>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Narodów mężczyzn 2025

pinio1111 324,9K

pinio1111

Użytkownik
Chiny bez swojej największej gwiazdy, czyli grającego w Biełgorodzie Zhang Jingyin.
Miałem grać tu over pkt, bo Chińczycy u siebie i Vital robi tam niezłą robotę, ale w takim wypadku odpuszczam ten mecz.

zibi16 1,8M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Argentyna vs Francja 3:1

Francuzi na peirwszy tydzień zmagań wychodzą praktycznie całym składem rezerwowym. Jest jedynie Clevenot, Faure, Gueye i Diez z szerokiego składu. Jedynie Clevenot ma szansę w normalnym składzie grać pierwsze skrzypce.
Jeżeli chodzi o Argentyne to brakuje Limy, Conte, De Cecco i Danani. jeżeli popatrzymy na kadrę z poprzedniego sezonu.
Na pewno zdecydowanie większe braki kadrowe ma Francja.
Argentyna 2 mecze towarzyskie ostatnio 2 zwycięstwa z Kubą - wiecznie groźną i wiecznie chaotyczną, ciekawe czy tak też będzie w tym sezonie.
Kursy na Argentynę już pospadały dość wyraźnie ale można jeszcze pójść w ich stronę - ciekawostka, Argentyna radzi sobie w ostatnich latach z Francją w VNL, 3 ostatnie spotkania to 3 zwycięstwa.

Argentyna 2,9
Argentyna +9,5 1,62

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +865
little-dj 35,6K

little-dj

Użytkownik
Brazylia 🇧🇷 - 🇮🇷 Iran
Brazylia (AH -1,5 seta) @ 1.48, Betfan

W pierwszym meczu tegorocznej Ligi Narodów Brazylia podejmie przed własną publicznością Iran. Ekipy te spotkały się także rok temu w fazie grupowej Ligi Narodów i tam górą byli także Brazylijczycy, którzy wygrali 3:1. Generalnie temu Iranowi granie z Brazylią jest po drodze, ostatni raz wygrali z nimi ponad 10 lat temu, a po drodze było kilka okazji czy to w Lidze Narodów, czy podczas Mistrzostw Świata.
Wyniki z ostatnich lat świadczą raczej o tym, że Iran to trochę cień ekipy sprzed jeszcze kilku lat. Na ten turniej mocno odświeżony skład w porównaniu z tym, który grał rok temu - w tym także z nowym trenerem. U Brazylijczyków przyjdzie trzon, który brał udział w ubiegłorocznych Igrzyskach Olimpijskich. Biorąc to wszystko pod uwagę i historię spotkań między nimi - oraz fakt, że Brazylia gra przed własną publicznością, a to także pewien boost - stawiam raczej na gładkie zwycięstwo gospodarzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +865
zibi16 1,8M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Co do typu samego nie neguję ale pisanie, że u Brazylijczyków jest trzon z ubiegłorocznych IO to głupota. B. Rezende, Fernando - 2 rozgrywających nie ma, Lucas, Isac - 2óch środkowych nie ma jest tylko Flavio, Lucarelli, Leal - 2óch przyjmujących nie ma Thales - libero również brak.

Otrzymane punkty reputacji: +182
pinio1111 324,9K

pinio1111

Użytkownik
Ukraina - USA 3:0 gładziutko
Ukraina - 2,05
Ukraina +1,5seta 1,57
Ukraina -1,5seta 2,75

To ja dorzucę jakieś przemyślenia.
Nie widzę tej kadry USA wygrywającej jakikolwiek mecz w Brazylii.
Podobnie jak w ubiegłym roku na pierwszy turniej LN wysłane zostały rezerwy. Owszem większość reprezentacji gra rezerwami, ale jednak potencjał naszej "rezerwowej" kadry, a amerykańskiej jest nieporównywalny. Jest tam kilka, w miarę znanych nazwisk i kilku obiecujących młodych graczy, ale ogólnie dla mnie to trochę wymuszony "twór", wysłany "bo trzeba".
Zupełnie inaczej jest z reprezentacją Ukrainy, dla której gra w LN to pewna nobilitacja i z pewnością będą chcieli tu się pokazać z jak najlepszej strony.
Po ubiegłorocznych zawirowaniach już nie ma śladu i w kadrze znaleźli się ci którzy grać tam powinni. Oczywiście na pierwszym turnieju zabraknie największej gwiazdy tego zespołu, czyli Płotnickiego, ale i bez niego ta kadra wygląda całkiem fajnie. Są znani z PLS, Tupchij, Kovalov, Semeniuk, Kisiluk, Todua. Również kilku młodszych perspektywicznych chłopaków z ligi ukraińskiej. Do tego osoba trenera Lozano gwarantuje walkę na 100% w każdym spotkaniu. Na Silesia Cup zaprezentowali się bardzo pozytywnie, zdobywając drugie miejsce, wygrywając z naszą repą 3:2 i z Bułgarią 3:1, a przegrywając z triumfatorem turnieju, czyli Niemcami 0:3. Obawiałem się trochę, że może kuleć u nich rozegranie, ale w tym elemencie nie było wcale źle.
Patrząc na całokształt, uważam że kursy są wciąż mocno przeszacowane na korzyść USA, a z pewnością były jeszcze wczoraj, gdzie można było wyłapać 2,55 na Ukrainę.
Dla mnie szanse są tu 60%-40% na korzyść Ukrainy, więc w kursach widzę spore value.

Bez analizy, bo trochę szkoda mi czasu na pisaninę:

Bułgaria - Włochy
over 146pkt 1,84

Serbia - Turcja
Turcja +1,5seta 1,95
Turcja 3,10

Kanada - Niemcy
Niemcy 1,88

Słowenia - Kuba
Kuba +1,5seta 1,70
Kuba 2,60

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +734
T 25,6K

tadzin

Użytkownik
Ukraina - USA
Ukraina - 2,05
Ukraina +1,5seta 1,57
Ukraina -1,5seta 2,75
to jestesmy po przeciwnych stronach barykady dla mnie jak usa wyjdzie "maxem" tych rezerw czyli isackson gabi ewert champlin jendryk knigge dagostino to sa zawodnicy w wiekszosci na papierze o wiele bardziej poogrywani ligowo w o wiele lepszych druzynach niz ukraincy, najwiekszym problemem to moze byc kompletny brak zgrania takiego amerykanskiego skladu, bo ukraincy ze soba sa juz mieli okazje pograc w przeszlosci wielokrotnie.

vertigo 12,8K

vertigo

Użytkownik
Ukraina - USA

(...) Oczywiście na pierwszym turnieju zabraknie największej gwiazdy tego zespołu, czyli Płotnickiego(...)

(...) wygrywając z naszą repą 3:2 i z Bułgarią 3:1, a przegrywając z triumfatorem turnieju, czyli Niemcami 0:3 (...)
Ja się pod typem podpisuje, mam pograną Ukrainę i też nie widzę USA, wygrywającą trzy sety takim niezgranym, słabym/bardzo słabym składem.
Pozwoliłem sobie dwa cytaty wyciągnąć jeszcze, bo - Plotnicki jest sklocony z kadrą i nie ma go w szerokiej kadrze na cały VNL https://en.volleyballworld.com/voll...eyball-nations-league/teams/men/7533/players/. I z tego co dobrze pamietam, Ukry w sparingu w Polsce przegranym 0-3 z Niemcami grali rezerwami. Kisiluka nie było na tym turnieju, a jest powołany na pierwszy weekend, także no mam spore oczekiwania przed grą tej kadry.

pinio1111 324,9K

pinio1111

Użytkownik
to jestesmy po przeciwnych stronach barykady dla mnie jak usa wyjdzie "maxem" tych rezerw czyli isackson gabi ewert champlin jendryk knigge dagostino to sa zawodnicy w wiekszosci na papierze o wiele bardziej poogrywani ligowo w o wiele lepszych druzynach niz ukraincy, najwiekszym problemem to moze byc kompletny brak zgrania takiego amerykanskiego skladu, bo ukraincy ze soba sa juz mieli okazje pograc w przeszlosci wielokrotnie.
Serio?
A co grał Gabi, Ewert, Knigge w minionym sezonie? Byli zmiennikami i co niektórzy dość rzadko wchodzącymi i mało znaczącymi.
Pod grą byli Chaplin i Jendryk, ale bez przesady że w jakiejś top lidze, bo to tylko liga niemiecka.
Totalnie nie widzę tego zespołu.

pinio1111 324,9K

pinio1111

Użytkownik
Ja się pod typem podpisuje, mam pograną Ukrainę i też nie widzę USA, wygrywającą trzy sety takim niezgranym, słabym/bardzo słabym składem.
Pozwoliłem sobie dwa cytaty wyciągnąć jeszcze, bo - Plotnicki jest sklocony z kadrą i nie ma go w szerokiej kadrze na cały VNL https://en.volleyballworld.com/voll...eyball-nations-league/teams/men/7533/players/. I z tego co dobrze pamietam, Ukry w sparingu w Polsce przegranym 0-3 z Niemcami grali rezerwami. Kisiluka nie było na tym turnieju, a jest powołany na pierwszy weekend, także no mam spore oczekiwania przed grą tej kadry.
Faktycznie Płotnickiego nie ma w szerokiej kadrze, choć z miesiąc temu widziałem go w zestawieniu Ukrainy i nawet nie sprawdziłem ostatecznych szerokich składów.
Mimo to Ukraińcy mają swoje atuty i faworyzowanie USA jest dla mnie niezrozumiałe.

S 39,8K

sobolekk

Użytkownik
Ja osobiście nie widzę za wiele ciekawego do gry na jutro.
Na pewno nie pchalbym się już po tych kursach na Polaków , osobiście uważam że 1.93 w admiralbet na over 3.5 seta jest bardzo dobrym kursem. To liga narodów , pierwsze mecze i o ile na początku te kursy na Polaków miały sens to teraz zdecydowanie szedlbym w drugą stronę.
Co do dyskusji na temat Ukrainy i USA to stałbym trochę po środku. Dla mnie personalnie mimo wszystko trochę lepiej wygląda skład USA ale jest to taki zlep że ciężko tu cokolwiek przewidzieć i de facto kursy są wystawione prawidlowo

Otrzymane punkty reputacji: +261
T 25,6K

tadzin

Użytkownik
Serio?
A co grał Gabi, Ewert,
a to wlochy wystarczylo ogladac

taki ewert zaczal sezon w nazaire a konczyl w weronie.
nazaire to mozna bylo sobie w LM poogladac,gdzie nawet se halkbankow natlukli i ewerta mozna bylo poogladac.

a jak juz porownywac to ukraincy gdzie graja? jeden semeniuk sie wyroznia co gra w wawce, reszta albo barkom albo epicentr podolany z ukrainy, albo jak taki todua 'potezny' bedzin.

'Corek 366,2K

'Corek

Znawca - e-sport
Panowie, czy USA gra lepszymi zawodnikami zestawiając ich z Ukraińcami, tylko Amerykanie nie są zgrani ponieważ nie grali że sobą? I stąd takie kursy?

AndrzejKoziol 29,5K

AndrzejKoziol

Użytkownik
Pewnie wszystko jest gdzieś po środku i nie ma jakichś dużych różnic w potencjale ludzkim między tymi drużynami ale największą zaletą reprezentacji ukrainy moim zdaniem jest zgranie. Oni grają ze sobą w takim składzie kilka dobrych lat a amerykanie może trzy miesiące? Coś jak Słoweńcy tylko w zdecydowanie innej skali. Indywidualnie nie są to wybitni zawodnicy ale potrafią stworzyć solidną reprezentację grając razem 'od dzieciaka'.

Chiny bez swojej największej gwiazdy, czyli grającego w Biełgorodzie Zhang Jingyin.
Miałem grać tu over pkt, bo Chińczycy u siebie i Vital robi tam niezłą robotę, ale w takim wypadku odpuszczam ten mecz.
nie ma też ich pierwszego atakującego Wang J. Y.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +150
pinio1111 324,9K

pinio1111

Użytkownik
a to wlochy wystarczylo ogladac

taki ewert zaczal sezon w nazaire a konczyl w weronie.
nazaire to mozna bylo sobie w LM poogladac,gdzie nawet se halkbankow natlukli i ewerta mozna bylo poogladac.

a jak juz porownywac to ukraincy gdzie graja? jeden semeniuk sie wyroznia co gra w wawce, reszta albo barkom albo epicentr podolany z ukrainy, albo jak taki todua 'potezny' bedzin.
Tylko że ten Ewert w Weronie wchodził głównie na zmiany i jego zdobycze pkt i staty są po prostu słabe.
Co do zawodników Barkomu to akurat Kovalov i Tuchij są i byli od trzech sezonów wiodącymi postaciami tego zespołu, a grają w jednej z dwóch najlepszych lig na świecie. Vasyl ten sezon ciut słabszy, ale w poprzednim był w absolutnym top atakujących PLS. Na Silesia Cup było jednak widać że jest w bdb dyspozycji.
Todua, cóż grał w zespole w jakim grał i pewnych rzeczy się wtedy nie przeskoczy. Z pewnością potencjał ma większy niż wyniki osiągane przez Będzin. Sądzę, że na środkowych USA jego umiejętności spokojnie wystarczą.
Nie twierdzę, że Ukraina to łatwo wygra i spodziewam się wyrównanego meczu, ale faworyzowanie jankesów w tej parze nie ma żadnego uzasadnienia.
Ja tu widzę 55%-45% na korzyść Ukrainy.
Jak będzie dowiemy się w okolicach 21:00😉

zibi16 1,8M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Ukraina vs USA 3:0

Tutaj króciutko bo już koledzy wyżej wyrazili swoje zdanie.
Ja też idę w stronę Ukrainy. Kursy powyżej 2 w tym meczu na nich wydają się być dobrym typem.
Ukraina już w meczach towarzyskich pokazała się z dobrej strony pokonała Polskę 3:2 czy Bułgarię 3:1. Z Niemcami mecz im kompletnie nie wyszedł, przeszli obojętnie obok tego meczu.
R. Lozano jest dobrym trenerem, bardzo wymagającym co pokazał nawet w spotkaniu towarzyskim.
Skład najmocnijeszy jaki mają - Plotnisky zakończył karierę ale są i Kovalov, Semeniuk, Tupchii, Kisilyuk. Czy wystarczy na zwycięstwo? Uważam, że tak.

Ukraina 2,05
Ukraina +1,5 seta 1,57 w dublu z Argentyną +10,5 1,45

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +743
J 1,8K

jakxx88

Użytkownik
Witam, to pierwsze mecze w VNL więc może być różnie, choć ja na dziś zagrałem Japonię, Brazylię i Ukraina+1.5 seta.
Czy się uda zobaczymy, wiadomo najtrudniejszy mecz to Ukraina ale wydaje mi się że kadrowo są mocniejsze mimo wszystko od Amerykanów tym składem który przyjechał. Nie ma co gdybać, wszystko okaże się w praniu jak to się mówi 😁

K 13,1K

kretmmz

Użytkownik
Oglądał ktoś dzisiaj Japończyków? Bo patrząc na naszą dzisiejszą grę, to chyba kierowałbym się w ich kierunku, nawet mimo braku Rana i Ishikawy. Oglądam właśnie Turcję i póki co grają świetną siatkówkę, mocno w ataku i bardzo dobrze składnie w obronie

pinio1111 324,9K

pinio1111

Użytkownik
Japońce nic wielkiego nie zagrali. Chińczycy oprócz drugiego seta grali zupełnie na równi. Jeśli Japonia zagra tak z nami to powinno być dobrze i win Polski.

Do góry Bottom