Z zakończonych właśnie meczów grałem Flamengo jak poprzednicy, którzy ładnie opisali ten mecz za co im dzięki
Niestety nie dane było nam zobaczyc dzisiaj żadnego meczu w
TV gdyż Globo nie przeprowadzało transmisji do Europy, a przecież rozgrywano jakze wazny w kontekście awansu do
Copa Libertadores mecz Gremio - Atletico PR!
VS
CRUZEIRO - VASCO
Typ : Cruzeiro @ 1,535 Pinancle3:1
Cruzeiro przegrało mecz z Corinthians 0:1 przed tygodniem po bardzo wydumanym rzucie karnym. Bo widok jak ważący ponad 100kg Ronaldo przewraca się pod naciskiem ręki drobnego obrońcy budził wiele kontrowersji! Tak więc sędziowie pomagają Timao jak się da! A to Cruzeiro grali lepiej w tym szlagierowym spotkaniu. Teraz nie pozostaje im nic innego jak wygrywac pozostałe im spotkania i liczyc na wpadki Corinthians. Pierwszym z rywali bedzie Vasco z powracającycm do składu Carlosem Alberto. Ale Vasco sezon ma już w zasadzie z głowy, grają by dograc tlyko. Na wyjazdach strzelili raptem 9 bramek. często remisowali co prawda bo 7 razy, ale też 8 razy pzrergrali przy 2 wygranych tylko.
Ze składu Cruziero wypadli z powodu zawieszenia za kartki Gil i Gilberto. Kontuzjowani są natomiast Cacapa i Leandro Silva. Licze, że Cruzeiro nie złoży tak łatwo broni w walce o mistrzostwo i walka trwac będzie w najlepsze do ostatniej kolejki!
VS
PALMEIRAS - ATLETICO MG
Typ : Atletico MG @ 1,855 Pinnacle0:2
Kurs jak na mezc wyjazdowy w Brasileiro dośc niski trzeba przyznac. Ale głównym powodem tego jest skład jaki do gry wystawi trener Scolari( w którego ostatnio nawet rzucali radiem!). Otóż zabraknie wielu kluczowych zawodników ze względu na rewanż w
Copa Sudamericana. A to w tej chwili główny cel Palmeiras i jedyny zarazem. Bo tylko sukces w tym pucharze może zdaje się oszcędzic posade trenera. Atletico MG jedynie bez Revera. Mówie jedynie gdyż nie dawno był u nich szpital, ale sytuacja się polepszyła i przyszły lepsze wyniki od przejęcia zespołu przez Dorivala Juniora.
Nie dawno oba zespoły rywalizowały w
Copa Sudamericana i wtedy to Atletico MG wystawiało rezerwy i przegrało dwumecz z Palmeiras. Nie chce nic sugerowac, ale czy teraz czasem Palmeiras nie odda pkt rywalowi ?
Kurs może i mały, ale spróbowac zdaje się można zważywszy iż forma w ekipie Galo jest, a także mocno eksperymentalny skład Palmeiras.
VS
BOTAFOGO - INTERNACIONAL
Typ : Botafogo @ 1,513 Pinnacle 1:2 i nie grałem o czym pisałem
Powody są dwa. Po pierwsze to desygnowany skład na ten mecz ze strony zesołu Internacional. Podstawowi zawodnicy oszczędzani na zbliżające się Klubowe MŚ. A drugi to troche może i bardziej życzenia kibiców. O co chodzi? Już śpiesze donieśc. Otóż dzisiejsza wygrana Gremio z Atletico PR 2:1 przesuneła ich na 4msc, które w przypadku zwyciestwa w
Copa Sudamericana albo LDU albo Independiente da awans do przyszłorocznej
CL. A, że kibice Gremio i Internacionalu za sobą nie przepadają to życzą wygranej w tym meczu Botafogo bo to sprawi, że to oni przesuną sie na 4 pozycje. Przyznam szczerze, że najmniej czuje ten mecz akurat. I nie wiem czy będe go obstawiał osobiście. Tak tylko zaryswałem sytuacje jak może on wyglądac
VS
SAO PAULO - FLUMINENSE
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,926 Pinnacle1:4
Ale najciekawiej i tak zapowiada się starcie Sao Paulo - Fluminense. Flu po remisie z Goias gdzie zatrzymał ich duet bramkarz Harlei i napastnik Rafael Moura bo to tych graczy można wyróżnic za gre z zespolu Goias. Flu atakowali, starali sie, ale kolejne strzały Freda czy Conci nie mogły znalesc drogi do bramki. Czy znajdą tą droge w meczu z Sao Paulo?
Do bardzo interesujących wniosków można dojśc patrząc w h2h meczów na Morumbi. Otóż 9 z 10 ostatnich meczów to undery2,5gola! To tylko oczywiście statystycnze wyliczenia, ale jeżeli dodamy do tego pełne linie defensywne obu zespołów. Ponadto nie ma Ricardo Oliveiry, Dagoberto w ofensywie SPFC. Wśród Fluminense brak Emersona, a forma Deco pozostawia wiele do życzenia. Więc under to może to jest dobry kierunek w tym meczu ? Chyba spróbuje
Bardzo wazny mecz odbędzie się w Salwadorze tj
Vitoria - Corinthians. Gospodarze rozpaczliwie walczą o utrzymanie, a Timao jak wiemy biją się o mistrza. Czy znowu sędziowie im będą sprzyjac? Osobiście mecz odpuszczam z daleka i jedynie się przyglądam co się wydarzy.
Uff się napisałem. Mile widziana dyskusja