>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Argentyńska 2007/2008

Status
Zamknięty.
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Nueva Chicago - CA Union Santa Fe (II liga Argentynka)
Typ: 1
Kurs: 2.80
Bukmacher: BWIN

Analiza:

Spotkanie rozpoczynajace 21 kolejke w ramach argentynskiej Nacional B w ktorym zmierza sie zespoly Nueva Chicago z Union Santa Fe. Gospodarze tego spotkania zajmuja obecnie 9 lokate z dorobkiem 10 spotkan przed wlasna publicznoscia z ktorych 6x wygrali 2x zremisowali 2x poniesli porazke przyczym zdobyli 12 bramek a stracili 7. Goscie tego meczu to ubieglo roczny spadkowicz z Premiery Divison ktory zajmuje obecnie 6 lokate w tabeli z dorobkiem 10 spotkan wyjazdowych z ktorych 3x wygrali 2x zremisowali a 5x poniesli porazke zdobywajac przy tym 11 bramek a stracili 13. Mysle, ze bedzie to wyrownane spotkanie z lekkim wskazaniem na gospodarzy ktorzy beda chcieli wlaczyc sie jeszcze w tym sezonie do walki o awans do Premiery Division a okazje by sprawdzic swoje umiejetnoscie gdziesz moga miec lepsze jak nie w spotkaniu ze spadkowiczem? Kurs 2.80 na zwyciestwo Nuevy Chicago jaki wystawil nam BWIN jest moim zdaniem warty zaryzykowania. Mozna tez sprubowac w tym spotkaniu Under 2.5 bramki po kursie 1.75 rownierz w BWIN ale to tak tylko inna alternatywa.

1:0 ✅

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
II liga Argentynska 16.02.

Spotkanie: Quilmes - Ferro Carril Oeste
Kurs: 1.75
Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

Spotkanie pomiedzy zespolem ktory walczy o awans do najwyzszej klasy rozgrywkowej w Argentynie a zespolem ktory z regoly plasuje sie w srodku tabeli argentynskiej Nacional B. Gospodarze rozegrali w tym sezonie 10 spotkan przed wlasna publicznoscia z ktorych 7x wygrali 2x zremisowali a 1x poniesli porazke przyczym zdobyli 17 bramek a stracili 5. Goscie natomiast jak narazie w tym sezonie zdazyli rozegrac 10 spotkan wyjazdowych z ktorych 5x zremisowali a 5x poniesli porazke zdobywajac przy tym 12 bramek a stracili 18. Reasumujac mysle, ze kazde inne rozwiazanie jak zwyciestwo gospodarzy w tym meczu bedzie niespodzianka.

8/10

2:0✅

Spotkanie: Talleres Cordoba - Almagro BA
Kurs: 1.80

Analiza:

Gospodarze tego spotkania to typowa druzyna wlasnego obiektu co widac w statystykach jakie zdobyli do tej pory a przedstawiaja sie one nastepujaco: na rozegranych 10 spotkan przed wlasna publicznoscia 5x wygrali 3x zremisowali a 2x poniesli porazke zdobywajac przy tym 19 bramek a tracac 14. Goscie natomiast zupelnie nie radza sobie w tym sezonie na wyjazdach gdyz na 10 rozegranych spotkan zaledwie 1x udalo im sie wygrac, 2x zremisowali a 7x poniesli porazke zdobywajac przy tym tylko 3 bramki a stracili ich az 15. Zwyciestwo gospodarzy w tym spotkaniu jest bardzo prawdopodobne.

10/10

4:3 ✅

Spotkanie: Almte. Brown - Godoy Cruz
Kurs: 3.00

Analiza:

Gospodarze tego spotkania w rundzie wiosennej maja tylko i wylacznie jeden cel a mianowice utrzymanie sie w Nacional B. Cel ten bedzie niezmiernie trudny do zrealizoania gdyz zajmuja oni w chwili obecnej ostatnia pozycje w tabeli. Typ ten sklonil mnie gdyz mozna zauwazyc w statystykach, ze bardzo dobrze radza oni sobie na wlasnym terenie a konkretnie na rozegranych 10 spotkan az 7x wygrali 2x zremisowali a tylko 1x poniesli porazke zdobywajac przy tym 22 bramki a tracac zaledwie 3! Gosice natomiast na wyjazdach radza sobie przecietnie a mianowicie na rozegranych 10 spotkan wyjazdowych 3x wygrali 1x zremisowali a 6x poniesli porazke zdobywajac przy tym 14 bramek a tracac 15. Reasumujac mysle, ze gospodarze podejda do tego spotkania bardzo zdeterminowani aby wygrac i wlaczyc sie jeszcze do walki o utrzymanie w Nacional B.

6/10

0:0 ⛔

Spotkanie: Defensa y Justicia - Atletico De Rafaela
Typ: Under 2.5 / 1
Kurs: 1.65 / 2.45

Analiza:

Gospodarze zajmuja w chwili obecnej 17 lokate w tabeli. W rozegranych 10 spotkaniach przed wlasna publicznoscia zdobyli oni 11 bramek a 13 stracili. Goscie natomiast rozegrali jak dotychczas rownierz 10 spotkan w ktorych zdobyli zaledwie 5 bramek a stracili 13. Reasumujac mysle, ze bedzie to zaciete spotkanie z lekki wskazaniem na gospodarzy w ktorym nie zobaczymy zbyt wielu bramek dlatego tez Under 2.5 powinien byc tutaj dobrym rozwiazaniem. Mozna tez sprubowac zagrac 1 po dobrym 2.45 rownierz w BWIN

6/10 Under 5/10 1

2:2 ⛔

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
BOCA JUNIORS - ARGENTINIOS typ : 1 ✅✅✅
kurs : 1,50 bwin ✅✅ WYNIK 4:0 ✅✅

Druzyna Bocy po nie udanej poprzedniej rundzie gdzie nie wywalczyla mistrzostwa przystepuje do kolejnej . Niestety start nie byl udany bo gracze z Buenos Aires zremisowali na boisku w w Rosario z tamtejszym Central 1:1. Dzisiaj zainauguruja rozgrywki na slynnym La Bombonera przed kompletem publicznosci. Trener gospodarzy ma do dyspozycji wszystkie najwieksze gwiazdy i nie narzeka na zadne braki w kadrze. W tym meczu zagraja prawdopobnie w nastepujacym zestawieniu :

Caranta - Ibarra, Cáceres, Paletta, Morel Rodríguez - Álvaro González, Battaglia, Cardozo; Riquelme - Palacio, Palermo

Jak widzimy sklad jest naprawde imponujacy a tacy zawodnicy jak Riquelme czy Palacio potrafia jedna akcja rozstrzygnac losy meczu. W statystykach w ostatnich pojedynkach miedzy tymi zespolami na stadionie Boca przewaznie tryumfowali gospodarze :

29/10/2006 Primera Division Boca Juniors vs. Argentinos Juniors 2:1
11/09/2005 Primera Division Boca Juniors vs. Argentinos Juniors 1:0
08/05/2005 Primera Division Boca Juniors vs. Argentinos Juniors 1:2
24/03/2002 Primera Division Boca Juniors vs. Argentinos Juniors 3:2
30/07/2000 Primera Division Boca Juniors vs. Argentinos Juniors 4:0
12/03/2000 Primera Division Boca Juniors vs. Argentinos Juniors 1:0

Dzisiaj mysle ze bedzie podobnie

pewnosc typu : 8/10

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Newell s Old Boys - River Plata BA
Kurs: 2.85

Analiza:
Spotkanie dokanczajace 2 kolejki argentynskiej League Clausura w ktorym zmierza sie Newell Old Boys z River Plata. Gospodarze w swoim 1 spotkaniu (09.02.) w League Clausura pokonali w ladnym stylu na wyjezdzie druzyne San Lorenzo 0:2. Goscie natomiast w 1 swoim spotkaniu (10.02.) wygrali na wlasnym terenie z zespolem Gimnasia de Jujuy 2:0. River Plata rozegrala po drodze jeszcze jedno spotkanie wyjazdowe (13.02.) w ramach Copa Libertadores w ktorym ulegli z Peruwianskim zespolem Universidad San Martin 2:0. Ciezko powiedzec po tych 2 spotkaniach w jakiej dyspozycji sa zawodnicy River Platy lecz jedno co mozna napisac to to, ze moga dzisaj odczuwac lekkie zmeczenie gdyz rozegraja oni w przeciagu 7 dniu 3 spotkanie. Gospodarze natomiast napewno beda chcieli dobrze wypasc w swoim pierwszym spotkaniu przed wlasna publicznoscia w League Clausura i napewno stac ich na zwyciestwo w tym meczu.
Reasumujac kurs 2.85 jaki znalazlem na to zdarzenie w BWIN jest warty zaryzykowania.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
II liga Argentynska 17/18.02.

Spotkanie: Saint Martin Tucuman - CAI Comodoro
Typ: X
Kurs: 3.20

Analiza:
Spotkanie dokanczajace 21 kolejke Argentynskiej Nacional B pomiedzy Saint Martin z CAI Comodoro. Gospodarze w tym sezonie dosc dobrze prezentuja sie w spotkaniach przed wlasna publicznoscia a mianowicie na rozegranych 10 gier 7x wygrali a 3x poniesli porazke zdobywajac przy tym 13 bramek a tracac zaledwie 5. Goscie natomiast na wyjazdach graja bardzo nierowno w tym sezonie gdyz na rozegranych 10 spotkan wygrali 4x a 6x poniesli porazke zdobywajac przy tym 14 bramek a tracac 20. Spojzalem jeszcze w statystyki bezposrednich spotkan tych druzyn w ubieglym sezonie i az 2x padal remis dlatego tez i dzisaj moim zdaniem padnie remis.

5/10

Spotkanie: Chacarita Juniors BA - Belgrano de Cordoba
Kurs: 1.85

Analiza:
Gospodarze tego spotkanaia to typowa druzyna wlasnego terenu na ktorym udalo im sie w tym sezonie wygrac 5x oraz 4x zremisowac a tylko 1x poniesli porazke zdobywajac przy tym 17 bramek a tracac 9. Goscie natomiast zdazyli rozegrac w tym sezonie 10 spotkan wyjazdowych w ktorych 2x udalo im sie wygrac 3x zremisowac a 5x poniesli porazke zdobywajac przy tym 9 bramek a tracac 17. Reasumujac mysle, ze bedzie to zaciete spotkanie z lekkim wskazaniem na gospodarzy.

8/10

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP

Spotkanie: Tigre - Huracan
Typ: X

Kurs: 3.45
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Spotkanie Argentyńskiej League Clausura w którym zmierzą się zespoły Tigre z Huragan. Gospodarze tego spotkania rozegrali jak na razie w Clausura 2 spotkania z których 1x wygrali i 1x przegrali zdobywając przy tym 3 bramki a tracąc 5. Goście natomiast rozegrali również 2 spotkani z których także 1x wygrali a 1x przegrali zdobywając przy tym 1 bramkę a tracą 2. Bardzo ciężko wskazac faworyta tego spotkania, niektóre buki faworyzują Tigre tak jak np. Bet365 w którym kurs na 1 wynosi 1.7 lecz ja nie stawiałbym na straconej pozycji drużyny Huragan która posiada bardzo zbliżony bilans dotychczas rozegranych spotkań. Lekkim faworytem tego spotkania na pewno są gospodarze z racji tego, że grają u siebie lecz jak dla mnie remis będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem po dobrym kursie 3.45 jaki znalazłem w Bet365.

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
trzeba troszkę odświeżyć ten temacik... na początek coś takiego...

CA Lanus - Newell s Old Boys
typ: x2✅✅1:1
kurs: 1,64 Betsson /kursy spadają! wczoraj złapałem na to zdarzenie 1,75 więc coś w tym jest;p/

Forma prezentowana przez piłkarz z drużyny Lanus jest bardzo przeciętna. Jest to związane z chętcią zabłyśnięcia w Copa Libertatores na którym najprawdopodobniej się skupiają. Ich ostatnie mecze nie wyglądają najlepiej, przynjamniej na ich oczekiwania /dopiero 15 lokata w lidze/. Grając u siebie mają dość dobre wyniki (2-0-1), ale za to z kim je odnosili..? Jedna wygrana z drużyną niżej notowaną, zaś druga z zespołem który na wyjeździe praktycznie nic nie gra (0-1-3). Przegraną zanotowali z zespołem zajmującym oczko wyżej w tabeli, lecz przegrali aż 0:5. Morale w drużynie na pewno więc nie jest za wysokie. Drużyna z którą się dzisiaj zmierzą jest znacznie wyżej notowana - 8 lokata. Forma jaką prezentują jest dość dobra (3 wygrane, 1 remis i 2 przegrane). Remis zanotowali z jednym z wielkich faworytów do wygrania ligii - River Plate, lecz to był mecz u siebie. Na wyjeździe, patrząc na rywali, zaprezentowali się średnio. 2 mecze przegrane z silnymi drużynami (Estudientes - 3 miejsce i Velez Sarsfield - 4 miejsce). Wygrana zaś zanotowana z jednym z rozczarowań ligii - San Lorenzo (13 miejsce). Patrząc na bezpośrednie potyczki tych zespołów wyraźnie dominuje Lanus. Ale czy w obecnej formie da sobie rade? Myślę że choć będą faworytami jest duże prawdopodobieństwo że stracą dziś punkty. a kurski na to jest dość dobry.

p.s. zna ktoś jakieś strony po angielsku o lidze argentyńskiej..? z kontuzjami, absencjami itp...

ładnie siadło... po pierwszej połowie NOB wygrywało i byłem dosyć spokojny... ale gdy zobaczyłem że jest 1:1 to zacząłem się martwić, ale na szczęście niepotrzebnie:jezora:

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Chciałem dziś zabierać się za to spotkanie jeżeli miałbym typować to 1x jednak chyba czysty X tutaj będzie nie wierze w zwycięstwo Gości którzy grają według mnie fatalnie tym bardziej co widać na wyjazdach. Więc pożyjemy zobaczymy mój typ :
1 ---&gt; 4/10
1x ---&gt; 8/10

L 0

losyart

Użytkownik
Lanus-Neweels Old Boys
Typ 1
kurs 2.15
Buk:Bet365

Dziś wieczorem na boisko wybiegną piłkarze Lanusa i Newells Old Boys.Obie ekipy w 10 ostatnich meczach prezentują się dość dobrze odpowiednio Lanus 5-2-3 Newells 6-1-3 jednak jak spojrzymy na najbliższe 4 spotkania obu ekip to Lanus taką ma formę:

Lanus Banfield 0:5
Olimpo Lanus 3:2
Lanus Colon Santa Fe 5:1
Huracan Lanus 1:0

a Newells taką :

Newell&#39;s Arsenal de Sarandi 4:1
Velez Sarsfield Newell&#39;s 1:0
Newell&#39;s Racing Club 1:0
Estudiantes Newell&#39;s 5:2

A teraz spójrzmy na bilans wyjazdowy Newells 3-1-9 i domowy Lanusa 10-2-1
Te liczby świadczą że wygra Lanus jednak kurs w sumie jest podejrzanie wysoki więc do końca nie wiadomo ja jednak ufam liczbom

A PROPO zapomniałem wcześniej wkleić analizy tutaj teraz mi się przypomniało jak już jest 1:1 ale mam nadzieję że w razie trafienia zostanie to uwzględnione

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Chciałem dziś zabierać się za to spotkanie jeżeli miałbym typować to 1x jednak chyba czysty X tutaj będzie nie wierze w zwycięstwo Gości którzy grają według mnie fatalnie tym bardziej co widać na wyjazdach. Więc pożyjemy zobaczymy mój typ :
1 ---&gt; 4/10 ⛔
1x ---&gt; 8/10 ✅
Tak jak przypuszczałem że tutaj będzie X tak też był. Więc jak widać nie warto się rzucać na głęboką wodę w tej lidze.
Pozdrawiam

alex76 21

alex76

Użytkownik
Racing Club - San Martin de San Juan
W ramach 8. kolejki argentyńskiej Clausury ekipa Racingu Club zmierzy się z San Martin de San Juan. Forma gospodarzy jest bardzo słaba co dowiodło już 6 ekip w tym sezonie nie pozwalając dzisiejszemu gospodarzami na zdobycie 3 punktów. Także dziś nie sądzę aby Racing Club wygrał. Jest kilka powodów, które przemawiają za San Martin de San Juan. Goście obecnie są w fatalnej sytuacji, gdyż znajdują się na przedostatnim miejscu, które oznacza spadek (więcej informacji w tabeli Descenso).. Aby się utrzymać muszą wygrywać a ostatnio niewiele brakuje im do sprawienia sensacji. Ostatnie dwa spotkania wyjazdowe to dość pechowe porażki z River Plate i Estudiantes La Plata 2:3. Można więc z całą pewnością powiedzieć, że grali z rywalami z górnej półki. Piłkarze San Martin de San Juan są zdecydowanie lepiej zorganizowani i tworzą silniejszy kolektyw niż ten, który jest w ekipie Racingu Club. Piłkarze SM ostatnio pokazali się z bardzo dobrej strony wygrywając u siebie 2:0. Natomiast gracze Racingu nie mogli ukończyć meczu z Estudiantes La Platą, gdyż na boisko wbiegli &quot;kibole&quot; przez których to sędzia musiał przerwać mecz. Najistotniejszy jest jednak fakt, że zanim przerwano mecz aż 3 piłkarzy Racingu Club ujrzało czerwone kartki i dziś nie zagra przeciwko San Martin de San Juan!. Szkoleniowiec gospodarzy nie będzie mógł więc skorzystać z usług Matiasa Sancheza, Adriana Bastie oraz Maximiliano Moraleza. Wymieniona trójka graczy to pomocnicy, a więc dziś Racing będzie miał niezwykle słabą II linię, która może być kluczowa dla losów tego pojedynku. Prócz tych piłkarzy w meczu nie zagra także podstawowy defensor - Gonzalo Garcia. Skład gości jest natomiast taki sam jak ten, którym wygrali pojedynek z Indepediente. Racing nie wygrał jeszcze meczu w obecnym sezonie poza tym jest w fatalnej formie, bilans 3 remisów i 3 porażek przy zerowej liczbie wygranych mówi sam za siebie. San Martin jeśli myśli o utrzymaniu musi takie jak dzisiejsze spotkania wygrywać, tym bardziej, że rywal jest bardzo osłabiony i zdany w ofensywnie praktycznie tylko na Facundo Save. Bardzo istotną informacją jest to, że mecz jest rozgrywany na neutralnym terenie ze względu na ostatnie zamieszki na stadionie Racingu. Co prawda użyłem stwierdzenia gospodarzy, ale tylko dlatego, że w takiej roli występują gracze Racingu, praktycznie zagrają oni na Estadio Ciudad de Lanús (tam swoje mecze rozgrywa Lanus. W świetnej formie jest duet snajperów San Martin - Martin Bravo oraz Luis Tonelotto. Ten pierwszy to obecnie najlepszy strzelec argentyńskiej Clausury. Z informacji, które obecnie udało mi się zdobyć wynika, że Racing chcę zagrać ofensywnie bowiem Miguel Mico prawdopodobnie wystawi swoich graczy w ustawieniu 4-3-3 bądź też 3-4-3.. San Martin prowadzone przez Fernando Quiroza wyjdzie w ustawieniu 3-4-3 a to oznacza, że zależy im tylko na wygranej w tym spotkaniu. Do wymienionego wcześniej duetu snajperów dołączy w ataku Daniel Gimenez. Wszystkie wymienione przeze mnie wcześniej argumenty przemawiają tylko i wyłącznie na korzyść San Martin de San Juan. Trzeba dodać, że tak naprawdę Racing Club i tak w tym sezonie nic nie osiągnie a widmo spadku jest póki co dla nich dalekie. Dla SM jest to jedno z najistotniejszych spotkań. Grają na neutralnym gruncie, z rywalem silnie osłabionym do tego grającym fatalnie i mocno zrotowanym więc aby myśleć o utrzymaniu muszą udowodnić, że nie tylko u siebie potrafią wygrywać ale także na innych boiskach. O dziwo buki nadal w roli faworyta i to dość zdecydowanego widzą Racing Club co jest dla mnie dość sporym zaskoczeniem i przyznam szczerze, że nie zagrać AH + 0 dla SM to grzech.
Racing Club - San Martin de San Juan 2 3.23 7/10
Racing Club - San Martin de San Juan (+0) 2 2.28 10/10

M 0

mikecfc

Użytkownik
Colon de Santa Fe - Gimnasia La Plata
analiza: Znalazłem bardzo ciekawy typ z ligi argentyńskiej. Drużyna gospodarzy wystąpi w jutrzejszym meczu pod wodzą nowego szkoleniowca-Mohameda Antonio. To powinno z pewnością podziałać bardziej mobilizująco niż zwykle na piłkarzy Colon. Tym bardziej, że w drużynie nie ma żadnych większych kontuzji. Nie wystąpi jedynie Rivarola, który jest zawieszony. Obie drużyny walczą o uniknięcie spadku z najwyższej klasy rozgrywkowej w Argentynie. Gimnasia jest w troszeczke lepszej sytuacji, wyprzedzając w tabeli Colon o kilka oczek. Jednak jeden mecz może zmienić wszystko. W ostatnim spotkaniu Gimnasia nie dała rady słabszemu Huracanowi, nie potrafiła wygrać mimo przewagi 1 piłkarza. Ten mecz jest bardzo ważny dla piłkarzy Colon de Santa Fe. Jest to jedno z łatwiejszych spotkań, bowiem za tydzień czeka ich wyjazd do Interpediente. Nie powinni tego zmarnować...

Typ: Colon de Santa Fe
kurs: 1.75
Szanse: 8/10

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
BOCA JUNIORS - BANFIELD
Typ : 1
Kurs : 1,45
BAH
⛔⛔ WYNIK 1:1 ⛔⛔

Spisujacy sie swietnie na wlasnym stadionie gracze Boca w sobotni wieczor( polski czas) zmierza sie z Banfield. Boca na wlasnym stadionie gra naprawde bardzo dobrze i zmiata rywali ;) W ostatnich szesciu grach w lidze gracze gospodarzy nie zaznali smaku porazki 3razy wygrywajac i 3remisujac.Ich rywal zespol Banfield nie spisuje sie najlepiej bo wygral zaledwie 2mecze 1zremisowal i az 3przegral. Boca plasuje sie na 2misjcu i z pewnoscia bedzie walczylo o mistrza zwazywszy na fakt ze poprzednie rozgrywki nie byly dla nich udane. Goscie natomiast sa na 12 dopiero pozycji. Ostatnie dwa mecze Boca z tymze rywalem wygrala 3:0 i 2:1. Po raz kolejny napisze ze Riquelme czy Palacio to gracze nietuzinkowi i powinni sobie poradzic i wygrac z tym rywalem ;)

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
San Martin San Juan - Huracan BA 2:0
✅✅✅ typ: 1 - 2,05✅✅✅
⛔⛔⛔ over 2.5 - 2,20⛔⛔⛔

kursyBetsson​

do overu zabrakło 1 bramki, myślałem że Huracan się dzisiaj przełamie lecz niestety się pomyliłem. ale cieszy przewidziane zwycięstwo San Martin:spokodfhgfh:

Spotkanie 2 równych drużyn, ale myślę że dzisiaj lepiej zaprezentują się gospodarze i zainkasują 3 punkty. Dlaczego tak wnioskuje? A to z trzech prostych powodów:
1. San Martin gra u siebie (bilans:2-1-1), jak na razie gospodarze przegrali tylko jedno spotkanie u siebie - Boca Juniors (2) oraz zanotowali jeden remi - Gimnasia la Plata (16), zaś wygrane odnosili z dość słabymi rywalami
2. Huracan od 3 spotkań nie strzeliło bramki, lecz grali z drużynami underowymi i teraz powinni się przełamać
3. San Martin prezentuje lepszą formę, mimo iż to goście mają dłuższą serie bez porażki, ale jest to spowodowane naprawdę ciężkimi meczami z Boca Juniors (2), Estudiantes La Plata (3) czy River Plate (1). Z dwoma ostatnimi przeciwnikami pokazali że potrafią grać w piłkę nawet na wyjeździe z mocnymi rywalami, ponieważ byli bliscy odniesienia niespodzianki.

Ogólnie typy dosyć ryzykowne, ale po takim kursie naprawdę warte gry. Zobaczymy jaki padnie wynik w nocy ;)

alex76 21

alex76

Użytkownik
San Martin - Huracan
To kolejny mecz o wszystko dla gospodarzy. W ostatnich spotkaniach piłkarze tej drużyny spisują się naprawdę solidnie - grają solidnie i uważnie w obronie. Poza tym w kapitalnej dyspozycji jest golkiper gospodarzy, który pokazał w ostatnim spotkaniu, że nie lada wyczynem jest strzelić mu bramkę. SM w ostatnim spotkaniu za bardzo po strzeleniu bramek oddało pole do popisu przeciwnikowi. Nie sądzę aby się to powtórzyło tym bardziej, że grają z typowym średniakiem ligowym. Dla gospodarzy najbliższe pojedynki są bardzo ważne, gdyż w tabeli Descenso nadal plasują się na miejscu spadkowym. Goście mają bardzo duże problemy ze zdobywaniem goli, ale za to dużo uwagi poświęcają obronie. Jednak trzeba przyznać, że Huracan nie mieli ostatnio silnych rywali. Co prawda grali z Boca Juniors, ale należy wziąć pod uwagę, że Juniors występują w Copa Libertadores i bardzo często mocno rotują skład lub też po prostu odpuszczają mecz by zachować siły na rozgrywki CL.
Fernando Quiroz po raz kolejny wszystko stawia na jedną kartę, gdyż prawdopodobnie jego gracze wyjdą w ustawieniu 3-4-3 co z całą pewnością można uznać za ofensywne ustawienie. Szczególnie linia ataku wygląda nadzwyczaj dobrze. Najbardziej podoba mi się duet Tonelotto i Bravo, który w obecnym sezonie zanotował już 7 trafień (w tym 6 goli Bravo). Linia pomocy także jest bardzo solidna i jeśli tylko gospodarze zatrzymają gości w środku pola to nie sądzę aby Huracan coś ustrzelił.
Claudio Ubela nie będzie mógł dziś skorzystać z usług dwóch bardzo ważnych piłkarzy. Pierwszym z nich jest napastnik Huracan, który jak do tej pory wystąpił w 7. spotkaniach (6 razy wychodził w podstawowym składzie, raz wchodził z ławki) i choć nie strzelił bramki był jedną z wyróżniających się postaci w linii ofensywnej. Drugim graczem i zarazem najważniejszym jest Andres Franzoia. Ofensywny pomocnik jest obecnie najskuteczniejszym zawodnikiem swego zespołu. Jego brak oznacza duże osłabienie formacji ofensywnych. Co prawda piłkarz już trochę nie gra bo prawie miesiąc, ale od kiedy on nie występuje zespół gości spisuje się zdecydowanie słabiej.
Jeśli gospodarze dziś wygrają niemalże na pewno opuszczą miejsce spadkowe i tym samym będą mieli pewien komfort. Od dłuższego czasu widać, że jest to zespół ofensywny, który gra bardzo miły dla oka futbol. Nie zawsze przynosi on zamierzone efekty, ale jest on na tyle skuteczny według mnie aby móc utrzymać się w lidze oraz pokonać dzisiejszego, przeciętnego rywala, który o nic nie walczy bo szans na czołowe miejsce praktycznie nie ma a utrzymanie ma zapewnione. Poza tym Claudio Ubeda stosuje podobne ustawienie (4-4-2) jak ostatni rywal San Martin - Racing Club (wygrana 2:1 San Martin). Jeśli ktoś oglądał mecz Huracan z Indepediente to z całą pewnością zauważył, że arbiter tamtego spotkania nie zaliczył ewidentnego gola dla piłkarzy Independiente.
Co ciekawe w ataku gości wystąpi duet: Frederico Nieto - Matias de Frederico. Frederico Nieto to niezły napastnik, ale mało skuteczny i raczej nie bardzo samemu potrafi wypracować sobie miejsce do zdobycia bramki. Natomiast interesująca jest postać Matiasa de Frederico. Ten zawodnik ma 19 lat i będzie to dopiero jego pierwsze spotkanie w podstawowym składzie. Można więc stwierdzić, że jest kompletnie nie zgrany z pozostałymi zawodnikami.
Moim zdaniem handicap +0 jest bardzo dobrym typem, ale dla odważnych polecam SM @ 2.20. Ten typ również jest bardzo możliwy.
San Martin (+0) - Huracan 1 1.79

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: River Plate - Tigre
Kurs: 1.66
Bukmacher: Bet365

Analiza:

Spotkanie Argentyńskiej ligi Clausura w którym zmierzą się aktualny lider z 9 w tabeli Tigre. Gospodarze tego spotkania rozegrali do tej pory na własnym terenie 5 spotkań z których 4x wygrali a 1x zremisowali zdobywając przy tym 8 bramek a stracili 2. Goście natomiast to rewelacyjnie spisujący się beniaminek którym rozegrał do tej pory 4 spotkania wyjazdowe z których 1x wygrali 2x zremisowali a 1x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 7 bramek a stracili 9. Gospodarze tego spotkania rozgrywają w nocy z czwartku na piątek bardzo ważne spotkanie w ramach Copa Libertadores które będzie miał kluczowe znaczenie w końcowym układzie tabeli. Nie mniej jednak nie sądzę aby trener gospodarzy dał odpocząc kluczowym zawodnikom gdyż spotkanie tamto zostanie rozegrane dopiero za 4 dni a to bardzo dużo na odnowę biologiczną zawodników. Reasumując jeśli gospodarze podejdą w pełni skoncentrowani w tym meczu to goścą będzie niezmiernie ciężko ugrac chociaż remis w tym spotkaniu.

1:0 ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
SAN LORENZO - BOCA JUNIORS
Typ : 1X
Kurs : 1,35
bwin ✅✅ WYNIK 1:0 ✅✅

Juz niedlugo dojdzie do meczu na szczycie Argentynskiej ligi. Do San Lorenzo przyjezdza wielka Boca Juniors.
W ostatniej kolejce dzisiejsi gospodarze przegrali z Argentinios Juniors na wyjezdzie 1:2 natomiast Boca u siebie wygrala 2:1 z Newells Old Boys.
W dzisiejszym meczu trener Boca da odpocząc Junowi Romanowi Riquelme ktory nie tak dawno wrócił do skladu po kontuzji i jeszcze nie jest w pelni sil a w srodku tygodnia rozegral mecz w Copa Libertadores. W jego miejsce mozemy zobaczec Leonardo Gracian. Ponadto dzisiaj takze na lawce rezerwowych moze usiasc Rodrigo Palacio a partnerem Martina Palermo w ataku powinien byc Mauro Bosseli.

Tak oto prezentują sie prawdopodobne sklady :

▶SAN LORENZO: Agustín Orion - Adrián González, Gastón Aguirre Jonatan Bottinelli, Diego Placente - Diego Rivero, Walter Acevedo Santiago Hirsig, Andrés D’Alessandro - Gonzalo Bergessio, Andrés Silvera

▶BOCA JUNIORS: Mauricio Caranta - Jonatan Maidana, Julio Cáceres, Facundo Roncaglia, Luciano Fabián Monzón - Pablo Ledesma, Fabián Vargas, Neri Cardozo - Leandro Gracián - Mauro Boselli,Martín Palermo.

W historii pojedynków jest remisowo bo 7razy zwyciezalo San Lorenzo 3razy padal remis i takze 7razy zwyciezala Boca. Statystyka ta jest brana od roku 1999. Gospodarze mieli fatalny początek rogrywek bo przegrali w nich 3mecze ale pozniej forma poszla znacznie do gory i zdolali wgrac 6spotkan aktualnie plasujac sie na 4miejscu z szansa jeszcze na mistrzostwo.
Boca obecnie jest na pozycji nr 2 tuz za najwiekszym wrogiem River Plate.
Dzisijesze zespoly w tabeli dzieli 5pkt i jesli realnie myslacy o mistrzostwie gospodarze wygraja to moga pokrzyzowac placy faworytom.
Osobiscie uwazam ze Boca dzisiaj nie wygra.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Indepediente- Newell&#39;s Old Boys
Typ : under2,5
Kurs :1,75
bwin

Zespoły w tabeli zajmuja miejsca zblizone do siebie. Gospodarze sa obecnie na 7 a goście na 6 miejscu. W poprzedniej kolejce gracze Independiente wygrali na wyjezdzie z Gimnasia J 2:1 i przedluzyli passe wygranych meczy do trzech.
Newell&#39;s natomiast pokonal u siebie Gimnasie La Plata 1:0.
Typuje w tym meczu under ze wzgledu na to ze zespoly te nie kłada takiego nacisku na ofensywe jak chociazby Boca. W tym sezonie Independiente zanotowało 6 overów i 6 underów. Ale za to goście to typowo underowa druzyna która w tym sezonie zanotowala juz 9 wyników z małą iloscia bramek a tylko 3 konczyla z overem.

Mecze w historii nie wskazują zdecydowanego faworyta w tym meczu, a na boisku kibice oglądali zawsze duzo walki z niekoniecznie duża iloscia bramek :

12/05/2007 Primera Division Independiente vs. Newell&#39;s Old Boys 1:1
06/10/2005 Primera Division Independiente vs. Newell&#39;s Old Boys 2:0
12/12/2004 Primera Division Independiente vs. Newell&#39;s Old Boys 2:0
22/02/2004 Primera Division Independiente vs. Newell&#39;s Old Boys 1:1

A więc zapewne gospodarze będą zmobilizowani do zwycięstwa i przeskoczenia rywala w tabeli co moze im sie udac ale nie wróze kibicom na stadionie obejrzenia duzej ilosci goli ;)

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP

Spotkanie: Ben Hur Rafaela - Atletico de Rafaela ( Argentyna II liga [URL='http://www.soccerway.com/national/argentina/nacional-b/']www.soccerway.com/national/argentina/nacional-b/[/URL] )
Kurs: 2.85
Analiza:
Spotkanie rozpoczynające 36 kolejkę Argentyńskiej Nacional B w którym zmierzą się zajmujący aktualnie w tabeli 19 pozycję zespół Ben Hur Rafaela z 5 Atletico de Rafaela. Gospodarze tego spotkanai rozegrali do tej pory 17 spotkań przed własną publicznością z których 4x wygrali 6x zremisowali a 7x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 10 bramek a tracąc 15. Goście natomiast rozegrali do tej pory 17 spotkań wyjazdowych z których 2x wygrali 6x zremisowali a 9x ponieśli porażkę strzelając przy tym 12 bramek a stracili 24. Gospodarze tego spotkania walczą przed uniknięciem degradacji do III ligi stąd też to spotkanie muszą wygrac gdyż sezon zbliża się ku końcowi i zostało już naprawdę bardzo mało kolejek do rozegrania. Goście natomiast nie grają już o nic w tym sezonie gdyż nie mają już szans na awans do Premiery Divison stąd też bardzo ciężko będzi tutaj o motywacje. Reasumując myślę, że gospodarze tego spotkania są bardzie zmotywowani aby zdobyc 3 punkty.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom