PSG - Wisła Płock
Wisła Płock Handicap +6.5 bramek @ 1.80
Wisła Płock Handicap +4.5 bramek @ 2.30
STS
Wisła Płock @ 9.50
Fortuna
Biorę się od razu za jutrzejsze mecze, bo jutro zabraknie na to czasu. Odpuszczam spotkanie Veszprem z Szeged, bo tam było dośc jednostronnie w pierwszym spotkaniu i szkoda, bo Szeged mógł się postawić, ale tego nie zrobił, teraz czeka ich rewanż, gdzie Veszprem raczej nie odpuści kolejnej okazji do poznęcania się nad krajowym rywalem. Według mnie ciekawie wygląda spotkanie PSG z Wisłą Płock, gdzie bukmacherzy skazują Wisłę na pożarcie i moim zdaniem niesłusznie. PSG przywiozło z Polski bardzo dobry wynik, wygrana 4 bramkami daje im spokojny rewanż, jednak patrząc na nich jak lubią sobie pokpić sprawę, myślę, że w tym meczu Wisła może być nawet blisko pokrycia niższego handicapu niż w pierwszym spotkaniu. PSG u siebie w
LM jakoś nie dominowało do tej pory, +4 z Zagrzebiem, +5 z Eurofarmem, +3 z Aalborgiem, -6 z Kiel, remis z Kolstad, +9 z mocno osłabionymi Kielcami i +4 z Szeged, te wyniki sprawiają, że Wisła może mieć jeszcze nadzieję w tym meczu. Kolejna sprawa, że PSG 3 dni po meczu w
LM gra w lidze z Nantes i będzie to bardzo ważne spotkanie, bo Nantes to ich sąsiedzi w tabeli, którzy tracą do nich 5 punktów, po tym meczu więc może być już tylko +3 i 7 kolejek do końca, dlatego warto się na tym meczu skupić, wygrana dam im aż 7 punktów nad drugą w tabeli drużyną, oraz co najważniejsze dodatni bilans i z Nantes i z Montpellier, co będzie oznaczało wręcz kolejne mistrzostwo dla PSG, stąd według mnie może pójść lekkie zlekceważenie Wisły. Co prawda nasz zespół nie imponował jakoś na wyjazdach w tym sezonie
LM -1 z Porto, -2 z Montpellier, -7 z Veszprem, -7 z Barceloną, +5 z Celje, -6 z SC Magdeburgiem i remis z GOG, ale w tych okolicznościach spodziewam się tu dość zaciętego spotkania. W sezonie 22/23 obie drużyny grały już ze sobą, w obu meczach oglądaliśmy triumf PSG, w Płocku +6 bramkami, ale u siebie +4 bramkami, a patrząc dalej wstecz, w 2016 roku PSG wygrało +3, zaś w 2015 roku wygrali już +5. Wisła często bywa blisko PSG, tu jeśli nasi zawodnicy tylko utrzymają skupienie przez cały mecz, to w wyniku może być blisko. Dorzucam też for fun czyste zwycięstwo Wisły, bo z mentalem PSG myślę, że w tym meczu braliby nawet w ciemno porażkę 3 bramkami, oby tylko ten mecz ich ominął.