>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Listopad i Grudzień - Campeonato Brasileiro 2010

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Z zakończonych właśnie meczów grałem Flamengo jak poprzednicy, którzy ładnie opisali ten mecz za co im dzięki ;)
Niestety nie dane było nam zobaczyc dzisiaj żadnego meczu w TV gdyż Globo nie przeprowadzało transmisji do Europy, a przecież rozgrywano jakze wazny w kontekście awansu do Copa Libertadores mecz Gremio - Atletico PR!
VS
CRUZEIRO - VASCO
Typ : Cruzeiro @ 1,535 Pinancle✅3:1
Cruzeiro przegrało mecz z Corinthians 0:1 przed tygodniem po bardzo wydumanym rzucie karnym. Bo widok jak ważący ponad 100kg Ronaldo przewraca się pod naciskiem ręki drobnego obrońcy budził wiele kontrowersji! Tak więc sędziowie pomagają Timao jak się da! A to Cruzeiro grali lepiej w tym szlagierowym spotkaniu. Teraz nie pozostaje im nic innego jak wygrywac pozostałe im spotkania i liczyc na wpadki Corinthians. Pierwszym z rywali bedzie Vasco z powracającycm do składu Carlosem Alberto. Ale Vasco sezon ma już w zasadzie z głowy, grają by dograc tlyko. Na wyjazdach strzelili raptem 9 bramek. często remisowali co prawda bo 7 razy, ale też 8 razy pzrergrali przy 2 wygranych tylko.
Ze składu Cruziero wypadli z powodu zawieszenia za kartki Gil i Gilberto. Kontuzjowani są natomiast Cacapa i Leandro Silva. Licze, że Cruzeiro nie złoży tak łatwo broni w walce o mistrzostwo i walka trwac będzie w najlepsze do ostatniej kolejki!
VS
PALMEIRAS - ATLETICO MG
Typ : Atletico MG @ 1,855 Pinnacle✅0:2
Kurs jak na mezc wyjazdowy w Brasileiro dośc niski trzeba przyznac. Ale głównym powodem tego jest skład jaki do gry wystawi trener Scolari( w którego ostatnio nawet rzucali radiem!). Otóż zabraknie wielu kluczowych zawodników ze względu na rewanż w Copa Sudamericana. A to w tej chwili główny cel Palmeiras i jedyny zarazem. Bo tylko sukces w tym pucharze może zdaje się oszcędzic posade trenera. Atletico MG jedynie bez Revera. Mówie jedynie gdyż nie dawno był u nich szpital, ale sytuacja się polepszyła i przyszły lepsze wyniki od przejęcia zespołu przez Dorivala Juniora.
Nie dawno oba zespoły rywalizowały w Copa Sudamericana i wtedy to Atletico MG wystawiało rezerwy i przegrało dwumecz z Palmeiras. Nie chce nic sugerowac, ale czy teraz czasem Palmeiras nie odda pkt rywalowi ?
Kurs może i mały, ale spróbowac zdaje się można zważywszy iż forma w ekipie Galo jest, a także mocno eksperymentalny skład Palmeiras.
VS
BOTAFOGO - INTERNACIONAL
Typ : Botafogo @ 1,513 Pinnacle ⛔1:2 i nie grałem o czym pisałem
Powody są dwa. Po pierwsze to desygnowany skład na ten mecz ze strony zesołu Internacional. Podstawowi zawodnicy oszczędzani na zbliżające się Klubowe MŚ. A drugi to troche może i bardziej życzenia kibiców. O co chodzi? Już śpiesze donieśc. Otóż dzisiejsza wygrana Gremio z Atletico PR 2:1 przesuneła ich na 4msc, które w przypadku zwyciestwa w Copa Sudamericana albo LDU albo Independiente da awans do przyszłorocznej CL. A, że kibice Gremio i Internacionalu za sobą nie przepadają to życzą wygranej w tym meczu Botafogo bo to sprawi, że to oni przesuną sie na 4 pozycje. Przyznam szczerze, że najmniej czuje ten mecz akurat. I nie wiem czy będe go obstawiał osobiście. Tak tylko zaryswałem sytuacje jak może on wyglądac ;)
VS
SAO PAULO - FLUMINENSE
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,926 Pinnacle⛔1:4
Ale najciekawiej i tak zapowiada się starcie Sao Paulo - Fluminense. Flu po remisie z Goias gdzie zatrzymał ich duet bramkarz Harlei i napastnik Rafael Moura bo to tych graczy można wyróżnic za gre z zespolu Goias. Flu atakowali, starali sie, ale kolejne strzały Freda czy Conci nie mogły znalesc drogi do bramki. Czy znajdą tą droge w meczu z Sao Paulo?
Do bardzo interesujących wniosków można dojśc patrząc w h2h meczów na Morumbi. Otóż 9 z 10 ostatnich meczów to undery2,5gola! To tylko oczywiście statystycnze wyliczenia, ale jeżeli dodamy do tego pełne linie defensywne obu zespołów. Ponadto nie ma Ricardo Oliveiry, Dagoberto w ofensywie SPFC. Wśród Fluminense brak Emersona, a forma Deco pozostawia wiele do życzenia. Więc under to może to jest dobry kierunek w tym meczu ? Chyba spróbuje ;)

Bardzo wazny mecz odbędzie się w Salwadorze tj Vitoria - Corinthians. Gospodarze rozpaczliwie walczą o utrzymanie, a Timao jak wiemy biją się o mistrza. Czy znowu sędziowie im będą sprzyjac? Osobiście mecz odpuszczam z daleka i jedynie się przyglądam co się wydarzy.

Uff się napisałem. Mile widziana dyskusja ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W pełni zgadzam się z moim przedmówcą. Wszystkie typy popieram jak najbardziej ale ten ostatni wygląda jakoś tak nie pewnie według mnie. Ja osobiście zagrałem Cruzeiro i Botafogo, gdyż wyglądają bardzo pewnie chociaż jak zawsze Botafogo może zremisować jak to ma w swoim zwyczaju. Atletico Mineiro też wygląda fajnie ale jak dla mnie kurs za niski. Wyjazd w Brazylii do wyjazd i takich kursów nie powinno się ruszać i ja tak zrobię. Dodatkowo od siebie dorzucam jeszcze jeden typ.

VS

Hit niedzielnych spotkań jak i całej kolejki. Arena Barueri będzie gościć kandydata do mistrzostwa kraju Fluminense i drużynę, która według wielu specjalnie nie będzie przeszkadzać w odniesieniu zwycięstwa gościom czyli São Paulo FC. Dlaczego mają gospodarze nie zagrać na 100% o zwycięstwo? Powód jest banalny. Sampa do lokalny rywal Corinthiansu, a nikt z kibiców Tricolores nie chciałby zobaczyć mistrzostwa trafiającego w ręce odwiecznego wroga. Tak więc kibice życzyliby sobie porażki ale trener Carpegiani mówi, że jego zespół zagra o pełną pulę tak jak zawsze. Chyba można sobie te opowieści traktować z przymrużeniem oka, gdyż w Brazylii poprzedni rok już pokazał, że nienawiść do lokalnych rywali robi wiele. Poza tym gospodarze są mocno osłabieni przed tym meczem. To wszystko wskazuje na gości jako faworytów tej potyczki. São Paulo bez: Rodrigo Souto, Dagoberto, Ricardo Oliveiry, Fernandinho i Juniora Cesara. Flu tylko bez: Emersona i Diogo.
São Paulo
Rogério Ceni; Jean, Alex Silva, Miranda e Richarlyson; Casemiro (Jorge Wagner), Carlinhos Paraíba, Cleber Santana e Lucas; Lucas Gaúcho e Fernandão
Fluminense
Ricardo Berna; Mariano (Thiaguinho), Gum, Leandro Euzébio e Carlinhos; Valencia, Diguinho, Fernando Bob e Conca; Fred e Washington

Moje typy:
Fluminense @ 2,30 Bwin✅
Fluminense DNB @ 1,72 Bwin✅
Fluminense(+1) @ 1,37 Bwin✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Cruzeiro vs. Vasco da Gama
typ: Cruzeiro @ 1.55
✅
Nie sądzę by miejscowi już w tym momencie poddali walkę o mistrzostwo bo sytuacja wygląda następująco po ostatniej porażce na fotel lidera po kontrowersyjnym rzucie karnym awansował Corinthians z dorobkiem 63-punktów ,swojej przewagi nie utrzymało Fluminense i po ostatnim pechowym remisie mają stratę jednego punktu i właśnie na trzecim miejscu są gracze Cruzeiro którzy tracą trzy oczka. W meczu na swoim stadionie Estádio Joaquim Henrique Nogueira są bezapelacyjnym faworytem tego spotkania nie tylko z racji ze walczą o mistrzostwo ale także z faktu że gracze z Rio de Janeiro nie mają już właściwie o co walczyć ich obecna 11-lokata co prawda daję im grę Copa Sudamericana ale do miejsc 1-4 strata jest zbyt duża a utrzymanie w lidze też jest 99% więc sądzę że zabraknie motywacji. Vasco gra w kratkę jedno zwycięstwo i po dwa remisy i porażki. Punkty głównie ciułają u siebie i stąd zwycięstwo nad Grêmio Prudente (2-1) porażki rzecz jasna poniesione na wyjazdach ,szesnasta Vitoria rozbiła ich aż (4-2) a &#39;&#39;Flu&#39;&#39; nie będące w najwyżej formie też bez większych problemów ograło ich (1-0). Gospodarze jak już wyżej wspominałem przegrali ostatnie spotkanie które mogło im dawać pozycję lidera ligi (zresztą analizowałem to spotkanie a przy okazji oglądałem) i muszę przyznać że byli o niebo lepszą ekipą i przede wszystkim bardziej chcącą odnieść zwycięstwo i zainkasować trzy punkty ,zabrakło jednak skuteczności bo sytuacje za sytuacją marnowali czy to napastnicy czy gracze z pomocy. Bohaterem i antybohaterem tamtego meczu okazał się podstarzały gwiazdor Ronaldo który padł w polu karnym i wymusił &#39;&#39;jedenastkę&#39;&#39;. Sędzią zdążył wyrzucić z boiska Gil-a oraz Gilberto i ci na pewno dziś nie zagrają ,do tej zawieszonej dwójki dołączą kontuzjowani Cláudio Caçapa i Leonardo Silva. W szeregach rywali prowadzonych przez Gusmão nie mniej osłabień bo nie zagrają Ramon, Max ,Ernani ,Nilton ,Magno ,Felipe ,Rômulo (dwaj ostatni zawieszeni). Stawiam rzecz jasna na miejscowych.
Sędzia: Leandro Pedro Vuaden (RS-Fifa)
Asystenci: Carlos Berkenbrock (SC-Fifa); Jose Javel Silveira (RS)
Prawdopodobne 11:
Botafogo - Internacional (20:00)
typ: Botafogo @ 1.55
⛔
Wydaję mi się że można dać dziś też szansę innemu z klubów Serie A a są nim gracze gospodarzy którzy do końca walczą o najwyższe cele a tym celem jest awans do przyszłorocznej Copa Libertadores które da im czwarte miejsce na koniec tego sezonu. Cel jest na wyciągnięcie ręki ,ale w zamian trzeba wygrywać swoje spotkania ,obecnie na tej właśnie lokacie jest Grêmio które wczoraj wygrało swoje spotkanie ale mają zaledwie punkt przewagi a miejscowi swoje spotkanie rozgrywają dopiero dziś więc w razie zwycięstwa awansują z powrotem na czwarte miejsce i zdystansują rywali na dwa oczka. Internacional nie ma już szans na mistrzostwo więc zapewne znów &#39;&#39;oleje&#39;&#39; swoje spotkanie wystawiając drugi garnitur a piłkarze pierwszego składu powoli zaczną się przygotowywać do &#39;&#39;Klubowych mistrzostw świata&#39;&#39; z racji tego że goście wygrali w tym roku rozgrywki Copa Libertadores. Po czterech remisach z rzędu gracze Interu wydawało się że pokażą charakter w meczu z walczącym o utrzymanie Avai i tak było do momentu gdy po (0-2) w pierwszej połowie podnieśli się i wyrównali stan rywalizacji na (2-2) i gdy wydawało się że wreszcie będzie zwycięstwo padnie łupem Interu to zaledwie po czterech minutach od wyrównującej bramki Rafael Sóbisa rezultat na (2-3) zmienił Robinho i okazało się że Avai jeszcze ligi nie podda. Trudno w to uwierzyć ale klub z Estádio Olímpico João Havelange nie przegrał żadnego meczu od połowy Września :!: ,ostatnio dwie drobne wpadki jakimi były remisy z przeciętnymi Avai i Ceará. Gospodarze osłabieni brakiem:
* Fábio Ferreira
* Marcelo Mattos
* Maicosuel
* Herrera
* Jobson
rywale bez osłabień. Punkty powinny zostać w Rio de Janeiro mimo takich osłabień bo przecież rywale wystawią praktycznie rezerwowy skład który nie wygląda aż tak źle jednak dość wyraźnym faworytem są gracze Botafogo.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Przed nami przedostatnia kolejka zmagań w Brazylii. Wszystkie mecze odbędą się w niedzielny wieczór o 20 czasu polskiego. Ze wszystkich spotkań oczywiście każdy może znaleźć coś dla siebie do obstawiania. Ja już zagrałem kilka typów, gdyż nie chce czekać aż kursy polecą w dół do nie opłacalnych poziomów.

VS

Na pierwszy ogień idzie mecz Guarani-Gremio. Jak dla mnie sprawa jest prosta. Gremio przyjeżdża i zgarnia 3 punkty i po robocie. Jednak Guarani się broni przed spadkiem i na pewno zagrają na 100%, gdyż to jedna z ich ostatnich szans na utrzymanie się w lidze. Guarani nie wygrało w lidze od 11 spotkań i nic nie zapowiada by do końca rozgrywek miało się to zmienić. Jutro przyjeżdża rozpędzone Gremio, a za tydzień mają mecz z Fluminense, które walczy o mistrza. Czy może być gorzej? Chyba się nie da bo ostatnio grają totalny piach i aż miło się przeciw nim stawia. 5 razy z rzędu grałem przeciw Bugre i tylko raz dostałem zwrot, a resztę razy mogłem cieszyć się z wygranej. Gremio z kolei w ostatnich 14 meczach przegrało tylko raz i to w spotkaniu z Flu, gdzie byli o wiele lepsi. Ich gra jak już wiele razy pisałem jest wyśmienita. Pokazują to na co w tej chwili chyba nikogo nie stać w Brazylii. W pomocy Douglas, Fabio Rochemback, Adilson i Lucio to wspaniały kwartet, który potrafi rozmontować każdą obronę. W ataku Jonas &quot;arthileiro&quot; i Andre Lima również robią swoje. Dodatkowo aż miło się ogląda, gdy w akcje ofensywne włączają się dwaj lateral(boczni obrońcy) Fabio Santos i Gabriel. A ostatnio i środkowy obrońca Neuton pokazał jak się gra w ofensywie ośmieszając obronę Atletico Paranaense. Jak dla mnie zdecydowanie lepsi są obecnie gracze z Porto Alegre i to na nich stawiam ale zabezpieczam się opcją bez remisu, gdyż w Brazylii wyjazd to wyjazd co już nie raz podkreślałem.

Mój typ:
Gremio DNB @ 1,65 Bwin✅

VS

Kolejny mecz w jakim zdecydowałem się postawić jest spotkanie Atletico Mineiro-Goias.Tutaj zdecydowanym faworytem są piłkarze Atletico Mineiro, którzy dalej muszą się bronić przed spadkiem do Serie B czego nikt by nie chciał w klubie. Atletico od 4 meczów już nie przegrali i grają co raz lepiej. Właściwie odkąd przyszedł Dorival Junior ta gra się klei i pokazują swoje prawdziwe oblicze. Taki potencjał ofensywny jaki oni mają to spokojnie mogliby walczyć o pierwszą czwórkę gdyby nie katastrofalny początek. Goias ostatnio szokują strasznie. Najpierw spadli z ligi, a w środku tygodnia sensacyjnie ograli Palmeiras i to oni awansowali do finału Copa Sudamericana. Jeden z brazylijskich serwisów pisał, że mimo to że w lidze nie mają o co grać to zagrają najmocniejszym składem z He-Manem czyli Rafaelem Mourą na czele. Jednak ja tam w to nie wierze do końca bo teraz najważniejsze dla nich rozgrywki to Copa Sudamericana dzięki którym mogą awansować do przyszłorocznej edycji Copa Libertadores. W finale czekają na nich Czerwone Diabły z Avellanedy czyli Independiente. Tutaj widzę pewne zwycięstwo gospodarzy ale kurs na &quot;czystą&quot; 1 jest dla mnie zbyt niski dlatego biorę handicap.

Mój typ:
Atleico Mineiro(-1) @ 2,00 Bwin✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Na Estadio Castelao ostatni w tym sezonie swój mecz rozegra Ceara. Tym razem przeciwnikiem będzie Atletico Paranaense. Może i goście walczą o Copa Libertadores to jednak jak dla mnie faworytem są Vozao, który u siebie prezentują się świetnie. Ceara chociażby w meczu z Botafogo pokazała, że mogą grać pięknie i ofensywnie nawet z najlepszymi. Ten mecz to było coś pięknego. Teraz przyjeżdża kolejna drużyna z czołówki ale Furcao nie mogą skorzystać z 3 ważnych zawodników. Na środku obrony nie zagra Rhodolfo, defensywny pomocnik Chico i gwiazda drużyny Paulo Baier. Wszyscy się zachwycają obroną Atletico ale tydzień temu Gremio pokazało, że nie ma czym. Ceara co prawda tak mocnego ataku nie ma ale na pewno stać ich na wiele i przy okazji nie ma dwóch defensywnych zawodników. A w ofensywie niby nie ma tylko Paulo Baiera ale to jest praktycznie ponad połowa tego co mają do zaoferowania. Gdy jego nie ma to i nie ma ich w ataku często więc i tym razem będzie im ciężko. Ceara na pewno będzie chciała się godnie pożegnać z kibicami więc gram na nich ale się zabezpieczam.
Mój typ:
Ceara DNB @ 1,72 Bwin
Zwrot

VS

Corinthians ciągle walczy o mistrzostwo i na pewno tego meczu nie mogą przegrać, a co więcej nawet zremisować. Można się spodziewać frontalnego ataku z ich strony od samego początku. Zabraknie Ronaldo w ich szeregach i chyba to dobrze bo teraz mogą atakować szybciej niż z tym grubasem. Vasco ostatnio pokazali jak mają słabą obronę i jak słabo grają na wyjazdach. Pierwsze pół godziny to dominacja Cruzeiro, które nie schodziło z ich połowy. Potem się trochę mecz uspokoił ale dalej Vasco mieli mało do powiedzenia. Dodatkowo ostatnio jakby w gorszej dyspozycji był Fernando Prass, który nigdy nie zawodził. Kolejnym czynnikiem przemawiającym za zwycięstwem gospodarzy jest fakt, że Fluminense walczy o mistrzostwo i Vasco na pewno im w tym pomagać nie będzie bo jak to by wyglądało, gdyby pomagać rywalowi zza miedzy więc pewnie odpuszczą i dlatego gram na gospodarzy, a że czysta jedynka bardzo nisko to gram z hc.
Mój typ:
Corinthians(-1) @ 2,10✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
kapszti przedstawił swoje propozycje na dzisiejsze mecze. Mnie niestety nic nie przekonuje ze względu na kursy jakie są na spotkania zespołów, które jeszcze walczą albo o utrzymanie albo o mistrza. Wiele kursów jest strasznie zaniżonych jak chociazby 1,35 na Fluminense w meczu z Palmeiras. Sądze, że jeszcze 4-5 kolejek temu dostalibyśmy smakowite @2,20 lub coś w tych granicach. Owszem Flu jest w gazie. Zmiażdzyło przed tygodniem Sao Paulo gdzie dominacja była tak ogromna, że w strzałach o ile mnie pamięc nie myli statystyka ok 30-10!
VS
ATLETICO MG - GOIAS
Typ ; Atletico MG -1,5 @ 1,980 Pinnacle✅3:1
Wygrac powinno Atletico MG grające ze spadkowiczem Goias, które dodatkowo szykuje się niespodziewanie na finał Copa Sudamericana i pewnie będize oszczędzac swoich najlepszych graczy na ten mecz. Zatem do rozważenia mimo wszystko wygrana Galo z handicapem. Są w formie w ostatnim czasie. Ponadto wystarczy porównac sobie składy Goias z meczu z Palmeirasem w Copa Sudamericana i tym awizowanym na dzień dzisiejszy. Jedyna zbieżnośc to obecnośc między słupkami bramkarza Harleia. Czy zatem Goias coś jest w stanie ugrac w tym meczu? Wg mnie nie za bardzo i gram więc handiacp ;)
ATLETICO MG : Renan Ribeiro- Rafael Cruz, Réver, Werley, Leandro- Zé Luís, Serginho, Renan Oliveira,Diego Souza- Obina , Diego Tardelli
GOIAS : Harlei- Leyrielton, Danilo, Valmir Lucas . Jadilson- Jonilson, Wendel Santos, Lenon. Camacho- Everton Santos. Wendel Lira.

Reszte spotkan typersko sobie odpuszczam. Bo po takich kursach jak @1,30 nie zamierzam grac na Fluminense czy Corinthians. Licze na Fluminense oczywiście bo chciałbym ich lub Cruzeiro widziec na tronie;) Ale zobaczymy jak będzie.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Atletico MG - Goias 1
Corinthians - Vasco 1

AKO: 1,81 Bet365 ✅

Ostatnie dwie kolejki, więc można grać drużyny, które o coś jeszcze walczą. Ja do dubla wybrałem dzisiaj Atletico Mineiro i Corinthians. Oba typy zostały już wcześniej opisane, więc nie będę tego wszystkiego powtarzał. Obie ekipy, w przeciwieństwie do swoich przeciwników, mają o co grać. Goias myślami w Sudamericanie, a Vasco nie będzie chciało pomóc Flu. Tydzień temu nie mieli szans z Cruzeiro, a teraz czeka ich kolejna porażka z Timao.

Kursy na pewno są zaniżone, ale w tej fazie to normalne. Fluminense też dzisiaj powinno łatwo wygrać, ale kursu 1.30 na wyjeździe wole nie ruszać. Tym bardziej, że Palmeiras po niespodziewanej porażce w Copa Sudamericana ma wystawić lepszy skład niż wcześniej zapowiadali. W ogóle warto pamiętać o brazylijskich zwyczajach: mala branca (motywacja pieniężna od trzeciego zespołu) i gra przeciwko swoim wrogom. W Brazylii nienawiść do lokalnych przeciwników jest tak duża, że często drużyny podstawiają się w swoich meczach, żeby tylko popsuć sytuację swoich wrogów. Przykład: tydzień temu kibice Sao Paulo, mimo porażki, cieszyli się po bramkach Fluminense, ponieważ Flu walczy o mistrzostwo z ich wielkim wrogiem - Corinthians. Rok temu również było kilka takich sytuacji.

ATLETICO MG : Renan Ribeiro- Rafael Cruz, Réver, Werley, Leandro- Zé Luís, Serginho, Renan Oliveira,Diego Souza- Obina , Diego Tardelli

GOIAS : Harlei- Leyrielton, Danilo, Valmir Lucas . Jadilson- Jonilson, Wendel Santos, Lenon. Camacho- Everton Santos. Wendel Lira.
Jeśli chodzi o ten skład to nie jest on potwierdzony. Goias nie zdradziło informacji o tym, jaki wystawią dzisiaj skład. Mogą zagrać rezerwą, ale mogą też wystawić podstawę. UOL, Esportiva, FInterior, Abril i Terra w przewidywanych składach Goias na dzisiejszy mecz podają ich najsilniejsze ustawienie. Na pewno Goias nie ma w tym meczu o co grać, ale wcale nie będę zdziwiony, jak wystawią przynajmniej kilku podstawowych zawodników.

Otrzymane punkty reputacji: +2
malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
ma zagrać tylko podstawowy w Goias, reszta rezerwy.
pobieram Atletico i Corinthians z handi, Fluminense odpuściłem, skład w jakim zagra Palmeiras nie jest tak słaby by na wyjeździe zagrać Flu po takim kursie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Botafogo-Prudente ✅

Gospodarze walczą o Copa Libertadores. Dziś na przeciwko nich wyjdzie spadkowicz, który nie ma już o co walczyć i nie chce mi się wierzyć żeby jakoś utrudniali specjalnie zadanie gospodarzą. W dodatku skład gości ma być okrojony z tego co znalazłem info więc zapowiada się na spokojne zwycięstwo gospodarzy.

• Botafogo AH (-1,5)
  • @ 2,00
  • bet365
  • FT 3:1

Botafogo nie do grania handicapów. Szczęśliwie w 90 min karny...;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
ma zagrać tylko podstawowy w Goias, reszta rezerwy.
pobieram Atletico i Corinthians z handi, Fluminense odpuściłem, skład w jakim zagra Palmeiras nie jest tak słaby by na wyjeździe zagrać Flu po takim kursie.
Dokładnie podzielam zdanie co do Flu chociaż życze im najlepiej, ale nie po takim kursie!
A skład Goias sprawdził się ten który podawałem.
Relacja tekstowa z globo -&gt; http://globoesporte.globo.com/temporeal/futebol/28-11-2010/atletico-mg-goias/
Najbardziej wałkowata liga na świecie...
Niestety ale mi także się nie podoba kilka aspektów w Brasileiro. Szczególnei tyczy się to arbitrów i własnie odpuszczania ostatnich kolejek by zrobic na złośc rywalowi zza miedzy...

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
W niedzielę ostatnia kolejka:
Vitoria - Atletico GO 1 (1.75 Bwin) ⛔ 0:0
Najciekawszy mecz ostatniej kolejki tego sezonu. To będzie bezpośrednia walka o utrzymanie w lidze, z tym, że Vitoria do utrzymania potrzebuje zwycięstwa, a gościom wystarczy remis. Jednak według mnie to Vitoria jest faworytem tego pojedynku. Nie wyobrażam sobie Brasileirao bez Vitorii... W tej chwili na pewno nie są tak dobrą ekipą jak na początku sezonu, ale nadal potrafią grać na własnym terenie. Niestety ostatnio twierdza Barradao upada i Vitoria nie osiąga tu takich wyników jak kiedyś. Jednak z drużynami z niższej półki dalej radzą sobie całkiem nieźle. Bez problemu wygrali z Vasco czy Prudente i nie mają się czego wstydzić po remisie z Corinthians czy minimalnej porażce z Cruzeiro, bo przecież te drużyny walczą o mistrzostwo. Atletico GO na wyjeździe jest drużyną raczej przeciętną. Ostatnio przegrali z Avai 0:3, a ekipa z Florianopolis też walczyła jeszcze o utrzymanie. Jeżeli Vitoria zagra tak, jak u siebie potrafi, to nie powinni mieć żadnych problemów. Mecz na pewno nie należy do łatwych, Atletico będzie się uważnie bronić, ale ja wierzę w moc Barradao. Vitoria musi się utrzymać!

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Już jutro ostatnia kolejka w Brasileirao. Na razie wybrałem sobie dwa mecze, które już zagrałem ale całkiem możliwe, że jeszcze sobie coś wybiorę do grania. Omijam szerokim łukiem stawianie na drużyny, które walczą o mistrzostwo czyli Fluminense, Corinthians i Cruzeiro. Wiele osób może się zdziwić ale mnie kursy na te mecze po prostu nie zadowalają i wole nie ruszać takiego czegoś. Najciekawiej moim zdaniem zapowiadają się spotkania Gremio-Botafogo o Copa Libertadores oraz o utrzymanie Vitoria-Atletico Goianiense o którym już wcześniej Kacmon???? napisał kilka słów i ja się z nim w pełni zgadzam i uważam, że nie ma sensu już pisanie na temat tego spotkania.

VS

Na pierwszy rzut oka to będzie wyrównane spotkanie ale tak można sądzić tylko po tabeli. Jak dla mnie Gremio jest tu zdecydowanym faworytem tego spotkania i jestem zdziwiony kursami na ich zwycięstwo w Bwin. Niby muszą tylko zremisować by zostać na 4 miejscu, które w przypadku zdobycia przez Independiente Copa Sudamericana daje im przepustkę do Copa Libertadores 2011. Jednak nie wierze w to, że będą czekać na ataki Botafogo i grać spokojnie o 1 punkt. Moim zdaniem wyjdą na boisko tak jak we wszystkich meczach u siebie ostatnio. Czyli szybko strzelą gola i będą cisnąć po kolejne byle tylko wygrać jak najwyżej. Na chwilę obecną Gremio gra futbol nieziemski i w tym biją na głowę swojego najbliższego rywala. Botafogo nie ma czym straszyć w ofensywie. Duet Loco Abreu i Caio to przy duecie gospodarzy Jonas i Andre Lima wyglądają dużo gorzej. Również linia pomocy Gremio, a Botafogo to spora różnica. Czwórka Douglas, Lucio, Adilson i Fabio Rochemback wyczynia cuda i potrafi rozmontować każdą obronę. Z drugiej strony Marcelo Cordeiro, Somalia, Fahel, Alessandro i Lucio Flavio już takiego wrażenia nie robią i nawet, że jest ich o jednego więcej żadnej dla nich przewagi nie robi. Jedynie obrona to może być lepsza ze strony gości albo porównywalna. I golkiperzy raczej na równi z małym wskazaniem na Gremio, które ma w swoich szeregach Victora, który ostatnio broni fenomenalnie. Jednak w Botafogo również nie mogą narzekać na swojego goleiro czyli Jeffersona, bo przecież nie od tak był powoływany do reprezentacji Brazylii. Podsumowując i forma i obecne składy oraz fakt, że mecz odbędzie się na Olimpico przy wspaniałym dopingu kibiców Gremio przemawia za gospodarzami. Jak dla mnie będzie sporą niespodzianką jeżeli tutaj Gremio nie wygra, gdyż na chwilę obecną biją na głowę Fogao co najmniej o klasę.
Gremio:
Victor-Gabriel, Paulao, Neuton, Fabio Santos-Douglas, Adilson, Fabio Rochemback, Lucio-Jonas, Andre Lima
Botafogo:
Jefferson-Danny Morais, Leandro Guerreiro, Antonio Carlos-Marcelo Cordeiro, Somalia, Lucio Flavio, Fahel, Alessandro-Loco Abreu, Caio

Moje typy:
Gremio @ 1,80 Bwin✅
Gremio over 1,5 @ 1,88 Bwin✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
GOIAS - CORINTHIANS
Typ : Corinthians @ 1,30 Tobet ⛔1:1​
Kurs malutki, ale sa ku temu powody. Corinthians walczy o mistrzostwo i musi swój mecz wygrac i liczyc na potknięcie Fluminense. O to będzie ciężko. Timao jednak swój mecz powinni wygrac bowiem rywal już spadł z ligi, a ponadto wystawi znowu rezerwowy skład bowiem czeka ich rewanż w Copa Sudamericana, a tam po pierwszym meczu mają zaliczke bo wygrali 2:0 więc triumf w tych rozgrywkach będzie dla nich super osiągnięciem.

GOIAS : Fábio; Wendel Santos, Mateus, Valmir Lucas e Jadilson; Lenon, Jonílson, Camacho e Felipe Amorim; Everton Santos e Wendel Lira.

CORINTHIANS : Julio Cesar, Alessandro, Chicão, William e Roberto Carlos; Ralf, Elias, Jucilei e Bruno César; Dentinho e Ronaldo. Mecze o utrzymanie i o przepustke do Copa Libertadores sobie odpuszczam od obstawiania. Sezon koncze więc mało wytrawnym typem na Corinthians, ale poprostu pasuje mi taki kurs do dubla więc go pobrałem chociaż to niezgodne z filozofią grania Brasileiro bo kurs na wyjazdowy zespół jest fatalny, ael w takich okolicznościach myślę, że adekwatny do sytuacji więc mi pasuje;)
Składy, absencje na wszystkie mecze 38 kolejki -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/2010/serie-a/abertura-da-rodada/goias-x-corinthians.jhtm

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Ja zostaje dzisiaj przy typie na Vitorię i reszty nie ruszam. Wiadomo, że drużyny walczące o mistrzostwo muszą dzisiaj wygrać, ale kursy są chyba zbyt niskie. Mistrzem na 99% będzie Fluminense i nawet spore pieniądze dla Guarani nie wiele tu mogą zmienić. Ostatnio grają beznadziejnie, a przecież cały czas walczyli o utrzymanie i jak widać, żadna motywacja im nie pomogła.

Nie do końca zgadzam się z typem na Gremio. Racja, Gremio jest teraz drużyną mocniejszą i w lepszej formie, ale nie wierzę w ich bezinteresowne zwycięstwo. Im wystarczy remis, a to Botafogo musi od początku zaatakować i coś strzelić, żeby marzyć o udziale w Copa Libertadores. Może wygrają, ale ja po takim kursie tego nie gram, bo zwycięstwo nie jest im do niczego potrzebne.

Interesuje mnie jeszcze spotkanie Sao Paulo - Atletico MG. Goście walczą o udział w Copa Sudamericana, natomiast Sampa już zupełnie nie ma o co grać i wystawia częściowo rezerwowy skład. Atletico Mineiro w takiej formie może tutaj sprawić niespodziankę, a kursy zachęcające.

Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP

Męczyli, męczyli aż wreszcie wymęczli drugi tytuł mistrzowski w historii. Po 26 latach Flu wreszcie zostali mistrzami Brazylii. Nie mam najmniejszych wątpliwości, że bez Muriciego Ramalho kibice o podobnym święcie mogliby zapomnieć.

55-letni trener poprawił dyscyplinę taktyczną, grę w defensywie i jak zwykle postawił na doświadczonych graczy kosztem młodzieży. Coś jak teleportacja Sao Paulo AD 2008...

Ostatni mecz sezonu z Guarani Campinas nie dostarczył wielu emocji. Przede wszystkim dlatego, że...wyłożył się Corinthians. &quot;Timao&quot; zagrali beznadziejny mecz w Goiani, gdzie zaledwie zremisowali 1-1. Cruzeiro też męczyli się z grającym &quot;o pietruchę&quot; Palmeirasem.

Tym samym, chcąc niechcąc, Fluminense raczyli podnieść fortunę z ziemii...

Jedyną bramkę w kiepskim meczu z Guarani strzelił Emerson, po akcji Carlinhosa i przedłużeniu Washingtona. Conca mało widoczny, podobnie jak Mariano. Chociaż, po chwili zastanowienia, muszę przyznać, że za dzisiejsze spotkanie nie wyróżniłbym zadnego z 28 zawodników biorących w nim udział.

Ot, takie ślaskie derby, dużo nawalanki, mało przyjemniej dla oka gry.

Mecz wart polecenia tym wszystkim &quot;ekspertom&quot; telewizyjnym, którzy przy okazji mundialu czy Copa America plotą o &quot;joga bonito&quot;.

Fluminense zdobyli tytuł bo grali twardo, dobrze w obronie, a efektowna grę mieli w serdecznym poważaniu. Tak, za wyjątkiem Santosu pod wodzą Dorivala, dziś gra się w Brazylii. A Muricy Ramalho jest tego &quot;włoskiego&quot; stylu najlepszym realizatorem.

23 z 38 kolejek sezonu Flu byli na pierwszym miejscu więc narzekanie, że na tytuł nie zasłużyli byłoby głupotą.

Na pewno na tytuł nie zasłużył Corinthians, który przegrał sezon. Najbardziej &quot;dmuchana&quot; drużyna ligi zajęła 3. miejsce i podobnie jak w przypadku Copa Libertadores rozczarowała.

Z drugiej strony, brasileirao, ma nieco przewrotnego uśmieszku na pysku, bo mówił, że &quot;timao&quot; jest jak Platforma Obywatelska - więcej gadania niż rpracy u podstaw, a sukces w sporcie przychodzi tylko dzięki powtarzaniu schematów do upadłego.

Na pewno na postawie Carinthiansu zaważyło odejście Mano Manezesa... Cóż, prezes Flu miał łeb na karku, że nie puścił Muriciego!

A swoją drogą, zachował trenera, wygrał tytuł, ale przerżnął wybory na prezydenta klubu.

FLUMINENSE MISTRZEM BRAZYLII! Rio znów najlepsze!

Najlepiej zaś o szalonym 2010 roku opowiedział Fred, który wspominał, zaraz po meczu, jak fatalnie było rok temu i jak ważne było oddalenie wspomnień po beznadziejnym sezonie

za blogiem Brasileirao

okolicznościowa tapeta:
http://www.lancenet.com.br/hotsites/flucampeao2010/img/wallpaper/wall1280.jpg

zdjęcia z meczu Flu:
http://globoesporte.globo.com/futebol/brasileirao-serie-a/fotos/2010/12/fotos-fluminense-campeao-do-brasileirao-2010.html

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Koniec sezonu, wszystko co ważniejsze wkleił już Baqu ;) Kolejny sezon pokazał jak piłka w Brazylii jest nieprzewidywalna. Mistrz kraju (Flamengo) do ostatnich kolejek bronił się przed spadkiem, kiedy Fluminense, które w tamtym roku cudem utrzymało się w pierwszej lidze, zdobywa mistrzostwo. Goias, które spadło do drugiej ligi prawdopodobnie wygra Copa Sudamericana i będzie reprezentować Brasileirao w Copa Libertadores! Poza tym Santo Andre, które jeszcze rok temu grało w Serie A, a pół roku temu prawie zdobyli Campeonato Paulista (świetny turniej z ich strony, po którym pierwszoligowcy rozkupili drużynę), spada już do Serie C! Strach pomyśleć, co będzie się działo w przyszłym roku!
Na koniec sezonu żal mi Gremio, które z Silasem zawaliło pierwszą część sezonu. Do Copa Libertadores wejdą tylko w przypadku porażki Goias w Copa Sudamericana, a o to będzie ciężko. Tak samo Atletico Mineiro, gdyby nie strach zwolnienia znanego Luxemburgo, szybciej odzyskaliby formę i na pewno w tabeli znaleźliby się znacznie wyżej.
Tabela wklejona przez Baqu może jeszcze się zmienić. Jeżeli Goias w czwartek zdobędzie Copa Sudamericana, to oni będą grać w Copa Libertadores zamiast Gremio. Wtedy Gremio będzie musiało zadowolić się występem w Sudamericanie, a Flamengo nie załapie się do żadnych pucharów.
Do drugiej ligi spadają: Prudente, Goias, Guarani i Vitoria. Najbardziej szkoda Vitorii, bo to jedyna drużyna z tej grupy, która naprawdę coś wnosiła do magii Brasileirao. Ciekawy jestem Goias, które w przypadku gry w Copa Libertadores będzie miało mały problem, żeby w drugiej lidze utrzymać wszystkich podstawowych zawodników. Najmniej żal Gremio Presidente Prudente. O nich pisałem już na początku sezonu. Zmiana miasta, sprzedaż wszystkich wartościowych zawodników. Tak kończy zespół, dla którego liczą się tylko pieniądze. Myślę, że nie prędko znów o nich usłyszymy.
Z Serie B awansowały: Coritiba, Figueirense, Bahia i America Mineiro.
Teraz za półtora miesiąca czekają na nas rozgrywki stanowe, a Brasileirao wraca dopiero w maju ;)

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Ten rok Campeonato Brasileiro postanowiłem głównie obserwowac. Oczywiście doszedłem do wniosku że jest to liga bardzo nieprzewidywalna.
Fluminense, drużyna która w poprzednim roku wygrywając 7 z ośmiu ostatnich meczów i w ostatnim remisując z wielkim trudem utrzymując w Serie A, w tym roku została Mistrzem Brazylii. Flamengo, zwycięzca z 2009 roku teraz ratuje się przed spadkiem również dobrze grając pod koniec sezonu. Drugie miejsce to Cruzeiro, która już po raz czwarty raz z rzędu zagwarantowała sobie start w Copa Libertadores. Myślę że gdyby nie pechowo przegany mecz 35. kolejki z Corinthians, gdzie sędzia podarował gospodarzom rzut karny po rzekomym faulu i teatralnej grze Luisa Nazario de Limy, mielibyśmy teraz innego mistrza Brazylii. Podium zamyka Corinthians z gwiazdami takimi jak Roberto Carlos czy wspomniany Ronaldo. Do końca walczyli o mistrzostwo przy wydatnej pomocy sędziów w kilku meczach. Do CL ma szansę także się załapac Gremio, ale to już zależy od finału Copa Sudamericana.
Zaskoczyło mnie w tym roku Atletico PR - bardzo równa, dobra gra przez cały sezon, nawet po odejściu do Sao Paulo trenera Carpegianiego.
Na minus zdecudowanie Flamengo, Atletico MG - zespół z wieloma znakomitymi zawodnikami jak Tardelli czy Obina i tak powinien się cieszyc że nie został zdegradowany do Serie B, bo większośc sezonu spędził w strefie spadkowej dopiero pod koniec się z niej wydostał. Słaby sezon zaliczyły także dwa zespoły z Sao Paulo: SPFC ( większośc sezonu to problemy z trenerami i odsuwaniem piłkarzy od składu) i Palmeiras.
Spadek to Vitoria - niespodzianka jak dla mnie, jednak specyficzne warunki na stadionie w Salvadorze nie sprzyjały gospodarzom tak jak w ubiegłych latach (ciekawe czy Schwenck zdecyduje się opuścic Salvador?). Guarani i Gremio Prudente także wylądowały w Serie B, z tym że chyba drużynie z Gremio skutecznej grze przeszkadzały chyba problemy z przenosinami klubu do nowego miasta i związane z tym niezadowolenie i protesty kibiców. I wreszcie Goias - chyba największy paradoks ostatnich lat w Ameryce Południowej: spadek do niższej klasy rozgrywkowej a jednocześnie dotarcie do finału Copa Sudamericana i nawet zwycięstwo w pierwszym meczu, a w przypadku korzystnego wyniku w rewanżu możliwośc występów w Copa Libertadores!
A teraz chciałbym opisac dwie sprawy według mnie najważniejsze do poprawienia aby Liga Brazylijska stawała się coraz lepsza. Pierwsza to sędziowie. Poziom sędziowania w niektórych meczach uważam za katastrofalny i niegodny najwyższej klasy rozgrywkowej. To co niektórzy sędziowie gwiżdżą widząc teatralną wywrotkę jakiejś gwiazdy w polu karnym rywala woła o pomstę do nieba. Druga sprawa to to co zauważyłem w kolejkach decydujących o wyłonieniu Mistrza. Niechęc do siebie klubów z jednego miasta jest tam ogromna, co widac było podczas meczów Flu i Timao z rywalami odpowiednio z Sao Paulo i Rio. &quot;Tylko żeby zespół z mojego miasta nie zdobył mistrza&quot;
Na koniec powiem że tegoroczne rozgrywki nauczyły mnie wielu rzeczy i od Brasileirao 2011 zaczynam na tym forum pisac analizy meczów, i jeszcze bardziej przykładac się do oglądania i śledzenia wydarzeń w Lidze Brazylijskiej, a wcześniej bo już w połowie stycznia zaczynają się rozgrywki stanowe gdzie także można nieźle zarobic. Do zobaczenia w 2011roku!!!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Niestety ten moment nastąpił i sezon Campeonato Brasileiro 2010 za Nami.
Prawie wszystkie informacje podsumuwujące zakończone rozgrywki zostały już podane. Brakuje jednak newsa o nagrodach indywidualnych, a zatem.
PIŁKARZ BRASILEIRO 2010 : DARIO CONCA (Fluminense)
Oto jak wyglądały klasyfikacje na poszczególnych pozycjach. Dodam, tylko, że o miejscach decydowały głosy kibiców więc nie każda pozycja musi miec rzeczywiste odzwierciedlenie w boiskowej dyspozycji bo wiadomo decyduje liczebnośc torcidy i sympatie, ale trzeba pogratulowac zwycięzcom;)

Bramkarz 1) Fábio (Cruzeiro); 2) Victor (Grêmio); 3) Jefferson (Botafogo)
Prawy obrońca: 1) Mariano (Fluminense); 2) Léo Moura (Flamengo); 3) Jonathan (Cruzeiro)
środkowy oprońca1: 1) Dedé (Vasco); 2) Alex Silva (São Paulo); 3) Chicão (Corinthians)
środkowy obrońca2: 1) Miranda (São Paulo); 2) Réver (Atlético-MG); 3) Leandro Euzébio (Fluminense)
lewy obrońca: 1) Roberto Carlos (Corinthians); 2) Kleber (Inter); 3) Diego Renan (Cruzeiro)
środkowy pomocnik: 1) Jucilei (Corinthians); 2) Fabrício (Cruzeiro); 3) Willians (Flamengo)
środkowy pomocnik 1) Elias (Corinthians); 2) Arouca (Santos); 3) Marcos Assunção (Palmeiras)
prawy: 1) Montillo (Cruzeiro); 2) D&#39;Alessandro (Inter); 3) Paulo Baier (Atlético-PR)
lewy: 1) Conca (Fluminense); 2) Bruno César (Corinthians); 3) Douglas (Grêmio)
Napastnik1: 1) Jonas (Grêmio); 2) Thiago Ribeiro (Cruzeiro); 3) Eder Luis (Vasco)
Napastnik2: 1) Neymar (Santos); 2) Kleber (Palmeiras); 3) Loco Abreu (Botafogo)
Trener: 1) Muricy Ramalho (Fluminense); 2) Cuca (Cruzeiro); 3) Renato (Grêmio)
Rewelacja sezonu : Bruno César (Corinthians)
Sędzia: 1) Sandro Meira Ricci; 2) Carlos Eugênio Simon; 3) Paulo César de Oliveira
--------------------------
Wiadomo już, że w Copa Libertadores zagrają Fluminense, Corinthians, Cruzeiro, Gremio Porto Alegre, Santos i obrońca tytułu Internacional Porto Alegre. Trzeba powiedziec, że grono wyborowe. Więc zapewne jak to w poprzednich edycjach kluby brazylijskie ławą wyjdą z grup, a potem wzajemnie będą się eliminowac...
Zakończony sezon muszę powiedziec, że był bardzo udany również pod względem typerskim. Wiele typów udało się trafic, nie ma jakoś motywacji by zliczyc swoje typowanie z całego sezonu bo wydaje się to praca zbyt monotonna, ale jak będe miał chwile wolnego i ogarnie mnie nuda to może się za to wezme by z ciekawości sprawdzic jaki procent skuteczności udało się osiągnąc.
Dziękuje wszystkim zaglądającym do działu i mających wkład w jego rozwój tj przede wszystkim kapszti i kacmon. Myślę, że jakoś dało się czytac to co pisaliśmy i nie poszło to na marne;)
Publiczną obietnice złożył już zksstal więc liczymy, że już od stycznia będzie dzielił się z Nami swoimi spostrzeżeniami;)
Także wszystkim innym, których pominąłem, a pisali w dziale thx????

Do zobaczenia w styczniu podczas rozgrywek stanowych i Copa Libertadores 2011 ! ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom