Dyscyplina: Piłka Nożna -
Francja,
Ligue 2
Godzina: 20:00
Spotkanie: Stade Brestois - US Orleans
Typ: 1
Kurs: 1,90
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie piłkarskie z zaplecza najwyższej klasy rozgrywkowej we Francji. Na początek jak to mam w zwyczaju tabela ????
Brest u siebie ma bilans 2 zwycięstw, 3 remisów i 1 porażki, natomiast ich rywal na wyjazdach zanotował 1 zwycięstwo, 1 remis i 3 porażki. Oba zespoły ostatnio kiepsko sobie radzą ale w dużo gorszej formie są goście, którzy w lidze nie wygrali od 6 spotkań. Ja idę w tym spotkaniu w stronę zwycięstwa Brest, bo oni na papierze wyglądają na lepszy zespół i wydaje mi się, że mają w drużynie większą jakość. Jeżeli chodzi o ofensywę to w ataku i w pomocy mają lepszych piłkarzy niż Orleans. Bardzo dziś liczę na dobry występ u gospodarzy napastnika Diallo i pomocnika Berthomiera. U gości tego typu zawodników brakuje i myślę, że Brest dziś nie będzie miał problemów z wygraniem meczu przed własną publiką.
Absencje w Brest:
obrońcy Diallo (2 występy w tym sezonie) i Chardonnet (1 występ w tym sezonie), pomocnicy Pi (11 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie) i Sissoko (7 występów w tym sezonie)
Absencje w Orleans:
pierwszy bramkarz Gallon (10 występów w tym sezonie) i pomocnik Bouby (11 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie)
Szkoda, że nie zagra dziś w ekipie gospodarzy Pi, bo jest to bardzo kreatywny i ważny zawodnik ale u gości nie zagra podstawowy bramkarz i również kluczowy zawodnik w pomocy Bouby więc myślę, że Brest sobie poradzi z nieobecnością tego gracza.
Dyscyplina: Piłka Nożna -
Francja, National
Godzina: 20:00
Spotkanie: US Avranches - Stade Lavallois
Typ: 2
Kurs: 2,50
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tutaj spotkanie z odpowiednika 3 ligi. Również na początek tabela:
Gospodarze póki co są czerwoną latarnią ligi a Laval powalczy o awans. Avranches póki co u siebie bez wygranej notując 1 remis i 2 porażki, a goście natomiast na wyjazdach mają bilans 1 zwycięstwa, 3 remisów i 1 porażki. Stawiam tutaj na gości, bo tutaj też według mnie większa jakość w zespole po ich stronie. Napastnik Bosetti i pomocnicy Sarr czy Pandor powinni tutaj siać popłoch w obronie rywala. Kadrowo goście są mocniejsi i zagrają dzisiaj w swoim najmocniejszym składzie. W zespole nie ma poważniejszych absencji i myślę, że zespół jest w stanie wywieźć z tego wyjazdu 3 punkty.