>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

live na komórce

floxal 30

floxal

Użytkownik
Witam serdecznie!

Mam pytanie. Otoz niektore serwisy wynikow na żywo maja swoje strony przygotowane specjalnie pod uzytkownikow komorek, by mogli sledzic wyniki spotkan na telefonach komórkowych. Jeżeli wejdzie się na taką stronę, na komórce, na której są wyniki meczów na żywo, i co chwile się zmieniają ( nie wiem czy strona jest odswierzana, czy na jakiej zasadzie to działa), to czy przy każdym takim odswierzeniu pobiera mi dodatkowy transfer jaki moge wykorzystać? Czy po prostu wchodząc na taką stronę, gdzie cały czas zmienia się wynik meczu, transfer jest tylko i wyłącznie pobierany przy pierwszym wejściu na taką strone i nie ma to znaczenia ile na niej siedzimy?

Dzięki za odpowiedzi ;)

( Oczywiście najlepiej by było mieć wi-fi w telefonie- wtedy tego problemu by nei było ;) )

floxal 30

floxal

Użytkownik
W tym wątku nie ma niestety odpowiedzi na moje pytanie, wymienione są strony, ewentualnie ktoś napisał, żeby wyłączyć obrazki podczas ładowania się strony. Natomiast mi chodzi o to, czy jak siedze na takiej stronce to czy mój transfer jest pobierany cały czas (np ze zmieniającymi się minutami meczu), czy tylko za pierwszym razem jak na taką stronkę wejdę a jak już na niej siedze to wtedy transfer nie jest pobierany. Dziękuje.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Nie jestem pewny.
Jeśli chodzi o stronki WAPowskie to ja osobiście korzystam tak jak tam ktoś pisał. Z Fonbetu. Mam już dodane do zakładek livescory co mnie interesują.
Nie wiem ile to kosztuje ale chyba jest strasznie tanie.
Chociaż live jest bardzo wolny. 2 dni temu zagrałem na live MLB. Wynik był 2-1. Musiałem wyjść na godzinkę. Ale przed wyjściem Astros walnęli na 5-1. Wyszedłem i jeszcze gdzieś przez godzinę na wapie było wynik 2-1. Dopiero później dali 5-1 end. Patrzyłem z ciekawości.
Poza tym te WAPowskie livescory są chyba właśnie najtańsze. Grafiki nie ma wcale. Same, suche wyniki. Więc to musi być tanie.
Taniej to chyba jedynie Wi Fi i opera mini :]

floxal 30

floxal

Użytkownik
Dzięki wielkie, o taką odpowiedź mi chodziło ???? ! Jeżeli może, ktoś będzię miał informacje jeszcze z wiekszą dokladnoscia to pisać ! ????

kris6891 11

kris6891

Użytkownik
m.LiveSports.pl najlepiej ustawic w telefonie by ładowało strony bez obrazków i dzwieków wtedy mało pobiera KB wiec mniej sie płaci

K 1,2K

kukla

Forum VIP
m.LiveSports.pl najlepiej ustawic w telefonie by ładowało strony bez obrazków i dzwieków wtedy mało pobiera KB wiec mniej sie płaci
No m.livesports na Operze, rzeczywiście jest najlepszym rozwiązaniem.
Strona główna ma 3kB, dział Piłka nożna koło 14, a przecież zawsze można wyświetlić tylko mecze live - znów zmniejszamy ilość pobieranych danych kilkakrotnie ????
Ja jej używam przez blueconnecta więc to trochę inna działka ale polecam to rozwiązanie każdemu - najmniejszy pakiet internetowy, jaki mają w ofercie sieci, wystarczy z nawiązką na sprawdzanie wyników non stop przez miesiąc :cool:

K 1,2K

kukla

Forum VIP
www.livescore.com pobiera maksimum 20 KB za każda stronę, w każdym dziale, przy czym jest to strona w wersji komputerowej, a w ogóle to pieniądze przy tak małym transferze to groszowe sprawy
To było chyba pierwsze, tak popularne źródło informacji, poza telegazetą ;)
Niestety, konkurencja poszła do przodu a livescore.com jest dalej w tym samym miejscu.
Nie polecam tego do sprawdzania wyników :cool:

jkula 2

jkula

Użytkownik
To może ja się wypowiem bo korzystam z tych stron już ładne kilka lat. Jeśli chodzi o aplikacje java tj. operaMini to nie oferują one stałego połączenia ze stroną, możemy tylko ją odświeżać. Wówczas płacimy za przesłane dane ( wysłane i odebrane ).
WAŻNE aby zmniejszyć koszty warto w przeglądarce zmienić protokół w ustawieniach z HTTP na SOCKET. Pozwala to na nie zrywanie połączenia z operatorem i łączeniem od nowa przy każdym odświeżaniu strony. Ważne to jest dlatego, że w Polsce operatorzy sieci komórkowych zazwyczaj opłaty pobierają od każdych rozpoczętych 100 Kb przesłanych danych ( Plus GSM ) w erze od 500 Kb. Jeśli połączenie zostanie podtrzymane przy założeniu że stronka ma 10 KB załadujemy ją 10 razy w cenie ok 10 groszy ( Plus GSM w taryfie biznesowej pobiera 10 gr za 100 Kb przesłanych danych ). Przy ustawieniu HTTP będzie za każdym razem naliczać od nowa i zapłacimy 1 zł za to samo połączenie. Nie wiem ile czasu sieć podtrzymuje połączenie podczas braku aktywności u mnie co najmniej 15 minut.
Dodatkowym czynnikiem zmniejszającym koszty jest sposób łączenia z siecią. Większość operatorów w Polsce oferuje 2 sposoby. Starszy WAP i nowy GPRS INTERNET. Różnica zazwyczaj w prędkości i cenie. Wap ok. 10 groszy za 10 Kb GPRS ok. 10 groszy za 100 Kb. Ponadto GPRS jest szybszy bo opiera się na przesyłaniu pakietowym danych za pomocą GPRS lub EDEGE ( szybsza wersja GPRS ) w niektórych rejonach Polski (większych miastach ) za tą samą cenę mamy możliwość korzystania z 3G ( HSPDA itp. ) który są o wiele szybsze od powyżej wymienionych.
Konfiguracja sposobu łączenia tutaj :
http://www.logosik.pl/autokonfiguracja.php

Jeśli chodzi o telefony wyposażone w systemy operacyjne czy to Windows czy symbian sprawa przegladarek ma się troszkę inaczej. One są w stanie automatycznie odświeżać stronę, zapewniając transfer danych nieprzerwanie. Koszty rosną.
Wiadomo najprościej zaopatrzyć się w fona z Wi-Fi wtedy mamy za free jeśli w pobliżu jest punkt dostępowy.

Do góry Bottom