[center:4942e0cddc]
Botafogo - América de Natal
typ: Botafogo/Botafogo
kurs: 1.65
Sportingbet
typ: powyżej 2.5 goli
kurs: 1.5
Sportingbet
typ: Handicap na gole Gospodarze(-1)
kurs: 1.65
Sportingbet [/center:4942e0cddc]
Szczerze mówiąc, dość długo zastanawiałem się czy grać spotkanie lidera ligi brazylijskiej.
Nigdy się tymi rozgrywkami nie interesowałem więc moja nikła wiedza bukmacherska w połączeniu z jeszcze mniejszą wiedzą o tamtejszej lidze nie wróżą nic dobrego
Mecz ten, przeanalizowałem jednak dość dokładnie i sądzę, że nie pomylę się w Swojej ocenie.
Gospodarze - aktualny lider z dużymi aspiracjami. Jeśli wygrają ten mecz będą mieli 3 punktową przewagę nad drugim - Sao Paulo.
W dotychczasowych 14 meczach zgromadzili 28 punktów, strzelając 31 bramek a tracąc 19. Zanotowali 8 (z), 4 (r) i tylko 2(p)
Goście - beniaminek i outsider rozgrywek i już teraz zdecydowany kandydat do spadku.
Ich dorobek to 10 punktów przy 3 (z) 1(r) i aż 11 (p) . Bramki: 12:28
Już patrząc na ogólną tabelę można dość łatwo przewidzieć zwycięzce. Upewnić w tym przekonaniu mogą statystyki dotyczące meczów w Rio de Janeiro w wykonaniu Botafogo.
"Totalna dominacja" ;-) nad przeciwnikami.
6 meczów na Swoim terenie - 6 zdecydowanych zwycięstw. Co więcej,
w każdym prowadzili już po pierwszej połowie! Tylko w jednym (i to pierwszym w sezonie) wygrali jedną bramką. Zdemolowali u Siebie zarówno Vasco jak i Gremio - chyba nikt ich tam nie pokona.
Warto również zaznaczyć, że 5 spotkaniach padło powyżej 2,5 goli.
América w meczach wyjazdowych prezentuje się lepiej niż u Siebie (2 zwycięstwa i remis) jednak traci też dużo bramek (w ostatnich 2 spotkaniach - 7).
Spodziewam się więc pogromu w wykonaniu Botafogo i rezultatu w okolicach 4-0.