witam,
zastanawia mnie czy ktoś ma doświadczenie z 'legalizacja' wygranych u bukmachera po powrocie z zagranicy do Polski.
Przypuśćmy, że osoba pracowała i mieszkała na Gibraltarze w latach od 2011 - 2015 , tam z gibraltaru grala sobie zakłady i wygrała spore pieniądze. Teraz wraca do Polski i ok profit z pracy jest legalny gdyż wszystko jest napisane na 'pitach' ale profit z bukmacherki nie jest widoczny gdyz nie ma podatku od wygranych w gibraltarze oraz obowiazku jego zglaszania. Czy osoba ta może inwestowac te pieniadze w Polsce?
???? a co to w Polsce wszyscy na legalu zyją? Całe rodziny się utrzymują z nielegalnych procederów latami. Nikt nie pracuje mieszkania mają samochody, wszystko i jakoś nie słyszałem żeby ktoś się zastanawiał kiedyś nad zalegalizowaniem nielegalnego dochodu czy był za to ścigany. Oczywiscie jeżeli nie są to poważne przestępstwa na mieniu innych osób. Po zatym o czym Ty piszesz? Przecież ty o niczym nie legalnym nie napisałeś. To wszystko jest tak banalnie proste że dziecko z przedszkola by to ogarneło w 5 min. Niestety kazdy ma ten temat swoją teorie i nie wiadomo którą wybrać. Najlepiej te najbardziej skomplikowane na które nikt nie zna odpowiedzi.
Ciągle mam wrażenie jak ktoś się o tak dziwne rzeczy wypytuje że chodzi mu o śmieszne kwoty rzędu kilku kilkunastu K max. Śmieszne po prostu śmieszne to jest. Jak to forum odwiedzają czasem osoby które zawodowo grają i wiedza co to naprawdę duży hajs to podejrzewam że nie potrafią ze śmiechu wytrzymać.
Jak byś zarabiał reklamówkę kasy dziennie na bukmacherce to mógłbyś się martwić o takie rzeczy.
nie ma podatku od wygranych w gibraltarze oraz obowiazku jego zglaszania. Czy osoba ta może inwestowac te pieniadze w Polsce?
Nie ma takiego kraju na świecie który by nie miał podatków. Zwłaszcza od takich rzeczy. Co Ty myślisz że idioci na Giblartarze mieszkają ? Przecież jedne z największych zysków pochodzą z dziwek, hazardu, alkoholu i papierosów. My żyjemy w jakimś dziwnym kraju bo nie rozumiem dlaczego dziwki jeszcze nie są opodatkowane(Vat bym sobie przynajmniej odliczył ???? ). Mamy legalną prostytucję a Państwo nie czerpie z tego korzyści. To jest dziwne
Amber gold legalizował swoje pieniądze w rajach podatkowych w bardzo prosty sposób. Ukradzione pieniądze przemycał w gotówce a potem zakładał fikcyjne spółki fikcyjny obrót towarem i hajsik legal. Więc jak masz jakieś 100mln euro to zrób tak jak on kupujesz samolot na giblatarze,pakujesz go po brzegi gotówką przylatujesz do Polski i robisz to samo.
Jeszcze jedno nie jesteś zupełnie nowym użytkownikiem tego forum więc podejrzewam że chociaż część wątków na ten temat przejrzałeś, może i przeczytałeś bez zrozumienia, to mi daje drugi powód do uśmiechu bo jak można czytać milion stron o tym samym i na milion pierwszej zapytać o to samo i czekać żeby ktoś odpowiedział to samo co na 999 999 stronie i na kazdej innej.