Kotwica Kolobrzeg - Polonia Warszawa 1 1,72
69:64
Na bardzo ciekawe spotkanie zanosi się w Kołobrzegu w hali Milenium gdzie miejscowy zespoł czyli Kotwica Kołobrzeg podejmie gości ekipe Polonii Warszawa. Co ciekawe obydwa zespoły nie przegrały jeszcze ani jednego meczu w walce o utrzymanie w
ekstraklasie, chociaż ostatnio w Warszawie gospodarze nie byli aż tak przekonujący i wygrali z zespołem z Jarosławia małą różnicą 73:68. Podczas gdy Kotwica swoje ostatnie spotkanie rozegrała na wyjeździe z ostatnią drużyną sezonu zasadniczego Unią Tarnów wygrywając pewnie - 60:119, mimo, że kontuzjowany był ich rozgrywający Jason McLeish. W tamtym meczu bardzo dobrze spisał się drugi rozgrywający drużyny z Kołobrzegu - Srdjan Jovanović. Dzisiaj występ McLeish'a stoi pod znakiem zapytania, jednak w razie czego widać, że trener Jerzy Chudeusz ma możliwość rotacji w swoim zespole. Tymczasem jeden ze strzelców drużyny z Warszawy Kenny Walker dopiero co wrócił do składu (mecz z AZS) i w ostatnim spotkaniu nie zachwycił, może to tylko słabszy dzień, ale jednak. Zwycięstwo prawdopodobnie zanotuje dzisiaj ekipa z Kołobrzegu, która moim zdaniem ma lepszą ławkę i atut własnego boiska, jednak po tym co kiedyś mi zrobił Anwil nic mnie już nie zaskoczy.
Pozdrawiam