Budowlani Łódź - Developres Rzeszów
Typ: win Rzeszów, kurs: 3,80 Etoto
Rzeszów 2 sety, kurs: 2,05 STS
Moim zdaniem Budowlane osłabiły się w stosunku do zeszłego sezonu. Owszem, na razie bronią się wynikami, ale chyba czas na pierwszą porażkę ???? . W zeszłym sezonie skład był równiejszy, atak rozkładał się na więcej zawodniczek. Ze składu z poprzedniego sezonu zostały...2 zawodniczki. Z mojej strony duży szacunek zatem do trenera Krzyształowicza, że zdążył już zgrać zespół i na razie kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa. W zeszłym sezonie gra opierała się na większej ilości zawodniczek: Grajber, Grobelna, Kąkolewska, teraz większy ciężar będzie przerzucony na jedną zawodniczkę - Brakocević. Moim jednak zdaniem Budowlane jest to słabszy projekt niż w poprzednim sezonie.
Z drugiej strony mający coraz większe aspiracje zespół z Rzeszowa, gdzie odwrotnie niż w Łodzi, zachowano trzon zespołu. Wzmocniono na dodatek m.in powracającą z Turcji Mają Tokarską, atakującą z Chemika - Zaroślińską czy mniej mi znaną bułgarką i czeszką, ale mam nadzieję, że to też będzie wartość dodatnia zespołu ????
W poprzednim zespole zespoły te spotykały się kilkukrotnie i nie można powiedzieć, że któryś z nich miał przewagę w tych meczach - wygrywali na zmianę i atut własnego boiska też wcale nie był kluczowy w tych pojedynkach.
Kurs 3,80 na zwycięstwo Rzeszowa stanowi dla mnie znaczne value, które trzeba koniecznie wykorzystać.