Dla mnie to nie są wzmocnienia które coś wniosą, zawodniczki które nie tak dawno grały na Polskich parkietach i owszem dawały jakość, ale nie są to wybitne postacie. Jedyne wzmocnienie to Jefimowa. Dynamo w tamtym roku ograło tylko Budowlanych Łódź w LM jak dobrze pamiętam. Fenerbahce też nie szalało, ale jednak Ich wzmocnienia są bardziej na plus moim skromnym zdaniem: Antonijević, Bricio, Vargas to dużo większe wzmocnienia, dodając do tego solidne tureckie reprezentantki, wydają się po prostu lepsze.
I co z tego ze Novara ma mega mocny sklad ? Ogladales ich mecze ? Ja , owszem - gubia punkty ze srednikami (lekko mowiac) ligi Wloskiej, wiec polska druzyna jest w stanie ugrac seta.Chemik Police - CSM Bukareszt
powyżej 181,5 1,95
Na pierwszy rzut oka patrzę na kurs Chemika i pytam co jest??? 1,85 przeciwko Rumunkom???
Mówię biorę, no ale przyjrzałem się bliżej zespołowi z Bukaresztu i już wiem dlaczego jest taki kurs, zespół gości bardzo się wzmocnił przed tym sezonem...Przede wszystkim mówię tutaj o takich zawodniczkach - M. Balkestein-Grothues, A. Salaoru, A. Ungureanu, K. Inoue ... Ogólnie w zespole jest 4 Japonki a doskonale wiemy jak Japonki grają w kobiecej siatkówce zwłaszcza libero i przyjmujące...W lidze mają póki co 4 mecze - 4 zwycięstwa.
Jeśli chodzi o Chemik to oczywiście jest to najlepsza drużyna w Polsce i raczej tylko na ten zespół można liczyć w lidze mistrzyń. Liczę na długi mecz oby wygrany przez Chemik ale nie chce mi się wierzyć aby zakończył się ten mecz w 3 setach.
Gorgonzola Novara - Budowlani Łódź
poniżej 138,5 1,72
Tutaj także mi się wydaje, że bukmacher lekko "przysnął" - obie zespoły to całkiem inne półki.
Novara ścisła czołówka Europejska natomiast Budowlani Łódź co najwyżej średniak.
Od dłuższego czasu Chemik Police nie liczy się w Europie a nie urażając nikogo Budowlanym jeszcze troszkę brakuje do Polic. Novara to drużyna z piekielnie mocnym składem chociażby P. Egonu, F. Piccinnini, C. Chirichella, S. Veljković.
Wiadomo nie od dziś jak trudno gra się we Włoszech i nie wróżę nic dobrego naszemu zespołowi. Widzę tutaj raczej szybkie 3:0....
Vakifbank Istanbul - Allianz Mtv Stuttgart
poniżej 133,5 1,60
Kolejny pogrom przed nami, tutaj przewaga jest jeszcze większa niż w meczu wyżej opisywanym. Vakifbank to najlepsza drużyna w Europie, nie doszło tam do wielu zmian a przede wszystkim pozostały najlepsze zawodniczki - C. Ozbay, Z. Ting, K. Robinson, M. Rasic czy L. Sloetjes. Drużyny ze Stuttgartu nie ma co porównywać.
Szybkie 3:0 i pod prysznic.
Spojrzałeś chociaż na składy przed meczem czy to już za duży wysiłek? Piszesz o Ognjenovič ktorej nie bedzie.Mecz: Chemik Police - Dynamo Moskwa
Data: 24.01.2019r. godz. 18:00
typy: HA Setowy (+2,5) Chemik Police 1,54
Ilość Punktów w meczu - powyżej 175,5 pkt 1,84
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Witam wszystkich.
Odświeżając temat chciałbym zaproponować dwa typy na powyższe spotkanie.
Według mnie najpewniejszy typ z całej dzisiejszej oferty meczy to wygrana minimum jednego seta przez Chemik w starciu z Rosjankami. Biorąc pod uwagę że jest to siatkówka żeńska (nie ujmując broń Bożę kobietom) i są to dwie całkiem solidne drużyny walczące o mistrzostwa w swoich ligach, jest dla mnie więcej niż pewne że żadna z drużyn nie wygra tego 3:0. Oczywiście taki scenariusz, jeżeli by do niego miało dojść, jest bardziej prawdopodobny w przypadku Rosjanek,gdzie gra pół rosyjskiej kadry na czele z Gonczarową, Fetisową i Lubuszkiną plus oczywiście Maja Ognejović. Chemik Police natomiast zawsze nieźle radził sobie w pojedynkach z Rosyjskimi drużynami nierzadko wygrywając z nimi w poprzednich latach. Oczywiście nie ma co patrzeć na porażkę Chemika z Fenerbachce 3:0 bo do tureckich drużyn w tym momencie żadna ekipa z innego kraju nie ma podjazdu.
Kończąc moje wypociny nastawiam się na minimum 4 sety i nawet po cichu liczę na zw Chemika o co na pewno będzie zajebiście ciężko ale kurs powyżej 4 bardzo kuszący i na pewno u mnie na jakimś systemiku znajdzie miejsce.
Drogi Konju1,Spojrzałeś chociaż na składy przed meczem czy to już za duży wysiłek? Piszesz o Ognjenovič ktorej nie bedzie.
Jak pisalem to nie bylo jeszcze info ze skladem. Co nie zmienia faktu ze linia niska i moze pokryja. Zobaczymy.Polecam następnym razem sprawdzić składy. Uralochka przyjechała na ten mecz rezerwami , w dziesięcioosobowym składzie.