>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Legia Warszawa - Ajax Amsterdam 16.02.2016 - Czwartek

Status
Zamknięty.
L 3,1K

loveparade

Użytkownik
Legia - ajax
typ: Ajax DNb po 1.55
stawka: 9/10
Nie ma co tu porównywac tej legi do legi z LM. Nie dosc ze druzyna jest w przebudowie ( pozbyli sie swoich napastników) dodatkowo brak rytmu meczowego.
Po drugiej stronie mamy druzyne z lepszymi graczami i wiekszym budzetem. która do wawy przyjechała w podstawowym skłdzie. A po ostatnich wynikach widac ze sa w swietnej formie.

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Legia Warszawa - Ajax Amsterdam
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,87
Bukmacher: Unibet
Analiza:
W końcu długo wyczekiwany mecz w Warszawie pomiędzy Legią Warszawą a Ajaxem Amsterdam, faworytem w dwu meczu są Holendrzy jednak jeśli Legia chce powalczyć o ten awans nie mogą pierwszego meczu przegrać.
Legia przy pełnych trybunach muszą dać z siebie 110%, ja w tym meczu stawiam na obie strzelą bo to, że Legia ma bardzo dobrych piłkarzy w przodzie to wiemy lecz z tyłu już jest parę mankamentów, których piłkarze z Amsterdamu mogą wykorzystać.
Na pewno w dniu dzisiejszym nie zobaczymy:
Legia - T. Moulin, J. Rzeźniczak
Ajax - P. Clement, M. De Ligt
Ajax ma 6 zwycięstw z rzędu, ostatnie 4 mecze to na 0 z tyłu. Legia swój pierwszy mecz w tym roku w lidze wygrała 1:0 z Arką.
Myślę, że tacy piłkarze jak V. Odjidja-Ofoe, M. Radovic czy T. Necid sprawią problemy w obronie Ajaxu, liczę na otwarty futbol jak to jest po stronie Legii odkąd grają pod wodzą J. Magiery.
Myślę, że wynik 1:1 byłby dobrym wynikiem dla Warszawiaków.
Powodzenia.

lars19 272

lars19

Użytkownik
Już dzisiaj Legia wraca do europejskich pucharów. Składy już znamy. Zawodnicy ze stolicy w optymalnym na te chwile zestawieniu, z nowym nabytkiem Tomasem Necidem. Ajax w składzie który niewiele się znmienił od przerwy zimowej.
W Warszawie sprzedano napastników ktorzy zdobywali bardzo wazne bramki i zastapienie ich bedzie bardzo trudne. Necid mimo wszystko musi sie wprowadzic do druzyny, zeby to wszystko zaczelo poprawnie dzialac potrzeba czasu.
Ajax od 15 stycznia gra w lidze, ma za sobą kilka spotkań, są zupełnie na innym etapie.
Warszawianie rozegrali zaledwie 1 mecz i było w nim widać, pewne niedoskonałości.
Brak rytmu w tym przypadku może być kluczowy. Przychodza mi tutaj na myśl, zespoly rosyjskie grajace w europejskich pucharach, ktore nie bedac w rytmie ligowym przegrywaly zazwyczaj pierwsze spotkania dosyc wyraznie.
Legia się osłabiła, wprawdzie jest Rado, ale ten ciężar zdobywania bramek spoczywajacy na zawodnikach zostal zawezony.
Ajax mimo wszystko ma kilka armat zarówno w pomocy jak i w ataku.
Jestem zdania, że w dzisiejszym meczu zwycięsko wyjdą zawodnicy z Amsterdamu. Będzie to skromny wynik w mojej opinii. Wszystko rozstrzygnie się w Holandii.
Ajax @ 2,15 betsson

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Legia - Ajax
bts nie 1.94
x2 1.31 unibet
Legia dopiero co rozpoczęła runde rewanzowa i w gdyni nie porwała swoją grą. bardzo widoczny brak Prijovica i Nikolica, najlepszych strzelców w ostatnich sezonach w warszawie. Necid potrzebuje kilku tygodni by zatrybił styl Legii i pewnie bedzie z niego pozytek, ale jeszcze nie teraz. Ajax przyjezdza tu po remis i moim zdaniem bez problemu to osiągnie a nawet powinien wykorzystać jedną z kontr.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
I jak wrażenia ? Dla mnie Ajax lepszy. Może nie bardzo, ale lepszy. W rewanżu bardzo duże osłabienie Legii w postaci braku Radovica. Myślę, że u siebie Ajax rozłoży Legię bo jak spojrzymy na cytowaną wcześniej grę Legii w LM na wyjeździe przegrali każdy mecz jaki grali + brak Rado + to wszystko co wcześniej pisałem. Nemic to nawet nie 1/3 Prirovica &amp; Nikolica. Czysty Ajax będzie jak najbardziej do gry. Ja mam pograny już awans. Ciekawe jak się zmienią kursy. Czy 0:0 to dobry czy zły wynik ? Wiadomo jedna bramka strzelona i Ajax musi wygrać, ale z 2 strony będą na swoim podwórku, a jak wiemy w Amsterdamie grają świetnie.

instynkt 13

instynkt

Użytkownik
Under 2,5 gola w meczu chyba najlepsza opcja na to spotkanie. Legia straciła tą skuteczność, jakość z jesieni. Nie strzelają już tylu bramek. Do tej formy będą dopiero dochodzić. Ajax w lidze wygrywa, ale jak już to skromnie. Ajax będzie atakować Legia będzie bronić. Legioniści będą liczyć na kontry i zamurują bramkę. Tak to widzę. Chyba, że Magiera coś ma w zanadrzu. Kursik przyjemny do gry.

Under 2.5 @1,95 Marathonbet 2,5% Bet
✅

Legia w rewanżu weźmie to. Jakieś 0:1 a i remis 1:1 im wystarczy. Swoje sytuacje miała. Jeden mecz w lidze na rozgrzewkę rozegra i może być dobrze.

jarza 66

jarza

Użytkownik
Wynik dobry, ze u siebie Legia za Magiery nie przegrywa potwierdziło sie. Dobre zawody Dabrowskiego, problem z Broziem bo go jechali jego strona. Szkoda Rado,ze nie zagra ale Magiera na pewnno cos dobrego wymysli, moze szansa dla młodego Szymanskiego? Warto dodac,ze to drugi z rzedu mecz na 0 z tyłu w europie. Malarz teraz w studiu, potwierdzil ze druzyna bojowo nastawiona i jedzie po awans,bo siedzi w nich ta przegrana sprzed dwóch lat. Ja ide w awans Legii :)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Zanim tak będziecie grać na awans spójrzcie jeszcze na statystyki tego meczu. Praktycznie w każdym aspekcie Ajax wygrywa. I tak wizualnie jak dla mnie też miał więcej sytuacji. Pod koniec I poł zmarnowana setka. Dużo, bardzo dużo dawał też Radovic, którego nie będzie, a Malarz... to jedyne co to może dobrze bronić. I co miał powiedzieć, że jadą po przegraną ? Przypominam, że w LM Legia nie tylko niczego nie wygrała, ale nawet nie zremisowała, nawet ze Sportingiem przegrała 0:2 z którym u siebie wygrała 1:0. Ajax po prostu to wygra 1:0 lub 2:1, ale wygra. Nie wiem jak po dzisiejszym meczu można grać na awans Legii. Mieli parę sytuacji, ale grali u siebie, był Radovic a i tak byli nieskuteczni. Ogólnie jednak to Ajax miał więcej klarownych sytuacji i to grając na wyjeździe. A u siebie to oni są niepokonani.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Adamo
Powiem Tobie tak w coś trzeba wierzyć jak się patrzy na te Twoje komentarze ale jak Legia strzeli gola w rewanżu to pyknie ten Ajax bo to nie jest żadna potęga a zwykły klub z Europy ktòry może napocić lepszych ale i wtopić ze słabszym.
A że tu jest prawo rewanżu to Ajax awans to był słaby typ tak po prostu.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Ajax jest do pchnięcia. Defensywa oprócz Brozia, którego jechali to przyzwoicie, a największe zagrożenie brało się z prostych strat w środku i to muszą wyeliminować w rewanżu. Jak na drugi mecz po przerwie zimowej to nie było źle ale czegoś jeszcze jednak brakowało. Zabraknie Rado, dzisiaj miał tylko początek dobry w sumie, potem już nie widoczny kompletnie ale jednak zawsze potrafi zrobić coś z niczego. Stać Legie na bramkę w rewanżu i jakieś 1:1 jest do zrobienia. Ajax w obronie też miał momentami takie straty, że śmiech na sali. Legia powalczy,a kursy na awans Ajaxu śmieszne i tyle.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Adamo
Powiem Tobie tak w coś trzeba wierzyć jak się patrzy na te Twoje komentarze ale jak Legia strzeli gola w rewanżu to pyknie ten Ajax bo to nie jest żadna potęga a zwykły klub z Europy ktòry może napocić lepszych ale i wtopić ze słabszym.
A że tu jest prawo rewanżu to Ajax awans to był słaby typ tak po prostu.
Jak Legia strzeli gola w rewanżu to Ajax strzeli 2 gole ???? Widziałeś dzisiejszy mecz ? Ajax już od 8 min powinien prowadzić. Pierwsze 15 min totalna dominacja. Zabrakło trochę szczęścia i tyle.
A co do typu przyznaję, że w ogóle typy na awans z dużymi stawkami i to w AKU nie były dobrym wyborem, bo np. teraz podobnie będzie na czystą 1 więc z bukmacherskiego punktu widzenia można wiedzieć więcej i lepiej grać, a na awanse to tak trochę w ciemno. Kolejna nauczka dla mnie, ale mam nadzieję, że więcej oprócz Barcelony nie będzie wpadek ????
edit// i właśnie czytam, że ten gol Ajaxu z 8 min. powinien być uznany bo Malarz oszukał i zakrył ręką piłkę ! Cwaniaczek. Od razu mi się wydawało, że piłka była całym obwodem po za linią. Jednak technologia goal line powinna być wszędzie. Szykuje się w Holandii afera.

jarza 66

jarza

Użytkownik
Adamo80 widze u Ciebie bol pewnej czesci ciała.. Chyba piszesz tak,bo nie przepadasz za Legia. Ojej no tak Malarz mogl szybko podleciec do sedziego i powiedziec Panie sedzio wpadla haha. Takie gdybanie gdyby Necid strzelił w 1 polowie w bok to tez by strzelil,ale takie gadanie nie ma sensu, liczy sie koncowy wynik. W drugiej połowie Ajax slabiutko i spokojnie do ogrania. Ze Sportingiem grala na wyjezdzie we wtorek,a Magiera objal ich w sobote wiec byl bo byl po nieudaczniku Hasim. Jednak moim zdaniem Sporting jest lepsza druzyna od Ajaxu. Ponadto na awans Legii stawialem juz przed tym meczem,a nie po tym.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Adamo80 widze u Ciebie bol pewnej czesci ciała.. Chyba piszesz tak,bo nie przepadasz za Legia. Ojej no tak Malarz mogl szybko podleciec do sedziego i powiedziec Panie sedzio wpadla haha. Takie gdybanie gdyby Necid strzelił w 1 polowie w bok to tez by strzelil,ale takie gadanie nie ma sensu, liczy sie koncowy wynik. W drugiej połowie Ajax slabiutko i spokojnie do ogrania. Ze Sportingiem grala na wyjezdzie we wtorek,a Magiera objal ich w sobote wiec byl bo byl po nieudaczniku Hasim. Jednak moim zdaniem Sporting jest lepsza druzyna od Ajaxu. Ponadto na awans Legii stawialem juz przed tym meczem,a nie po tym.
Ja nie mam nic do Legii bo co niby mam mieć ? Nie rozumiem. Zespół jak każdy inny do typowania. W meczu ze Sportingiem grałem na Legię, a wtedy konar jak pamiętam na Sporting. O tym golu tylko dlatego piszę bo wynik został znacząco wypaczony, a my typerzy powinniśmy brać pod uwagę RZECZYWISTY przebieg meczu i grę piłkarzy, a nie wypaczenia wyniku. Oczywiście sędzia jest bogiem, a Malarz zrobił to co powinien dla dobra drużyny. Ale... takie wypaczenie może się odbić w ten sposób, że w Amsterdamie jak to mówi konar i viren przyjdą &quot;rozkazy&quot; z góry aby &quot;oddać&quot; jakoś to Ajaxowi. To też warto wziąć pod uwagę przy typowaniu i analizowaniu.

elpatron 134

elpatron

Użytkownik
Jak Legia strzeli gola w rewanżu to Ajax strzeli 2 gole ???? Widziałeś dzisiejszy mecz ? Ajax już od 8 min powinien prowadzić. Pierwsze 15 min totalna dominacja. Zabrakło trochę szczęścia i tyle.

edit// i właśnie czytam, że ten gol Ajaxu z 8 min. powinien być uznany bo Malarz oszukał i zakrył ręką piłkę ! Cwaniaczek. Od razu mi się wydawało, że piłka była całym obwodem po za linią. Jednak technologia goal line powinna być wszędzie. Szykuje się w Holandii afera.

Masz rację pierwsze 15 minut totalna dominacja a później NIC , druga połowa Ajax nie istniał , ale zazwyczaj jest tak że drużyna jedzie na wyjazd , gospodarz daje się im wyszaleć i później gra swoje. Legia grała swoje Ajax nie mógł zrobić nic.

Teraz możesz sobie czytać godzinami czy ten gol był czy nie. Wynik poszedł w świat. Pisałeś tutaj że grałeś grubo na Ajax to może weź te beznadziejne zdjęcia wyślij do bukmachera na którym grałeś a on odda Ci pieniądze.

W Holandii afera ? Jest jeszcze rewanż.Jak na razie to aferę kręcisz Ty na forum bo przegrałeś kupę pieniędzy.
Malarz cwaniaczek ? A co miał pobiec do sędziego i powiedzieć że padła bramka ? I tak by nic to nie dało...
Jak Legia strzeli gola w Amsterdamie pierwsza to Ajax będzie miał mega problem.
Szkoda tylko że zabraknie Radovica no ale gra Kucharczyka i Guilherme napawa optymizmem przed rewanżem a ten już za tydzień. I to est też dobra wiadomość że już za tydzień.
Jak dla mnie sprawa awansu jest 60do40 na korzyść Ajaxu na ten moment ale oni już dzisiaj mieli zdemolować Warszawian.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
tylko z kucharczykiem jest jeden problem - nie potrafi grac w pilke, jedynie bieganie w szybkim tempie mu wychodzi ;)
necid drewno straszne, dolberg to samo - druzyny poziomem zblizone tylko w ajaxie goscie po 20lat a po drugiej stronie pilkarscy emeryci ktorzy lepsi juz nie beda.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom