>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Europejska mężczyzn i kobiet 2014

Status
Zamknięty.
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Czarnogóra-Grecja
Czarnogóra (-1,5) 1.80 bet365
⛔
Na szybko.
Czarnogóra wyraźnie się nakręca, jest w miarę ograny skład. Grę ciągną Culafic-Cacic, jakby co to tego pierwszego bez żadnego spadku poziomu jest w stanie zastąpić Minić.
Nieźle grają w ataku i w bloku, jest trochę chaosu na rozegraniu, zagrywka strasznie nieregularna, przyjęcie mocno niepewne, ale i tak są lepsi od Grecji.
Grecja ma jednego ogarniętego grajka, czyli Djuricia, który jednak gra fatalnie, nie ma w miarę ogranych Petreasa i Prousalisa, nie ma libero Zisisa, którego kojarzę z poprzednich spotkań, nie ma rozgrywającego Angelopoulosa tylko Filippov, który cały poprzedni sezon przestał w kwadracie.
Skład mocno mieszany, gra z masą błędów własnych.
Teren dość gorący, tak na marginesie, ciekawy zestaw sędziowski, Szwajcar o bałkańsko brzmiącym nazwisku i Chorwat.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
1 mecz półfinałowy, mężczyźni.

Grecja - Słowenia​

Czas na półfinały u panów. W pierwszej parze Macedonia gra z Czarnogórą (pierwszy mecz wygrany przez Macedończyków 3:1). Szkoda, że w półfinałach zabrakło Polaków, ale to temat na inną dyskusję.
Grecy według mnie prezentują obecnie słaby poziom. Awansowali do półfinału, bo reszta drużyn była jeszcze gorsza. Nie da się ukryc, że ich gra opiera się przede wszystkim na atakującym Djuricu. Mają przebłyski, ale to są tylko przebłyski. Mało gra w sumie Protopsaltis, który mógłby odciążyc Djurica, ale kiepsko przyjmuje. A szkoda, bo widziałem go w kilku spotkaniach i w ataku spisywał się bardzo dobrze.
Grecy w fazie grupowej strasznie nierówno się spisywali. Wygrana z Rumunią 3:0, a potem porażka 2:3. Wygrana z Polską 3:1, a potem porażka 1:3. Dwie wygrane z Azerami 3:2 i 3:1, też szału nie ma (taka Czarnogóra ich dwukrotnie po 3:0 odprawiła i to bez żadnych problemów). Przegrana 0:3 z Czarnogórą, a potem wygrana 3:1. Strasznie nierówno.
Słoweńcy to trochę inna półka. Taki europejski średniak, który chyba nie do końca wykorzystuje swój potencjał. Gasparini, Cebulj (naprawdę fajnie się rozwija ten chłopak i będzie z niego niezły grajek) , Urnaut to jednak zawodnicy, którzy coś w siatkówce znaczą. Przede wszystkim mają zagrywkę na wysokim poziomie. I jeżeli ten element u nich funkcjonuje to wtedy naprawdę zespołom pokroju Grecji może byc ciężko z nawiązaniem walki.
Słoweńcy grupę mieli słabszą i przegrali tylko jedno (ostatnie) spotkanie z Macedonią, które nie miało już żadnego wpływu na końcowy rezultat w grupie i pograli trochę wtedy rezerwowi.
Grecja gorący teren, ale też nie ma co przesadzac. Siatkarsko Słowenia jest poziom wyżej. Skład na ten moment optymalny i po prostu jak zagrają na swoim normalnym poziomie to klepną Greków.

Typ:

Słowenia @ 1.44 WilliamHill ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Turcja - Niemcy
Finał Ligi Europejskiej kobiet, pierwszy mecz rozgrywany w Bursie.
Turczynki wzmocnione o Polen i Gozde, które pojawiły się w ostatni weekend fazy grupowej (dla Polen był to pierwszy występ w kadrze w tym sezonie). Jeśli owa Polen będzie grała od początku atak Turczynek mocno się poprawi, gdyż Basa, która grała dotychczas praktycznie wszystkie mecze grała słabo i ciężko było jej przekroczyć 30% skuteczności. Turczynki grają zależnie od dnia, od tego ile robią błędów, jak przyjmują, jak funkcjonuje gra z środkiem.
Niemki bez takich kombinacji, trzymają się tego co jest. Wydają mi się minimalnie bardziej stabilniejsze na dłuższym dystansie. Charakterystyka podobna - słabe przyjęcie, zdarzające się głupie błędy, przestoje. Niemki mają zdecydowanie lepszą rozgrywającą.
Finał, który dla mnie nie ma faworyta. Lekkim faworytem rzeczywiście może być Turcja, ale tylko wtedy gdy Polen będzie grała od początku. Sam rzucam się na over, choć będzie pewnie kabaret. Dwie rozchwiane drużyny, niby 3 sety są mało prawdopodobne, ale tak naprawdę w tym spotkaniu każdy wynik jest możliwy. Dlatego stawka ostrożna.
Moje propozycje:
Over 180.5 --- 1.93 @ MarathonBet ⛔ 175

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
1 mecz finałowy, kobiety.

Turcja - Niemcy

Turczynki wygrały oczywiście swoją grupę, ale to nie był wielki problem. Na początku było trochę słabszych występów, ale dwa ostatnie weekendy już lepsze w wykonaniu Turczynek. Skład oczywiście najmocniejszy nie jest. Z ciekawszych zawodniczek na pewno leworęczna Uslupehlivan.
Na temat Turczynek za dużo nie napiszę, bo po prostu mało ich spotkań widziałem w Lidze Europejskiej.
Niemki oglądałem częściej i też mam różne odczucia. Trafiały się bardzo dobre mecze, ale trafiały się też znacznie, znacznie słabsze. Niemki na pewno dobrze wyglądają taktycznie i tutaj nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Kilka dobrych zawodniczek, rozgrywająca Apitz, środkowa Brandt. Młoda Lippmann też spory talent.
Pierwszy mecz w Turcji, więc wiadomo, że może być ciężko. Z drugiej strony Guidetti potrafi taktycznie ustawić drużynę znakomicie.
Ciężko według mnie wskazać faworyta. Turczynki u siebie, ale w grupie jakoś ciekawie nie wyglądały. Niemki też miały lekkie wahania, ale jakoś tą grę według mnie ustabilizowały.
Wydaje mi się, że będzie równy mecz. Można też coś lekko w stronę Niemek.
Typy:
Over 3.5 seta @ 1.42 Pinnacle ✅
Niemcy (+1.5 seta) @ 1.79 Pinnacle ⛔

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
2 mecz półfinałowy, mężczyźni.

Czarnogóra - Macedonia​

Pierwszy mecz w Macedonii zakończył się wygraną gospodarzy 3:1. Mecz równy, ale jednak z przewagą Macedończyków. Teraz drużyny przenoszą się do Czarnogóry.
Według mnie faworytem są Czarnogórcy, zwłaszcza na własnym parkiecie. Mają kilku ciekawych zawodników jak Cacic, Culafic (albo Minic), czy Bozidar Cuk. Cacic wygląda bardzo dobrze, zwłaszcza na takim poziomie jaki obecnie jest w Lidze Europejskiej. Przeciętnie to wszystko wygląda w przyjęciu, ale z drugiej strony są mocni na siatce.
Macedonia to już nie tylko Nikola Gjorgiev. W pewnym momencie w tym sezonie trener spróbował manewr z Gjorgievem na przyjęciu i Simovskim na ataku i to całkiem fajnie zadziałało. Gjorgiev według mnie na lewym skrzydle aż taki świetny to nie jest, ale z drugiej strony teraz gra rozkłada się przede wszystkim na dwóch zawodników (a nie tak jak było wcześniej). Coś kosztem czegoś. Przyjęcie też mocno przeciętne. Ogólnie jak patrzyłem na Macedonię w tym sezonie (widziałem sporo ich spotkań) to wydają mi się strasznie przeciętni w obronie.
Raczej łatwo nie będzie, ale Czarnogóra u siebie powinna odnieść zwycięstwo. Czarnogórcy powinni grać bardziej urozmaiconą siatkówkę (chociaż to nie jest ten najwyższy poziom), zwłaszcza z takim zespołem jak Macedonia, która naprawdę w systemie blok-obrona wygląda mocno średnio. Kurs przyzwoity.

Typ:
Czarnogóra @ 1.50 Unibet ✅

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
2 mecz finałowy, kobiety.

Niemcy - Turcja​

Pierwszy mecz 3:1 dla Turczynek, ale nie ukrywam, że wynikiem byłem mocno zdziwiony oglądając ten mecz.
Gra Turczynek zdecydowanie bardziej chaotyczna, szarpana, ale może takie coś im zwyczajnie pasuje. Uslupehlivan nadal tylko zmienniczką Basy, która bije mocno, ale jest chimeryczna.
Niemki po dokonaniu kilku zmian w pierwszym spotkaniu zaczęły wyglądać znacznie lepiej. Dobra zmiana Izquierdo, Brandt (przy niej powinno być więcej gry w ataku). Gra u Niemek się fajnie rozkłada, ale trochę brakuje wyraźnej liderki.
Niemki teraz na własnym parkiecie. Naprawdę pomimo wyniku 1:3 w pierwszym spotkaniu patrząc na mecz znacznie bardziej podobała mi się gra Niemek. Czasami brakowało może trochę nie tyle umiejętności co szczęścia, bo w sytuacyjnych piłkach bardzo często górą były Turczynki i to często dosyć przypadkowo.
Stawiam na Niemki. Dwa sety dla Turczynek oznaczają ich zwycięstwo w Lidze Europejskiej, więc Niemki od początku muszą zagrać mocno skoncentrowane.
Typy:
Niemcy @ 1.67 MarathonBet ⛔
Niemcy (-1.5 seta) @ 2.26 MarathonBet ⛔

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
1 mecz finałowy, mężczyźni.

Grecja - Czarnogóra​

Czarnogóra nie bez problemów pokonała w półfinale Macedonię (dopiero po
&quot;złotym secie&quot;). Grecy dość nieoczekiwanie wyeliminowali Słoweńców. Zwłaszcza, że przegrali pierwszy mecz u siebie.
Grecja to przede wszystkim atakujący Djuric. Zrobił spore postępy grając na tej pozycji, ale dalej bywa nierówny. Ostatnio więcej grał Protopsaltis i był dobrym wsparciem dla Djurica, a tak jak pisałem był to jeden z zawodników, którzy po prostu rzucali się w oczy w meczach fazy grupowej. Filippov sporo próbuje grać środkiem.
Czarnogórcy bardzo nierówni. Spory potencjał w ofensywie (Minic/Culafic, Cacic), ale też sporo problemów z przyjęciem. Potrafią naprawdę grać bardzo konsekwentnie w ataku, ale zaraz pojawia się głupia seria, zupełnie niezrozumiałych błędów.
Mecz w Grecji, miałem lekko iść w stronę Czarnogóry, ale chyba lepszym wyborem będzie over 3.5 seta.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.45 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Grecja - Czarnogóra✅(2:3)
Typ: Czarnogóra
Kurs: 2,40
Stawka: 4j/10j
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 23.06.2014 godz. 18:00
Dla mnie Słowenia i Czarnogóra były faworytami rywalizacji w LE. Grecja wyelimowała Słowenię, ale według mnie teraz rywal trudniejszy. Grecy mają dosyć słabe warunki fizyczne. Jest na ataku Tzourits, ale on dużo narzeka na zmęczenie. Wczoraj nie trenował, prawdopodobnie z tego powodu. Czarnogóra z dobrym składem, ostatnio dużo lepsze wyniki na arenie europejskiej. Bardzo dobre warunki fizyczne, niezły atak, dużo większe doświadczenie. Często nierówne mecze, ale po takim kursie według mnie trzeba spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +21
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
2 mecz finałowy, mężczyźni.

Czarnogóra - Grecja

Pierwszy mecz w Grecji wygrała Czarnogóra (3:2, równy mecz oprócz piątego seta). Trochę pisałem przy okazji pierwszego spotkania TUTAJ!, trochę też pisał Hopkirk, więc nie ma sensu powtarzać.

W pierwszym meczu dla Greków aż 38 punktów (kolejny zawodnik u Greków zdobył 10 punktów) zdobył Mitar Djuric, który był świetnie dysponowany. Brakowało jednak wsparcia. Djuric wykonał 54 ataki, a reszta zespołu 55 ataków, więc ta gra była zbyt jednowymiarowa.
Czarnogórcy mieli więcej argumentów w ataku. Świetnie grał Bozidar Cuk, trochę słabiej Cacic, ale miał najwięcej piłek i często były to sytuacyjne. Znacznie lepiej wypadli też środkowi z Czarnogóry.
Czarnogóra jest faworytem, ale tak naprawdę w Lidze Europejskiej jest strasznie przeciętny poziom i jeszcze bym Greków nie skreślał. Kurs na Czarnogórę trochę za niski, więc idę w kierunku overa. Czarnogóra ma problemy z utrzymaniem równego poziomu przez całe spotkanie, bo naprawdę jest to ciekawy zespół i może przy lepszym trenerze wyglądałoby to lepiej. Grecy muszą liczyć na Djurica i pewnie coś tam znowu będzie szarpał.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.50 Pinnacle ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom