>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Liga Mistrzyń 2009/2010

Status
Zamknięty.
asus2008 0

asus2008

Użytkownik
mecz: Asystel Volley Novara - MKS Dąbrowa Górnicza
typ: (handicap punktowy: 0, 15.5) 2
kurs: 1,85
wynik: 70,5:75 (55:75)

Dzisiejszego wieczoru zostanie rozegrane pierwsze spotkanie rundy rewanżowej 1/8 Ligi Mistrzyń. Zespół z Novary podejmie we własnej hali drużynę Dąbrowy Górniczej. W pierwszym meczu tych drużyn Polki nawiązały równorzędną walke i przegrały dopiero po tie-breaku. Myśle, że dzisiaj będzie dużo ciężej wygrać naszym siatkarkom, ale powinny dać rade wygrać jednego seta, a w pozostałych powalczyć o jak najwięcej punktów. One same zapowiadały nawet, że realnie myślą o zwycięstwie i grze w następnej rundzie LM. Uważam, że tak wysoki handicap jest warty ryzyka.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Asystel Novara (0) - MKS Dabrowa Gornicza (2,5) 1 @ 1.72 ✅ 3:0
Dzisiejszego wieczora zostanie rozegrany rewanż siatkarskiej ligi mistrzów żeńskiej. Jest to 1/8 turnieju. W pierwszym meczu padł wynik 3:2 na Novary. Przy stanie 2:0 i 20:17 dla Włoszek coś się zmieniło w ich grze. Zaczęły popełniać mnóstwo błędów. Również Polki zaczęły grać o klasę lepiej. Przegrały dwa sety i o wyniku spotkania zadecydował tie-break. Wygrały go Włoszki. Jednak myślę, że dzisiaj pewnie siatkarki Novary pokonają Dąbrowianki i awansują do dalszej fazy rozgrywek. U siebie Włoszki grają dobrze. 3:0 z Metalem Galati, 3:1 z Muszyną i porażka z Odincowem 2:3. Dąbrowianki na wyjeździe wygrały tylko jedno spotkanie 3:1 z Mulhouse. W innych spotkaniach nawet seta nie zdołały wygrać. Liczę na wysokie zwycięstwa w setach Włoszek.Polki u siebie zdołały ugrać 2 sety, ale na wyjeździe są bez szans. ;) Taka moja opinia.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Ja tez nie wierzyłem w Polki i też chciałem stawiać 3-0 ale zauważyłem w toto-mix 2.10 na under 135,5 w meczu Dąbrowy
Dzisiaj stawiam jeszcze Muszyne która u siebie bodajże ma bilans 9-0 w setach. Włoszki urwą tego potrzebnego seta i potem wyjdzie rezerwa, a Polki będą się chciały godnie pożegnać z rozgrywkami LM

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Belgorod - Gunes Sigorta (under/over 180,5pkt)✅(0:3) (127pkt)
Typ: 1
Kurs: 1,85
Stawka: 7j/10j
Bukmacher: Bwin

Data spotkania: 17.02.2010 godz. 16:00

Liga Mistrzyn siatkarek. Pierwszy mecz bardzo łatwo wygrała Gunes Sigorta. Widać, że Belgorod przeżywa spory kryzys. Na początku rozgrywek odeszła Lubov Jagodina, niedawno odeszły Anja Spasojevic i Natalia Kulikova. Trener na początku ich nieobecność tłumaczył kontuzjami, ale w prasie pojawiają wiadomości, że rozwiązały kontrakty. Belgorod ostatnio seria wyraźnych porażek. W ostatniej kolejce przegrana u siebie 0:3 z Omskiem. W następnej kolejce bardzo ważny mecz na dalekim wyjeździe w Chabarowsku, który nieźle się prezentuje. Rosyjski zespół jest obecnie poza play off, więc powinien skupić się głównie na lidze krajowej. Szans na awans w Lidze Mistrzyń nie mają, więc ten mecz nie powinien byc dla taki istotny. Gunes Sigorta zespół obecnie dużo lepszy, w stabilnej niezłej formie. Myślę, że Turczynki spokojnie wygraja 0:3, ale mając zapewniony awans mogą po wygranym 1. secie zagrać rezerwami, ale wątpie w takie rozwiązanie. Myślę, że under spokojnie zostanie zachowany nawet przy wyniku 1:3 dla Sigorty

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: VakifGunesTTelekom Istanbuł - Asystel Novara( -1,5/+1,5seta)⛔(1:3)
Typ: 1
Kurs: 1,80
Stawka: 6j/10j
Bukmacher: Tobet

Data spotkania: 02.03.2010 godz. 17:00

Liga Mistrzyń siatkarek. W poprzednich rundach zespół turecki prezentował się zdecydowanie lepiej niż Włoszki. Ze słabszymi rywalami wygrywał zdecydowanie, nawiązał wyrównaną walkę ze Scavolini Pesaro. W składzie dobre zawodniczki: Darnel Neslihan, Jelena Nikolic, Debby Stam, Maja Poljak. Turczynki trenuje bardzo dobry trener Giovanni Guidetti. Asystel prezentuje się zdecydowanie poniżej oczekiwań. Skład bardzo dobry, ale zawodniczki w słabszej dyspozycji. Ze względu na słabe wyniki w grudniu władze Novary zdecydowały się obniżyć zawodniczkom wynagrodzenia. Zatrudniono nową rozgrywajacą Kim Stealens, jednak kilka dni temu ogłoszono, że jest ona w ciąży i w najbliższym czasie nie będzie grać. Pierwszą rozgrywającą Novary jest Irina Kiriłłowa, Rosjanka bardzo doświadczona, ale mająca już 44 lata. 23. lutego zwolniono też pierwszego trenera Novary Luciano Pedullę a zatrudniono Marco Paglialungę. Asystelowi w tym sezonie przytrafiło się mnóstwo bardzo słabych meczów, zespół gra nierówno. Liderka zespołu Manon Flier znajduje się słabej formie. Według mnie Turczynki powinny u siebie zagrać skoncentrowane i zapewnić sobie sporą zaliczke przed rewanżem we Włoszech.

buzero 59

buzero

Użytkownik
totalna klapa.....
VakifGunesTTelekom Istanbuł - Asystel Novara ogladal ktos ten mecz...masakra forma gospodyn........a moze bardziej skad taka forma u wloszek? przeciez wszystkie znaki i staty wskazywaly na pewne win turczynek a tu taka niespodzianka.....wg statystyk wychodzilo mi ze to pewniak miesiaca , kurs spadal na leb na szyje nawet na expekt 1,25 tuz przed meczem.....do tego najwieksi znawcy siaty na forum grali na win gospodarze.....a tu taka niespodzianka - caly mecz przewage mialy goscie i tylko dzieki sedziemu wygraly 1 seta....ale widac bylo ze gospodynie strasznie konczyly....i do tego tyle bledow po 2 setach 10-2 w bledach.... to upewnia mnie po raz kolejny w przekonaniun ze pewniakow nie ma a te najwieksze najbardziej prawdopodobne najczesciej zawodza..... kto jeszcze ogladal mecz i ma jakies opinie?

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Oglądałem ten mecz ale bez emocji bo go nie grałem. Zespół włoski to moim zdaniem taka bomba z opóźnionym zapłonem. Dziś właśnie byliśmy świadkami oczekiwanej przez wielu eksplozji. Oczywiście w tym sezonie grają poniżej oczekiwań i nie równo więc nie zdziwię się wcale gdy w rewanżu dojdzie np. do złotego seta . Ale to że mogą w końcu kiedyś zaskoczyć było do przewidzenia. Akurat zdarzyło się to dziś. Chociażby fakt że taka zawodniczka jak Flier nie mieści się w szóstce i ma ją kto zastąpić na wysokim poziomie świadczy o potencjale Asystelu Novara. A tak ogólnie jeśli chodzi o kobiecą siatkówkę to zauważyłem że typowanie wyników jest niezmiernie trudne , a rozstrzygnięcia meczów czy choćby setów w tym samym meczu są często absurdalne.

sztacheta 42

sztacheta

Użytkownik
Sant´Orsola Asystel Novara - Günes Vakifbank Istanbul 1 1,55 Buk: Bet-at-home
ANALIZA:

Dziś o 20.30 dojdzie do rewanżu między Włoszkami a Turczynkami.
W 1 meczu wygrały te pierwsze na bardzo trudnym terenie 3-1.
Włoszki można śmiało powiedzieć są już jedną nogą w następnej rundzie LM. Potrzebują do tego tylko 2 setów.
Lecz sądzę że gospodynie nie wyjdą z taką myślą , po prostu będą chciały udowodnić kto jest lepszy i uważam że uda się to drużynie naszpikowanej gwiazdami.
Kurs na to spotkanie trochę mi zdziwił ponieważ spodziewałem się dużo mniejszego , no ale cóż trzeba skorzystać , i postawić na pogromczynie Polskiego zespołu z Dąbrowy Górniczej, które wyeliminowane zostały bardzo łatwo .

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Spotkanie: RC Cannes - Fenerbahce Stambuł
Typ: Fenerbahce -1,5 seta
Kurs: 1,763
Buk: PinnacleSports
Analiza: Spotkanie półfinałowe siatkarskiej Ligi Mistrzyń. Drużyna z Cannes jest gospodarzem turnieju finałowego. Ja stawiam zdecydowanie na turecki zespół. Fenerbahce prezentowało się w poprzednich rundach LM 2009/2010 najlepiej spośród wszystkich zespołów. Pewne zwycięstwo w grupie, potem w 1/6 finału dwa razy po 3:0 z Metalem Galati i w 1/3 finału także dwukrotnie bez straty seta z rosyjskim Zarzeczem Idintsowo. Największymi gwiazdami tego zespołu są Rosjanka Jekatarina Gamowa oraz Belgijka Frauke Diricks doskonale wspierane przez resztę drużyny. Zespół z Cannes także bardzo dobrze zaprezentował się w fazie grupowej, wygrywając 5 meczów. W fazie play-off już nie musiał grać gdyż dostał organizację turnieju finałowego. Myślę, ze w tym meczu zobaczymy przekonujące zwycięstwo drużyny Fenerbahce, która w tej edycji Ligi Mistrzyń pokazuje jak silnym jest zespołem.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Też zgadzam się z typem Fenerbahce-1,5seta. Drużyna turecka prezentuje się świetnie, do tej pory nie zaznała porażki i dzisiaj według mnie będzie podobnie. W finale może być różnie, ale według mnie Cannes to nie jest tak silna drużyna, żeby wygrać ten mecz. Bardzo ciekawy jestem występu podstawowej atakującej Nadii Centoni w zespole Cannes. Zawodniczka ta od kilku tygodni nie występuje w meczach, a podobno jest całkowicie zdrowa. Przy poziomie ligi francuskiej można jej nie wystawiać, ale różnie mogą się takie praktyki skończyć. Bez jej dobrej gry o nawiązanie walki będzie bardzo ciężko.

Fenerbahce-1,5seta ⛔

kocur100 23

kocur100

Użytkownik
Ja uważam, że drużyna turecka jest w stanie nawet wygrać ten turniej. Wyniki są zaskakująco dobre, rzadko tracą nawet sety, nawet z drużyną włoską, z którą się spotkali w fazie pucharowej wygrały 2 razy gładko.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Jednak typ na łatwe zwycięstwo Fenerbahce nie był trafny. W meczu ogromne emocje, szczególnie 5.set.

Na pewno akcja meczu, świetny pojedyńczy blok przy piłce meczowej dla przeciwnika. Nie ma chyba bardziej charakterystycznej akcji w siatkówce dla zawodnika, jak atak z obejśćia, z jednej nogi Victorii Ravvy, ale tutaj już czekała Natasa Osmokrovic, która w tym sezonie w barwach Fenerbahce spisuje się świetnie.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Nie wiem co Wy o tym sadzicie, ale według mnie warto chyba zagrać na zwyciestwo Volley Bergamo ;) Kurs 2.10 całkiem ciekawy.

Fener musi być ostro zmęczone po wczorajszej potyczce z gospodyniami, ale to schodzi na drugi plan. Obie drużyny mają w swojej drużynie dużo świetnych zawodniczek. Gamova, Osmokrovic, Tokatoglu czy Dirickx to świetne zawodniczki, ale po drugiej stronie również roi sie od zaowdniczek o podobnym, a nawet lepszym poziomie. Lo Bianco to według mnie najlepaszą rozgrywająca na świecie. Del Core, Piccininni czy Ortolani to swietne zawodniczki, ale wczoraj w ataku spisywały się bardzo, bardzo przeciętnie. Dobrą zmiane dała Lucia Bosetti. Wydaje mi się, że sporą przewage na środku mogą mieć zawodniczki z Bergamo. Furst i przede wszystkim Arrighetti znakomicie spisują się w bloku i w ataku.

Mecz będzie strasznie wyrównany, ale wydaje mi się, że powinny przechylić szale zwycięstwa na swoją korzyść ;)

Co do drugiego spotkania to Cannes powinno rozstrzygnąć je na swoją korzyść ;)

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Spotkania: Fenerbahce Stambuł - Volley Bergamo
Typ: 2
Kurs: 1,917
Buk: PinnacleSports
Analiza: Spotkanie finałowe siatkarskiej Ligi Mistrzyń. Stawiam na włoski klub głównie zw ze względu na większe doświadczenie w takowych imprezach finałowych. Turecki klub gra fenomenalnie w tegorocznej edycji Ligi Mistrzyń, jednak Włoszki po troszkę słabszej fazie grupowej później także prezentowały się bardzo dobrze eliminując mi.in. Scavolini Pesaro. We wczorajszym półfinale poradziły sobie z Novarą 3:1. Myślę, że dzięki doświadczeniu Piccinini i spółka sięgną po tytuł najlepszej klubowej drużyny Europy.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszych Typów. Typ na Bergamo udany, Cannes -1.5 seta również ładnie weszło.

Poziom całego turnieju mogł się podobać. Wczorajszy półfinał pomiędzy Fener a Cannes dostarczył bardzo wielu emocji. Kapitalna dramaturgia. Drugi półfinał stał trochę na niższym poziomie, ale głównie za sprawą Aystelu Novara, który wedlug mnie zawiódł na całej linii.

Dzisiejszy mecz o trzecie miejsce był to popis w wykonaniu gospodyń FF. Kapitalna gra przede wszystkim Victorii Ravvy. W pierwszym secie było bardzo cięzko, ale ostatecznie dzięki 3 zagrywkom rezerwowej zawodniczki set zakończył się zwycięstwem gospodyń. Eva Yaneva zagrała kapitalnie w przyjęciu i defensywie. Nadia zagrała dzisiaj słabsze spotkanie.

Wielki finał i wielkie emocje. Mecz godny wielkiego finału. Poziom był znakomity. Wszystkie sety bardzo zacięte. Świetnie zagrały skrzydłowe Bergamo, które troche gorzej grały wczoraj. Ortolani 22pkt. Piccinnini 21pkt. Del Core 16pkt. Furst i Arrighetti dzisiaj gorzej w ataku. Na ogromne brawa zasługują te zawodniczki o ktorych zawsze mało się mówi. Lo Bianco potwierdzila, że jest najlepszą rozgrywającą na świecie. I Enrica Merlo - Libero drużyny z Bergamo. Nie dość, że śliczna to bardzo ładnie broniła. Po stronie Fenerbahce znakomicie zagrała Osmokrović. Ponad 30 oczek robi wrażenie. Nie miała ona jednak wsparcia ze strony Gamovej ;)

Warto było oglądać to widowisko. Cieszę się, że zwyciężyła drużyna z Włoch ???? Liczę na takie same lub większe emocje za tydzień w Łodzi ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom