Ja mam odmienne zdanie niż większość tutaj o meczu Skry. Zacznę od tego że wszyscy tutaj w poprzednich meczach typowali gładkie 3:0 dla Lube i Zenitu Kazań. A nie wiele brakło aby obaj murowani faworyci przegrali swoje mecze. Gdansk prowadził już wczoraj bodajże 9:5 w tiebreaku. Teraz trochę spojrzenie ze statystycznego punktu widzenia. Skra w ciagu miesiąca rozegrała 2 mecze z Gdańskiem, oba zakończone po tie breaku jeden przegrany drugi wygrany. Oba stały na wysokim poziomie a w tym drugim była już zdecydowanie lepsza gra Skry. Zenit st Petersburg natomiast ostatnio zagrał mecz z Zenitem Kazań i poza pierwszym pierwszym wygranym setem w kolejnych Kazań robił co chciał. Wczoraj ten sam Kazań niemiłosiernie męczył się z Treflem po meczu doceniając rywala. Dało się słyszeć że są zaskoczeni tak dobrą grą Trefla i nie spodziewali się tak trudnego meczu. Wydaje mi się że z tą naszą siatkówka nie jest tak źle. Zenit st Petersburg w tej edycji ligi mistrzów stracił 2 sety z Ljublana na wyjeździe! Daje to do myślenia. Ogólnie meczyli się bardzo w grupie wygrywając takze 2 razy z Chaumot po 3:2. Wydaje mi się że jest to drużyna indywidualności a nie zespół jako monolit. Gdy ktoremus przytrafi się jakiś zły dzień Zenit strasznie się męczy. Skra wraca za to na dobre tory, Może to nie jest maksimum tej drużyny ale już nie przegrywają frajersko końcówek wyrównanych setow a potrafią je przechylic na swoją korzyść. To świadczy o tym że coś w tej druzynie ruszyło do przodu w dobra stronę. Do tego dochodzi własna hala doping kibiców i długa podróż Zenita. I jedno z ważniejszych czyli motywacja. Skra potrafi się spiąć na takie mecze. Będąc kompletnie bez formy w listopadzie potrafiła powalczyć z Lube i o mały włos nie wygrać z Fakielem. A Fakieł to drużyna porownywalna do Zenitu co obrazuje tabela ligi rosyjskiej, lecz moim zdaniem trochę stabilniejsza. Do tego ważna informacja w druzynie gości nie zagra dzisiaj Oriol Camejo. I chyba nie muszę pisać jakie to osłabienie. Podsumowując w mojej opinii Skra ma duże szanse na wygraną dzisiaj i tak też stawiam. Kurs również bardzo przyjemny
Skra 2.40
Skra 2.40