>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Legia Warszawa – Metalist Charków (4. kolejka fazy grupowej LE) 06.11.2014

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Legia Warszawa – Metalist Charków
6. listopada 2014, godz. 21:05

Kursy (Toto-Mix):

Ostatnie mecze Legii Warszawa:

Ostatnie mecze Metalista Charków:

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

housemd 0

housemd

Użytkownik
Legia w tegorocznych meczach Ligi Europy nie straciła jeszcze ani jednej bramki (!). Wydaje mi się, że passa w czwartek będzie kontynuowana, dlatego poważnie zastanawiam się nad typem poniżej 0,5 gola dla Metalista. Co myślicie?

A 6

adi2803

Użytkownik
Ale zauważ że Legia nie straciła gola dlatego tylko ze Kuciak miał do obrony źle strzelonego karnego przez przeciwnika. Gdyby strzelajacy lepiej uderzyl niemialby szans.
Moim zdaniem o wejsciu tego typu zdecyduje przypadek troche za duze ryzyko .

Otrzymane punkty reputacji: +2
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Polskie drużyny mają to do siebie, że nie potrafią grać w roli zdecydowanego faworyta, a właśnie na takiego faworyta jest kreowana Legia w tym meczu. Patrząc kilka lat wstecz, polskie drużyny zaliczały już w pucharach tyle wtop, że strata punktów w meczu z Metalistem nie będzie wielkim zaskoczeniem. Ludzie na ślepo stawiają na Legię, a moim zdaniem Legia nie jest aż tak wielkim faworytem jak to wskazują kursy. Legia wygrywa, wygrali wszystkie mecze w LE, nawet bez straty bramki, ale chyba każdy widział jak wyglądały te mecze. Czy to były pewne i przekonujące zwycięstwa? Nie. Czy Legii dopisywało szczęście? Tak, a momentami nawet bardzo. Za bardzo nie będę się rozwodził na temat składów czy formy obu drużyn. Metalist może nie jest tak silną drużyną jak rok wcześniej, ale też nie jest drużyną anonimową. Na pewno nie można ich stawiać na równi z ogórkami z St. Patricks czy Stjarnan, a te drużyny też miały być bez problemu ograne przez polskie kluby. Po prostu uważam, że kurs na Legię jest za niski i jest efektem masówki, a Legia niczego specjalnego nie gra. Dobrze wg mnie wygląda typ Metalist +0,75.
Legia - Metalist
Typ: Metalist +0,75
Kurs: 2,02
Buk: Bet365

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Owszem Metalista nie można stawiać na równi z St.Patrick&#39;s, który miał być bez problemu ograny i został w dwumeczu tak ograny. Porównujesz niemalże pierwsze spotkania z tego sezonu Legii do obecnej dyspozycji i dla mnie to jest bez sensu. Zobacz, że Legia ma ten komfort, że zawodnicy grają praktycznie cały czas na świeżości i Berg nie musi się martwić o formę fizyczną swoich zawodników, co rok temu dla Urbana było sporym kłopotem w grupie LE.
Tak samo faworytem Legia była w meczu z Lokeren i była lepszym zespołem zdecydowanie. Owszem Belgowie coś tam mogli strzelić, ale nie oszukujmy się, to Legia była tamtego wieczoru zespołem lepszym i basta. Więc oceniajmy na podstawie tego, co jest, a nie na podstawie wyników sprzed kilku lat i innych zespołów, jakby się jakkolwiek miało do obecnej sytuacji Legii, która zdecydowanie stawia na LE i na PP, gdyż w lidze mogą sobie potem odrobić wszystko.

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
każdy widział jak wyglądały te mecze. Czy to były pewne i przekonujące zwycięstwa? Nie. Czy Legii dopisywało szczęście? Tak, a momentami nawet bardzo. Za bardzo nie będę się rozwodził na temat składów czy formy obu drużyn. Metalist może nie jest tak silną drużyną jak rok wcześniej, ale też nie jest drużyną anonimową.
Wszystko się zgadza, a Twój typ ma rację bytu. Tym bardziej, że nie zagra Rado, a u gości za to wystąpi Cleiton Xavier. który widząc co się święci u ukrów, wolał zwiać do Brazylii. Dwa argumenty są przeciw: wspomniana już sytuacja oraz to, że Matalist raczej szans już na nic nie ma, bo to już inny zespół niż wcześniej. Dla mnie mecz raczej nie do grania.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Legia wygra 1:0/2:0/3:0 @2.70 bwin
Legia z Metalistem była zespołem lepszym. Patrząc na to, że to był mecz wyjazdowy, to bardzo dobry występ stołecznego klubu. Teraz zagrają u siebie, a więc nie trzeba nic dopowiadać. Goście mają wielkie kłopoty. Już nawet największych &#39;leszczy&#39; ligi nie potrafią pokonać, a tam to poziom też nie jest aż tak wysoki poza Szachtarem,Dynamem i Dnipro to i Legia spokojnie byłaby w górnej części tabeli.
Generalnie żaden Cleiton mi nie straszny. Koleś musiał wrócić, ale ciekaw jestem jak przez tę nieobecność trenował, bo to też jest ważne. Może się okazać, że jest on w gorszej dyspozycji fizycznej niż niejeden zmiennik Brazylijczyka.

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Panowie wszystko by było ok iw tych wypowiedziach których przemawia za Ukraincami.
Problem polega na tym, że chodzą słuchy że drużyna z Charakowa nie chce grać w LE i chcą jak najszybciej zakończyć tą przygodę, co prawda nie wiem po co chcieli awansować do tej fazy grupowej skoro od początku nie było im to na rękę.
A powodem jest to że, jak wiadomo nie mogą rozgrywać meczy na własnym stadionie i bardziej stracą na tej LE niż zarobią.
Także nie wiadomo czy te informacje są prawdziwe, jeżeli tak szkoda 1 złotówki w stronę gości, choć zagrać lekko nie zaszkodzi.

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
skąd informacje, że Metalist nie może zarobić? Przecież UEFA za wygrane mecze płaci.
No nie wiem ale z tego co się orientuje by można było dobrze zarobić na LE to trzeba dojść do 1/8. Wiadomo dla takich klubów którzy grają na własnych stadionach zarobki są dodatkowe za bilety, a Ukraincy muszą wynajmować stadion i tu też zapewne nie za free kibiców mało przychodzi. Dodatkowo nie sądzę by jakieś telewizje transmitowały ich mecze a więc tu kolejny brak zarobku.
Takie kluby jak Celtic(gdzie mają swoje kanały) itp to może i mają zysk.
Oglądałem dość dawno w magazynie LM gdzie zawodnik Milanu(nie pamiętam kto) mówił że nikt nie chce grać w LE bo się po prostu nie opłaca, dlatego dużo ekip ma w dup.. LE. Teraz co prawda za wygranie LE w następnym sezonie bezpośrednio dostaje się gre w LM także takie kluby jak z Anglii Everton czy Włoch Inter, będą grać ale nie dla kasy a właśnie dla przepustki do LM bo w lidze poziom jest duży i małe szanse by wywalczyć ligą tą LM.

D 224

dboniem

Użytkownik
Dla zespołów z lig z rankingu rozgrywek w okolicach 20 miejsce aspirujących do występu w Lidze Mistrzów, Liga Europy jest ważna w kwestii punktów rankingowych dla kraju oraz dla klubu, warto wspomnieć, że obecnie Legia Warszawa w tym sezonie w ilości zdobytych punktów zajmuje 7 miejsce, a łącznie zdobyty już współczynnik punktowy ( z 5 lat ) powinien zapewnić na 90% rozstawienie w 3 rundzie eliminacji LM dla Legii w przypadku wywalczenia mistrzostwa kraju, w Lidze Europy na pewno byliby rozstawienie w rundach 1, 2 3 i bardzo możliwe, że również w 4.
Co za tym idzie, można trafić na teoretycznie słabszych rywali w jakiejś fazie rozgrywek, czy wyższe miejsce w koszyku.
Legii w tym sezonie w europejskich pucharach zostało do rozegrania jeszcze minimum 4 mecze, warto byłoby, gdyby te 2 ostatnie mecze w fazie grupowej, potraktowali poważnie i powalczyli o kolejne punkty, a przynajmniej o wywalczenie 1 miejsca w grupie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom