho nikomu mówić nie trzeba a widać po wynikach,że nie osoba Portugalczyka to był główny problem Chelsea. Osobiście bije się z myślami ale pójdę chyba za progresją którą gram,że United wygra i powyżej 2.5 bramki w meczu oraz kartką dla Sakho, który w moim odczuciu już w meczu z Newcastle powinien wyłapać kartonik.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Ja jestem kibicem United od bardzo dawna i dla dobra tego klubu życzę Liverpoolowi aby wygrał
gorzej Ci? też nie trawię van Gaala, który dzień po dniu mydli nam oczy, robiąc przy okazji idiotę z samego siebie. on już dawno odleciał i ma swój, nieznany nikomu świat. wszyscy widzą, że on sam już nie ma pojęcia co robić. niemniej, mecze z Liverpoolem to coś, co wykracza poza wszelkie granice i jutro każdy z nas, wspólnie z lujem i tym śmiechu wartym Blindem na środku obrony, będzie jednością. jakby na to nie patrzeć, wszystkie mecze z The Reds wygrał, także to budzi wiarę i za to należy mu się ogromny respekt. niestety, tylko za to, ale jednak.
Co by nie robić off-topu,
Emre Can żółtko @3,00 Ónibet ⛔ była w 70 min ewidentna
Niemiec pod Kloppem został przeniesiony z trójosobowego bloku obronnego do środka pola. Gra w końcu to, co lubi. Jest typowym box2box, który złapał do tej pory 6 kartek. Liverpool pewnie wyjdzie podobnie, jeżeli nie jeszcze mocniej nakręcony niż w meczu z Arsenalem. W United możemy zobaczyć m.in. Fellainiego, także powinno być gorąco w środkowej strefie boiska. W meczu na jesień Can skończył mecz na czysto, lecz na Anfield powinien być inny rytm gry, aniżeli usypiające dziadowanie narzucone przez filozofa. Gwiżdże Clattenburg, lekko można spróbować.
Mecz o niebywałej randze i niezmierzonym znaczeniu. Gole i kartki gwarantowane.

Otrzymane punkty reputacji: +4
B 8

baldrick

Użytkownik
Liverpool - Manchester United. Liverpool więcej rzutów rożnych Fc Liverpool @1.90 Otobet.✅
5-4 z haczykiem, ale jest, po golu Rooniego coś się ruszyło, w 1 połowie i tak przegrywali 0-2 w rożnych
Na 4 ostatnie spotkania ligowe ze sobą. W trzech meczach to drużyna z Liverpoolu miała więcej rożnych, raz padł remis po 4. W bardzo zaciętym i wyrównanym ostatnio meczu z Arsenalem to Liverpool zdobył o 6 rożnych więcej niż kanonierzy, a MU miało mniej rożnych niż drużyna Newcastle. Według mnie kursik fajny zagrania, zgadzam się, z typami, na przekroczenie 5 rożnych ze strony gospodarzy, ale czemu po takim kursiku nie spróbować wyżej wymienionego betu. United nie zdobywa dużo rożnych, pod tym względem potrafią nad nimi dominować drużyny na papierze dużo słabsze, Liverpool zdobywa tych rożnych sporo, zazwyczaj linia wszystkich przekracza over 9.5. Na 6 ostatnich ligowych spotkań 4 razy mieli więcej rożnych od przeciwników, jeden remis(ten tragiczny mecz z west bromem, w którym uratowali remis w 96 min)i w jednym mniej(mecz z Suderlandem 0:1, zdobycie piłki i granie w obronie a gospodarze szturmowali bramkę). Jutrzejszy mecz bedzie według mnie stworzy Liverpoolowi sporo okazji do nabijania rogów, przez głupie błędy obrońców United.

korczus 189

korczus

Użytkownik
Pierwsza myśl na temat tego meczu to 3 pkt dla Liverpoolu. Z Arsenalem mimo takich osłabień zagrali na prawdę dobrze, w ogóle ten mecz to był kosmos, wątpię, że dziś zobaczymy coś podobnego.
United z Newcastle też ofensywnie mogło się podobać, w końcu Rooney odpalił porządnie ale jemu Nowy zamek zawsze jakoś leżał.
Ciężko mi tutaj typować, rozum mówi Liverpool, serce nie pozwala na nich postawić w tym meczu. Mecz z tych gdzie forma, kontuzje, osłabienia, pogoda, nic nie ma znaczenia, wychodzi na boisko dwóch odwiecznych wrogów i wszystko się może zdarzyć!
Glory glory Man Utd!!!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Liverpool v Manchester United
Obie ekipy w tym sezonie grają bardzo słabo i w tym sezonie co najwyżej mogą walczyć o TOP4. Stawiam w tym meczu na to, że Liverpool strzeli co najmniej dwa gole, bo mimo że obie te drużyny zawodzą na całej linii, o jednak Liverpool pod wodzą Kloppa przeplata mecze świetne z tragicznymi. To znaczy meczą się z jakimiś przeciętnymi zespołami ale potrafią też wygrać trzema bramkami City. United za to, nie zagrali jeszcze w tym sezonie żadnego meczu na miarę przed sezonowych oczekiwań a ich obrona to jakieś nieporozumienie. Średnio na mecz tracą nieco ponad gola, jednak to nie pokazuję jak słaba jest ich obrona. Dodatkowo dzisiaj może nie zagrać Jones, czyli ostoja obrona i Schweinsteiger. Kontuzjowani są: Luke Shaw, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Nick Powell, Michael Carrick, czyli praktycznie wszyscy odpowiedzialni za obronę. Oczywiście, w Liverpoolu jest też szpital dlatego nie stawiam w tym meczu na gospodarzy tylko na dwie bramki strzelone United. Ostatnio trzy bramki stracił na Anfield Arsenal i myślę że też Liverpool zagra świetne zawody, bo w takich hitach nigdy The Reds nie zawodzili a mimo kontuzji siła ofensywna jest spora, do tego jest szansa na powrót Sturridge&#39;a który przeciwko United już nieraz strzelał bramki.
Typy:
Liverpool Over 1.5 gola @ 2,50 Bet365
Liverpool Over 5.5 rożnych @ 2,00 Bet365
Lucas Leiva otrzyma kartkę @ 2,20 Unibet

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
w tym sezonie żadnego meczu na miarę przed sezonowych oczekiwań a ich obrona to jakieś nieporozumienie. Średnio na mecz tracą nieco ponad gola, jednak to nie pokazuję jak słaba jest ich obrona. Dodatkowo dzisiaj może nie zagrać Jones, czyli ostoja obrona i Schweinsteiger.
Kompletna bzdura!
Jones nie jest ostoją defensywy, owszem jak wracał po kontuzji to grał bezbłędnie, ale jak był zdrowy, a rzadko był... Zagrał 10 mezców, więc jak kogoś takiego mozna nazwać ostoją? Ostoja defensywy to Smailling, gra po prostu fenomenalny sezon. Od samego początku wymiata co się da.
De Gea klasa sama w sobie, prożno szukać lepszego bramkarza w całej Premier League.
A brak Schweinsteigera dla mnie to tylko dobra wiadomość, Basti nic nie wnosi do gry United, od samego początku byłem przeciwny temu transferowi z różnych powodów. Wg mnie to, że dziś zagra Schnederlein tylko tym lepiej dla MU.
Więc pisanie, że obrona MU jest słaba to spore nadużycie bo akurat to jest najlepsza formacja w .. całej premier league pod względem straconych goli! No prawie, bo jednego gola mniej ma straconego Tottenham.
bo w takich hitach nigdy The Reds nie zawodzili a mimo kontuzji siła ofensywna jest spora, do tego jest szansa na powrót Sturridge&#39;a który przeciwko United już nieraz strzelał bramki.
To ma się tak samo jak ta &quot;Słaba obrona United&quot;. Zdanie niepoparte w zasadzie niczym. Ofensywa Liverpoolu zawodzi na całej linii, ostatnio Twaro z Nahornym jakąś statystyke przytaczali, że Liverpool zdobył najmniej bramek na tym etapie sezonu od X lat (nie pamiętam ile to już dokładnie było, ale naprawdę sporo!) i sporo w tym racji bo co to jest 25 goli w 21 kolejkach?
Patrzę na skład i widząc Milnera, Allena, Lallane czy Firmino w ogóle tego potencjału ofensywnego jakoś nie widzę :p Milner kołek, Allen sorry, ale takiemu Anderowi Herrerze w formie to może buty czyścić co najwyżej. Firmino wyszedł mecz z Arsenalem, ale poprzednie? Lallana chimeryczny.
Nie ma Coutinho i to największy problem Kloppa.
Wiem, że zaraz odbijesz piłeczkę o tym jak słabo gra Man.Utd, ale ja to wiem, nie musisz ;) Jednak widzę poprawę jakości u Rooneya, jest Martial, ale to tyle. Bo Mata, Ander Herrera czy Lingard albo są bez formy albo słabi.
Chciałbym żeby ten mecz był kapitalny, żeby wygrał Manchester, ale coś czuję, że wisi w powietrzu jakieś... 0:0.
Swoimi odpowiedziami na Twój post nie miałem zamiaru żadnej spiny wywoływać, po porstu nieco podkoloryzowałeś rzeczywistość, ale wiadomo sympatyzujesz za The Reds to oczekujesz dobrej gry z ich strony i dobrze. Ja oczekuję dobrego meczu Man.Utd. Obyśmy przezyli więc dziś niesamowite emocje! Tego Tobie i wszystkim piszącym w tym dziale i niesympatyzującym za żadnym klubem życzę! Enjoy The Game czy jakoś tak ;)

sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Liverpool - Manchester Utd.
- Klasyk w Premier League. Liverpool zagra dzisiaj z Czerwonymi Diabłami. Która z drużyn wyjdzie zwycięsko z tej potyczki :?:
- Gospodarze po horrorze zremisowali ostatnio z wybornie grającym Arsenalem 3:3. To mimo wszystko motywujący rezultat dla The Reds. Trudno jednak określiś dyspozycję podopiecznych Jurgena Kloppa i tutaj tkwi pewien problem.
- Goście również po bardzo ciekawym spotkaniu zremisowali. Jednak ich rywalem było Newcastle. I po gorzkiej końcówce rezultat wynosił: 3:3. W zespole LvG morale zatem nieco nadszarpnięte.
- Kadry obu zespołów są okrojone. W Liverpoolu brakuje całe mnóstwo ofensywnych zawodników, oczywiście nie tylko. Drużyna United to także kilka braków, ale mniej istotnych, dobrze opisał to robson United powyżej.
- Pierwszy mecz w tym sezonie wygrały Diabły i to w niezłym stylu jak na ich grę pod wodzą Holendra. Martial świetnie zadebiutował i młody Francuz będzie chciał ponowić dobry wynik.
Liczymy na dobry mecz. Waleczność jest zdecydowanie po stronie ekipy z Anfield. Manchester powoli też zaczyna grać lepiej. Rooney buduje formę. Stąd nasze sugestie:
Powyżej 2.5 gola, 2.15 Sportingbet ⛔ 1
United lub remis, 1.55 Sportingbet ✅ 0:1
Mistrzowska Promocja w Sportingbet: 2 bonusy przy pierwszej wpłacie! 150PLN + 50PLN!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Kompletna bzdura!
Jones nie jest ostoją defensywy, owszem jak wracał po kontuzji to grał bezbłędnie, ale jak był zdrowy, a rzadko był... Zagrał 10 mezców, więc jak kogoś takiego mozna nazwać ostoją? Ostoja defensywy to Smailling, gra po prostu fenomenalny sezon. Od samego początku wymiata co się da.
De Gea klasa sama w sobie, prożno szukać lepszego bramkarza w całej Premier League.
A brak Schweinsteigera dla mnie to tylko dobra wiadomość, Basti nic nie wnosi do gry United, od samego początku byłem przeciwny temu transferowi z różnych powodów. Wg mnie to, że dziś zagra Schnederlein tylko tym lepiej dla MU.
Więc pisanie, że obrona MU jest słaba to spore nadużycie bo akurat to jest najlepsza formacja w .. całej premier league pod względem straconych goli! No prawie, bo jednego gola mniej ma straconego Tottenham.
Jones to jeden z najlepszych obrońców w Premier League, chociaż oczywiście jego problemem są kontuzję, jednak jak jest w formie to można go stawiać na równi z Kompanym. To że MU ma mało straconych goli to nie zasługa dobrej obrony tylko de Gea. Wiadomo że on w tym meczu zagra, jednak nie mienia to faktu że w tym sezonie, często się zdarza że grają jak amatorzy w defensywie.
To ma się tak samo jak ta &quot;Słaba obrona United&quot;. Zdanie niepoparte w zasadzie niczym. Ofensywa Liverpoolu zawodzi na całej linii, ostatnio Twaro z Nahornym jakąś statystyke przytaczali, że Liverpool zdobył najmniej bramek na tym etapie sezonu od X lat (nie pamiętam ile to już dokładnie było, ale naprawdę sporo!) i sporo w tym racji bo co to jest 25 goli w 21 kolejkach?
6 goli z Southampton, 4 gole z City, 3 gole z Chelsea, 3 gole z Arsenalem. Średnia jest słaba, bo jak pisałem, Liverpool potrafi ograć trzema bramkami mistrza czy wicemistrza Anglii, ale potrafi też przegrać 3:0 z Watfordem.
Wiem, że zaraz odbijesz piłeczkę o tym jak słabo gra Man.Utd, ale ja to wiem, nie musisz Jednak widzę poprawę jakości u Rooneya, jest Martial, ale to tyle. Bo Mata, Ander Herrera czy Lingard albo są bez formy albo słabi.
Ja za to widzę, że Liverpool ma pod wodzą mega potencjał co pokazał już wcześniej wspomniany mecz z City, super i super wynik, także nie wiem kto wygra, ale myślę że te dwie bramki Liverpool strzeli, zwłaszcza że kurs jest bardzo wysoki.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Liverpool - Manchester United
Obie strzelą ⛔ 0-1
(1,83) B365
Dzisiaj szlagier na angielskich boiskach i od razu biorę pod lupę spotkanie na Anfield. Tutejszy Liverpool znowu dostają rywala z górnych półek. Ostatni mecz całkiem dobry z Arsenalem, to teraz będzie jeszcze trudniej bo Manchester nie przyjechał tutaj po sam punkt. Arsenal nie do końca był skoncentrowany żeby dociągnąć wynik, a tu jeszcze bramka w 90 minucie, pokrzyżowała im plany. Manchester chyba z większego doświadczenia nie pozwoli sobie na taka fuszerkę. Mimo, że i oni też grają w kratkę, to zwykle w meczach szlagierowych podwójnie się motywują. Liverpool też swoje dołoży. Gra u siebie, będą próbować dominować, ale mecz na pewno będzie zacięty z obu stron. Oba teamy mają ogromny potencjał. Manchester nie gra już tak regularnie jak kilka sezony temu ale nie wolno ich lekceważyć bo to dalej silna marka. Gram BTS po całkiem fajnym kursie.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Dobra zaraz mecz na Anfiled. Czuje bramki... van Gaal zapowiedział,ze zagrają agresywnie. Mam nadzieję,że chodzi mu o pressing a nie łamanie nóg przeciwnikom. Kurs zachęcający na to zdarzenie bo ja grałem po 2.30. Przemyślałem i dokładam dodatkowo,że United wygra i powyżej 2.5 bramki. Oczywiście kontynuuje grę na kartkę dla Sakho, mam nadzieję,że Matrial i spółka dadzą powód aby były gracz PSG w końcu wylądował w notesie arbitra, bo już kilka razy ocierał się o kartkę.
Liverpool u siebie ostatnie 5 spotkań: 3 razy pokryty over 2.5 bramki. United na wyjeździe taki sam wyczyn. H2H ostatnie 5 potyczek to 5 razy porta ta linia, dodatkowo aż 4 razy wygrywały Diabły. Passo trwaj.
Sakho kartka 4.50 Unibet
powyżej 2.5 bramki 2.30 Bet365
MU wygra i powyżej 2.5 bramki 5.50 Bet365

korczus 189

korczus

Użytkownik
Tak jak myślałem, mecz w którym wszystko możliwe, nie było strzelanki, United skupione na niestraceniu gola a jak się uda to strzelić chociaż jedną i dociągnąć wynik do końca. Wayne chyba wraca na właściwe tory, trzeci mecz z rzędu strzela gola, odpalam wild card i kupuje go do fantasy ;)
bo86bo jak tak konsekwentnie się trzymasz United +2.5 może lepiej próbuj United 1 golem, rzadko kiedy jak wygrywają to gromią rywali ;)
Jedyny minus tej wygranej jest taki, że Van Gaal dalej nietykalny a z nim na ławce o puchary będzie ciężko, zadowalać się 3-4 miejscem w lidze co sezon to jest porażka.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Zadecydowała jakość poszczególnych piłkarzy. United mieli De Geę i Rooneya, któremu piłka spadła pod nogi i zrobił z tego 3 punkty. Dla porównania taki Firmino też miał piłkę pod nogami 5 metrów od bramki i nawet nie potrafił jej przyjąć. Ofensywa Liverpoolu w obecnej formie jest nędzna, to zbieranina graczy niezłych, ale nie wybitnych. A z takimi nie wygrasz ligi, ba nawet nie zajmiesz miejsca na podium. Ktoś powie, że strzelili 3 gole z Arsenalem, 3 z Chelsea i 4 z City, ale wystarczy popatrzeć w tabelę i widzimy, że mają ofensywę na poziomie Norwich, Bournemouth czy Newcastle, a nawet gorszą od Sunderlandu. Więc nasuwa się pytanie, czy oceniać tą formację na podstawie 3 meczów w sezonie czy pozostałych spotkań (15 goli w 19! meczach)? Jak dla mnie ta druga opcja jest miarodajna i Liverpool bez graczy światowej klasy w ofensywie będzie męczył się najwyżej w Lidze Europejskiej, chyba, że Sturridge wróci do formy sprzed 2 lat, w co nie wierzę ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Mimo wyniku bardzo skromnego, mecz był na bardzo wysokim poziomie. Szybkie tempo, dobre akcje. Tylko szkoda że tej skuteczności nie było. Ale ogółem mecz jak najbardziej się podobał.

brodaty-zolw 102,7K

brodaty-zolw

Forum VIP
Możliwe, że patrzę na to, że pryzmat przegranych pieniędzy na analizie, którą podałem wyżej ale czy tylko mi się wydaję, że Liverpool był dużo lepszą drużyną niż United? Brakowało skuteczności... Piszecie, że nie można oceniać Liverpoolu przez pryzmat paru spotkań. Ja osobiście nie wiem co mam sądzić o Liverpoolu po objęciu sterów przez Kloppa. Minęło już ponad 100 dni, niby widać poprawę w grze i zmianę stylu na taki, który chce Klopp ale czy on posiada zawodników do takiego grania? W przodzie tak naprawdę nie ma nikogo kto mógłby wziąć ciężary gry na siebie i dać upragnionego gola. Dzisiaj było naprawdę sporo sytuacji, które mieli Firmino, Henderson czy też Milner a nikt nie potrafił strzelić gola. Czemu Ibe dostaje tak mało czasu? Zawodnik, który ma warunki na stanie się drugim Sterlingiem a nie gra w podstawowej 11. Obrona mimo, że nie dopuszcza do wielu sytuacji bramkowych to w każdym spotkaniu popełnia klopsa, który powoduje strate gola. Do tego szpital w zespole. Klopp ich tak zajeżdża czy nie są przygotowani do sezonu? Sam nie wiem co mam sądzić o tym wszystkim ale liczę na to, że Liverpool nie straci tego sezonu i zagra w przyszłym roku w Europie a Klopp dokona właściwych transferow.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom