Dyscyplina: Piłka nożna -
Francja,
Ligue 2
Godzina: 20:00
Spotkanie: AJ Auxerre - FC Sochaux Montbeliard
Typ: 1
Kurs: 1,92
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Tabela na początek:
Auxerre u siebie ma na koncie 5 zwycięstw, 5 remisów i 5 porażek, natomiast ich rywal na wyjazdach zanotował 3 zwycięstwa, 4 remisy i 9 porażek. Spotkanie zespołów walczących o utrzymanie. Ja w tym spotkaniu idę w stronę gospodarzy, bo dla mnie zespół ten jest mocniejszy kadrowo, przynajmniej na papierze. Po Auxerre dużo więcej się spodziewałem w tym sezonie, liczyłem nawet, że powalczą o pierwszą 5 ale boiskowa rzeczywistość okazała się inna i zespół ten musi bronić się przed spadkiem. Zwłaszcza w ostatnim czasie zespół ten fatalnie się spisuje i od 7 meczy z rzędu nei wygrali spotkania notując w tym okresie 5 porażek i 2 remisy. Fatalnie to wygląda ale dzisiaj wierzę, że się przełamią i wygrają. Sochaux na wyjazdach słabo się prezentuje i jak wspomniałem wcześniej kadrowo gospodarze od swego rywala są mocniejsi (oczywiście według mnie) i pora wygrać w końcu spotkanie, bo jak nie to będzie na sam koniec gorąco.
Absencje w Auxerre:
obrońcy Souprayen (24 występy w tym sezonie), Ba (6 występów w tym sezonie) i Ji (bez występu w tym sezonie) i pomocnik Barreto (15 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie)
Absencje w Sochaux:
obrońcy Paez (11 występów w tym sezonie) i Rocchia (6 występów w tym sezonie) i pomocnicy Fuchs (21 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie), Agoume (14 występów w tym sezonie) i Sakhi (11 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie)
1-0
Dyscyplina: Piłka nożna -
Francja,
Ligue 2
Godzina: 20:00
Spotkanie: Red Star FC - AS Nancy Lorraine
Typ: 2
Kurs: 2,33
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Tutaj również spotkanie zespołów walczących o utrzymanie się w lidze. Red Star u siebie zanotował 5 zwycięstw, 1 remis i 10 porażek, natomiast Nancy na wyjazdach ma bilans 5 zwycięstw, 3 remisów i 8 porażek. Ja w tym spotkaniu idę w stronę gości, bo Nancy pod wodzą trenera Alaina Perrina gra znacznie lepiej niż wcześniej. Widać, że ten trener znalazł sposób na to aby dotrzeć do zawodników i wykrzesać z nich więcej. Nancy kadrowo to zdecydowanie mocniejszy zespół od swego rywala. Patrząc na bilanse obu zespołów, jednych u siebie i drugich na wyjeździe wychodzi na to, że najmniej prawdopodobny jest tutaj remis. Skoro tak to ja próbuję zagrać na gości. Nie wyobrażam sobie aby Nancy spadło ligę niżej i myślę, że dzisiaj zdobędą 3 punkty.
Absencje w Red Star:
pierwszy bramkarz Douchez (20 występów w tym sezonie), obrońcy Fontaine (16 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie) i Seidou (3 występy w tym sezonie) i pomocnicy Bourgaud (21 występów w tym sezonie), Lapoussin (19 występów w tym sezonie) i Edjouma (9 występów w tym sezonie)
Absencje w Nancy:
obrońca Seka (31 występów w tym sezonie) i pomocnik Marchetti (23 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie)
1-1